Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Musiikkiin liittyy tämäkin. Ja tuohon polkupyörällä kuljeskelijaan.

Joskus 80-luvun alkupuolella, olin ihan nappula, vanhempani bongasivat keskellä talvea lumipyryssä taivaltavan pyörämiehen nyssyköineen maantienvarrelta. Kutsuivat sitten ukon lämmittelemään ja saunomaan. Ja syömään.

Sellainen sympaattinen ja lämminhenkinen hipahtava ukko sitten tuli meille, mutta aluksi vierastettiin siskon kanssa kovasti. Sahaa soitteli ja kun ei vanhemmat olleet moksiskaan, niin uskallettiin kulkumiehen juttusille. En muista mitä puhuttiin, mutta sahansoittoa opeteltiin ja kerrattiin koulusta opittuja sävelasteikoita.

Nyt tämän turkulaistapauksen syystä tuli mieleen ja koetin etsiä kuka tämä ukkeli oli. Aika vähän infoa löytyi, mutta sama sympaattinen vaeltelija oli kartalla ilmeisesti vielä ainakin vuonna 2000.

Toivottavasti on kiertäjä hengissä. Oli mukava ja erikoinen tuttavuus lapsuudessa. Muistutus viattomuuden ajasta hyvin.

80-luvulla ei epäilty ihmistä välittömästi pahantekijäksi.

Tänään en ihan tuosta vain itse ottaisi ketään pyryssä vaeltajia omaan kotiini opettamaan kersoille sahansoittoa.

Mut hänestä alla tässä, ei pahaa sanottavaa.

http://www.keuruu.fi/pihlajavesi2/0001/aarto.htm
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Tiukkaa asiaa nykymusiikista.

Luulin vielä puoleen väliin asti, jotta kirjoittajalla olisi kaikki kupit kaapissa. En pettynyt:p
Heti toisessa lauseessa karkea virhe. En jaksanut lukea pidemmälle.

Ihmiset kuuntelevat musiikkia paljon joka päivä.
Musiikki on tärkeää kaikille ihmisille.
Ei ole.
Minä, eikä vaimoni perusteta tuon taivaallista musiikin päälle. Täysin yhdentekevää.
Yleensä jos siihen kiinnittää mitään huomiota, johtuu se siitä että musiikki on ko. hetkellä häiritsevää.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Yleensä jos siihen kiinnittää mitään huomiota, johtuu se siitä että musiikki on ko. hetkellä häiritsevää.
Tavaratalojen ja hotellien hisseissä kuulette varmaan häiritsevintä musiikkia ikinä.

EDIT: Ja mistä niistä vaimoista oikeasti tietää. Sinunkin saattaa kuunnella jotakin nuoruuden Dingoa ihan salassa.
 
Viimeksi muokattu:

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Remonttivirheet lisääntyneet rajusti
Ei kummastuta lain' tämäkään:thumbup: Kyllä elvytys ja halvalla tekeminen kannattaa tällä saralla.

- Kyllä meillä nousi lopullinen hinta varmaan puolitoistakertaiseksi koko linjasaneerauksessa. Ja nyt sitten tässä vielä pihaa työstetään. Että kyllä se maksaa, päivittelee Hannu Huhtala
 

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Tommosta hassua

Tietovuoto paljastaa salattuja siviilien kuolemia



Yli 90 000 salaista, Afganistanin sotaa koskevaa sotilasliitto Naton asiakirjaa on vuotanut julkisuuteen verkkojärjestö Wikileaksin kautta. Yhdysvallat tuomitsee salaisuuksien julkitulon jyrkästi. Asiakirjat paljastavat Yhdysvaltain kannalta kiusallisia tietoja sodasta.


Sanomalehdet New York Times ja Guardian sekä viikkolehti Der Spiegel saivat ensin käsiinsä 92 000 Pentagonin salaista Afganistan-asiakirjaa. Lehdille tiedot toimittanut verkkojärjestö Wikileaks on jo julkaissut ne omilla sivuillaankin.

Sanomalehdet kertovat, että asiakirjoista paljastuu afganistanilaisten siviilien salattuja kuolemia. Dokumenteista selviää sekin, että Yhdysvallat pelkää liittolaisensa Pakistanin tiedustelun ajavan Afganistanin kapinallisten asiaa. Samaten paperit kertovat erittäin salaisista peiteoperaatioista talibanien johtajien tappamiseksi.

Pakistanin Yhdysvaltain-suurlähettiläs on kiirehtinyt ilmoittamaan, että väitteissä ei ole totuuden häivää. Pakistan on täysin omistautunut al-Qaidan ja talibanien kukistamiselle, lähettiläs sanoo.

Valtaisan tietovuodon jäljet johtavat verkkojärjestö Wikileaksiin, joka on ottanut tehtäväkseen paljastaa hallitusten mädännäisyyksiä.

Presidentti Barack Obaman hallinto tiesi tietovuodosta ja on ennättänyt varoittamaan sekä Pakistania että Afganistania häkellyttävistä paljastuksista, uutistoimisto AP kertoo. Sen haastatteleman amerikkalaisen viranomaisen mukaan kestää päiväkausia selvittää, mitä yllättävä julkisuus merkitsee Yhdysvaltain sotatoimille Afganistanissa ja amerikkalaisten turvallisuudelle ylipäätään.

AP, AFP, YLE Uutiset
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/07/tietovuoto_paljastaa_salattuja_siviilien_kuolemia_1855149.html

http://wikileaks.org/wiki/Afghan_War_Diary,_2004-2010
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Suomelle senkun sataa mainosmiljoonia tällä menolla. :ahem:

Suomen Kirnu vetänyt jo 2 miljoonaa kävijää - ennätys syntymässä
19.07.2010 11:14

Suomen paviljonki Kirnu Shanghaissa 1.5.2010. (MTV3)

Suomen paviljonki on kerännyt hyvin kävijöitä Shanghain maailmannäyttelyssä. Kirnuksi nimetyssä paviljongissa rikkoutui viime viikon perjantaina jo kahden miljoonan vieraan raja.

Rajapyykin rikkoi kiinalainen eläkeläisrouva Zhu Hui tyttärineen.

Kirnun suosio on ollut ilahduttavan suurta. Kävijäennätys maailmannäyttelyiden Suomi-paviljongeissa on ollut noin 2,4 miljoonaa, ja järjestäjien mukaan se rikkoutuu Shanghaissa selvästi. Näyttely kun on ollut auki vasta noin kaksi ja puoli kuukautta.

Kaikkiaan Shanghain maailmannäyttelyssä on käynyt jo 28 miljoonaa ihmistä. Näyttely päättyy lokakuun lopussa.

(MTV3 - STT)
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Ja mitäs nuo lukemat on verrattuna maailmannäyttelyn muihin paviljonkeihin :confused:
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Asiaa asiasta.

Afrikka kiinalaisille lupausten maanosa

American Universityn kansainvälisen kehityksen professori Deborah Brautigam sanoo Kiinan eroavan Euroopasta ja Yhdysvalloista siinä, että Kiinalle Afrikka ei ole pelkästään raaka-ainelähde – Kiina näkee Afrikan myös tärkeänä markkina-alueena omille tuotteilleen. Kiinalaisten suunnittelujänne on vuosikymmenien mittainen.

Brautigam sanoo kirjassaan The Dragon's Gift: the Real Story of China in Africa, että kiinalaisyritykset ovat myös selvittämässä mahdollisuuksia valmistavan teollisuuden infrastruktuurin rakentamiseksi kautta koko mantereen. He löytävät myös innovatiivisia tapoja rakentamisen maksamiseen ja voittojen tekemiseen.
-
Kiinalaiset näkevät Afrikan eri tavalla. Länsi näkee Afrikan sotien, tautien, kaaoksen ja kauheuksien paikkana, jota pitää sääliä. Kiinalaiset näkevät Afrikan kuluttajien ja liikekumppaneiden paikkana.
-
Kiinalaiset tutkivat afrikkalaisten suosimia paikallisia materiaaleja ja kehittävät tehokkaampia ja halvempia ja tapoja niiden valmistamiseen.

Afrikkalaiset taas käyvät opintomatkoilla Kiinassa. He näkevät, ettei tehtaiden perustaminen ole ylivoimaisen vaikeata. He myös ostavat osaamista ja valmistusteknologiaa Kiinasta.
-
Kiina toimii näkyvästi ja nopeasti. Kun liikkuu autolla melkein missä Afrikan maassa tahansa, näkee tien laidalla kiinalaisia insinöörejä. Hihat käärittyinä he valvovat työn edistymistä. IMF:n (Kansainvälinen valuuttarahasto) virkailijat istuvat puku päällä ilmastoiduissa toimistoissa. Heissä ei ole samanlaista hohtoa.
-
Kiina ja Nigeria ilmoittivat 23 miljardin dollarin arvoisesta sopimuksesta, joka kattaa kolmen öljynjalostamon rakentamisen. Nigeria tarvitsee niitä kipeästi, sillä se on suuri raakaöljyn tuottaja, mutta maassa käytettävistä öljytuotteista 85 prosenttia on tuonnin varassa. Tuonnilla ansaitsevat tahot ovat pystyneet tähän asti estämään kotimaiset jalostamot.
-
Kesällä 2008 Kiina ja Kongo solmivat yhdeksän miljardin dollarin sopimuksen, jonka puitteissa rakennetaan valtavia uusia kupari- ja kobolttikaivoksia, 4 000 kilometriä teitä ja rautateitä, 32 sairaalaa, 145 terveyskeskusta ja kaksi yliopistoa

IMF:lle sopimus ei kelvannut. Se katsoi, että takaisinmaksuun sidotut malmivarat olivat uutta velkaa, joka oli kielletty IMF:n sopimuksissa. Se uhkasi sulkea lainahanat. Painostuksen alla Kiinan ja Kongon sopimus kutistettiin kuuteen miljardiin dollariin.
http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2010/07/26/afrikka-kiinalaisille-lupausten-maanosa/201010184/145
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Sisäistit sitten aika hyvin kirjoituksen viestin.
Uskot että pyyteettömät kiinalaiset ovat tuolla yhtään sen vilpittömämmillä mielillä kuin muut talousmahdit aiemmin? Varmaan niitä kiinnostaa kehittää infrastruktuureja yhtään sen enempää kuin on pakko voittojen maksimoinniksi. Ihan varmaan. Oikein hihat on jo kääritty.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Uskot että pyyteettömät kiinalaiset ovat tuolla yhtään sen vilpittömämmillä mielillä kuin muut talousmahdit aiemmin? Varmaan niitä kiinnostaa kehittää infrastruktuureja yhtään sen enempää kuin on pakko voittojen maksimoinniksi. Ihan varmaan. Oikein hihat on jo kääritty.
Enhän mä mitään sellastas oo missään sanonu. Tuossa artikkelissa mainitaan muutamia eroavaisuuksia lännen ja Kiinan tavoissa toimia Afrikassa. Historia on näyttänyt, että lännen tapa toimia on ahne, piittaamaton ja tuloksia tuottamaton. Kiina ei edellytä "rakenteellisia muutoksia" (kuten käytännössä kaiken mahdollisen pakkoyksityistämiset) Afrikan mailta ja vaikuttaa että se käy kauppaa reilummilla säännöillä mitä länsi. Ei esim. dumppaa väkisin omia valtion tukemia tuotteita Afrikkaan ja tapa paikallista tuotantoa. Paremminkin hakee liikekumppaneita sieltä. Listaa vois jatkaa pitkästikin, mutta nyt enempää. Aika näyttää mikä on koko totuus, mutta tältä nykytiedon valossa näyttää.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Kiina on ihana mahti ja propaganda sen mukaista. Kommunistinen puoluediktatuuri, jonka tekosia on syytä ihailla, kun raha tulee siitä suunnasta tänään.

Hävetään nyt oikein kunnolla länsimaalaisittain. Kun toimittajatkin niin tekevät. Muuta tässä tuskin on.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Kiina on ihana mahti ja propaganda sen mukaista. Kommunistinen puoluediktatuuri, jonka tekosia on syytä ihailla, kun raha tulee siitä suunnasta tänään.

Hävetään nyt oikein kunnolla länsimaalaisittain. Kun toimittajatkin niin tekevät. Muuta tässä tuskin on.
Jaa, mä kun ajattelin ihan asiallisesti ensin, mutta vedä vaan vittu päähäs trolli.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös