Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Hiehoa!

Se kanavan läheisyys ei tosiaan juurikaan rohkaissut, mutta hyvä näin. Oikein hyvä.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Törkeä rattijuopumus syynä Yli-Iin kuolonkolariin
julkaistu tänään klo 13:50, päivitetty tänään klo 14:33

Juhannusviikonloppuna kolmen miehen hengen vaatineen ulosajon syyksi on varmistunut törkeä rattijuopumus. Ulosajossa saivat surmansa vuonna 1985, 1986 ja 1988 syntyneet miehet. Turma-autoa kuljetti seurueen nuorin mies.

Oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa on käynyt ilmi, että Yli-Iissä 27. kesäkuuta tapahtuneessa kolmen nuoren miehen hengen vaatineessa henkilöauton ulosajossa autoa kuljettaneen vuonna -88 syntyneen miehen veressä on onnettomuuden tapahtuma-aikaan ollut alkoholia yli törkeän rattijuopumuksen rajan.

Poliisi pitää kolmen ihmisen hengen vaatinutta turmaa ja siihen johtaneita syitä pääosin selvitettynä.

YLE Oulu
Sillälailla.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Riita MM-kisoista - mies surmasi kaksi pistoolilla

Keskiviikko 7.7.2010 klo 19.09

Hannoverissa syntynyt futisriita päättyi traagisesti.

Italialaiset Franco Siccu, 47, ja Giuseppe Longhitano, 49, kävelivät baariin sisään Saksan Hannoverissa. Siellä he ajautuivat kiivaaseen väittelyyn 42-vuotiaan saksalaismiehen kanssa. Italialaiset kehuskelivat, että heidän maansa on voittanut enemmän MM-titteleitä kuin Saksa.

Saksalaismies poistui baarista, mutta palasi sinne pistoolin kanssa. Hän ampui sillä italialaiset kuoliaaksi. Siccu kuoli heti, Longhitano päivää myöhemmin sairaalassa.

- Todistajien mukaan riita lähti voitettujen MM-titteleiden määrästä. Se lähti käsistä traagisesti, poliisin edustaja sanoi Soccernetin mukaan.

Saksalaismies pakeni Espanjaan, jossa hänet pidätettiin tiistaina Mallorcan lomasaarella. Poliisin mukaan mies toimitettaneen pian takaisin Saksaan.

IL
LÄHDE: SOCCERNET.COM
On kyllä aika uskomattomia tappouutisia viime päivinä "meiän autos on enemmän tehoo ku teiän" "meiän maalla on enemmän mm-titteleitä ku teiän" :jaska:

Vähän hermot kireellä vai.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Niinhän sitä sanotaan, että väkivalta lopettaa vittuilun. Valitettavan totta.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
"Mäkkärin jonossa pitää osata asioida ampumatta ihmisiä." -Kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen

Olen jyrkästi eri mieltä!!!

Koko juttu
 
Viimeksi muokattu:

APaksu

Well-known member
Liittynyt
19.1.2008
Viestit
1362
SADE YLLÄTTI AUTOILIJAT HELSINGISSÄ!

Höhöhöhö!!!1
Missä kohtaa piti nauraa? Toivottavasti joudut itsekin sun kesän skootteriretkellä johonkin helvetilliseen monsuunikuuroon keskellä valtatietä.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24273
Sijainti
lappeen Ranta
Missä kohtaa piti nauraa? Toivottavasti joudut itsekin sun kesän skootteriretkellä johonkin helvetilliseen monsuunikuuroon keskellä valtatietä.
Mua hiukan hekotutti edettyäni kuvaa noin suurinpiirtein puolenvälin ja kolmen neljäsosan tienoille. Domppari voinee tarkentaa jos tarvis.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Taisivat nuo "Say No To Racism" -kamppanjat onnistua mainiosti.

Iltalehti sanoi:
Muukalaisvihan pelätään nostavan taas päätään Etelä-Afrikassa

Torstai 8.7.2010 klo 17.22

Etelä-Afrikan maahanmuuttajat ja ulkomaalaisväestö odottavat pelolla tulevaa sunnuntaita, kun jalkapallon MM-kisat päättyvät viimeiseen tuomarin pillinvihellykseen.

Sen arvellaan tarkoittavan samalla muukalaisvihan ja väkivallan uuden aallon alkua.

Hyvässä muistissa on vielä kevät 2008, jolloin rasistisissa iskuissa tapettiin 62 maahanmuuttajaa ja kymmeniätuhansia ajettiin kodeistaan.

- Missä tahansa liikun, muusta ei juuri puhutakaan. Emme tiedä milloin alkaa tapahtua, emme voi muuta kuin odottaa, kertoo zimbabwelainen pikkukauppias Fungai Makota, joka asuu Diepslootin slummissa Johannesburgin liepeillä.

Useat kansalais- ja pakolaisjärjestöt ovat viime viikkojen aikana varoittaneet viranomaisia muukalaisvihan noususta. Somaliakauppiaita kerrotaan uhatun Kapkaupungissa, ja Johannesburgin lähiöissä kiertää uhkauskirjeitä, joissa ulkomaalaisia kehotetaan häipymään ennen kisojen loppua.

- Naapurini sanoivat, että MM-kisojen jälkeen olen kuollut mies. Heidän mielestään olemme tulleet tänne viemään heidän työnsä, talonsa ja naisensa eivätkä he enää salli sitä. Pakenin Zimbabwesta koska en halunnut kuolla, ja nyt täällä on sama juttu, kertoo kirvesmies Thomas.

SW Radio Africa -kanavan mukaan zimbabwelaisia on jo lähtenyt Kapkaupungista.

- Ihmiset kertoivat, että he lähtevät mieluummin takaisin kotimaahansa kuin kohtaavat väkivallan Etelä-Afrikassa, sanoi radion kirjeenvaihtaja Simon Muchemwa.

Poliisi ja YK valmiina

Hyökkäykset maahanmuuttajia vastaan ovat olleet harvinaisia sekä kisojen alla että niiden aikana. Osittain tämän voi johtua tiukentuneesta valvonnasta, osittain siitä, että kisat ovat synnyttäneet runsaasti uusia työpaikkoja palvelu- ja rakennusaloille, mikä on liennyttänyt väestöryhmien jännitteitä.

Kisojen päättymisen pelätään kääntävän työllisyystilanteen jälleen kehnommaksi. Kesäkuun lopussa hallitus joutui perustamaan uudelleen muukalaisvihaa käsittelevän ministerikomitean, kun rasistiset uhkaukset alkoivat lisääntyä. Myös YK:n pakolaisjärjestö UNHCR seuraa tilannetta huolestuneena.

- On vaikea vielä sanoa, toteutuvatko uhkaukset, mutta YK on valmiina ja odottaa hallituksen reaktiota. Toivon sydämestäni, etteivät vuoden 2008 tapahtumat toistu, kertoi UNHCR:n edustaja Pumla Rulashe Business Day -lehdelle.

Poliisiministeri Nathi Mthethwa on vakuuttanut viranomaisten olevan valmina, joskin valtapuolue ANC on suhtautunut uhkauksista kertoviin raportteihin vähätellen. Puolueen mukaan niitä levittelevät "pahanilmanlinnut, jotka tahtovat himmentää onnistuneiden kisojen tuomaa riemua".

Fungai Makota on joka tapauksessa valmistautunut. Hän muistaa hyvin, miten hän piilotteli kesällä 2008 kodissaan, kun huligaanijoukot kiertelivät Diepslootin katuja etsien ulkomaalaisia. Riehujat pieksivät hänen mosambikilaisen miehensä ja ryöstivät hänen kauppansa.

Viime viikkojen aikana Makota on tyhjentänyt varastojaan ja laatinut kaiken varalta pakosuunnitelman Mosambikiin.

- Jos he tosiaan hyökkäävät, miten voisin jäädä tänne elämään pelossa, kun en voisi edes nukkua öisin? He saattavat jopa polttaa meidät elävältä, hän kertoo.

Lähteet: SW Radio Africa, Business Day, Cape Argus, The Standard, UNHCR

STT-DPA-REUTERS

TAUSTA

Väkivalta leimahti kaksi vuotta sitten Johannesburgista

Muukalaisvastaiset väkivaltaisuudet puhkesivat Etelä-Afrikassa toukokuun alussa 2008, kun väkijoukot hyökkäsivät ulkomaalaisia vastaan mustien asuinalueella Johannesburgissa. Kohteena olivat pääasiassa Zimbabwesta, Malawista sekä Mosambikista tulleet ihmiset.

Yhteenotot levisivät kuun lopulla myös Durbanin satamakaupunkiin, ja hallitus harkitsi jopa armeijan kutsumista apuun. Kesän kuluessa levottomuudet tyyntyivät, mutta saldo oli verinen: väkivaltaisuudet vaativat yli 60 ihmisen hengen ja kymmenettuhannet joutuivat jättämään kotinsa.

Köyhien paikallisten mielestä ulkomaalaiset olivat vieneet heiltä työpaikat ja syyllistyneet rötöksiin. Etelä-Afrikan sosiaaliset ongelmat ovatkin mittavia: arviolta puolet kansasta elää köyhyysrajan alapuolella ja työttömyysaste hipoo 25 prosenttia.

Maahanmuuttajaväestö oli kätevä syntipukki, mutta väkivalta vain pahensi tilannetta, kun ulkomaiset investoijat vetivät sijoituksiaan pois maasta ja maan valuutan randin kurssi notkahti.

FAKTA

Etelä-Afrikkaan saapuu runsaasti väkeä naapurimaista

- Etelä-Afrikka vastaanottaa enemmän turvapaikkahakemuksia kuin mikään muu valtio. Vuonna 2008 hakemuksia tuli 207 200.

- Tämän vuoden alussa Etelä-Afrikassa oli noin 360 000 turvapaikanhakijaa ja 48 000 pakolaista.

- Maahan saapuu myös runsaasti siirtolaisia naapurimaista työn perässä. Maahanmuuttajien kokonaismäärän arviointi on vaikeaa, koska laiton siirtolaisuus on vilkasta.

- Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan maahanmuuttajien osuus 50-miljoonaisesta väestöstä on noin kaksi miljoonaa, eteläafrikkalaisen SAIRR-tutkimuslaitoksen mukaan viisi miljoonaa.

- Väkeä tulee Etelä-Afrikkaan etenkin Zimbabwesta, Mosambikista ja Malawista.

- Turvapaikanhakijoilla ja pakolaisilla on oikeus tehdä töitä ja liikkua vapaasti, ja he saavat perussosiaaliturvan.

Lähteet: UNHCR, IOM, SAIRR
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Kanada on tilastoissa miltei samanlainen vastaanottaja. Mutta siellä ei mellakoida, eikä ryöstellä. Eikä juuri pelata potkupalloakaan.

Futiksen syytä tuo kaikki. Väkivaltaisin uhreilulaji mitä ihminen on ikinä kehittänyt.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Helsingin Sanomat sanoi:
Helsingin Energia uhkaa nostaa kaukolämmön hintaa viidenneksen

Helsingin Energia aikoo nostaa kaukolämmön hintaa viidenneksellä ensi vuoden alusta, jos eduskunta hyväksyy hallituksen tuoreen lakiluonnoksen energian verotuksesta.

Uusi lakiluonnos moninkertaistaisi maakaasun veron. Helsingin Energian kaukolämmön tuotannosta yli puolet tulee maakaasusta.

Helsingin Energian lämpötoimintojen johtajan Veikko Hokkasen mukaan ei ole energiatehokasta, jos kaukolämpöverkossa olevat taloudet hankkivat lämpöpumppuja leikatakseen lämpölaskuja.

Hokkasen mielestä lakiluonnos sorsii maakaasua ja suosii turvetta. Hallituksen lakiluonnoksessa kuitenkin palkitaan hiilidioksidipihejä polttoaineita, kuten maakaasua. Se tuottaa noin 40 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin kivihiili.

Energiaverotuksen korotuksella hallitus pyrkii paikkaamaan työnantajien Kela-maksun poistosta tullutta verotuloaukkoa.
Mitä mitä, aiheuttiko Kela-maksun poisto muka jotain aukkoja?
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Kanada on tilastoissa miltei samanlainen vastaanottaja. Mutta siellä ei mellakoida, eikä ryöstellä. Eikä juuri pelata potkupalloakaan.

Futiksen syytä tuo kaikki. Väkivaltaisin uhreilulaji mitä ihminen on ikinä kehittänyt.
En tiedä, miten sait liitettyä potkupallon Etelä-Afrikan rotukiistoihin, mutta kanadalaisten jääkiekkofanien rauhallisuutta voi ihailla vaikkapa tästä pätkästä.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Tuomio on sopiva, kunhan hintakin on sopiva.:eek:

USA karkotti vakoilusta tuomitut


Yhdysvallat on karkottanut kymmenen
vakoilusta tuomittua Venäjälle.
Tuomitut tunnustivat toimineensa
vieraan valtion rekisteröimättöminä
vakoojina. He eivät ilmeisesti olleet
saaneet haltuunsa kuitenkaan mitään
tärkeitä tietoja.

Oikeus hylkäsi syytteet rahanpesusta,
totesi tuomittujen suorittaneen
rangaistuksensa pidätysaikanaan ja
tuomitsi kymmenikön karkotettavaksi
Venäjälle
.

Venäjä vapauttaa puolestaan neljä
lännen hyväksi vakoilusta tuomittua
.
Vakoilijavaihto on laajin sitten kylmän
sodan päättymisen.
Eli 4 jenkkiä vastaa kymmentä ryssää. Yks jenkki on siis 25% suomalaisesta.:idea:
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös