Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Jostain luin että tämä Porvoon ampuja olisi murhasta elinkautisen istunut ja vapautunut hevosmies.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
PORVOON AMPUMAVÄLIKOHTAUS ON VAATINUT KOLMANNEN UHRIN
06.07.2010

Porvoon ampumavälikohtauksessa vakavasti loukkaantunut mies on menehtynyt Töölöön sairaalassa.

Poliisi pitää pääepäiltynä edelleen Porvoossa asuvan vuonna -69 syntynyttä miestä. Poliisi ei ole kuitenkaan täysin poissulkenut sitä, etteivät muut kiinniotetut voisi liittyä tapaukseen jollain tavalla.

Poliisi on takavarikoinut yhden ampuma-aseen. Ase on alustavien tietojen mukaan luvaton. Aseen tarkempia tietoja poliisi ei voi antaa, ennen kuin ase on päästy tutkimaan tarkemmin. Poliisilla ei kuitenkaan ole syytä epäillä, että ampumavälikohtauksessa olisi käytetty useampia aseita.

Uhrit ammuttiin Porvoon McDonaldsin autokaistalla. Uhrit ammuttiin ilmeisesti lähietäisyydeltä. Uhreista kahta ammuttiin päähän ja yhtä ammuttiin rintaan. Kaksi heistä ammuttiin autoon ja kolmas auton ulkopuolella. Kaksi uhreista kuoli tapahtumapaikalla ja kolmas myöhemmin Töölöön sairaalassa. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa montako laukausta ammuttiin, mutta niitä voi olla lähes kymmenen.

Teon jälkeen epäillyt pääsivät pakenemaan tapahtumapaikalta, mutta heidät saatiin kiinni noin 10 kilometriä Porvoosta, Porvoon moottoritiellä lähellä Kulloon liittymää. Kiinniottaessa he eivät tehneet vastarintaa. Kuljettajana toimi mukana ollut nainen joka on pääepäillyn vaimo.

Pääepäilty on poliisille entuudestaan tuttu. Hän on kärsinyt tuomion mm. murhasta sekä kahdesta tapon yrityksestä. Teot tapahtuivat vuonna 1995 ja tuomio annettiin vuonna 1997. Hän on päässyt ehdonalaiseen vapauteen 1.12.2009, eli ehti olla vapaana noin puoli vuotta. Mies on myös tuomittu mm. ampuma-aserikoksista sekä erilaisista pahoinpitelyistä.

Tapahtumaketju on ilmeisesti saanut alkuunsa sanaharkasta. Poliisi selvittää nyt tarkemmin kuulusteluissa mitkä asiat johtivat tähän ampumiseen. Epäillyt tullaan vielä tämän päivän aikana kuulemaan.

Ampumavälikohtausta pääsi pakenemaan raskaana ollut nainen sekä hänen avomiehensä. Molemmat olivat olleet mukana uhrien kanssa avoautossa. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten uhrit valikoituivat.

Poliisi tutkii asiaa kolmena tappona. Poliisilla ei ole syytä epäillä, että asia olisi tehty suunnitelmallisesti, vaan tilanne on eskaloitunut paikan päällä ampumiseksi.

Porvoon suomalaisen seurakunnan seurakuntakoti on avannut asian johdosta kriisipalvelun. Apua tarvitsevat voivat soittaa numeroihin 019–6611212, 019–6611222 ja 019–6611231.

Lisätietoja: Tutkinnanjohtaja Peter Fagerholm, 071 873 8722 tänään klo. 19.00 asti.

http://www.poliisi.fi/poliisi/ita-uusimaa/home.nsf/PFBD/487600F07B770C0BC2257758004A3811
Voe voe tätä maailman menoa. :nope:
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Ase on alustavien tietojen mukaan luvaton
Olikos se Sauri, joka oli jo uutisissa kovaan ääneen ottamassa uudelleen esiin käsiaseiden kieltämistä. Paljonpa olisi taas tässäkin tapauksessa ollut kielloista apua.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Olikos se Sauri, joka oli jo uutisissa kovaan ääneen ottamassa uudelleen esiin käsiaseiden kieltämistä. Paljonpa olisi taas tässäkin tapauksessa ollut kielloista apua.
Kun et ilmeisesti sitä uutista itse lukenut, niin tässä ote siitä:
Sauri muistuttaa, että vaikka Porvoon tapauksessakin ampuma-ase on ilmeisesti ollut laiton, on se jossain vaiheessa ollut laillinen. Näin ollen laillisten aseiden vähentäminen voisi vähentää myös laittomien aseiden käyttöä.
Henk. koht. en osaa ottaa kantaa, vaikuttaisiko tuo oikeasti laittomien aseiden määrään.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Henk. koht. en osaa ottaa kantaa, vaikuttaisiko tuo oikeasti laittomien aseiden määrään.
Ei. Kyllä niitä aseita muista maista kuljetetaan rikolisiin tarkoituksiin. Luvattomista asiesta suurin osa on perintökaluja, ensisijaisesti metsästysaseita, jotka ovat huolimattomuutta jääneet luvattomiksi. Tottakai aseita myös varastetaan Suomessakin, mutta käsitykseni mukaan suurin osa rikolisten käyttämistä aseista on tuontitavaraa.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Englannissakin kova meno. Mitähän tästä vielä seuraa:
Pyssymies julisti sodan poliisille Britanniassa

Tiistai 6.7.2010 klo 14.21

Virkavaltaa pakoileva pyssymies julisti tiistaina sodan poliisille Britanniassa.

Viranomaisille toimitetussa kirjeessä Raoul Moat, jota etsitään yhden ihmisen surmaamisesta ja kahden haavoittamisesta, ilmoittaa taistelevansa poliiseja vastaan viimeiseen hengenvetoon saakka. Asiasta kertoi Sun-lehti.

Moat haavoitti lauantaina Gatesheadissa ex-tyttöystäväänsä ja ampui tämän uuden miesystävän. Sunnuntaina hän taas haavoitti partioimassa ollutta poliisia.

Moat pääsi hiljattain vankilasta. Kirjeessä hän syyttää poliisia elämänsä ja parisuhteensa pilaamisesta.

Britannian poliisi on käynnistänyt suuroperaation Moatin löytämiseksi.

STT-REUTERS
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Englannissakin kova meno. Mitähän tästä vielä seuraa:
Siellä käsiaseet on ollut kiellettyjä jo vuodesta 1997, muiden (metsästys)aseiden osaltakin valvonta ja lupamääräykset ovat erittäin tiukat. Kuitenkin tilastot väittävät ampuma-aseilla tehtyjen rikosten määrän kasvaneen huomattavasti sen jälkeen ja uhrien määrän kasvaneen huomattavasti.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Briteissä veitsillä tehdyt tapot/murhat ovat kasvaneet vuosi vuodelta,etenkin Lontoossa.Kyllä ihminen aina tavan vahingoittaa toisia keksii.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Ja kuinka ollakaan syytetyn avustajana näyttäisi olevan Heikki Lampela. :doubtful: Tämä oli uutisten mukaan tutustumassa paikkoihin.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Niinpä. Alapeukku tekijöille. :thumbdown Toivottavasti saavat kunnon rangaistuksen (eppäilen)...ei tollaisia mulkkuja saisi päästää enää vapaalle. :nope:
No ei saisi ei, ei todellakaan, mutta niinpä vaan aina käy. Se on maan tapa.

Tekijöitä tässä nyt ei kuitenkaan kai ollut (monikossa kun laittelit) kuin tämä yksi mulkku, jonka aiemmat uroteot löytyvät tuolta:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=3325

Nyt on jo neljä ihmistä ottanut hengiltä. En tiedä voiko näistä uusista kolmesta uhrista saada edes elinkautista, kun tappoina tutkitaan. En siis tiedä voiko tapoista tuomita elinkautiseen, joka on Suomessa 12 - 20 vuotta. Keskimäärin elinkautisesta kuulema vapaudutaan noin 14 vankilavuoden jälkeen.

Sen kuitenkin tiedän että paljousalennus on käytäntö oikeusistuimissa. Eli tässä tapauksessa on sinänsä sama olisiko tappanut yhden tai nyt kolme. Kakkuun se ei tuo sen enempää pituutta.

Jos suoraan sanotaan, niin on ottanut päähän vuosikymmenet nämä ainaiset päänsilitystuomiot tässä maassa, kun on kyse väkivalta- ja henkirikoksista. Tuntuvat olevan aivan erityissuojelussa tällaisiin taipuvaiset ihmiset virkakoneiston puolelta. Enkä usko että tämäkään tapaus mitenkään mitään muuttaa.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Kokeile nyt aluks vaikka ottaa ne toppavaatteet pois.

Sä oot muutenkin käsittänyt jotain nyt ihan vähän väärin. Yleensä, jos tulee kuuma, niin vaatteita tosiaan vähennetään. Ei ihme, että tuntuu kuumalta, jos sä kokeilet vaatteita lisäämällä itseäs viilentää.
Jos nyt väkisin taas halutaan vääntää niin eikun vaan..

Kuten jo aikaisemmin totesin, ei siintä vaatteiden vähentämisestä ole vitunkaan hyötyä. Vaikka vallan ilman koikkelehtisi niin tuskanen hiki kuitenkin. Mutta koska on väitetty että myös helteeltä suojautuminen on pukeutumiskysymys, niin ajattelin kysyä että mikä se vaate on joka suojaa helteeltä, koska se vaatetuksen vähentäminen ei riitä.

Oliko tarpeeksi rautalankaa..?
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
T-paita ja shortsit. Hyvin pärjäilee helteelläkin.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Yksi etunimellään esiintynyt kuuden uutisissa haastateltu porvoolainen sanoi, että helle on syy viime yön ampumatapaukseen. :eek:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Tarkoitin varustautumisen helppoudella sitä, että pakkasella pitää vetää niskaan kamala määrä kuteita ja topata, kun taas kesähelteellä niitä niinku... ei tarvii vetää niinkään.
Ja kesällä voi tosiaan oloaan helpottaa tuulettimien ja ilmastointien avulla, kuten talvella tehdään vaatteiden avulla. Vai meneekö nämä viisastelijat sitten talven ihanuudessa ilkosillaan pitkin raitteja? Ja nauttii pakkasesta, kun on aika?

Asenteesta se kiinni terveellä ihmisellä on. Sairailla toki juttu on aivan toinen.
Toleranssisiipi taitaa olla pitseriassa töissä :rolleyes:
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös