Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Jos ottaa pikavipin, jonka vakuutena on veronpalautus, toimii omalla riskillä, muistuttaa verohallinto.

Verottaja haluaa sanoutua kokonaan irti pikalainoja markkinoivasta yrityksestä, joka houkuttee nostamaan veronpalautuksen jo nyt. Veronpalautusnyt.fi-internetsivuilla tarjotaan 800 euroa saman tien tilille, jos tiedossa on 1 000 euroa palautuksia joulukuussa.

Verohallinnon mielestä veronpalautus ei käy lainan vakuudeksi. Keväällä ilmoitettu palautussumma voi vielä muuttua, koska verotus on kesken. Veronpalautus voi myös jäädä saamatta, jos vippaajalla on muita veroja maksamatta tai velkoja ulosotossa.

Kuluttajavirasto on saanut muutamia yhteydenottoja verovippejä myöntävän Suomen Ennakkopalautus -yrityksen toiminnasta. Yrityksen toimitusjohtajan mukaan toiminnassa ei ole mitään epäselvää.

STT
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Joo. No oisin perustanut tän ylihuomenna, kuten kuuluu, mutta käytin yöllä koiraa ulkona....eikun siis vein illalla sandaalit takaisin kaappiin odottamaan ensi kesää, silloin tajusin kesän olevan ohi, ja syksyn alkaneen. Tosin virallisesti ylihuomenna tähän on sitten kirjoittaminen.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Fonectalla näköjään nykyään jo mahdollisuus peruuttaa puhelinluettelon pakkoänkeminen postiluukusta.

Melkoinen arjen ekoteko on mahdollista tehdä peruuttamalla puhelinluettelon tilaus. Vai käyttääkö näitä oikeasti joku?

Peruuta Fonecta-puhelinluettelon tilaus
Näissä postiluukusta tipahtavista ei kyllä oo juurikaan hyötyä. Ei niistä koskaan löydä niitä numeroita mitä hakee. Sen seittemän eri osastoa ja ainut käyttökelpoinen osa on kartat. Loistava esimerkki siitä, miten on pilattu hyvä systeemi vapauttamalla se kapitalistin rahankeruulle.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Pätkin ja korostelin osia jutusta, linkistä pitemmästi.

Kuka korjaa sotkut?

BBC:n uutisissa näytettiin kuvaa Yhdysvaltojen joukoista, jotka olivat poistumassa Irakista. Kuljetusajoneuvojen pitkä letka ylitti Kuwaitin rajan aamuyön pimeydessä. Kotiutettavien sotilaiden tunnelma oli katossa. Yksi yhdysvaltalaissoturi huuteli miehistönkuljetusvaunun perästä tv-kameroille: ”Me voitimme! Se on ohi! Toimme demokratian Irakiin!”

Astuessaan virkaansa Obama ilmoitti, että Yhdysvaltojen taistelujoukot poistuisivat Irakista tämän vuoden elokuun loppuun mennessä. Tänä vuonna kotiin on palannut yli 70 000 yhdysvaltalaissotilasta.

Samaan aikaan väkivaltaisuudet Irakissa ovat kuitenkin lisääntyneet. Ainakin 83 ihmistä menetti henkensä keskiviikon tuhoisissa pommi-iskuissa eri puolilla maata.

Irakiin jää vielä elokuun jälkeen vajaa 50 000 yhdysvaltalaista sotilasta kouluttamaan Irakin armeijaa ja ”suojaamaan Yhdysvaltojen intressejä”. Ensi vuoden aikana viimeistenkin yhdysvaltalaissotilaiden pitäisi poistua maasta.

Kahden viime kuukauden aikana Irakissa on kuollut väkivaltaisuuksissa lähes tuhat ihmistä – enemmän kuin Afganistanissa.

Ei ihme, että tv-kuvat Irakin demokratiaa ylistäneestä yhdysvaltalaissotilaasta herättivät närkästystä irakilaisissa. ”Kuinka hän voi sanoa noin? Al-Qaida on yhä täällä. Ei ole ollenkaan selvää, että hauras demokratiamme tulee kestämään”, arveli BBC:n haastattelema kadunmies Bagdadissa.

Tänä päivänä suurin osa irakilaisista on itse asiassa sitä mieltä, että Yhdysvaltojen joukkojen pitäisi pysyä Irakissa siihen asti kunnes maahan on saatu rauha ja toimiva demokraattinen hallinto.

Al Jazeera -kanavan julkistaman mielipidemittauksen mukaan 60 prosenttia irakilaisista pitää yhdysvaltalaisten vetäytymisen ajankohtaa huonona ja selvä enemmistö uskoi yhdysvaltalaisjoukkojen poistumisen vaikuttavan kielteisesti tilanteeseen Irakissa.

”Elokuun lopun jälkeen Irak ajautuu kaaokseen”, sanoi 40-vuotias maatalousministeriön virkamies. ”Irakin armeija ei pysty puolustamaan edes itseään. Kuinka he voisivat suojella siviilejä?”

Samaa mieltä oli bagdadilaisessa vankilassa haastateltu Irakin entinen ulkoministeri Tariq Aziz. ”Presidentti Obama ei voi jättää meitä susille. Yhdysvallat tuhosi Irakin monin tavoin. Jos on tehnyt virheen, niin tuo virhe täytyy korjata, eikä jättää Irakia kuolemaan.”

Näkökulmasta riippuen Irakin pahimpina turvallisuusuhkina pidetään Iranin rahoittamia shiiamuslimien aseellisia kaarteja tai Al-Qaidaa. Taistelussa Al-Qaidaa vastaan Yhdysvaltojen armeija palkkasi puolelleen sunnikapinallisten Irakin pojat -liikkeen taistelijoita 300 dollarin kuukausipalkalla. Viime kuukausina Al-Qaida on onnistunut värväämään riveihinsä suuren osan näistä sunnitaistelijoista maksamalla heille enemmän palkkaa.
http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/nakokulma/2316155/kuka-korjaa-sotkut
 

NotShee

?aotuo ätiM
Liittynyt
2.9.2001
Viestit
3313
Sijainti
Lund, Skåne
Maailmassa monta on ihmeellistä sattumusta!

http://www.sikainfluenssa.fi/uutiset/rokotevalmistajalta-laake-narkolepsian-hoitoon/

Rokotevalmistajalta lääke narkolepsian hoitoon

Suomeen sikainfluenssarokotetta toimittanut lääkeyhtiö GlaxoSmithKline on kehittänyt lääkkeen, josta saattaa olla apua narkolepsian hoidossa.

Kaupallisella nimellä GSK189254 tunnettu lääke on selektiivinen H3-reseptorin käänteinen agonisti.

Marraskuussa 2006 GlaxoSmithKline käynnisti tutkimuksen, jonka tavoitteena oli selvittää lääkkeen tehoa ja turvallisuutta narkolepsiapotilaiden hoidossa. Tutkimus keskeytettiin syyskuussa 2009. Toukokuussa 2009 julkaistussa tutkimusartikkelissa todetaan, että toteutetut kaksoissokkotutkimukset puhuvat sen puolesta, että GSK189254 saattaa olla tehokas lääke narkolepsian hoitoon.

Tuorein lääkkeeseen liittyvä patentti on myönnetty GlaxoSmithKlinelle 12.5.2010. Patentti tullaan kuuluttamaan lainvoimaiseksi Suomessa 31.8.2010. Patenttihakemus on jätetty käsiteltäväksi 4.7.2006.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös