kouvotsvoni
Banjottu
Maradona voisi mennä johtamaan Italiaa.
Monella muullakin on käsitys......Minulla on käsitys.
IMF: Kriisi vie vuosikymmenen
Globaali talouskriisi kestää kaikkiaan
vuosikymmenen. Näin arvioi
Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n
pääekonomisti Olivier Blanchard.
Blanchardin mukaan vuosikymmentä ei
vielä ole tyystin menetetty, mutta
pahasti näyttää siltä, että
maailmantalous on kelpo kunnossa vasta,
kun kriisin alusta - vuodesta 2008 - on
kulunut kymmenen vuotta.
Euromaita pääekonomisti patistaa
tiivistymään entistä solidaarisemmaksi
liitoksi, jossa vahvat pitävät huolta
heikoimmista, jotta ongelmat eivät
leviäisi rajojen yli.
Kuuntelin tämän. Minusta Uotila on vähän semmoinen huru-ukko, joka puhelee mukavia ja väistelee tietoisesti hankalat ongelmat.. ellei haastattelija osaa suoraan niitä kysyä.Lauri Uotila Radio Rockin haastattelussa. Kannattaa kuunnella.
http://www.radiorock.fi/podcast?vt=audio&vid=280325
Olisi mukavaa uskoa, että asiat olisivat noinkin hyvin kuin IMF väittää. Ennen koko kriisin ratkeamista on ratkaistava nykyinen velkakriisi ja heti sen perään väestön ikääntymisen aiheuttama talouskriisi. Näistä jälkimmäinen on selvästi isompi.Jippijaajei!
Mitä ne tekee, kun kasvu hiipuu lännen ongelmien takia? Leikkauslinjaa tai elvytystä sinnekin on tarjolla. Helpoiten ja vähimmällä pääsevät kotimaan kysyntää kasvattamalla, joka sitten syö sitä kilpailukykyä.Olisi mukavaa uskoa, että asiat olisivat noinkin hyvin kuin IMF väittää. Ennen koko kriisin ratkeamista on ratkaistava nykyinen velkakriisi ja heti sen perään väestön ikääntymisen aiheuttama talouskriisi. Näistä jälkimmäinen on selvästi isompi.
Kovasti auttaisi jos Kiina/Intia ja muut halvemmat maat tekisivät itsestään kilpailukyvyttömiä markkinoilla, mutta se ei tunnu todennäköiseltä.
Kyllä niissäkin pikkuhiljaa kustannustaso kasvaa, mutta länsimaille tärkeintä olisi valuuttakurssien muutos.Kovasti auttaisi jos Kiina/Intia ja muut halvemmat maat tekisivät itsestään kilpailukyvyttömiä markkinoilla, mutta se ei tunnu todennäköiseltä.
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/10/05/nyt-se-tapahtui-usan-tyottomyys-laski-alle-8-prosenttiin/201239308/12Yhdysvaltain tänään julkistetut syyskuun työllisyysluvut yllättivät myönteisesti, sillä työttömyys oli vastoin asiantuntijaodotuksia laskussa ja painui alle kahdeksan prosentin eli alimmilleen sitten tammikuun 2009, jolloin presidentti Barack Obama astui virkaansa. Työttömyyttä pudotti etenkin osa-aikaisten työpaikkojen kasvu.
S&P alensi Espanjan luottoluokituksen
Luottoluokittaja Standard & Poor's on
alentanut Espanjan valtion luotto-
luokitusta. Luokitusta laskettiin
kahdella luokkaan BBB-, joka on vain
vaivoin roskalainaluokan yläpuolella.
Luottoluokittajan mukaan talouden
taantuma rajoittaa Espanjan hallituksen
mahdollisuuksia tehdä poliittisia
päätöksiä luisun katkaisemiseksi.
S&P:n luokitus sisältää lisäksi
negatiiviset näkymät Espanjalle.
Luokittajan mukaan talouskasvun ja
budjetin alijäämän leikkaamisen
onnistumisessa on selviä riskejä eikä
myöskään euroalueen politiikassa ole
selvää suuntaa.
Älä nyt hupsi. Olli Rehn ja Espanjan pääminiseri ovat vakuuttaneet, että tukea ei tarvita!Kohta pärähtää miljardivaateet taas tiskiin Suomessakin.
Ja miksi emme uskoisi heitä. Rehnhän on pelastanut jo useamman valtion eurokriisin ikeestä.:ahem:Älä nyt hupsi. Olli Rehn ja Espanjan pääminiseri ovat vakuuttaneet, että tukea ei tarvita!
On noissa eroja. Vaikuttaa siltä, että kiinaliset vetää kyllä liksat aika minimiin, mutta kreikkalisella puolella on ihan toinen ääripää.Talouselämä sanoi:Voisiko kreikkalaisilla olla jotain opittavaa kiinalaisilta siitä, miten bisnestä pyöritetään?
The New York Times kirjoittaa artikkelissaan Kreikan Piraeuksen satamasta, jonka toinen puolikas vuokrattiin toissa vuonna 500 miljoonalla eurolla kiinalaisomisteiselle Coscolle.
Lehden mukaan kiinalaiseen omistukseen siirtynyt puolikas satamasta on kehittynyt nopeasti ja päässyt voitolle - ja sataman kautta kulkee nyt kolme kertaa enemmän rahtia kuin kaksi vuotta sitten.
Kiinalaisjohtoon siirtyneen sataman menestyksellä on kuitenkin kääntöpuoli. Sataman työntekijöiden palkkoja on leikattu rajusti, ja sataman työturvallisuus on saanut moitteita, lehti kirjoittaa.
Coscon johtaja Fu Cheng Qiu sanoo, että Kreikalla on paljon opittavaa kiinalaisilta. Eurooppalaiset "halusivat hyvän elämän, lisää lomaa ja vähemmän työtä. Ja he käyttivät rahaa, ennen kuin heillä oli sitä. Nyt heillä on paljon velkaa", Fu analysoi oivaltavasti eurooppalaisten ongelmia.
The New York Times valottaa kreikkalaisten ja kiinalaisten johtamien sataman osien eroja muutamalla esimerkillä. Kreikkalaispuolella joidenkin työntekijöiden vuosipalkka ylityölisineen on noussut 140 000 euroon, kun taas kiinalaisella puolella vuosipalkka on 18 000 euroa.
Kreikan puolella ay-säännöt vaativat yhdeksää ihmistä ohjaamaan nosturia. Cosco käyttää neljää ihmistä.
Kreikan satamatyöläisten liiton edustaja Babis Giakoymelos sanoo lehden mukaan, että Cosco säästää rahaa leikkaamalla turvallisuudesta. "He ovat tuomassa kolmannen maailman työoloja Eurooppaan."
Vähän raflaavasti ilmaistu: joidenkin työntekijöiden ansiot ja vastaavasti toisen puolen ilmeinen normaalitaso :dunno:On noissa eroja. Vaikuttaa siltä, että kiinaliset vetää kyllä liksat aika minimiin, mutta kreikkalisella puolella on ihan toinen ääripää.
Kummallista on myös tuo työvoiman suhde samassa tehtävässä 4 vs 9 ihmistä.