Felipe Massan onnettomuus (Unkari 2009)

Timmyh

Formuloita vuodesta -98..
Liittynyt
23.2.2009
Viestit
2933
Sijainti
Tampere
Olihan sillä Kimilläkin sopimus ensi kaudesta... Ei tosin virallista vahvistusta, siinä olet oikeassa, mutta luulisi että sopimus = virallinen vahvistus.:doubtful:
Juu mutta jos Ferrari virallistaa Massan jatkon ja Fisichellan kolmoskuskin pestin erikseen niin ei se ole täysin sama asia kuin se Kimin sopimus, tässä tilanteessa.
 

Gaso

Member
Liittynyt
22.10.2007
Viestit
6
Off-Topic: Olet rekisteröitynyt forumille vuoden 2007 lokakuussa, mutta ensimmäisen viestisi lähetät lähes kaksi vuotta myöhemmin? Saanen kysyä: miksi debyytti kesti näin kauan (ja sekin alkoi lupaavasti pienehköllä provoilulla)?

Ja niin, asiaan: en luule mitään, mutta looginen päättely on sallittua myös Formula ykkösistä ja myös lajin siirtomarkkinoista/kuljettajaspekulaatioista/jne. puhuttaessa.

Jos mielestäsi F1-kärkitallin kannattaa saamansa parhaan tiedon valossa palkata kuljettaja, jonka minkäänlainen paluumahdollisuus lajin pariin olisi täysi mahdottomuus, niin ihmettelen suuresti kumpi meistä tässä taas olikaan hakoteillä.

Tottakai Felipe Massa on F1-kuljettajana jonkinlainen kysymysmerkki niin kauan kunnes mies istuu ensimmäisen kerran F1-autoon ja saa kierroksia alle, mutta se että Ferrari olisi nimennyt Massan ensi kauden kuljettajaksi tietäen täysin varmasti sen, että miehestä ei enää olisi huipputason kuljettajaksi, on kyllä täydellistä potaskaa.
"Jos Ferrarin johto osoittaa samanmoista kunnioitusta kuin Räikkösen sopimuksesta puhuessaan, Felipe Massa saattaa ajaa Kimi Räikkösen paikalla jo Brasilian GP:ssä."

V: Ferrarijohto tuntuu kunnioittavan melko vähän sovittuja sopimuksia kuskien kanssa.
Pääsponsorit kaiketi pystyvät melkoisesti vaikuttamaan esim tuleviin kuskivalintoihin?



Felipe on käynyt läpi useita lääkärintarkastuksia/tutkimuksia joiden tuloksista Ferrari on varmasti saanut kaiken mahdollisen tiedön käyttöönsä tehdessään kuljettajavalintoja ensi kaudelle. Ja kaiken saadun tiedon valossa he ovat päättäneet valita Felipe Massan Ferrarin toiseksi kuljettajaksi kaudelle 2010.

V:
Varmasti Ferrarin päättävät elimet ovat saaneet Massan tilasta onnettomuuden jälkeen hyvinkin tarkkaa tietoa hänen tilastaan päivittäin.
Eri asia on sitten se, mitä tietoa he julkaisevat lehdistölle, eli sitä tietoa, jonka perusteella esim tällä palstalla spekuloimme Massan tai Ferrarin tulevaisuudesta!




Kyllä tuo jotain olennaista miehen toipumisprosessista ja sen edistymisestä kertoo.

V:
Se kertoo sen, minkä Ferrari haluaa tiedottaa mediaan suurelle yleisölleen.



Jos Ferrarin johto osoittaa samanmoista kunnioitusta kuin Räikkösen sopimuksesta puhuessaan, Felipe Massa saattaa ajaa Kimi Räikkösen paikalla jo Brasilian GP:ssä.

V:
Ferrari kunnioittaa luullakseni eniten (niin kuin muutkin F1-tallit) rahaa, ei niinkään moraalista kunnioitusta vaalien.



Jos mielestäsi F1-kärkitallin kannattaa saamansa parhaan tiedon valossa palkata kuljettaja, jonka minkäänlainen paluumahdollisuus lajin pariin olisi täysi mahdottomuus, niin ihmettelen suuresti kumpi meistä tässä taas olikaan hakoteillä.

