Rokka- ja puuroutelu: tönkköä vai luirua?

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Laittaessani tässä juuri tölkkirokkaa lisäsin siihen puolitoista tölkillistä vettä (ohjeen puolen tölkillisen sijaan). Sinapin ja meiramin lisäksi. Tykkään siis hyvin luirusta hernekeitosta. Jotkut vastaavasti näyttävät syövän melkeinpä hernemuhennosta.

Sama juttu kaurapuuron kanssa. Joidenkin puuro on sellaista tököttiä, että se pysyisi lautasella, vaikka sen (lautasen) kääntäisi ylösalaisin. Lantraavat sitä usein toki maidolla. Minä keitän kaurapuuronkin hyvin löysäksi, käytännössä velliksi. Oikeastaan aika löysäksi velliksi vieläpä.

Meinasin pollata miten muut tekevät, mutta koska ääripäiden välillä on liukuva skaala välimuotoja, jätän pollaamatta. Eli ihan omin sanoin pyydän kertomaan millaista sinun oikeanlainen puurosi ja rokkasi on?
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24298
Sijainti
lappeen Ranta
Vähintään sen verran juoksevassa muodossa, että syöminen ei onnistu haarukalla. Eikä varsinkaan palasina.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18217
Puuro tönkköä, hernerokka sopivaa. Kuitenkin löysempää kuin puuro, muttei aivan lirua.

Löysä puuro: :yuck:.
 

Pobeda

Well-known member
Liittynyt
18.4.2008
Viestit
936
Hernekeitto aika juoksevana ja puuro puurona, ei vellinä.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Hernesoppa :
Ei tönkköä, ei lirua. Lusikkaa on kuitenkin pakko käyttää.

Puuro:
Haarukalla ei onnistu tämänkään syöminen kunnialla, tosin ei kovin nestemäistäkään ole. Eikä missään nimessä velliä. Lautasta 45 astetta kallistamalla tulee pois astiasta.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
En vedä puuroa, en rokkaa. Kerran vuodessa teen pitkällä kaavalla omalla otteella kunnon rokan ja sitä syön kyllä. Liruisuudeltaan aavistus paksumman puolella on se yleensä.
 

Ria

Jäässä
Liittynyt
17.10.2001
Viestit
3230
Hernekeitto saa olla sellasta keskimäärästä tai vähän sen paksummalla puollella. Puuro sellasta, että sen sais haarukallakin kauhottua, mutta tarvis kuitenkin kauhoa.
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Meinasinkin joskus laatia otsikon jossa udellaan, että miten maustat purkkihernekeiton. Itse lisään siihen puoli purkkia vettä ja chilirouhetta, en muuta. Puuro saa olla mieluummin valuvaa kuin tönkköä, ei kuitenkaan velliä.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Rokka Mollbergin versiona. Puurot ja vellit on aina sekaisin Nomilla.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Hernekeitossa pitää olla liemi. Se ei saa olla puuromaista. Itse en ole vielä onnistunut sellaista valmistamaan. Lähellä ratkaisua olen jo. Oletan ratkaisun piilevän herneiden liotusajassa... Entisen kouluni keittäjä on tehnyt parasta hernesoppaa, mitä olen koskaan syönyt. Siinä oli liemi.

Puuro saa olla puolijäykkää. Sellaista, että se pysyy lautasessa, lautasta nopeasti kiepautettassa ylösalaisin ja takaisin.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Hernekeittoa silloin harvoin kun syön, niin mieluiten se on lähempänä lirua kun tönkkö. Puuroa taasen tulee syötyä lähes joka aamu ja mielummin tönkkönä se, eihän sitä liruna syö pirukaan.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Meinasinkin joskus laatia otsikon jossa udellaan, että miten maustat purkkihernekeiton. Itse lisään siihen puoli purkkia vettä ja chilirouhetta, en muuta. Puuro saa olla mieluummin valuvaa kuin tönkköä, ei kuitenkaan velliä.
:thumbup:

Minä olen käyttänyt viimeaikoina lisukkeena Savupoikien maukasta savuliharouhetta (sikaa), sekaan lisäksi hyvin kevyesti persiljaa ja ripaus jauhettua mustapippuria.

Joskus tulee myös hölvättyä joukkoon hieman sinappia ja kermaa.
Sipulisilppu sitten pöytämausteeksi kippoon, jokaiselle mielihalujen mukaan.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Suhteellisen tönkköä rokkaa tulee yleensä tehtyä, lisään purkkikeittoon vain vähän vettä. Nautitaan sinapin kera.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Eli toisin sanoen toikin aloittaja ei edes syö puuroa vaan velliä.

Itse en hernerokkaan koske. Saatanan pahaa. Viimeksi armeijassa 10 vuotta sitten ensimmäisenä torstaina sain 2 lusikallista alas. Sitten oli pakko lopettaa. Enkä usko että enää elämäni aikana sitä roskaa syön.

Puuro taas puurona eli kohtuu paksua.
 

Puhis

Banned
Liittynyt
20.11.2009
Viestit
1449
Sijainti
Pukinmäki, Helsinki
Puuro yleensä suhteellisen paksua, vellit on lapsille ja vatsavaivaisille.

Hernari samoin paksuna, purkkihernariin tulee sinappia toki joukkoon, mausteeksi pekonikuutioita lidlistä á kouvo.

Sosekeitot ovat muuten tajuttoman hyviä.
 
Ylös