Formula 1 - 2010 - Australia: Kilpailu ja jälkipuinti

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Ferrarin taktiikkahan oli vain olla tekemättä mitään tänään. Muut ottivat riskiä ja se ei onnistunut, vaikka olisi voinutkin onnistua. Ei Ferrarilla kannata tästä ylpistyä yhtään. Mutta toivottavasti ylpistyvät ja sitä kautta sähläävät jatkossa. :D
No tämä oli hyvin sanottu! Viimeistä virkettä myöten. :D
 

Zire

`.´
Liittynyt
5.2.2009
Viestit
536
Sijainti
Lahti
Loistava kisa! Hienoa taistelua Massalta vaikkei ajaminen näyttäny helpolta, ja Alonso teki myös kelpo työn. Ihme sählinkiä Webberiltä kun taas Vettel ois näyttäny mikä on miehiään mutta jos ei vehkeet kestä nii ei voi mitää. Tästähän leivotaan jo uutta Räikköstä ku vauhtia on mutta autot paukkuu. Buttonin taktiikka oli mielenkiintonen, kuten täällä jo sanottu nii itelläki kävi mielessä että Button ois ollu koekaniini elwikselle, onneks näin ei ollu. Mclarenin vauhti oli pienehkö yllätys, Hämäläisen auto kulki iha mielettömän lujaa eikä tuo Buttonkaa näyttäny paljoa hidastelevan. :D Tää tuntu kyllä hyvältä umpitylsän Bahrainin jälkeen.

Man of the Day-palkinto menisi ehdottomasti Kubicalle.
Täysin samaa mieltä. Ei antanu tuumaakaa periksi Hamiltonille ja paineli muutenki aivan tajutonta kyytiä. Todella hieno kisa Kubicalta.

Niin ja ajamalla sitä ohitetaan, jos Alonso ei pääse Massasta ohi ajamalla niin voi voi, ihan turha alkaa mitään tallimääräyksiä miettimään.
 
Viimeksi muokattu:

Crosby-92

Well-known member
Liittynyt
13.11.2008
Viestit
848
Voisi vielä parista kuskista raapustaa muutaman sanan, kun ei jaksanut aiemmassa viestissä kuin kehua loistavaa kisaa ja manata asvalttiturva-alueita.

Man of the Day-palkinto menisi ehdottomasti Kubicalle. Ei kahta sanaa, kuka ylisuoritti rankimmin tänään. Huippulähdöllä petasi itselleen hyvät taisteluasemat ja taisteli aivan maksimituloksen. Toivottavasti saamme nähdä Kubicaa hämmentämässä pakkaa jatkossakin, kirkasti kilpeään kummasti tällä suorituksella, melko valjun viime kauden jälkeen.

Button oli päivän nero. Itsekin manasin jo surkeaa ratkaisua ja että kävi ''Heikit'', mutta nerokashan se olikin. Ja kun oli Buttonin oma ratkaisu, niin krediitit siis Jensonille. Vauhti oli hyvää ja ajoi fiksusti, tämä riitti lopulta sitten voittoon asti. Mukavasti tulee tästä painetta Hamiltonille, joka alkoi valittamaan ja itkemään ja paljasti taas todellisen karvansa, kaikki ei olekaan niin hyvää, hienoa ja mukavaa sekä vahvistavaa, kuin mies yleensä väittää. Hamilton oli kuitenkin myös kisan hahmoja, vahvaa ajamista ja nelossija oli ainakin näpeissä ennen Webberin tööttiä. Loppujen lopuksi viikonloppu oli sitten pettymys, kisan erinomainen suoritus ei riittänyt kovinkaan korkealle. Kuivalla epäilen kuitenkin Jensonin mahdollisuuksia pärjätä, tuskin Hamilton jatkuvasti mokailee aika-ajoissa. Tietysti jos Hamilton myrkyttää täysin ilmapiirin ja talli menee sekaisin Buttonin mahdollisuudet paranevat.

Käsittämätöntä miten Vettel voi olla näin epäonninen. Webber sen sijaan porskuttaa radalla lähes mielipuolisesti. Webber on ollut suosikkejani, mutta en enää kovin korkealle kohta miestä arvosta, viime vuoden kommenttien ja peippailujen sekä tämän alkukauden taaperruksen jälkeen. Kuusi pistettä on naurettavan huono saldo tuolla autolla ilman teknisiä vikoja, roimaa parannusta odottelen, muuten lapikas heilahtaa. On se kumma miten suurin suosikki aina on laitteiden kanssa pulassa, luulin että se oli vain Kimin ja ylipäänsä suomalaisten kirouksena, mutta ei näköjään.
 

pendellstock

Well-known member
Liittynyt
19.11.2007
Viestit
2099
Mua on aina jaksanut ihmetyttää ton Webberin hypettäminen: omissa papereissa edelleen enemmän se Minardi-tason kuski kuin mitään mestariainesta. Ei ole oikeastaan ikinä antanut mitään näyttöjä, ellei sellaiseksi halua laskea sitä kun pysyi välillä juuri sarjaan tulleen juniorin perässä yhden sarjan pisimmän ajouran jälkeen, tosin viimevuosina ei ole enää pysynytkään..

Vettel muistuttaa Kimistä liikuttavan paljon tuolla radalla: nopeuden lahjaa on vaikka muille jakaa, mutta ei kalusto kestä. Tuohon vielä seuraavassa kisassa johtoasemassa Hamilton ajamaan varikolla konttiin ja keskeytys ja sitä seuraavassa kisassa jos irtoaa takasiipi kesken suoran johtoasemassa niin voidaan jo alkaa puhua vastaavasta epäonnesta:wink:

Toivon sydämeni pohjasta, että kaverin nopeus palkitaan mestaruuden muodossa kauden päätteeksi:thumbup:

Muuten samat ajatukset kisasta kun edellisenkin kisan jälkeen: muuttakaa pistelasku normaaliksi eli voitosta 10p ja korkeintaan 6-8 parasta saa pisteitä. Vapauttakaa varikkopysähdykset renkaanvaihtoineen tankkauksineen ja sallikaa vähintään toisen rengasvalmistajan tulo sarjaan.
 

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8395
Sijainti
Vantaa
Ainakaan espanjassa tuskin kukaan muistaa, että Alonso ajoi Buttonin eturenkaaseen. Millään en tuota kyllä saa Buttonin syyksi. Katsokaa hidastus.
Virheestä viis, kenen olikin sitten, Alonson nousu oli huikeaa katseltavaa eikä MTV3 Maxin selostajat sitä noteeranneet ollenkaan. Mielestäni jopa kisan paras suoritus Buttonin oheella.
 

80CC

Well-known member
Liittynyt
29.3.2009
Viestit
298
Ihmetyttää että pehmeillä renkailla voi ajaa 50 kierrosta ja silti ajaa kilpailukykyisiä kierroksia, Button. Eiköhän olis hyvä jos ne kestäis sen 10-15 ja kovat ehkä ton 30, mut aikaero olis oikeesti sellanen että nähtäis eri taktiikoita ja mihin renkaisiin autot oikeasti sopis paremmin.
 

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8395
Sijainti
Vantaa
Korjaus: Alonso otti huonon startin. Sitten oli tiukkaa ja epäselvää, en osaa sanoa kuka kolhi ketäkin ja mikä oli seurausta mistäkin, mutta paremmalla startillahan Alonso olisi luultavasti kolarin välttänyt. Ensimmäinen huono suoritus Ferrari-uralla kumminkin.

Nousu oli väkevää, joskin nopeusero noihin huonompiin autoihin oli melkoisen suuri, joten ohittaminen ei ollut kovin vaikeaa. Hyvää nousua kuitenkin, ei voi kiistää, mutta kyllä sekin sitten tyrehtyi, kun alkoi nopeampia autoja tulla eteen. Tuurikin oli sitten myöhemmin kisassa Alonson puolella, sopivasti tuli ulkoiluja ja kolarointeja Alonson kannalta. Paremmassa vauhdissahan mies oli Austaliassa kuin Massa, selkeästikin, mutta onneksi Massalla pokka piti siinä vaiheessa, kun Alonso oli takana ja sai espanjalaisen siellä pidettyä. Erittäin tärkeä torjuntavoitto, mutta seuraavissa kisoissa Massan pitää päästä Bahrainin tasolle. Uskon kyllä, että pääseekin.
Huomasitkos ettei edes Kerppenin rehtori pystynyt nousemaan Mercdeksellä vaikka nopea auto alla?
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Ihmetyttää että pehmeillä renkailla voi ajaa 50 kierrosta ja silti ajaa kilpailukykyisiä kierroksia, Button. Eiköhän olis hyvä jos ne kestäis sen 10-15 ja kovat ehkä ton 30, mut aikaero olis oikeesti sellanen että nähtäis eri taktiikoita ja mihin renkaisiin autot oikeasti sopis paremmin.
Nuo tuollasethan ne oli vuosi sitten ja silloin ne haukuttiin pahasti lyttyyn ihan jokaisen toimesta. Ei lainkaan sellaista peeärrää mitä Bridgestone formuloista hakee. Olen kyllä itsekkin sitä mieltä että pehmeämmät gummit saisi maatua vähän nopeemmin.
 

Crosby-92

Well-known member
Liittynyt
13.11.2008
Viestit
848
Huomasitkos ettei edes Kerppenin rehtori pystynyt nousemaan Mercdeksellä vaikka nopea auto alla?
Vaan ei niin nopea kuin Ferrari. Ja annoin/annan kyllä Alonsolle kehut noususta, ei siinä mitään moittimista ollut, tehokkaasti hoiteli heikommat autot alta pois. Mercedes oli se heikoin lenkki neljän kärkitallin joukosta kumminkin. Ei toki Schumiltakaan mikään hyvä päivä, Alonso oli parempi minustakin selvästi.
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Oli muuten erikoista miten Hamilton viitsi valittaa renkaistaan samalla kun ajeli huomattavasti nopeammin kuin edellään menneet joilla oli vielä huomattavasti vanhemmat renkaat. Omasta mielestäni molemmat taktiikat olivat ihan hyviä, kahdella stopilla olisi vain pitänyt tehdä lopussa se ohitus. Nyt Hamilton ei sitä ehtinyt tehdä kun Webber kävi korjaamassa miehen pois.

Schumacheria ei paljon kuvissa näkynyt eikä hänen mukanaoloaan varmaan moni edes ajatellut. Kovin kauan kesti päästä Alguersuarista ohi. Lopussa kuitenkin hyvä vääntö ja yksi piste. Jäi kärjestä kuitenkin luvattoman paljon vaikka tekikin sen ylimääräisen pysähdyksen alussa. Se oli kuitenkin turva-auton aikana.
 

Timmyh

Formuloita vuodesta -98..
Liittynyt
23.2.2009
Viestit
2933
Sijainti
Tampere
Hauska lukea näitä kommentteja kisan ajalta. Esimerkiksi erään mielestä Vettelillä ei pää kestänyt kun auton jarruihin tuli vika. :thumbup:
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Vaikka vasta kaksi kisaa on takana, ei voi välttyä vaikutelmalta, että Alonso on jo nyt horjuttanut vakavasti Massan itseluottamusta. Kaverit tulivat yhtä aikaa maaliin, ja vielä samalla taktiikalla, vaikka Massa oli ensimmäisten mutkien jälkeen toisena ja Alonso viimeisenä. Jotain Ferrarin tämänhetkisestä luottamuksesta Massaan kertonee se, että kisainssi joutui kertomaan kuskille miten viimeinen mutka pitää ajaa. Syönee miestä.
 

Pecca

Well-known member
Liittynyt
9.6.2009
Viestit
2004
Sijainti
Suomi
Olisi siis ollut hyvä kisa katsoa. Pistäkäähän video tuosta Alonson ja Buttonin tilanteesta, niin annan virallisen mielipiteen kummanka piikkiin se laitetaan.

Heh, haluaakohan ne kohta Ferrarilla Kimin Massan tilalle?:D
 

tommii

Well-known member
Liittynyt
1.6.2004
Viestit
773
Button :thumbup:

Harmi vaan, että jo torstaina tarkoituksena ollut voittajaveto Buttonin puolesta jäi laittamatta ja hilut tulematta.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Hieno kisa, näitä lisää.

Omat inhokit, Alonso ja Hamilton, hävisi tallikavereilleen, erityisesti Buttonin voitto lämmittää mieltä.
Kimin huono tuuri näyttää periytyneen Vettelille, toivottavasti jatkossa kisat menee ongelmitta.
Kubica ehdottomasti päivän yllättäjä ja taistelija. Kuten sanottu, periksi ei anna sitten millään.

Webber ajoi lujaa, mutta jälleen kerran täysin rookiemainen moka ajaessaan Hamiltonia päin.
 
Viimeksi muokattu:

Pecca

Well-known member
Liittynyt
9.6.2009
Viestit
2004
Sijainti
Suomi
Tuosta http://m.youtube.com/index?desktop_uri=/&gl=US#/watch?v=ZHQ-VXMbjNI&client=mv-google reilun minuutin kohdalta ilmakuvasta sopii katsoa kuinka erikoinen on Alonson ajolinja ja sulkee tien painikkeelta.
Kyllähän se aivan puolueettomasti sanoen meni täysin Alonson piikkiin. Todella alokasmaista tunarointia tilanteessa, jossa ei ole muuta kuin hävittävää. Varsinkin, kun on kyseessä kuljettaja, jota pidetään sadekelillä niin hyvänä. Kyllä tuossa latinon arviointikyky petti täysin. Vaikea käsittää moista virhettä Ferrari-kuljettajalta. Lähti sijalta kolme - päätyi sijalle neljä: ei tuota nyt kovin kummoisena suorituksena voi millään pitää. Tallikaverinsa sentään onnistui kisassa nousemaan pari pykälää.

Harva on huomannut sanoa, kuinka upea startti Massalla oli. Sehän oli todella mallikas! Joka osaltaan myös ratkaisi palkintopallipaikan. Massa pelasti kisansa startilla ja Alonso mokasi. Näinkin voisi sanoa.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Joko Alonson ajolinja oli aivan hazardi tai sitten se lähti Alonsolta jo hieman aiemmin lapasesta ja siitä kääntyi tuolle maatakiertävälle radalle.
 
Ylös