V:
Luulempa että sinä olet parhaan tiedon valossa mennyt ansaan, (sillä sinulla ei ole hajuakaan parhaasta tiedosta, niinkuin ei minullakaan, tallin tulevaisuus täytyy pitää valoisana)
imago täytyy pitää yllä, vaikka ajattamalla vammautunutta X-kuljettajaansa leluautoilla, jos ei onnaa, niin Shumi hyppää rattiin.



Yhdistettynä valokuvan perusteella tehtyyn diagnoosiin tämä Leopardin kommentin mitätöintiyritys oli loistokasta komiikkaa.

V:(lainaten)
"No kasvolihasten hermoja on varmasti vahingoittunut jossain määrin, koska vammat ulottuvat kalloon asti. Silmän tai silmän lihasten hermojen vahingoittuminen on todella epätodennäköistä, koska ne tulevat suoraan aivoista silmään ja lihaksille eivätkä tule kallon ulkopuolelle. Jos sieltä jotain hajoaisi niin varmasti hajoaisi paljon muutakin. Jos esim. silmän kehälihaksen hermo menisi poikki niin silmä pysyisi koko ajan auki."

En yrittänyt tarkoitukselliseti mitätöidä kenenkään kirjoituksia, otin vain kantaa erään tälle palstalle kirjoittavan kirjoittajan kirjoitukseen, jonka koin hieman lapsellisena, hyväuskoisen kirjoittamana.
Anteeksi sinulle siitä, vastaukseni kohde, parannan vastaustapojani :).


Samaa olen katsellut ja tuosta kuvastakin saa vaikutelman että näin olisi. Luulen että se johtuu alhaalla olevasta luomesta. Suurentamalla tuosta näkyy aika hyvin että alaluomi peittää molemmissa silmissä värikalvoa suunnilleen saman verran joten vaikutelma on ilmeisesti väärä.
Massan näköä on varmasti tutkittu tarkasti ja hän ei varmasti pysty harhauttamaan silmälääkäretä tai sitten asialla on täysi puoskari. Vielä omituisempaa olisi jos näköä ei olisi tutkittu.

V: Niin ikävältä kuin minusta tuntuukin, luulen ettei Massa palaa enää F1-kuskina samalle tasolle kuin mitä oli tällä kaudella.
Ohimovamma lienee sen verran vammauttanut "näköhermoja" sekä psyykettä, ettei Massasta ole enää "kuolemaa uhaten" täysillä voitosta taistelevaksi F1-kuskiksi.
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Varmasti Ferrarin päättävät elimet ovat saaneet Massan tilasta onnettomuuden jälkeen hyvinkin tarkkaa tietoa hänen tilastaan päivittäin. Eri asia on sitten se, mitä tietoa he julkaisevat lehdistölle, eli sitä tietoa, jonka perusteella esim tällä palstalla spekuloimme Massan tai Ferrarin tulevaisuudesta!
Eli sinusta Ferrarin johto siis haluaa tietoisesti huijata itseään tekemällä sopimuksia väärän tiedon perusteella? Mielenkiintoista.

Luulempa että sinä olet parhaan tiedon valossa mennyt ansaan, (sillä sinulla ei ole hajuakaan parhaasta tiedosta, niinkuin ei minullakaan, tallin tulevaisuus täytyy pitää valoisana)imago täytyy pitää yllä, vaikka ajattamalla vammautunutta X-kuljettajaansa leluautoilla, jos ei onnaa, niin Shumi hyppää rattiin.
Jos pidät täysiveristä Karting-autoa leluautona, niin suosittelen pikaista testiajoa. Ja Schumihan toki hyppää Ferrarin puikkoihin kylmiltään ajamaan täyttä sarjaa tuosta vain ilman minkäänlaisia ongelmia.

........otin vain kantaa erään tälle palstalle kirjoittavan kirjoittajan kirjoitukseen, jonka koin hieman lapsellisena, hyväuskoisen kirjoittamana.
Kaikella kunnioituksella: olet nyt heittänyt foorumille neljä viestiä, jotka ovat kaikki koostuneet pelkistä turhista provoiluista, tyhjistä spekuloinneista ja epäolennaisuuksista sekä henkilökohtaisuuksista. Koskakohan ajattelit siirtyä asiapohjaiseen keskusteluun vai onko tarkoituksena jatkaa vakaasti valitulla linjalla?

Ja saanen arvata: Ferrari ei liene se varsinainen suosikkitalli saati Felipe Massa suosikkikuljettaja?
 

Gaso

Member
Liittynyt
22.10.2007
Viestit
6
Quote:Originally Posted by Gaso

Mä: Varmasti Ferrarin päättävät elimet ovat saaneet Massan tilasta onnettomuuden jälkeen hyvinkin tarkkaa tietoa hänen tilastaan päivittäin. Eri asia on sitten se, mitä tietoa he julkaisevat lehdistölle, eli sitä tietoa, jonka perusteella esim tällä palstalla spekuloimme Massan tai Ferrarin tulevaisuudesta!

BL: Eli sinusta Ferrarin johto siis haluaa tietoisesti huijata itseään tekemällä sopimuksia väärän tiedon perusteella? Mielenkiintoista.

V: Luehan kommenttini uudestaan...ja harkiten kirjoita uusi kommenttisi.



Mä: Luulempa että sinä olet parhaan tiedon valossa mennyt ansaan, (sillä sinulla ei ole hajuakaan parhaasta tiedosta, niinkuin ei minullakaan, tallin tulevaisuus täytyy pitää valoisana)imago täytyy pitää yllä, vaikka ajattamalla vammautunutta X-kuljettajaansa leluautoilla, jos ei onnaa, niin Shumi hyppää rattiin.

BL: Jos pidät täysiveristä Karting-autoa leluautona, niin suosittelen pikaista testiajoa. Ja Schumihan toki hyppää Ferrarin puikkoihin kylmiltään ajamaan täyttä sarjaa tuosta vain ilman minkäänlaisia ongelmia.

V: Et ymmärtänyt tarkoittamallani tavalla sarkastista kommenttiani, jossa viittasin Shumiin.
Toki minulle, tavisduunarille, olisi iso haaste hypätä minkä tahansa kilpa-auton rattiin, taistelemaan voitoista tai muista sijoista vähänkin kilpa-autoilua harrastaneen immeisen kanssa,. Häviäisin kaikille :)
Leluautoksi kuitenkin luokittelen Karting-auton F1-tasoisten kuljettajien kategoriassa.



Mä:........otin vain kantaa erään tälle palstalle kirjoittavan kirjoittajan kirjoitukseen, jonka koin hieman lapsellisena, hyväuskoisen kirjoittamana.


BL: Kaikella kunnioituksella: olet nyt heittänyt foorumille neljä viestiä, jotka ovat kaikki koostuneet pelkistä turhista provoiluista, tyhjistä spekuloinneista ja epäolennaisuuksista sekä henkilökohtaisuuksista. Koskakohan ajattelit siirtyä asiapohjaiseen keskusteluun vai onko tarkoituksena jatkaa vakaasti valitulla linjalla?

V: Mitä sil on väliä, kuinka monta viestiä olen tälle forumille kirjoittanut...tuskin viestien määrä kertoo paljonkaan niiden laadusta?



BL: Ja saanen arvata: Ferrari ei liene se varsinainen suosikkitalli saati Felipe Massa suosikkikuljettaja?

V: Kunnioitan Ferraria F1 tallina erittän paljon.
Ikävä kyllä en luota Ferrarin nykyjohtoon niin paljon, kuin muutama vuosi sitten vaikuttaneeseen johtajistoon, avoimen, totuuden mukaisen tiedottamisen kannalta.

Felipen toivoisin toipuvan entiseen kisakuntoonsa, mutta pelkään pahoin, että onnettomuus aiheutti sen verra pahoja vammoja hänelle, ettei hän toivu entiselle tasolleen.




Älä Provoa enempää, en vastaa enää provihisi.
 

Make79

Well-known member
Liittynyt
27.5.2007
Viestit
742
Tulipa vain mieleen kun näitä postauksia lueskelin...
Itse ajattelisin asian näin, että ennen Felipen onnettomuutta oli selvää, että hän pysyy tallissa, koska tekee huomattavasti pienemällä palkalla vastaavanlaista tulosta kuin Kimi arviothan palkoista on ilmeisesti Kimi n.30M€ vs. Felipe n.5M€ ja lisäksi uskoisin, että Alonso ei välttämättä olisi halunnut Kimiä tallikaveriksi, sekä Felipe on sulautunut Ferrari talliin erittäin hyvin, "perhettä niin sanotusti". Tuosta onnettomuudesta paranemista ei kyllä voi ennustaa ennen kuin näkee miehen Ferrarin ratissa kilpailussa, lääkärithän voi testata fyysisen kunnon, mutta eivät näe millään mittarilla henkistä puolta onko Felipelle tullut ns. rimakauhu, eli kestääkö kantti ajaa, sen näkee sitten ajallaan, itse toivon että olisi täysin kuntoutunut ja antaisi Alonsolle kunnon vastuksen...
:thumbup:
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
V: Mitä sil on väliä, kuinka monta viestiä olen tälle forumille kirjoittanut...tuskin viestien määrä kertoo paljonkaan niiden laadusta?
Ensivaikutelma on tärkeä. Sen verran niillä ensimmäisillä viesteillä on merkitystä. (En ota kantaa itse viestien sisältöön, koska en kiinnitä huomiota mikä nimimerkki kirjoittaa mitäkin.)

Jos haluat itseäsi kohdeltavan kuten muita foorumin käyttäjiä (postausmäärästä riippumatta), niin ihan alkuun voisit opetella toisten viestien lainaamisen. Sekin on sitä "laatua", ei pelkkä sisältö.
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Luehan kommenttini uudestaan...ja harkiten kirjoita uusi kommenttisi.
Edelleen: Jos Ferrari ei saamiensa tietojensa perusteella tosissaan uskoisi Felipen toipumiseen entiseen iskuunsa, niin he eivät olisi valinneet häntä kuljettajakseen kaudelle 2010. Ja koska Felipe on aloittanut ajamisen Karting-autolla sekä menossa lähiaikoina harjoittemaan F1-simulaattorilla, voimme vetää vain sen johtopäätöksen, että Ferrarin tiedotteet ovat olleet tilanteeseen nähden erittäinkin paikkansapitäviä ja realistisia.

Et ymmärtänyt tarkoittamallani tavalla sarkastista kommenttiani, jossa viittasin Shumiin. Toki minulle, tavisduunarille, olisi iso haaste hypätä minkä tahansa kilpa-auton rattiin, taistelemaan voitoista tai muista sijoista vähänkin kilpa-autoilua harrastaneen immeisen kanssa,. Häviäisin kaikille :)
Leluautoksi kuitenkin luokittelen Karting-auton F1-tasoisten kuljettajien kategoriassa.
Niinpä niin, nythän se sitten äkkiä muuttuikin sarkasmiksi.

Karting-autolla Massa ajaa sen takia, että ajorasitusta on toipumisvaiheeseen nähden sopivasti. Ja tuotakin ajamista/ajamisen rasituksia on vielä tarkoin säädeltävä ja valvottava.

Mitä sil on väliä, kuinka monta viestiä olen tälle forumille kirjoittanut...tuskin viestien määrä kertoo paljonkaan niiden laadusta?
Ei, viestien määrä ei kerro niiden laadusta, mutta viestien sisältö kyllä.

Kunnioitan Ferraria F1 tallina erittän paljon.
Ikävä kyllä en luota Ferrarin nykyjohtoon niin paljon, kuin muutama vuosi sitten vaikuttaneeseen johtajistoon, avoimen, totuuden mukaisen tiedottamisen kannalta.
Jos todellakin uskot F1-tallille olevan etua itselleen valehtelusta, niin siitä vain.

Felipen toivoisin toipuvan entiseen kisakuntoonsa, mutta pelkään pahoin, että onnettomuus aiheutti sen verra pahoja vammoja hänelle, ettei hän toivu entiselle tasolleen.
F1-kuljettaja Felipe Massasta on edelleenkään mahdotonta sanoa mitään sataprosenttisen varmaa, koska hän ei vielä ole ajanut Formula ykkösellä metriäkään Unkarin onnettomuuden jälkeen. Varmaa on kuitenkin se, että miehen toipumisprosessi on erinomaisessa vauhdissa.

Älä Provoa enempää, en vastaa enää provihisi.
Tuosta voi olla ainoastaan imarreltu.
 
Viimeksi muokattu:

kessel

Well-known member
Liittynyt
13.1.2001
Viestit
1575
Sijainti
Tampere
Kaikki mediasta saatavilla olevat merkit viittaavat että Massa alkaa olla taas kunnossa.

Fysiikka:
  • ajaa jo kartingia
  • lääkärien mukaan toipunut hyvin fyysisesti

Henkinen puoli:
  • tuntuu olevan pää kunnossa - esiintyy julkisesti
  • kommentoi katkerana crashgatea ja 2008 mestaruuskisaa
  • odottaa malttamattomana ensimmäistä kisaansa ja hinkuu mukaan jo tämän kauden puolella

Ei voi muuta kun toivoa että Massa palaa entisillä taidoillaan ja henkisesti niin vahvana että se kietoo Alonson pikkusormensa ympärille jo kun he ensimmäistä kertaa kättelevät tallikavereina. Mun mielestä Massalla on tähän asti ollut se viimeinen este kunnon menestymisestä kiinni korvien välistä - toivottavasti nyt loksahti jotain kohdilleen (tai päinvastoin) ja hän veisi Alonsoa kun mätää kukkoa ensi kaudella.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Itse ajattelisin asian näin, että ennen Felipen onnettomuutta oli selvää, että hän pysyy tallissa, koska tekee huomattavasti pienemällä palkalla vastaavanlaista tulosta kuin Kimi arviothan palkoista on ilmeisesti Kimi n.30M€ vs. Felipe n.5M€ j
Kun Kimille piti maksaa sopimuksen purkamisesta 45 Me (1,5*vuosipalkka), niin Massalle olisi tuon perusteella pitänyt maksaa 7,5 Me. Logiikka?
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Kaikki mediasta saatavilla olevat merkit viittaavat..
Median merkit nyt on tänäkin vuonna saatu kokea - niitä löytyy jokaiseen tarpeeseen. Esimerkiksi epäilys, että ajaako Formuloita ennen kuin ensi talvena tai vuonna vasta. Vasta 5-6 G:tä pitkänä rasituksena rupeaa sitten kertomaan, onko esim hermoja silloin puristuksissa tmv.
 

kessel

Well-known member
Liittynyt
13.1.2001
Viestit
1575
Sijainti
Tampere
Median merkit nyt on tänäkin vuonna saatu kokea - niitä löytyy jokaiseen tarpeeseen. Esimerkiksi epäilys, että ajaako Formuloita ennen kuin ensi talvena tai vuonna vasta. Vasta 5-6 G:tä pitkänä rasituksena rupeaa sitten kertomaan, onko esim hermoja silloin puristuksissa tmv.
Joo näinhän se on ettei karting-testin perusteella voi sanoa vielä mitään muuta kuin että osaa kääntää rattia. Ensi kuussa taitaa alkaa ensimmäiset talvitestit - vai onkohan nämäkin nykyään lopetettu? Siellä voisi kokaista mikä on kunto...
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
ja ajattelepa mikä huoli Massalla on asemastaan ( Ferrarin sinkoilu ) niin ei sieltä kyllä haluta antaa yhtään negatiivista singnaalia esim espanjalaismedia pyöritettäväksi.
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Tulipa vain mieleen kun näitä postauksia lueskelin...
Itse ajattelisin asian näin, että ennen Felipen onnettomuutta oli selvää, että hän pysyy tallissa, koska tekee huomattavasti pienemällä palkalla vastaavanlaista tulosta kuin Kimi arviothan palkoista on ilmeisesti Kimi n.30M€ vs. Felipe n.5M€
Minä olen nähnyt taulukoita, joissa Kimin ja Felipen palkkojen ero on n. 8 milj.. Kysymys siis tallin maksamasta osuudesta. Massalla n. 16 milj., Kimi 24 milj..

Räikkösellä on sitten muita sponsorituloja enemmän.

En tiedä pitävätkö nuokaan luvut paikkansa, MUTTA ei todellakaan tuollaista eroa palkoissa, kuin kirjoitit. Kuusinkertainen ero..
 

Make79

Well-known member
Liittynyt
27.5.2007
Viestit
742
Kun Kimille piti maksaa sopimuksen purkamisesta 45 Me (1,5*vuosipalkka), niin Massalle olisi tuon perusteella pitänyt maksaa 7,5 Me. Logiikka?
Logiikka? Tuo sun kysymys ei nyt kyllä liittynyt mitenkään tuohon mun postaukseen, puhuin kuljettajien palkoista vs. suorituskyky! Tuolla sun logikaalla Massa saa sen 7,5M€ jos sen sopimus puretaan ennenaikaisesti, niin kuin Kimin. Eihän Ferrari omaa perheenjäsentään heitä pois tallista ja tuon sopimuksen purunhan ainakin median tietojaen perusteella maksaa Santander eikä Ferrari. Seuraavasta linkistä voi lukea, että Ferrari yrittää säästää rahaa myös kuljettajien palkoissa.

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2009/09/965141

Ja epäilisin kuten jo aiemmin sanoin, että Alonso ei halua Kimiä tallikaveriksi.
 
Viimeksi muokattu:

Make79

Well-known member
Liittynyt
27.5.2007
Viestit
742
Minä olen nähnyt taulukoita, joissa Kimin ja Felipen palkkojen ero on n. 8 milj.. Kysymys siis tallin maksamasta osuudesta. Massalla n. 16 milj., Kimi 24 milj..

Räikkösellä on sitten muita sponsorituloja enemmän.

En tiedä pitävätkö nuokaan luvut paikkansa, MUTTA ei todellakaan tuollaista eroa palkoissa, kuin kirjoitit. Kuusinkertainen ero..
Aivan sama, kirjoitinkin nuo luvut arvioina jotka olen jossakin muistaakseni joskus nähnyt... Ilmeisesti missasit tuon viestin pointin, joka oli: Felipe tekee pienemmällä palkalla vastaavanlaista tulosta verrattuna Kimiin, kun katsotaan kuljettajien pisteitä viimeiseltä kolmelta vuodelta.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Mikä mahtaa olla Massan asema tallissa, kun entinen ykköskuski (Squmi) ja suurin pamppu (Molo) fanittaa niin kovasti Alonsoa??:rolleyes:
 

mazeur

Well-known member
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
156
Aivan sama, kirjoitinkin nuo luvut arvioina jotka olen jossakin muistaakseni joskus nähnyt... Ilmeisesti missasit tuon viestin pointin, joka oli: Felipe tekee pienemmällä palkalla vastaavanlaista tulosta verrattuna Kimiin, kun katsotaan kuljettajien pisteitä viimeiseltä kolmelta vuodelta.
Mutta Kimi toi maailmanmestaruuden, jota Massa ei saanut.
 

Make79

Well-known member
Liittynyt
27.5.2007
Viestit
742
Mikä mahtaa olla Massan asema tallissa, kun entinen ykköskuski (Squmi) ja suurin pamppu (Molo) fanittaa niin kovasti Alonsoa??:rolleyes:
Se on kyllä mielenkiintoista nähdä, aiemmin veikkailin, että Massa olisi edelleen tallin lellikki, mutta mietteet muuttui kun kuuli tuosta Schumin yhteydestä...
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Se on kyllä mielenkiintoista nähdä, aiemmin veikkailin, että Massa olisi edelleen tallin lellikki, mutta mietteet muuttui kun kuuli tuosta Schumin yhteydestä...
Schumi nyt on kaikkien kanssa kaveria


















- kunnes kääntävät selkänsä.
 

Make79

Well-known member
Liittynyt
27.5.2007
Viestit
742
Mutta Kimi toi maailmanmestaruuden, jota Massa ei saanut.
Niin toi ja itse pidän Kimiä nopeampana kuljettajana kuin Massa, mutta puhuinkin vain pisteistä tuon kolmen vuoden ajalta, joissa olivat varsin tasaiset.
 
Ylös