Kimin autourheilu-uran jatko

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8255
Sijainti
Helsinki
Mitä pitempään tätä uutista maiskuttelee, sitä paremmalta tämä tuntuu. Mielenkiintoinen vuosi tulossa.
Täysin samaa mieltä. Toki olis ihan mukavaa, jos Heikki vielä pääsisi Renun tai Sauberin rattiin. Mut pääasiassa ykkösissä tulee kyllä seurattua Vettelin tekemisiä. Muut ei niinkään kiinnosta.

Toki nyt kun Kimi ei Mersulle siirtynyt, niin saisi se Kerppenin rehtori palata radalle vaikka Mersulle.
 

Arppa

Well-known member
Liittynyt
26.11.2004
Viestit
175
Nyt sitten kysymys kuuluukin: Näkeekö netin kautta jostain rallia enemmän kuin maikkarin ilmaistarjonta antaa?

wrc.comista näkee erikoiskokeiden väliajat liki reaaliajassa(ehkä minuutin viive). Siellä on myös erinomainen ralliradio, jonka toimittajat näkevät autojen liikkeet täysin reaaliajassa ja myös haastattelevat kärkikuskeja joka pätkän maalissa. Molemmat olivat ainakin tällä kaudella ilmaisia palveluita.

Siellä on myös aika paljon ilmaisia videoita.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Onhan tämä melko outo tilanne kun koko sirkuksen aivan terävintä kärkeä edustava kaveri luopuu paikastaan ja siirtyy ralliin. Eikä kait se väärin ole sanottu, että rahalla oli merkitystä asiassa. Ja etenkin Santanderin rahalla - sillä millä Kimi korvattiin ja sillä mitä Kimille siitä maksettiin.

Tosin paljon sekin kertoo - jos tieto totta on - että Kimi aloitti ralliprojektin valmistelun heti Ferrari-potkujen varmistuttua. Eikä vain pottuutumisesta vaan myös todella halusta kokeilla wrc:tä.

McLaren -pesti kaatui ilmeisesti juuri siihen, että ajaminen pienemmällä palkalla olisi ollut vastenhakoista kuin olla ajamatta ja tienata enemmän. Toisaalta asiat ovat konstikkaampia kuin päälle päin näyttää. Kimi ei myöskään voi ajaa edullisempana kuin esim Hamilton, tai etenkin hän - koska se jo luo asetelmat kahden kovan kuskin välille. Ja Hamilton toki vanhana tallissa niskan päällä. Ja McLarenin huonontuneesta rahatilanteesta emme tiedä saatika siitä kuinka hyvä taloudellinen ratkaisu heille oli Buttonin kaappaaminen. Pisteitä ei ehkä tule siihen malliin, mutta brittien mielenkiinto on varmaa.

Mersun suhteen oli selvää ( niin selvää kuin tavalliselle tallaajalle on ), että Kimi haluttiin talliin. Jäikö tämä rahasta kiinni, vai oliko Kimin usko talliin vielä hieman epäileväinen. Tai oliko Red Bull jo pitkällä Kimin kanssa neuvotellessaan.

Kimin kannalta tietysti hienoa, jos hän todella tätä halusi. Ainakin yksi reilusti tuulettava ja virkistävä kausi tulossa kaiken Ferrari-paskan jälkeen. Ja rallin kannalta lottovoitto. Melkoinen boosti myös tuleviin ralliuudistuksiin ja niiden odotteluun.

Meidän formuloita seuraavien - toki hienoa on seurata ralliakin - mutta hieman pannariksihan tämä meni. Rallin tenho jää kuitenkin näistä karkeloista ihan pelkästään jo mediatoteutuksen vuoksi sekä rallin nyt kuivuttua muutaman merkin ja kuskin seikkailuksi.

Sitten on vielä tämä Red Bull sekä vuoden 2011 toiveet. Tässä on toki pitkin syksyä koulittu kuinka paljon saa toivoa saamatta mitään joten varovaiseksihan se vetää. Siitäkin huolimatta, että Kimiltä jos keneltä tuo paluu onnistuu.

Arvaan kuitenkin, että Kimi se senkun pysyy otsikoissa. Ei nyt ihan näin hulluna pyörityksenä, mutta kuitenkin. Red Bull ottaa täyden hypetyksen irti - samoin koko ralliorganisaatio. Mutta myös formulapiirit aloittavat heti pohdinnat koska, kenen tilalle ja miten Kimi palaa ja palaako. Yhtään tätä paloa ei varmasti lievitä se, että Kimi esiintynee Red Bullin väreissä - saattaa olla jopa RB:in formulatapahtumissa mukana, kun kerran vapaa on sen tekemään. Ja Robertsonit tietäen melkoinen mediatarjouskilpa alkaa hyvissä ajoin jo kauden aikana.

No, kuten Nicolenkin ansiokkaasti tänne yhden italiaanon mielipiteen muodossa tuollaisen unelmatiimin kirjasi - niin se oli Vettel / Räikkönen. Ja onhan se sitä. Jos siihen lisää Neweyn, hyvän ensi vuoden ja mahdollisesti parantuneen moottorin, niin onpahan mitä odotella. Alla vielä Red Bullin kampanjointi Kimin rallivuodesta ( hehän tietenkin puhuvat miehestä koko ajan hyvää myös formulapuolella ), niin kierrokset käyvät jo kesällä kuumina Kimin suhteen. Tiedä vaikka tulisi tätä vuotta pahempi siinä mielessä - jos mahdollista.

Asiat voivat mennä siis viimosen päälle - tai ihan persiilleen. No - niinhän ne aina. Uskon kuitenkin, että tätä F1 -talenttia ei hukata tähän tapaan - vaan show jatkuu.

Ja lopuksi hieman suhteellisuuden tajua. Kimi tuli melkoisesti puun takaa, olemattomalla siipiautokokemuksella ja teki hetkessä itselleen maineen johon harva nykykuskeista pystyy vastaamaan - jos kukaan. Ja joo - kaikilla on vikansa, mutta kuskina Kimi on huikea. Nyt Kimi jättää huipputallien tarjoukset ja siirtyy wrc-ohjuksen rattiin. Jälleen aivan olemattomalla kokemuksella. Väistämättä tuntuu, kuin puhuisi kaverista joka tekee mitä haluaa muiden tyytyessä siihen mitä saavat tai ainakin mitä saavat esim Santanderin rahojen kanssa tehtyä. Kimiä ei nyt kiinosta - ralli voisi olla kivaa vaihteeksi. Kattellaan sitten taas. Ja arvata saattaa - miten oman tien kulkijan maineen tässä käy. Ei ainakaan vähene.
 
Viimeksi muokattu:

TMK

Well-known member
Liittynyt
6.6.2007
Viestit
388
Jos Räikkösen ura Fykkösissä nyt sitten jäi tähän niin vähän valju maku jää siitä että mestaruuksia tuli "vain" yksi ja voitotkin jäivät kahdenkympin alle. Kun ajattelee millä hypetyksellä mies aikoinaan lajin pariin tuli ja varsinkin sitä hehkutuksen määrää McLaren aikoina niin väkisinkin tuntuu että saavutettavaa jäi paljon.
Joo niistä mestaruuksistahan ne kuskit muistetaan,kuitenkin Kimi tällä hetkellä viidenneksi eniten pisteitä kerännyt kuski, joten saavutettuihin pisteisiin nähden laihaksi menestys jäi.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Onhan tämä melko outo tilanne kun koko sirkuksen aivan terävintä kärkeä edustava kaveri luopuu paikastaan ja siirtyy ralliin. Eikä kait se väärin ole sanottu, että rahalla oli merkitystä asiassa. Ja etenkin Santanderin rahalla - sillä millä Kimi korvattiin ja sillä mitä Kimille siitä maksettiin.
Varmasti rahalla on merkitystä päätökseen. Kärjistetysti tilanne on tämä (luvut eivät perustu mihinkään faktaan)

Kimi tienaa
Ajamalla rallia 25 M$.
Räkimällä kattoon 20 M$.
Ajamalla F1'stä 15 M$.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Varmasti rahalla on merkitystä päätökseen. Kärjistetysti tilanne on tämä (luvut eivät perustu mihinkään faktaan)

Kimi tienaa
Ajamalla rallia 25 M$.
Räkimällä kattoon 20 M$.
Ajamalla F1'stä 15 M$.
Niin, tämäkin jäi vähän auki julkisuudessa. Kun välistä sai sen kuvan, että ainakin mersu olisi maksanut tuon erotuksen - mitä Santander hyvitti ajamattomuuden suhteen ja sen jos ajaisi F1:ssä. Mutta saattoihan Kimi tarkastella asiaa niinkin, että kun rallia ajaen tienaa vielä x-määrän miljoonia tätäkin enemmän ja hän on aina halunnut sitä kokeilla vakavastikin - niin miksikäs ei. Ralli muuten on Kimin veljen laji ja jo pienestä Kiminkin ns sydäntä lähellä.

Sen sijaan voi olla, toisin kuin Mersulla - että McLarenilla oli vaikeuksia kerätä moisia summia kokoon ja kilpailla Santanderin + RedBullin yhteisrahoitusta vastaan. Harvassa muutenkin on tahot jotka lähtisivät hintakilpailuun Red Bullin ja Santanderin yhdistettyjen luottokorttien kanssa.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Varmasti rahalla on merkitystä päätökseen. Kärjistetysti tilanne on tämä (luvut eivät perustu mihinkään faktaan)

Kimi tienaa
Ajamalla rallia 25 M$.
Räkimällä kattoon 20 M$.
Ajamalla F1'stä 15 M$.
Kimi on tienannut urallaan sen verran rahaa, että pystyisi varmasti perustamaan MM-rallitiimin kaudelle 2011, kun on jo halvemmat autotkin tuolloin. Joku Red Bull vielä pääsponsorin paikalle niin rahaa ei edes tarvittaisi niin paljoa omasta pussista.

Ensimmäinen suomalaistalli rallin MM-sarjaan, todella kiinnostava veto mikäli toteutuisi.
 

Siggeboi

Banned
Liittynyt
6.9.2006
Viestit
4475
Sijainti
Puskassa
Hyvä juttu että saatiin tähänkin asiaan selvyys.

Itse oon vähän varovaisen optimistisen pessimistinen, että Kimi palaa ykkösiin kaudeksi 2011. Kuten täälläkin on pohdittu, niin ensi vuosi menee Kimillä kuitenkin pitkälti rallin saloihin syventymiseen/opettelemiseen. Tuskin se Kimi siellä mikään tiskirätti on ja uskonkin, että pystyy ihan mukiin meneviin suorituksiin. Jos rallin ympäristö ja ajaminen alkaa muutenkin maistumaan tosi hyvältä, niin ei Kimiä enää F1-radoilla nähdä.

Avaintekijäksi tässä muodostuu Red Bull. Voi olla hyvinkin mahdollista, että Kimillä on jonkinlainen optio siirtyä Red Bull Racingille Formuloihin, kun rallikausi 2010 päättyy. Tällöinhän päättyy myös Mark Webberin sopimus Red Bullin kanssa. Tämähän olisi hyvä tilanne molempien osapuolien kannalta. Kimi saa mahdollisuuden kokeilla, että miltä se ralli todenteolla maistuu ja Red Bullilla on mahdollisuus saada Kimi Mark Webberin paikalle kaudeksi 2011 jos Kimiä ei kiinnosta enää rallia vedellä ja haluaa takaisin Formuloiden pariin. Samalla Kimi myös näkisi, että onko Red Bull noussut todella huipulle vai jäikö viime kausi yhden kauden piikiksi.

Red Bullihan tienaisi tuolla systeemillä melkoisen hyvät mainosrahat. Eihän tuo ihan mahdottomalta skenariolta kuulosta. :tongue: Todennäköisimpänä vaihtoehtona pidän kyllä sitä, että Kimin ura Formuloissa on ohi. Mutta eihän sitä tiedä, että millaiset sopimukset Kimille on sorvattu.

Seurattavaa ensi kaudeksi kyllä riittää, kun on Formulat ja nyt rallikin kiinnostaa Kimin ansiosta enemmän. Aiemmin tuli rallia seurattua lähinnä vain siten, että vilkaisin tulokset ja päivien ajat. Nyt varmaan sitten vähän enemmän. :alppu:
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
http://yle.fi/media/asxgen.php?file=radiosuomi/etelasavonradio/ralli.wma

Kai Lindströmin haastattelu. Poimittu tuolta rallitoikista. Pieniä pointteja höpinästä.

- projekti alkoi sen jälkeen kun tieto Ferraripotkuista tuli, aikaisessa vaiheessa oli selvää ettei jatka formuloissa

- junnutiimin ja tehdastiimin autoissa ei kauheasti ole eroja

- huhut Kimin suuresta palkasta ei pidä paikkaansa

- potentiaalia Kimistä löytyy, mutta neljän rallin kokemuksella ei menestystä kannata odottaa. Pikkuhiljaa ylöspäin

- kehui myös Kimin asfalttitaitoja. Odottaa mielenkiinnolla asfalttikisoja.

- nuotittaminen suuri haaste
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Noh, Red Bullin kanssa sitten F1-mestaruus 2011, Vettel tallikaverina WCC. :wink: :thumbup:
 

DexDexter

Formuloita vuodesta 1982
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
1022
Sijainti
Helsinki
Tai ottamalla vähän rennommin ja ymmärtämällä vitsit :jaska:
Vitsinähän mä tota pidinkin, ai ai kun tää netti on joskus hankala :)


Vielä kun Heikki jää ilman tallipaikkaa palaavat F1-lähetykset nopeasti vuoden 1991 tasolle ja nykyajan Markku Pentikäinen kysyy F1-kilpailun alkukierroksilla Mika Sohlbergilta tai Varjosaarilta tai Arposilta että "mitkä ovat F1- ja ralliautojen erot?"
 
Viimeksi muokattu:

DexDexter

Formuloita vuodesta 1982
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
1022
Sijainti
Helsinki
... :thumbfh: opettele sitten
Sarkasmi (muinaiskreikaksi σαρκάζειν 'repiä lihaa') tarkoittaa pidemmälle vietyä suppeaa, jopa yhden lauseen huumoria tai purevaa ivaa. Se voi olla joskus erittäin loukkaavaa tilanteesta, aiheesta ja ihmisestä riippuen. Usein kommentin sarkastisuus ilmenee piilomerkityksenä tai päinvastaisena, mitä lauseen suora merkitys on (esimerkiksi "Olipa viisaasti tehty" väärin tehneelle ihmiselle).

Lähde: wikipedia
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös