Mangelo
Well-known member
- Liittynyt
- 19.4.2007
- Viestit
- 24380
Holokaustin toivominen ei ole poliittisesti korrektia.Toivottavasti koko paska kaatuu, niin nähdään onko ihmiskunta mennyt eteenpäin, vai toistetaankö 30-luvun virheet.
Holokaustin toivominen ei ole poliittisesti korrektia.Toivottavasti koko paska kaatuu, niin nähdään onko ihmiskunta mennyt eteenpäin, vai toistetaankö 30-luvun virheet.
Mielipiteeni on että tukien lopettaminen aiheuttaa taloudellista tuskaa.Kuulisin erittäin mielelläni niiden kirjoittajien mielipiteet tukien lopettamisen seurauksista jotka ovat täällä suureen ääneen sitä mieltä, että tuet pitää heti lopettaa.
Näillä kirjoittajilla pitää olla varsin selvä näkemys siitä, mitä ovat tukien lopettamisen seuraukset esimerkiksi Suomelle. Muuten en ymmärrä alkuunkaan mihin heidän mielipiteensä perustuvat.
Lyhyt vastaus, EU ja Euro. Me ei tuolloin aikanaan kuuluttu kumpaankaan...Eihän Suomenkaan pankkikriisissä apua saatu Espanjasta. Miksi meidän pitää tukea pankkia, joka on vieläpä vääristellyt taloudellista tilannetta?
Tukemin ei missään tapauksessa saa olla vastikketonta missään tilanteessa vaan siinä pitää lailla hyeenan napsia omistus itselleen tuen ehtona.Eihän Suomenkaan pankkikriisissä apua saatu Espanjasta. Miksi meidän pitää tukea pankkia, joka on vieläpä vääristellyt taloudellista tilannetta?
Onneksi siinä Suomen pankkikriisissä ei menetetty senttiäkään vrt vastikkeellisuus. Ruotsissa homma taidettiin hoitaa paremmin.Tukemin ei missään tapauksessa saa olla vastikketonta missään tilanteessa vaan siinä pitää lailla hyeenan napsia omistus itselleen tuen ehtona.
Siltikin se on ylivoimaisesti paras järjestelmä ja siksipä sitä pitäisi yrittää edelleen parantaa, eikä huonontaa, kuten tunnutte ajattelevan. Totaaliseen tuhoon tarvitaan joku muu systeemi, kuin demokratia.Ja tuossa kiteytyykin yksi demokratian ongelmista. Kansalaiset valitsevat epärehellisiä päättäjiä, koska valheet kuulostavat usein miellyttävämmiltä kuin totuus eivätkä kansalaiset tunnista monia ilmeisiäkään valheita.
Tämän vaikutukset pitäisi kuitenkin tiedostaa. Olen melko varma, että suurin osa tukien vastustajista ei ymmärrä mitä tukien lopettamisesta seuraa. He vain luulevat, että säästämme vähän rahaa (ja tässä kotekstissä voidaan oikeasti sanoa vähän) jota tarvimme itse.Jos tuet lopetettaisiin kertakaikkiaan, niin kyllä siitä globaali talouskriisi syntyisi. Siitä kyllä selvittäisiin, sillä onhan sitä selvitty maailmansodistakin. Kriisin jälkeen tilanne lähtisi kuitenkin terveemmältä pohjalta liikkeelle.
Poliittisesti korrektia.Holokaustin toivominen ei ole poliittisesti korrektia.
http://rahajatalous.wordpress.com/2012/06/12/euroalueen-epatasapainoista-viela-kerran/Johtopäätökset
Eurosta on tällä hetkellä hyötyä Saksalle ja haittaa PIIGS-maille. Euron kurssi on PIIGS-maiden ansiosta heikompi mitä se ilman niitä olisi. Sen sijaan PIIGS-maiden vientiteollisuuksien näkökulmasta euro on aivan liian vahva valuutta.
Näin ollen euroalueen on lähes mahdotonta päästä tilanteeseen, jossa kaikki sen jäsenvaltiot voisivat nauttia pitkäkestoisista vaihtotaseen ylijäämistä. Niinpä puhe siitä, että epätasapainot olisivat ainoastaan globaalin tason ongelma, on kokolailla perusteetonta. Toisaalta jos epätasapainot ovat todella globaalin tason ongelma, kannattaako tätä ongelmaa vielä erikseen pyrkiä kärjistämään?
Paljon mielekkäämpää olisikin, että euroalue opettelisi elämään omien epätasapainojensa kanssa. Koska vientikilpailukyvyltään heikommat maat pitävät euron vaihtokurssin kohtuullisena, olisi aivan oikeudenmukaista, että euroalueelle luotaisiin pysyvä tulontasausmekanismi. Itse asiassa se saattaa olla jopa ainoa mahdollinen vaihtoehto, mikäli Euroopan rahaliitto halutaan säilyttää.
Vaikka demokratia olisi keskimäärin paras hallintomuoto, sitä ei saa nostaa liian korkealle jalustalle tai ohimennen sivuuttaa sen ongelmia. Ongelmien tiedostaminen on välttämätöntä myös sen kehittämisen kannalta. Ei kaikkea vastuuta voi kaataa pelkästään päättäjien niskaan, vaan myös äänestäjät ovat vastuussa siitä, että ovat heidät valinneet. Demokratian parantamisessa yksi avainkysymyksistä onkin, miten kansalaiset sivistävät itseään ja ymmärtävät kysymyksiä, joista he äänestävät. Sinunkin pitäisi myöntää, että demokratian toiminnassa yksi suurimmista ongelmista on nimenomaan enemmistön tietämättömyys ja välinpitämättömyys, vaikka se kuinka kuulostaisi ns. enemmistön halveksunnalta, johon viittasit aiemmin.Siltikin se on ylivoimaisesti paras järjestelmä ja siksipä sitä pitäisi yrittää edelleen parantaa, eikä huonontaa, kuten tunnutte ajattelevan. Totaaliseen tuhoon tarvitaan joku muu systeemi, kuin demokratia.
Ei tuo tietämättömyys kauhea ongelma ole. Suurin osa ymmärtää vallan hyvin useimmat asiat. Se ettei ole syvällistä tietämystä jostain spesifistä alueesta ei tee kyvyttömäksi valita itselleen sopivaa edustajaa, jonka tehtävä on olla asiantuntevampi. Välinpitämättömyyteen taas näyttäs johtavan ainakin käytännön vaikuttamismahdollisuuksien olemattomuus ja todellisten vaihtoehtojen puute. Siksipä demokratiaa pitäisi lisätä.Vaikka demokratia on keskimäärin paras hallintomuoto, sitä ei saa nostaa liian korkealle jalustalle tai ohimennen sivuuttaa sen ongelmia. Ongelmien tiedostaminen on välttämätöntä myös sen kehittämisen kannalta. Ei kaikkea vastuuta voi kaataa pelkästään päättäjien niskaan, vaan myös äänestäjät ovat vastuussa siitä, että ovat heidät valinneet. Demokratian parantamisessa yksi avainkysymyksistä onkin, miten kansalaiset sivistävät itseään ja ymmärtävät kysymyksiä, joista he äänestävät. Sinunkin pitäisi myöntää, että demokratian toiminnassa yksi suurimmista ongelmista on nimenomaan enemmistön tietämättömyys ja välinpitämättömyys, vaikka se kuinka kuulostaisi ns. enemmistön halveksunnalta, johon viittasit aiemmin.
Ääriliikkeet ja diktaattori on päässy valtaan vain koska on annettu periksi niille ja luovuttu demokratiasta. Viitannetko Egyptiin? Siitä kortista on aivan liian aikasta sanoa yhtään mitään muuta, mutta muistan kovin hyvin itkun, valituksen ja kauhukuvien maalailut, kun islamistit nousi hallitusvastuuseen Turkissa. Miten kävi?Kyllä demokratiallakin pystyy totaalisen tuhon aiheuttamaan. Talousromahdusten lisäksi muun muassa monet ääriliikkeet ja diktaattorit ovat alunperin päässeet valtaan demokraattisissa vaaleissa. Ja yleisemminkin monet yhteiskunnalliset uudistukset ovat olleet myöhässä siksi, että kansa on valinnut irrationaalisesti, on ollut liian konservatiivista jne. Jos esimerkiksi maallinen diktatuuri korvautuu demokraattisella teokratialla, kuten joissakin maissa on ollut tapahtumassa, siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.
Demokratian suurin virhe historiassa on ollu periksiantaminen ja siitä luopuminen. Ei sen lisääminen. Yksilön vastuun korostamisestakin löytyy esimerkkejä. Ei vaan kovin hyviä. Sopevan rajan veto on paikaan ja aikaan sidonnainen.Lisäksi demokratian virheiden vaikutusta voidaan pienentää siten, että kavennetaan yhteisen päätöksenteon vaikutusvaltaa. Vaikka jonkin verran hallintoa tarvitaan, on monia kysymyksiä, joita valtio säätelee ilman mitään järkevää syytä. Tällaisissa kysymyksissä on siis kolmas vaihtoehto demokraattisen ja diktatuurisen päätöksenteon lisäksi: yksilöiden oma päätöksenteko. Näin tietämätön enemmistö häiritsee paremmin tietävää vähemmistöä mahdollisimman vähän.
Kun katsoo päättäjien asiantuntemuksen puutetta, on ilmeistä, että äänestäjien kyvyssä valita edustajansa on parantamisen varaa. Tiedon ja käsitteiden analysointitaidon puutteella on tähän suuri merkitys, mikä on ilmeistä, jos seuraa kansalaiskeskustelun tasoa yhteiskunnallisista kysymyksistä. Monien ihmisten näkemys perustuu arvomaailmaan, jonka heidän ympäristönsä on heihin iskostanut, eikä itsenäiseen harkintaan.Ei tuo tietämättömyys kauhea ongelma ole. Suurin osa ymmärtää vallan hyvin useimmat asiat. Se ettei ole syvällistä tietämystä jostain spesifistä alueesta ei tee kyvyttömäksi valita itselleen sopivaa edustajaa, jonka tehtävä on olla asiantuntevampi. Välinpitämättömyyteen taas näyttäs johtavan ainakin käytännön vaikuttamismahdollisuuksien olemattomuus ja todellisten vaihtoehtojen puute. Siksipä demokratiaa pitäisi lisätä.
Ääriliikkeet ja diktaattori on päässy valtaan vain koska on annettu periksi niille ja luovuttu demokratiasta.
Jos enemmistön tahto on luopua demokratiasta, eikö tätä päätöstä pitäisi puhtaan demokratian sääntöjen mukaan noudattaa? Tämä on siis rakenteellinen vika demokratiassa ja tietenkin kertoo myös ongelmista äänestäjissä. Demokratia toimiikin paremmin, kun sen tukena on puhdasta demokratiaa heikentäviä lakeja ja instituutioita, kuten perustuslaki, yksilöiden perusoikeudet ja itsenäinen oikeuslaitos. Puhdas, rajoittamaton demokratia on erittäin riskialtista.Demokratian suurin virhe historiassa on ollu periksiantaminen ja siitä luopuminen. Ei sen lisääminen.
Turkki ei ole teokratia, mutta uskontoon liityviä ongelmia on siellä runsaasti. Pienemmässä mittakaavassa myös länsimaat kärsivät uskonnosta demokratian vuoksi, erityisesti esim. Yhdysvalloissa. Suomessakin kirkolla ja valtiolla on vielä läheiset siteet ilman mitään järkevää syytä.Viitannetko Egyptiin? Siitä kortista on aivan liian aikasta sanoa yhtään mitään muuta, mutta muistan kovin hyvin itkun, valituksen ja kauhukuvien maalailut, kun islamistit nousi hallitusvastuuseen Turkissa. Miten kävi?
Yksilön vastuun korostamisestakin löytyy esimerkkejä. Ei vaan kovin hyviä. Sopevan rajan veto on paikaan ja aikaan sidonnainen.
Elitisimiä ei ole se, että tunnustetaan ihmisten yksilöllisyys, erilainen tietotaso ja erilaiset valmiudet tehdä rationaalisia päätöksiä. Tämä on vain tosiasioiden tunnustamista.Yhtä kaikki. Tolkuttoman elitistisiä näkemyksiä, joissa unohtuu totaalisesti ne helvetinmoiset riskit mitä tuollainen avaa. Etenkin kun on vain vähän voitettavaa ja jokseenkin kaikki hävittävänä. Ei mitään järkeä pelata tuota korttia.