Heh, Vanhanen!

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Tämä toikki on näyteikkuna. Ikäänkuin kansanluottamuksen referenssiluettelo.
Saa täydentää!

Silminnäkijä-ohjelma: Rakennusliike maksoi Matti Vanhasen talomateriaaleja

TV2:n Silminnäkijä-ohjelma väitti illan lähetyksessä pääministeri Matti Vanhasen saaneen Nurmijärven-taloaan varten rakennustarvikkeita, jotka on maksanut nimeltä mainitsematon rakennusliike.
Nimetön lähde kertoi Silminnäkijälle, että kyseinen rakennusliike olisi urakoinut Nuorisosäätiölle kerrostaloja.
Vanhasen taloprojektiin lahjoitetuilla tarvikkeilla yritys pyrki edistämään jatkourakoiden saantia säätiön muista kohteista.
Pääministeri Matti Vanhasta ei ole tavoitettu kommentoimaan Silminnäkijän väitteitä.
Vanhanen oli Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja vuosina 1998-2003. Säätiön varapuheenjohtajana hän toimi vuosina 1981-1997.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Just näin uutisista saman uutisen. Tai toi mikään uutinen ole. Looginen jatko. Jos ja kun pitää paikkaansa, on ihme ja rienaus ja Vanhanen ei eroa.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Mediapeliä!
YLE sanoi:
Rantakangas: Mediassa häikäilemätön yritys kaataa Vanhanen

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas sanoo, että tiedotusvälineissä on meneillään häikäilemätön yritys kaataa pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen.

Rantakangas kirjoittaa keskustan nettilehdessä Verkkoapilassa, että osa mediasta on valjastanut kaikki politiikan toimitusten voimat pääministerin kaatoyritykseen, jossa tavoitteena on saada aikaan poliittinen ruumis.

Rantakangas kehottaakin keskustalaisia antamaan yhtenäisen tuen puheenjohtajalleen. Rantakangas toteaa, että mikäli Vanhanen onnistuttaisiin kaatamaan, se olisi uusi esimerkki tiedotusvälineiden ylivallasta.

Tiedotusvälineissä on viime päivinä pohdittu jo puoluejohtaja Vanhasen seuraajia. Rantakangas huomauttaa kuitenkin, että keskustan puoluejohto valitaan puoluekokouksessa, eikä missään muualla.

Rantakangas arvostelee kovin sanoin vaalirahoituksella hurskastellutta oppositiota. Hänen mukaansa vaalirahajupakka koskee kaikkia puolueita. Hän arvostelee myös ay-liikkeen antamaa rahoitusta vasemmistopuolueille.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Kaks asiaa tulee mieleen. Ensin se, että oppositota on pirun hankala erottaa hallituksesta kun se ei siellä ole ja se että tiedotusvälineiden on syytäkin olla yksi valtiomahti. Jos siis meinataan länsimaisessa demokratiassa tallata näitä polkuja.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Tämä ansaitsee ehdottomasti oman topicin. Tutkiva journalismi on näyttänyt voimansa. Alkaa tuntua siltä, että uudet vaalit tarvitaan. Ihan erilaisia olisivat vaalitulokset olleet, jos Vanhasen sotkut oltaisiin saatu selville jo 2007 vuoden alussa ja enää kysymys ei ole mistään yleisestä käytännöstä, johon kaikki ovat syyllistyneet.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Vanhasella on munat. No sehän on OK, koska kyseessä on miessukupuolen edustaja.

Leena-nimellä esiintyvä nainen kertoo saaneensa Vanhaselta vihjailevina pitäminään sähköpostiviestejä. Tiivis yhteydenpito kesti yhden illan ajan viime vuoden lopulla.
Pääministeri Vanhanen piti aiheesta tiedotustilaisuuden torstaina eduskunnassa.
Vanhasen mukaan nainen oli keskustan kunnallisvaaliehdokas. Pääministeri kertoi, että hänen ehdokasnumeronsa 69 oli synnyttänyt yleistä vitsailua, jota hän oli jatkanut myöhemmin naisen kanssa täysin viattomasti.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Vanhanen ei näe tarvetta säätiötukien palautukselle
STT 21.9 2009 16:34:21

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei usko, että keskusta lähtee palauttamaan puoluetta lähellä olevien säätiöiden maksamia vaalitukia.

Vanhasen mielestä on hyvä, että Patentti- ja rekisterihallitus selvittää, saako keskustalainen säätiö osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan. Hän ei uskonut, että tukien palauttamiselle on tarvetta.
– Käydään nämä selvitykset läpi. En usko, että mitään sellaista tarvetta tulee missään tapauksessa olemaan, Vanhanen sanoi Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Pääministeri muistutti, että tuessa on kyse vastikkeellisten seminaarilippujen hankinnasta.
– Se on tapa, jolla vaalitoimintaa nykyaikana rahoitetaan.

Vanhanen kiisti myös, että hän olisi keskustalaisen Nuorisosäätiön pitkäaikaisena puheenjohtajana siunannut mallin, jossa säätiön varoja käytetään puolueen toiminnan rahoitukseen.

Pääministeri valitteli koko vaalirahakeskustelun yleistä ilmapiiriä. Vallalla olevan mielialan mukaan sen kummemmin yksityiset yritykset, ammattiyhdistykset kuin puolueiden lähellä olevat säätiötkään eivät saisi osallistua vaalitoiminnan tukemiseen, hän huomautti.
.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Vanhasen toiminta on ok, koska eduskunnan enemmistö on ihan samassa veneessä.
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Vanhanen ULOS!

Onneksi maamme on vapaa korruptiosta, olemme vain keksineet uudet korvaavat termit sille.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
"Vaalituloksen väittämistä ostetuksi en siedä." - Matti Vanhanen tiedotustilaisuudessaan, HS:n verkkosivut 2.6.2008
"On oikeus antaa rahaa ja ottaa sitä vastaan." – Matti Vanhasen näkemys vaalirahoituksesta, HS 13.6.2009

"Se oli luonnollinen osa demokratiaa." – Matti Vanhanen keskustapuolueen Nova Groupilta saamasta 124 800 euron vaalituesta, HS 13.6.2009
"Se oli tilaisuus, jossa yrittäjät halusivat kertoa tuestaan ja siitä, millä tavalla sitä annettaisiin." – Matti Vanhanen myöntää vastoin aiempia puheitaan tavanneensa keskustaa vuoden 2007 eduskuntavaaleissa avokätisesti rahoittaneen Nova-yhtymän johdon virka-asunnossaan Kesärannassa vaalien alla tammikuussa, HS 16.6.2009
"Minulla ei ole mielikuvaa tällaisesta tapaamisesta, eikä ole edelleenkään sellaista mielikuvaa." - Matti Vanhanen kiisti kesällä 2008 tavanneensa keskustaa vuoden 2007 eduskuntavaaleissa avokätisesti rahoittaneen Nova-yhtymän johdon, HS 16.6.2009
”Minusta ei ole mitään erityistä perustetta siihen, että puolueen puheenjohtajan pitäisi tuoda esille kaikki yritystapaamisensa.” – Matti Vanhanen keskustan vaalirahoitukseen liittyvistä epäselvyyksistä, HS 23.6.2009
.
"Ai että olisin suositellut rahaa toiselle puolueelle? Ei pidä paikkaansa." - Pääministeri Matti Vanhanen, IS 26.5.2008
"Hän ei varsinaisesti pyytänyt rahaa, vaan kertoi, ettei hänen rahansa riitä vaalikampanjaan. Sen pohjalta mainitsin hänestä Tapani Yli-Saunamäelle." - Matti Vanhanen Merikukka Forsiuksen vaalikampanjasta, HS:n verkkolehti 2.6.2008

”Kaikki laillisesti toimivat yritykset ovat kunniallisia yrityksiä.” – Matti Vanhanen, HS 23.6.2009
Pääministeri Matti Vanhanen on koko vaalirahakohun ajan kannattanut rahoituksen avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.
Omasta rahoituksestaan Vanhanen on muistanut kovin vähän ja kertonut vaihtelevasti.
Pääministeri Matti Vanhanen: ”Kaikkea ei voi aina muistaa”.
 
Viimeksi muokattu:

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Vanhanen kieltää myöntäneensä itselleen tukea

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kieltää tehneensä Nuorisosäätiössä itseään koskeneita tukipäätöksiä. Hän arvelee saaneensa Nuorisosäätiöltä vuosien 1981 ja 2003 välisenä aikana 5 000-6 000 euroa.
Niinpä niin.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Raha-automaattiyhdistyksen avustuksia ei voi Vanhasen mukaan käyttää puolue- tai ehdokastoiminnan tukemiseen.
:eek:

Matti Vanhanen sai vaalitukea RAY:n kautta
Helsingin Sanomien mukaan Suomen pääministeri Matti Vanhanen sai välillisesti RAY:n kautta yli 23 000€ vaalitukea presidentinvaalikampanjaansa 2006.
Vanhanen sai vaalitukea keskustataustaiselta Nuorisosäätiöltä ja samaan säätiöön kuuluvalta Nuorisoasuntojen Isännöinti Oy:ltä. Nuorisosäätiö elää vahvasti valtion tuen varassa ja saa rahoitusta RAY:ltä. Säätiö on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen järjestö, jonka tehtävänä on tarjota nuorille edullisia vuokra-asuntoja.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) oli päättämässä Vanhasen tukemisesta presidentinvaaleissa. Kaikkosen mukaan Nuorisosäätiö halusi tukea Vanhasta, koska tämä on itsekin entinen säätiön puheenjohtaja.

Kaikkonen ei näe tilanteessa dramatiikkaa, koska tukisumma oli pieni suhteessa säätiön toimintaan. Kaikkosen mielestä “tuki oli luontevaa, koska Vanhanen on panostanut nuorisoasumiseen niin paljon säätiön johdossa toimiessaan.”

Säätiön toimitusjohtaja Seppo Pyykkönen myöntää, että käytännössä valtion rahaa on virrannut Nuorisosäätiöstä Vanhasen presidentinvaalikampanjaan. RAY:n lisäksi Nuorisosäätiö saa tukea ARA:lta eli Valtion asuntorahastolta, joka muuttui Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukseksi vuoden 2008 alussa.

Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) toiminnasta päättää viime kädessä maan hallitus ja pääministeri.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Vaalirahasoppa kiehahti pääministerin osalta varsinaisesti, kun Ideapark-liikemies Toivo Sukarin yhteys Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseen (KMS) paljastui. Yhdistys oli rahoittanut Vanhasen vaalikampanjaa.
Pääministeri oli blogissaan kannattanut Ideaparkin rakentamista Vihtiin. Syntyi mielikuva, että vaalirahoittaja oli maksanut pääministerin myötämieliseksi itselleen.
Vanhanen puolustautui vakuuttamalla, ettei hän tiennyt Sukarin tai yhdistyksen muiden rahoittajien nimiä. Hän sanoi jääneensä siihen käsitykseen, että KMS:n takana on "parikymmentä" liikemiestä.
Kukapa sitä nyt arvaisi, että rahaa tuli just sen hankkeen suunnalta jonka toteutumista piti sovitusti pönkittää :eek:

Kesäkuu 2008:
Ei mielikuvaa tapaamisesta
Helsingin Sanomat paljasti, että KMS:n taustalla oli käytännössä kolme liikemiestä yhtiöineen: Sukari, Kyösti Kakkonen ja Nova Groupin toimitusjohtaja Yli-Saunamäki, ei siis pariakymmentä.

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Gustafsson kysyi eduskunnan kyselytunnilla, oliko Vanhanen osallistunut Yli-Saunamäen ja puoluesihteeri Korhosen kanssa tammikuussa 2007 pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa tilaisuuteen, jossa käsiteltiin KMS:n toimintaa ja ehdokkaiden tukemista.
-Ei minulla ole mielikuvaa tällaisesta tapaamisesta, vastasi Vanhanen.

Kesäkuun alku 2009:
Tapaaminen muistuu mieleen
MTV3 paljasti salaisen muistion, jonka mukaan Nova Group maksoi vuonna 2007 lähes 125000 euroa keskustalaiselle Menestyvä Suomi -yhdistykselle. Vanhanen tunnusti tienneensä Novan tuesta keskustalle. Yksityiskohdat tarkentuivat yksitellen:

12. kesäkuuta
Vanhanen kielsi tietävänsä summia.

15. kesäkuuta
hän sanoi tienneensä tuen suuruusluokan, muttei täsmällisiä euromääriä.

16. kesäkuuta
hän myönsi Helsingin Sanomille tavanneensa Yli-Saunamäen ja Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtajan Arto Merisalon Kesärannassa 2007. Euromääräkin oli palannut mieleen. Yli-Saunamäki ja Merisalo olivat lupailleet keräävänsä noin 200000 euroa keskustalle.

Matti ei ole valehdellut kertaakaan. Käsi sydämelle. Kenellä meistä ei olisi joskus pieniä muistihäiriöitä?
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Veikkaus.

Vanhanen eroaa lähitulevaisuudessa. Ei kuitenkaan myönnä tehneensä mitään väärin, ehkä joitain arviointivirheitä. Eron syy on Vanhasta ja keskustapuoluetta kohtaan lanseerattu mediahyökkäys, ja tilanteen rauhoittamiseksi hän eroaa. Tärkeintähän on maan etu ja hallituksen toimintakyky.
 
Ylös