Belgian GP 2009, Spa-Francorchamps - Kilpailu ja jälkipuinti

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Otan osaa jos päiväsi nyt on pilalla kun suomalainen voitti hienolla suorituksella. Ottaahan se koville kun Kimi ei saanut sanktiota ja ajoi voittoon vaikka onkin huijaava paska jonka jo pelkästä säädyllisyydestä ja urheilijamaisuudesta pitäisi luovuttaa tallipaikkansa Alonsolle, joka on kuitenkin koko mailmankaikkeuden paras kuljettaja, ihminen, auton kehittäjä, rakastaja, ym.

Johan tuossa La Sourcessa on vastaavaa nähty lähdöissä jo vuosia. Nyt siitä pitää ruveta itkemään kun Kimi Räikkönen tuo epäurheilijamainen huijari sen tekee?:jaska:

On se perkel kun on keksimällä keksittävä kaikenlaista paskaa mitä kaataa räikkösen niskaan. Ei mahdu kallooni mistä moinen johtuu.
Kaikki eivät ole Kimi-faneja. Jotkut tekevät jopa kaikkensa mustamaalatakseen hänet jokaisessa mahdollisessa paikassa.

En kuitenkaan väitä, että siitä on tällä kertaa kyse.
 

Torres

Well-known member
Liittynyt
15.3.2008
Viestit
2011
Mun mielestä tuo on ihan täysin rinnastettavissa oikomiseen.
Mussun mussun. Ihan varmasti tuo mutka on nopeampi ajaa niin kuin se on tarkoitutettu.

Olis varmaan pitänyt tunkea väkisin sinne kanttarin sisäpuolelle ja kolaroida Heidfeldin tai Trullin kanssa. Heidi ja Trulli mokasivat muutenkin tuon ekan kurvin. Kubica sai jotenkin kummasti paremmat vauhdit mutkasta lähdettäessä, vaikka tuli kaikkein sisintä linjaa.

Edit:
Itse asiassa se onkin Heidi, joka pilaa molempien kurvin.
 
Viimeksi muokattu:

Coni

Well-known member
Liittynyt
8.10.2007
Viestit
1038
Hyvä että tuosta turva-alueen hyväksikäytöstä spekuloidaan ja ehkä tulevaisuun suhteen tehdään päätöksiä, mutta tämän kilpailun lopputuloksiin sillä ei ole enään mitään merkitystä.

Kimi palasi harhareitiltään samoille sijoille kun mistä lähti. Toinen vaihtoehto vetää liinat kiinni tai taistella kanttareen päällä todennäköisesti kolaroiden. Mikäli tuota asfallialuetta ei ole ajateltu tällaisia ahtaita tilanteita varten niin miksi se on edes olemassa? Mutka on yksi sarjan hitaimmista joten miksi alueella ei ole hiekkaa tai nurmikkoa mikä varmasti pitäisi kuskit valkoisten viivojen sisäpuolella? Aivan, ehkä sen on tarkoitus antaa tilaa erittäin ahtaaseen mutkaan ensimmäisellä kierroksella..

Tottakai se oli Kimiltä väärin tehty, mitäpä se mies osaisi tehdä. Tänään otti voiton autolla jollaisella voittotaisteluun ei olisi pitänyt olla mitään mahdollisuuksia. Keskisektorilla vähintään puolisekuntia hitaampi kuin nopeimmat autot, mutta hyvillä AJOsuorituksillla ja auton ominaisuuksia(1 ja 3 sektori+KERS) hyödyntäen voitto suomeen! Oli mahtava kuulla suomen ja italian kansallislaulut, ehkä paras penkkiurheilupäivä aikoihin!

Kimi :thumbup::alppu:
Fisi :thumbup:
Force India :eek!:
Vettel :thumbup:
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Käsittämätöntä tuo itkeminen kerssistä, säännöt on samat kaikille (no, ainakin oikeuden päätöksen jälkeen). Jos se kerssi on kerta niin hyvä, niin ottakaa sama omaan autoonne. Ei kukaan estä. Eipä itkeny kerssittömät autot sillon kun ajelivat kisasta kisaan voittoon.
 

Nikos

Kisaaja
Liittynyt
5.4.2008
Viestit
881
Fisiscohan ajoi tokan stinti pehmeillä ja kimi kovilla. Selittänee jonkin verran. Lisätään nyt vielä että Fisico oli kuitenkin kolmannella stintillä nopeampi.
Mitä sihen Kimi ekan mutkan liikkeeseen tulee. Hänhän vaan vältti sillä kolarin ja muuta etua siitä ei ollut. Se turva-alue on pirun likainen ja kuuli ja näkihän sen incar kuvasta miten työn ja tuskan takan on takarenkaiden pito.
Juu, mutta Fisille kovat renkaat kenties sopii paremmin kuin Kimille. Siitä kertonee jo Fisin paalupaikka kovilla renkailla. Kyllähän Intian Voimalla näytti vauhtia piisaavan.
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Semmoinenkin yksityiskohta että tähän mennessä yksikään suomalaiskuski ei ollut voittanut kisaa sen jälkeen kun joku muu oli suomalainen oli voittanut kisan ko. kuskin ensimmäisen voiton jälkeen.
OK.
Voiko tuota enää tuon paremmin sanoiksi pukea?
 

tieri

Banned
Liittynyt
12.3.2009
Viestit
571
Juu, mutta Fisille kovat renkaat kenties sopii paremmin kuin Kimille. Siitä kertonee jo Fisin paalupaikka kovilla renkailla. Kyllähän Intian Voimalla näytti vauhtia piisaavan.
Ferrarille taas näytti sopivan pehmeä paremmin. Eli melko tasaraha. Ja kyllä se force oli pääosin nopeampi auto.
 

gin

Aikuisten leikisti
Liittynyt
17.3.2008
Viestit
580
Sijainti
JJ:n pelihousut
Tekisi mieli ihan itkeä Span radan hienoutta ja Kimin absoluuttisen upeaa ajoa.

Kimi+Spa tuottaa vuodesta toiseen legendaarista kilpa-ajoa. Aijai, lähdössä meinasin saada slaagin :thumbup::thumbup:

Räikkösen rata se on :ahem:

Fisicolle :thumbup:, vaikka vinkuikin olleensa nopeampi. Ikinä kuullut ohittamisesta? Kysyisi vaikka Kimbleltä.

Miinukset menee Brawnille. Eläkeläinen nukahti kolmannen kerran rattiin tällä kaudella lähdössä? Button vie mm:n vaikkei aja edes ensimmäisiä kierroksia loppuun. Badoerista ei varmaan tarvitse sanoa mitään.

Spassa on aina vain todellisen urheilujuhlan tuntua! Suomen ja Italian musiikit kuulostivat siellä podiumilla kyllä kauniimmilta kuin aikoihin. FORZA!
 

Kimika_

Well-known member
Liittynyt
23.10.2006
Viestit
1028
Sijainti
Larkwater
Kylläpä vaan eräs Hamiltonkin ajoi samaa kautta, pitkin turva-aluetta, vuoden 2007 kisassa, eikä siitä silloin valitettu pätkääkään.

Kummallista. Silloin, kun Kimi vähän ajaa radan ulkopuolelta, niin siitä nousee hirvee itku, valitus ja hampaiden kiristys. Ehdottomastihan siitä silloin pitäis lätkäistä rangaistus, mutta kun joku muu tekee saman niin antaa mennä vaan. Ei mahdu minunkaan kallooni. :nope:

On sieltä muutkin oikoneet ennenkin. Pitäiskö siitä nyt muka sitten Kimiä rangaista, kun ei kuitenkaan muutkaan ole ennen saaneet rankkuja. PISTE

Hieno kisa Kimiltä!
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Heh.. Schumi jos olisi tehnyt ekassa mutkassa saman liikkeen, tai Elwis, se olisi ollut pelimiehen veto. Mutta koska tekijä oli Kimi, on kyseessä rikos.. :D

Jatkakaa toki, ihan hauska lukea näitä
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24271
Sijainti
lappeen Ranta
Juu oli toi Kimin ajo radan ulkopuolella tosi härskiä. Ja ihan uus asia. Miten kenelläkään muulla kuljettajalla ei ole aikaisemmin tullut mieleen, että autolla voi ajaa tuollaisella asfaltoidulla turva-alueella. Nyt moinen sitten varmaan samantien kielletään kun Kimi tuon keksi.

edit. Eiku mitä minä oikein kirjoittelen. Tuossakin näyttäis Hamilton ajavan aikalailla samanlaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Rusina

Lux Aeterna
Liittynyt
12.1.2004
Viestit
5082
Sijainti
Hyvinkää
Tietysti Trulli sanoi, että Heidfeld lähti tuosta kurvista odotettua hitaammin ulos ja Trulli juuttui Heidin taakse. Britit noilla foorumeilla pyrkivät olemaan huomioimatta tuota lausuntoa ;)
 

Coni

Well-known member
Liittynyt
8.10.2007
Viestit
1038
http://www.youtube.com/watch?v=gcjM6LYxS7k

Hyvin kyllä havainnollistaa tuon hyödyn, mutta olen sitä mieltä että mikäli tuota aluetta ei olisi tarkoitettu käytettäväksi ahtaissa tilanteissa niin miksi se ei ole nurmikkoa tai hiekkaa, jolloin kukaan ei pystyisi hyödyntämään? Normaalilla kierroksella tuo reitti on huomattavasti hitaampi, mutta ahtaassa lähtötilanteessa tilan loppuessa kesken tuolta reitiltä saa säilytettyä vauhdin.

Mutta ei nyt suomipojat jakseta itkeä enää tästä, antaa brittien murehtia! ;)
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9268
Nimenomaan noita suomalaisvoittoja tarkoitin. Eli ensin Keke voitti kaikki kisansa, sitten Häkä kaikki, Kimi aloitti voittoputkensa ja Heikki voitti yhden - nyt Räikkönen voitti ensimmäistä kertaa Kovalaisen debyyttivoiton jälkeen.
 

belated

Well-known member
Liittynyt
25.1.2002
Viestit
1843
Sijainti
Αθήνα
Kimi hyötyi tuolta ainakin Heidfeldin (ja ehkä Trullin) ohituksella. Kubica pääsi La Sourcesta rataa pitkin hienosti ulos.

Nyt kun katsoo tarkkaan, niin Trulli jätti vasemmalleen tilaakin eikä ollut edes Heidfeldin imussa, vaan takaviistossa. Kimi jo aiemmin päätti aloittaa kiihdyttämisen turva-alueen kautta.
Katoppa uudelleen niin näet, että se on Heidfeld jos kuka joka oli lähimpänä saada rangaistuksia tosta ekasta mutkasta. Kimi varmasti näki Nickin lähestyvän mutkaa eturenkaat lukossa ja oletti hänen ajavan lähes suoraan ulos ekan mutkan. Heidfeld onnistui täydellisesti pilaamaan takanaan olleiden kiihdytykset mutkan jälkeen. Sieltä likaselta turva-alueelta olisi polkupyörälläkin saanut muita paremman vauhdin ööruussiin.
 
Viimeksi muokattu:

klonkku

Banned
Liittynyt
18.11.2008
Viestit
418
Fakta on se että yleensä röyhkeet kusipäät on mestareina schumi,hamilton ja jne.. Kimi teki ihan oikean peliliikkeen kerran se on sallittua, eri asia jos sen säännöt kieltäisi niin kimi olisi jättänyt peliliikkeen tekemättä.

mm 2007 vuonna sieltä meni hamilton, 2008 räikkönen, 2009 räikkönen
 
Ylös