Kimin autourheilu-uran jatko

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

CARTer

Well-known member
Liittynyt
20.9.2004
Viestit
2315
Mielummin Ratamiehenä Rallin sijasta Räikkösen näkisin, jos ensi kaudella Le mans 24 ajaakin, niin ei se tulevaisuudessakaan huono vaihtoehto jos tulee toteutumaan 2011 se MM-sarja World Le Mans Series-LM Intercontinental Cup (kumpaakin nimeä noista sarjalle kaavailtu).

Kilpailujakin saattaisi olla eka kaudella jo 13?, myös uusia autonvalmistajia nykyisten lisäksi sarjaan kaavailtu lisää.
Eipäs nyt kuitenkaan ihan mahdottomia lähdetä havittelemaan. Jo ensi vuonna saatetaan nähdä jonkinlainen Intercontinental Cup, johon kuuluisi Abu Dhabi, Sebring, kaksi Euroopan kisaa, Petit ja Japanin osakilpailu, mutta sekään ei välttämättä vielä ensi vuonna toteudu. Yli 10 kilpailun Le Mans - kalenteriin en jaksa uskoa missään vaiheessa ja vielä vähemmän ensi vuosikymmenen alkupuoliskolla, vaikka F1:stä lähteneet autonvalmistajat kaikki päätyisivät rakentamaan LMP- tai GT-kalustoa ja rahoittamaan kilpailutoimintaa.

Nyt tosin olisi aiheellista esittää suomalaiselle moottoriurheilumedialle, kuten Vauhdin Maailman päätoimittajalle ja MTV3:n Tatu Lehmuskalliolle seuraava kysymys, jota Lauri Hollo varoi esittämästä: Vaikuttaako yhteen hevoseen satsaaminen näiden yritysten kannalta edelleen hyvältä vaihtoehdolta? Pelimies kun menisi ja neuvottelisi kaikkien muiden sarjojen kanssa TV-sopimukset puolet halvemmalla mitä MTV3 maksaa FOMille yksistään F1-sopimuksestaan ja saisi sillä paljon parempaa sisältöä ja paremman tuotteen. Se päämyyntivaltti kun F1:ltä Suomessa katosi juuri ja tasapäisti ainakin autourheilusarjojen asemaa kertaheitolla.
 

Artelo

Active member
Liittynyt
8.9.2009
Viestit
39
Veikkaisin että Kimi menee Nicon tallikaveriksi Mercedekselle ensi kaudeksi. 99% varmaa.
 

Nicole

Well-known member
Liittynyt
15.6.2008
Viestit
744
Noh, ei sentään tarvitse liioitella.. ei F1 ole yhtä kuin Kimi. Mestareita on poistunut kuvioista ennenkin, mutta karavaani vaan jatkaa kulkuaan.
Ei se nyt mielestäni ole liioittelua enkä tietenkään tarkoittanut että Kimi on yhtä kuin F1 vaan sitä että jättää aukon jota ei niin helposti täytetä.

Yksi mielenkiintoinen asia on se että ulkomailla moni on sanonut kannattaneensa ensin Gilles Villeneuvia ja sen jälkeen Kimiä koska molemmilla oli sellainen mitä monet kutsuvat 'raw talent' eli hiomaton kyky ajaa. Ja jos jotkut on odottanut niinkin pitkään seuraavaa kuskia kuin Gillesistä lähtien niin se itsessään kertoo jo paljon.

San' mun sanoneen, Kimistä muodostuu elävä legenda jo eläessään - monen mielestä Kimi on se rokkistara jota formulat on kaivannut James Huntista lähtien.

Ja tässä nimenomaisessa tilanteessa teidän on annettava minun vetää yläkanttiin kehuja :eek:

Koska kaiken kaikkiaan olo on nyt:





Kyllä se tästä ajan kanssa.
 

spessu

Well-known member
Liittynyt
15.2.2009
Viestit
379
Tuo Globon juttu Kimin Mersulle menosta. Tyttöystävä ja eräs toinen brasilialainen laittoi juttua tuosta ja tipahdin tuolilta, kun tulee "Kimi Mersulle".

Todellakin aika varma tieto näyttää jollakin toimittajalla olevan. Tuo tieto tulee muutenkin Brasiliasta, niin pakko nyt nousta takaisin kiltisti tuolille odottamaan, jälleen. Uskomatonta, jos nyt joutuu oikeesti alkaa miettimään, josko se Kimi sittenkin jatkaisi. Alkaa nimittäin olla jo sydän kovilla näissä spekulaatioissa.
 
Viimeksi muokattu:

Lumipallo

Well-known member
Liittynyt
3.10.2009
Viestit
2168
Mä olin jo olevinani ihan sinut tän lopettamisuutisen kanssa ja sitten tulee tällanen oljenkorsi, mikä sai aika läikähdyksen aikaan sydänalassa. Tietysti tää on vaan julma ankka, miksi hitossa joku brassitoimittaja tollasen kertois ekana ja tietäis paremmin (aiemmin), ku Kullan Heikki. Pistää vihaks tällanen ihmisen kiusaaminen :mad:!
 

speedman

race is in my head
Liittynyt
26.10.2008
Viestit
1297
Sitten on vielä Santander jonka sanomisella varmasti on painoarvoa mitä palkkaan tulee. Santander tuskin toivoisi Kimiä huipputalliin ja pahimmassa tapauksessa voisi jopa vetää palkan siihen pisteeseen että Kimi joutuisi lopulta maksamaan McLarenille jos tarjottu palkka on alle välirahan.

Niin tai näin, Kimiä on nöyryytetty ihan tarpeeksi Ferrarilla ja saanut enemmän lokaa niskaansa kuin kukaan muu kuljettaja ja vielä oman tallin puolelta.

Joten Kimillä on täysi oikeus kääntää selkä formuloille jos yritetään vieläkin kyykyttää. Ja mies todisti loppukaudesta kuka on ja kertoi itse että menestyminen johtui siitä että autoa muutettiin siihen suuntaan kun hän halusi.

Minä sanon sopimuksen irti Max'iin koska totuus on että tarvitsen sytykettä seuratakseni formuloita ja Kimi on ollut syy siihen että olen niin intohimoisesti seurannut koko lajia. Enkä häpeä myöntää sitä. Ei johdu ulkonäöstä tms. vaan puhtaasta kunnioituksesta häntä kohtaan sekä ihmisenä että kuskina. Ei ole tarvinnut hävetä hänen toilailujaan radalla. Ihmiset ovat vetäneet herneitä nenäänsä jostain jäätelöistä ym. mutta niihin ne jää kun ei ole pahempaa sanottavaa.

Ei ole puhunut julkisuudessa pahaa ja sekin on osoitus miehen rehdistä luonteesta. Sen sanon että ette löydä montaakaan kuskia tänä päivänä jotka kunnioittavat vanhoja kunnon herrasmieslakeja radalla - reilu kilpaileminen radalla on harvinaista. Ennemminkin ihaillaan agressiivista otetta missä voidaan röyhkeästi työntää radalta ulos ja käyttää hyväkseen jokainen paikka epärehdillä toiminnalla.

Se on nyt sitten ralliin siirtyminen. Otan vauhtia Tunturi-rallista ja olen huomannut että moni ulkomaalainenkin on jo alkanut ottaa selvää rallista koska menevät sinne minne Kimikin menee.


Mutta kohta se nähdään millaisen aukon Kimi jättää formuloihin. Ihmiset ei välttämättä tajua miten suuri vaikutus Kimillä on ollut ja kuinka media on seurannut herkeämättä jokaista liikettä ja jokaista sanaa. Se on aika paljon
Johan on tilitys. Kimi taisi kyllä ihan omalla asenteellaan varmistaa paikkansa katsomossa. Hyvä kuski, ei siinä mitään, mutta ei ihan niin hyvä, että kannattaisi kusipääksi ryhtyä = ei edustamista, ajelen rallia milloin huvittaa, ajan vain voittaja-autoa jne...

Kunnioitan kyllä rehellisyyttäsi: et ole (monen muun mukana) mikään moottoriurheilufani, vaan yhden sortin BB-fani.

Tuo "vanhoja kunnon herrasmieslakeja..." mitä hemmettiä? mistä oikein puhut? Olen seurannut moottoriurheilua aktiivisesti vuodesta 1967 alkaen, tuollaista termiä en ole ennen kuullutkaan. Ehkä tuo on ajalta ennen tuota...

Herää jo: ensi kauden puolivälissä, kukaan ei enää F1 varikolla edes muista Kimia. Paitsi 7-päivää, kun vetää taas lärvit Matin ja Marjan kanssa. Se valitettavasti kertoo jotain "fiksusta" kaverista.
 

ohjeah

Well-known member
Liittynyt
8.3.2009
Viestit
1203
No voittavaan talliinhan Kimikin halusi. Eikä ollut ahne kun halusi vain voittavaan talliin ei rahan vaan voittomahdollisuuden takia. Jos Ferrari kuitenkin maksaa enemmän ajamattomuudesta kuin McLaren ajamisesta, niin hankala on neuvottelutilanne. Maksaa nyt siitä itse, että ajaa kun kerran kaikki on jo todistettu. Ja uusimmat vihjeet kertoo mersun kehoittaneen Buttonia lähtemään, oli varmaan aikalailla suostuvaisempi Kimiä.

Nyt sitten ajaa vuoden muualla ja muussa sarjassa.
Eihän nyt Kimi tuossa tilanteessa mitään olis ite maksanu, tulot vaan olis ollut muutaman miljoonan pienemmät. Mutta kun kokonaisuutena kuitenkin olis pankkitilin saldo kasvanut reilusti, niin ei varmaan oikeen voi ajatella, että Kimi ois ite maksanut ajamisesta..
 

Vertti

Well-known member
Liittynyt
16.3.2008
Viestit
1533
Sijainti
Helsinki
Kaikki on mahdollista, mutta ei Kimi julistaisi lopettavansa jos oikeesti lopettais. Mä uskon, että tää oli tässä, mutta tietysti elätän pientä toivonkipinää ihmeestä.
 

lahill

Well-known member
Liittynyt
14.4.2007
Viestit
452
Joo, kyllähän tämä menee jo liian pitkälle... Surutyö on tässä kesken. Toisaalta, pakko sanoa tämä, Kimihän ei ole sanonut kenellekään suoraan mitään. Ainoastaan Robertson (joka on ennenkin vakuuttanut kaikennäköistä) ja Kuvaja (joka sanoo, mitä sanoo)...

Onko peli vielä auki? Go Norbert!
 

Aqualizer

Hengityksenpidättäjä
Liittynyt
24.2.2005
Viestit
570
Sijainti
In the deep end
Voi voi, kun oliskin niin että F1-politikointi onkin lopulta se joka pelastaa meidät suomalaiset F1-kurimukselta.

Tsetse ja Hauki olis vetäny herneen nenään McLarenille Buttonin kaappaamisesta ja Whitmarsun "Maksoimme hänelle saman minkä muutkin olisivat maksaneet, mutta hän halusi tulla meille" -kommentista. Tsetse olis latonu Ferrarin "ajaa vs. ei aja" -sopimuksen erotuksen Kimille tiskiin ja loppu on historiaa... :cool:
 

CARTer

Well-known member
Liittynyt
20.9.2004
Viestit
2315
Yksi mielenkiintoinen asia on se että ulkomailla moni on sanonut kannattaneensa ensin Gilles Villeneuvia ja sen jälkeen Kimiä koska molemmilla oli sellainen mitä monet kutsuvat 'raw talent' eli hiomaton kyky ajaa. Ja jos jotkut on odottanut niinkin pitkään seuraavaa kuskia kuin Gillesistä lähtien niin se itsessään kertoo jo paljon.
Ihmiset näkevät tietenkin asioita paikoissa, joissa haluavat niitä nähdä. Tai sitten ovat näkemättä.

Itse en ole koskaan pitänyt Räikköstä mitenkään erityisenä tai harvinaisena kuljettajana. Ja tuollainen raaka talenttikin kääntyy loppuen lopuksi itseään vastaan, jos sitä ei osaa jalostaa ja hyödyntää, kuten Schumacher teki.

Ja hieman jopa uskon siihen, että Kimin legenda F1:ssä tulee olemaan Ferrarin kengän ja sen jälkeisten neuvottelujen värittämä. Hän kun ei radalla peitonnut Schumacheria, voitti tifosojen mielestä sarjan parhaalla autolla mestaruuden liian niukasti ja ne, jotka eivät miehestä perusta muistavat vain viimeisten kilpailujen haparoinnin Ferrarilla. Ja sitten on vieläpä niitä, kuten sivullekirjoittanut, jotka pitävät koko kautta 2007 yhtenä F1:n ja moottoriurheilun häpeällisimmistä...
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Ei jumakekka. Tässä vedetään synkäntummaa esirippua eteen tavan takaa, ja aina joku käy vielä raottamassa sitä, ellei vedä vallan sivuun. Näytelmä siis jatkuu.

Saattoiko Mersu ( ja ehkä McLarenkin ) hassuttaa Buttonin macille. Tähän istuisi tarinat, että Haug savusti painiketta ulos. Samaan aikaan disinformeerataan oikein salaliitolla, että Kimi ajot oli sitten tässä. Ja kuitenkin koko ajan olisi soviteltu Kimi Mersun puikkoihin. Tämä istuisi tallin tavoitteisiinkin paljon paremmin kuin kummallinen Heidfeld kytkös. Ja maailmanmestarit olisi ripoteltu iloisesti kolmeen huipputalliin, kehnoja brittejä tietenkin samaan kaksi - Berniekin tykkäisi. :eek!:
 

Shämito

Well-known member
Liittynyt
14.3.2009
Viestit
336
Eihän Kimi itse ole sanonut lopettamisestaan? Vaan eikös tää Robertsonni oo sanonu, että välivuosi tulossa..

Ehkä tosi pieni oljenkorsi Mersulle :alppu:

EDIT:eek: oho! hidas
 

rikke

Well-known member
Liittynyt
6.4.2009
Viestit
276
Harmittaa. Ja vitusti.
Normaalisti oon pessimistin täydellinen vastakohta, mut Abu Dhabin kisaa seuratessa oli erikoinen fiilis. Auringon laskiessa tuli vaan semmonen tunne, että tässäkö tää nyt sitten oli. Ja vaikka sen tiesi, että Ferrarilla ei enää ajeta, oli kyse jostain merkittävämmästä... Ainakin itelleni.

Kimin mahdolliseen paluuseen en vaan millään jaksa enää uskoa, mut tottakai sitä toivotaan. Ja varmasti tuun jatkossa seuraamaan, mitä mies keksii ajettavakseen. Kiitoksia paljon mahtavista hetkistä Kimi! Vaikka tuskin sua juur kiinnostaa, mitä täällä kirjotellaan.

:(
 

lahill

Well-known member
Liittynyt
14.4.2007
Viestit
452


:alppu:

Uskaltaisiko tässä vielä heittäytyä yltiöoptimistiksi kuten vuonna 2007? Minua ei haittaisi, jos Brasiliasta tulisi Silly Seasonin kovin pommi. Eikö Norbert puhunut jossain vaiheessa jostain yllätyksestä?

Pahoittelut, kun tätä fiilistelen, jotenkin sitä haluaisi vielä nähdä, että tämä oli vain pahaa unta...
 

Edson

Well-known member
Liittynyt
11.6.2009
Viestit
746
Eihän nyt Kimi tuossa tilanteessa mitään olis ite maksanu, tulot vaan olis ollut muutaman miljoonan pienemmät. Mutta kun kokonaisuutena kuitenkin olis pankkitilin saldo kasvanut reilusti, niin ei varmaan oikeen voi ajatella, että Kimi ois ite maksanut ajamisesta..
Mikaelilta tosiaan melkoista järkeilyä tuon asian suhteen.:rolleyes:

Katsotaan ensin Mersu-kortti ennen, kuin aletaan puhua mitään sapattivuodesta. Autojätin paluuilmoitus tuli kuitenkin neuvotteluiden ollessa käynnissä joten nyt lähdetään taas ns. alkutilanteesta.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Uskaltaisiko tässä vielä heittäytyä yltiöoptimistiksi kuten vuonna 2007? Minua ei haittaisi, jos Brasiliasta tulisi Silly Seasonin kovin pommi. Eikö Norbert puhunut jossain vaiheessa jostain yllätyksestä?

Pahoittelut, kun tätä fiilistelen, jotenkin sitä haluaisi vielä nähdä, että tämä oli vain pahaa unta...
Niin, Mersuhan nimenomaan jäi Kimille velkaa parista menetetystä mestaruudesta :thumbup:

Noh, itse en nyt jaksa uskoa tuohon, mutta spekulointi on ihan piristävää.
 

Lumipallo

Well-known member
Liittynyt
3.10.2009
Viestit
2168
Viime yöstä vierähti iso osa tämän lopettamisuutisen parissa netissä ja nyt saattaa käydä samoin tämän Mercedes-jutun takia. Ei enää fysiikka kestä, tekis mieli puklata.
 

retypeNick

Iltalehti kunniaan
Liittynyt
27.7.2007
Viestit
2009
Sijainti
Helsinki, Finland
Kimin manageri: Kimi haluaa palata formuloihin 2011

Kimi Räikkösen manageri Steve Robertson sanoo BBC:lle Kimi Räikkösen haluavan palata formuloihin kaudelle 2011.

- Hän haluaa olla takaisin formuloissa kaudella 2011, mutta hän on ansainnut jo niin paljon rahaa, ettei hänen tarvitse mennä keskitason talliin vain ansaitakseen lisää.
- Samat kriteerit pätevät kuin päättyneissäkin sopimusneuvotteluissa. Kimi menee vain talliin, jossa hänellä on mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus.

Kimi on tietojen mukaan saamassa Ferrarilta noin 20 miljoonaa euroa jäätyään ilman tallipaikkaa ensi kaudella. Hän olisi silti halunnut kunnon korvauksen ajamisesta toisessa tallissa. Robertson ei vahvista kipurahan suuruutta, vaan korostaa Kimin ja Ferrarin välisen sopimuksen olevan luottamuksellinen.

- Kimiä ei kiinnostanut ajaa sillä summalla, minkä McLaren tarjosi. Hän menee mieluummin ralliin, sanoi Robertson, jonka mukaan Kimi ei ottanut epäonnistuneita neuvotteluita kovinkaan raskaasti.
- Hän on nopealiikkeinen kaveri ja totesi vain, että sitten keskitytään ralliin.
(ILTALEHTI)

WHAT... mikäs tossa nyt niinku kusee. Ei mun logiikalla voi noin perustella :yuck:
 

retypeNick

Iltalehti kunniaan
Liittynyt
27.7.2007
Viestit
2009
Sijainti
Helsinki, Finland
Eihän nyt Kimi tuossa tilanteessa mitään olis ite maksanu, tulot vaan olis ollut muutaman miljoonan pienemmät. Mutta kun kokonaisuutena kuitenkin olis pankkitilin saldo kasvanut reilusti, niin ei varmaan oikeen voi ajatella, että Kimi ois ite maksanut ajamisesta..
Anna nyt mikaelin olla. Sillä on paha olla ja haluaa takertua kaikkiin mahdollisiin oljenkorsiin, joilla parantaa oloa.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös