Lotus tekee F1-paluuta malesialaisrahoituksella

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 5082
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Mun mielestä Fernandes vois antaa perinteiseen tapaan oman nimensä tallille, jos kerran itse omistaa siitä suurimman osan ja sponsoritkin on enimmäkseen omasta takaa. Proton Fernandes tai Fernandes Renault. Kahden automerkin liittäminen nimeen tuntuisi hassulta, mutta onhan Sauberillakin nimessä BMW vaikka moottorit tuli Ferrarilta. Ehkä auto voisi olla Fernandes Renault ja tallin nimessä sitten jotain Protoniin viittaavaa.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Jos on mahdollista valita mikä tahansa (vapaa) nimi, onko ihan pakko valita joku huono?
Sama juttu kuin Force Indian kanssa. Ei oikein nappaa tollaset nimeään myöten kansallistiimit. Esim. Ferrari on ehdottoman italialainen talli, mutta ei niitten tarvii olla mikään Scuderia Italia silti.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Sama juttu kuin Force Indian kanssa. Ei oikein nappaa tollaset nimeään myöten kansallistiimit. Esim. Ferrari on ehdottoman italialainen talli, mutta ei niitten tarvii olla mikään Scuderia Italia silti.
Voihan nimi olla kansallisuutta kuvaava, vaikkei siinä maan nimeä olisikaan. Eniten scuderiaitalioissa nyppii täydellinen mielikuvituksettomuus. Malesian kansalliseläimestä (tiikeri) voi vaikka aloittaa ja viedä ajatuksen myös musta-kultaiseen väritykseen.
 

Jellinek

Banned
Liittynyt
27.1.2010
Viestit
6719
Sijainti
Tiimarin tasavalta
Onkohan tuosta ensi kauden Lotus-Renaultista sitten tarkoitus joskus vielä tulla oikein Team Lotus, kun Renault on vetäytynyt F1:stä ja täydellinen sovinto Fernandesin kanssa saavutettu? :doubtful:
 

mmjj

Tavallinen katsoja
Liittynyt
30.7.2003
Viestit
423
Sijainti
Helsinki
Jos tallin kutsumanimi on Proton ja auton kyljessä on tässä ketjussa aiemmin esitelty Protonin upea logo, niin :thumbup:.

Jos tallin kutsumanimi on 1Malaysia, niin :thumbdown.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Proton 1Malaysia on paska nimi
On kyllä kabineissa väännetyn oloinen ratkaisu. Tällä tavalla ilmeisesti varmistettaisiin se, että Fernandez saa korvauksen Lotus nimen myynnistä ilman, että Lotus Cars joutuu julkisesti selittemään sitä, että he joutuvat ostamaan itselleen oikeuden käyttää Team Lotus nimeä. Toivottavasti tiimin nimen lopullinen muoto on edes vähän parempi kuin tuo nyt esillä ollut vaihtoehto. IMalaysian soisin pysyvän tämän kauden tapaan taustaorganisaation nimen osana.
 

Skenejeesus

Viihdekäyttäjä
Liittynyt
8.1.2008
Viestit
4207
Sijainti
Maranello
Sama juttu kuin Force Indian kanssa. Ei oikein nappaa tollaset nimeään myöten kansallistiimit. Esim. Ferrari on ehdottoman italialainen talli, mutta ei niitten tarvii olla mikään Scuderia Italia silti.
Ei niin, koska Scuderia Italia oli eri team aikoinaan, vaikka Ferrarinkin moottoria käytti.

Eikö Intian valtiokin ole FI:n taustalla, tai joka tapauksessa teamin on kovin Intialainen, joten nimi on aivan looginen.
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
"Paljon puhetta, vähän villoja" näyttää olevan tämän viikon saldo Lotus-nimikiistan osalta.

Ranskalainen verkkosivusto Tomorrownews F1 tiedotti alkuviikosta, että Group Lotus ja Renault F1-tiimi allekirjoittavat sponsori- ja osakkuussopimuksen keskiviikkona. Ranskalaisuutisessa julkaistiin myös paljon yksityiskohtia kyseisestä sopimuksesta, samoin kuin tietoa tallin ensi kauden kuskeista. Julkista tiedotusta sopimuksen solmimisesta ei kuitenkaan ole vielä näkynyt.

Turun Sanomat puolestaan tiedotti tiistaina, että englantilaisen oikeusistuimen päätöstä "Team Lotus"-nimen käyttöoikeudesta odotetaan perjantaiksi 19. marraskuuta. Turun Sanomat onkin ainoa uutislähde, joka on ennustellut kyseisen oikeusjutun ratkaisun päivämäärää. Tätä huhuttua oikeuden päätöstä ei kukaan ole vielä toistaiseksi kommentoinut julkisesti, eikä Team Lotus Venturesin tuoreimpien hakemusten "status"-tila ("examined") ole muuttunut tänään brittien Intellectual Property Officen verkkosivuilla. (Pitänee vilkaista huomenissa uudestaan.)

Norwichin Advertiser-aviisi puolestaan tiedotti tänään (tosin kysymysmerkkejä ja konditionaaleja käyttäen), että Protonilta saattaa tulla lähiaikoina yhtiön F1-osallistumista koskeva tiedote, jossa vahvistettaisiin Group Lotuksen ostaneen 21 prosenttia Renault F1-tallista ja samalla tallin uudeksi nimeksi tulisi "Lotus Renault". Norwichilaislehden mukaan Tony Fernandesin F1-tiimi kilpailisi mahdollisesti ensi kaudella nimellä "Proton 1Malaysia". Vahvistuksia näille uutisille ei ole vielä toistaiseksi kuulunut.

Lotus Racing on omalla tahollaan julkistanut ensi kauden autonsa värit (musta ja kulta) ja kysellyt faneiltaan Facebookissa pitäisikö Lotus Racing nimetä ensi kaudella "Team Lotukseksi". Lotus Racingin edustajahan on jo syyskuussa ilmoittanut, että tallin nimi on ensi kaudella Team Lotus, mutta jostain syystä nimen oikeudet on katsottu tarpeelliseksi vielä vahvistuttaa oikeudessa. Tony Fernandes taas on viime aikoina antanut lausuntoja, joista voisi päätellä hänen harkitsevan Team Lotus -nimestä luopumista. Fanikannatuksen kysely nimipäätökselle taas viittaisi siihen suuntaan, että Fernandes ei halua luopua nimestä.

Jokohan ensi viikolla alkaisi tulla niitä virallisiakin ilmoituksia Lotus-kiistan ratkaisusta pelkän huhumyllyn pyörityksen sijaan?
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Tuohon Proton 1Malaysia-nimeen liittyen muistaakseni Fernandes sanoi jossain Maikkarin haastattelussa, että jos Lotus nimestä on luovuttava, niin sitten on parasta luoda oma brändi. Ja juuri sitä tuo Proton 1Malaysia ei ole. Että sikäli moinen vaihtoehto ihmetyttää. Lotus Carsin omistajan Protonin mukanaolon lisäksi, tietty.

Siinä tietysti voi olla raha takana, joka kummasti vaikuttaa siihen mitä loppujen lopuksi tehdään mahdollisista toiveista ja suunnitelmista huolimatta.
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
On tietysti totta, että rahoitus on tärkeää menestyksellisen F1-tallin pyörittämisessä. Minusta vaan jotenkin tuntuu, että viimeaikaista Lotus-huhumyllytystä on ohjaillut Group Lotus. En tosin epäile Group Lotuksen ja Renaultin F1-puolen yhdistymistä, mutta muistaakseni Fernandesin tiimi on sitoutunut välttämään nimikiistaan liittyvää julkista kommentointia. Group Lotuksen puolelta ei tällaista sitoutumista tunnu olevan, koska huhut yhtiön tekemisistä näyttävät vuotavan julkisuuteen hyvin nopeasti.

"Proton 1Malaysia"-nimi saattaa hyvinkin olla realistinen vaihtoehto, jolla Fernandesin tiimi saa mukavasti lisärahaa tuulitunnelinsa rakentamiseen. Mutta saattaa se olla pelkkää Group Lotuksen levittämää propagandaakin. Tony Fernandes kannattaa selvästikin 1Malaysia-hanketta, mutta Fernandesin kaltainen fiksu liikemies kyllä tajunnee, ettei se ole kovin hohdokas nimi F1-tallille. Protonin lisääminen nimisponsoriksi ei sinänsä veisi Fernandesilta sananvaltaa tallia koskeviin päätöksiin. Nimisponsorit tulevat ja menevät, mutta tallien päätökset tehdään yleensä enemmistöosakkaiden toiveiden mukaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
*Huokaus* Nyt on näköjään pystytetty "Save Team Lotus"-verkkosivusto. Minä en kannata tällaisia kielteisiä hankkeita, vaikka toisaalta ymmärränkin David Huntin kaltaisten vuosikausia asiansa puolesta taistelleiden ihmisten turhautumisen nykytilanteen tiimoilta.

F1-sarjassa ei pitäisi olla kyse pyhäinjäännösten palvomisesta, vaan kilpailusta nopeiden autojen kesken. Tällaiset verkkosivustot saavat minut toivomaan, että Tony Fernandes luopuisi Team Lotus -nimestä (vaikkapa lahjoittamalla se takaisin David Huntille) ja alkaisi rakentaa uutta ikiomaa brändiään -- jolla ei ole mitään tekemistä Lotuksen tai Protonin kanssa.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös