Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Tämmöstä tuolla länsinaapurissa.
Kieltämättä ajoituksella pyritään vaikuttamaan vaaleihin, nehän ovat tänään. Jos tyyppi on 100 %-varmuudella tehnyt sen itse, niin ok. Jos taas hyökkäys on ulkopuolisen tekemä, niin viranomaisten toiminta saattaa kyllä demokratian kyseenalaiseen valoon.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Sasi: Politiikka puhdistuu


Eduskunnan perustuslakivaliokunnan
puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) uskoo,
että entisen pääministerin Matti
Vanhasen vaalirahatutkinta puhdistaa
poliittiista ilmapiiriä.

TV1:n Ykkösaamussa vieraillut Sasi
arvioi, että säännöt tulevat nyt
entistä selvemmiksi
jääviyskysymyksissä.

Perustuslakivaliokunta alkaa tutkia
Vanhasen tapausta tiistaina. Sasi
huomautti, että ministereillä on
korkeampi syytekynnys ja se on otettava
päätöksissä huomioon.
Jääviys johtaa
usein pelkkään huomautukseen
, sanoi
Sasi.
Luulis että olis toisinpäin. Eli olisi matalampi syytekynnys. Mutta systeemi suojelee systeemiä.;)

Ja kaipa se kannattaa kammata tukirahat sisään, jos seuraamus on niinkin kova kuin HUOMAUTUS!:D
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Teini kuoli tulipalossa - oli liian painava palomiehille
Kommentoi 84 kommenttia
18.09.2010 02:24
Kuvituskuva. Kuvan talo ei liity uutiseen.

Teini kuoli tulipalossa Yhdysvalloissa, koska pelastusmiehet eivät jaksaneet kantaa tätä ulos.

18-vuotias Jamaya Herron pyörtyi savun takia rockfordilaisessa lähiössä Chicagossa sattuneessa tulipalossa, kertoo Daily Mail.

Pelastustyöntekijät onnistuivat pelastamaan talosta kaksi muuta lasta, mutta joutuivat ponnistelemaan toden teolla onnistuakseen nostamaan Jamayan. Teinityttö painoi yli 220 kiloa. Jamayaa nostaneet palomiehet saivat selkävammoja yrittäessään nostaa tätä.

Kun tyttö lopulta saatiin ulos, tämä oli jo kuollut. Ruumiinavausraportin mukaan tyttö tukehtui.

- He (palomiehet) tekivät parhaansa, palopäällikkö Derek Bergsten totesi tapahtuneesta.

- Aina emme onnistu pelastamaan kaikkia, mutta onnistuimme saamaan kaksi rakennuksessa ollutta henkilöä elävänä ulos.

Pelastetut 10- ja 11-vuotiaat pojat saivat palossa vakavia vammoja ja joutuivat sairaalahoitoon.

Palon epäillään saaneen alkunsa kynttilästä. Herronin kotona ei ollut sähköä eikä juoksevaa vettä.

(MTV3)
Olenko paha ihminen kun ensin tuli naurun tirskahdus kun luin tämän uutisen?
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Maan ulkopuolista elämää etsitään kiivaammin kuin koskaan

Helsingin Sanomat sanoi:
Moni tähtitieteilijöistä ja astrobiologeista uskoo, että maan ulkopuolista elämää voi olla jopa naapuriplaneetallamme Marsissa sekä Saturnuksen Titan-kuussa tai Jupiterin Europa -kuussa.

Moni astrobiologeista uskoo, että elämää voi olla jopa naapuriplaneetallamme Marsissa sekä Saturnuksen Titan-kuussa tai Jupiterin Europa -kuussa. Se olisi mikroskooppista elämää taivaankappaleiden maaperässä.

Nyt elämää etsitään myös Aurinkokuntamme ulkopuolisilta eksoplaneetoilta. Ne ovat kuuma tutkimuskohde. Niitä tunnetaan tällä hetkellä 490 ja tutkijat uskovat, että lähivuosina eksoplaneettoja löytyy hyvin paljon lisää.

Yhden niistä, ennestään tuntemattoman planeetan, löysivät Mikko Tuomi ja Samuli Kotiranta, kaksi väitöskirjaa tekevää nuoren polven tutkijaa alkuvuonna 2009.

Tämä suomalaisplaneetta on kaukana meistä, noin 176 valovuoden päässä Cetuksen eli Valaskalan tähdistössä. Siis 1 672 biljoonan kilometrin päässä.

Niin kaukana olevaa planeettaa ei voi nähdä, joten Tuomi ja Kotiranta mittasivat sen olemassaolon kohtalaisen monimutkaisilla kosmisilla laskelmilla.

Suomalaisen astrobiologian veteraani dosentti Harry J. Lehto arvioi, että Maan ulkopuolista elämää voisi ensimmäisenä löytyä löytyä Marsista.

Lupaava on Lehdon mukaan myös Saturnuksen kuu Titan, jolla on paksu ja lupauksia herättävä ilmakehä, hiilivetyjärviä ja tulivuoria.

Myös eksoplaneetat, kuten Gliese 581c, ovat Lehdosta mielenkiintoisia tutkimuskohteita.

"Kunpa pystyisimme jo selvittämään, onko sillä ilmakehää."

Maapallon tunnetuin kosmologi eli maailmankaikkeuden tutkija, 68-vuotias Cambridgen emeritusprofessori Stephen Hawking varoittaa ulkoavaruuden korkeakulttuureista. Viime huhtikuussa Hawking vetosi ihmiskuntaan: Meidän ei kerta kaikkiaan kannata etsiä Maan ulkopuolista älyllistä elämää. Vihonviimeinen virhe on yrittää saada kontakti maan ulkopuolisiin olentoihin.

Hawking uskoo, että ne voivat olla vaarallisia.

"Jos alienit joskus tulevat tänne, uskon, että lopputulos on samankaltainen kuin Kristoffer Kolumbuksen rantauduttua Amerikkaan", Hawking sanoi huhtikuussa. "Sehän ei päättynyt kovin hyvin Amerikan alkuperäisasukkaiden kannalta."

Mutta mitä maapallolla varmuudella tapahtuisi, jos ulkoavaruudesta löytyisi jonkin älykkään olennon radiosignaali? Sellaista hetkeä varten

Kansainvälinen tähtitieteellinen unioni on sopinut menettelyistä, joilla varmistetaan yhteydenoton aitous. Pian asia olisi jo poliittinen.

"Kyllä YK:n yleiskokous varmaan kutsutaan koolle", dosentti Lehto pohtii.

"Siinä pitää miettiä, että miten sen yhteydenoton kanssa toimitaan."
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Maan+ulkopuolista+elämää+etsitään+kiivaammin+kuin+koskaan/1135260251274?ref=rss


Mielenkiintoista! Hyvinkin mielenkiintoista. Vetää ajatukset niin kauas pois arkipäivän tuherruksista ja ongelmista että maallikolla tällaisten asioiden pohtiminen lähentelee jo jonkinlaista itseterapointia. Hetkellistä irtiottoa kaikista maallisista huolista.

Aiheeseen liittyen kannattaa muistaa myös,

http://en.wikipedia.org/wiki/Wow!_signal

ja sama audiona,

http://www.youtube.com/watch?v=pcSWDzd2cDU
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
En lähtis silti sitä porukkaa tahallaan härkkimään. Niillä on kuulemma metriset puukot jokaisella!
Juu, mutta jos myö otetaan kaksmetrisiä völjyyn.. kummallekin molempiin tassuihin. Yhteensä kaheksan metriä. Kyllä se siintä lutviutuu.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Niin kaukana olevaa planeettaa ei voi nähdä, joten Tuomi ja Kotiranta mittasivat sen olemassaolon kohtalaisen monimutkaisilla kosmisilla laskelmilla.
Nuo jätkät tekee ihan samaa, mitä minä teen aina iltaisin töiden jälkeen. Tosin mun laskelmista voi ottaa ton kohtalainen sanan pois.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Kieltämättä ajoituksella pyritään vaikuttamaan vaaleihin, nehän ovat tänään. Jos tyyppi on 100 %-varmuudella tehnyt sen itse, niin ok. Jos taas hyökkäys on ulkopuolisen tekemä, niin viranomaisten toiminta saattaa kyllä demokratian kyseenalaiseen valoon.
Ihan kuin tekaistut väitteet ulkomaalaistaustaisten väkivallasta juuri tietyn puolueen ehdokkaita vastaan olisivat demokratian kannalta ongelmattomia, kun ulkomaalaiskysymystä ko. puolueeen taholta nimenomaan on yritetty saada vaalien tärkeimmäksi kysymykseksi ja tätä "väkivaltaa" on käytetty lyömäaseena muita puolueita vastaan. Kyllä tässä asiassa riittää ihan normaalin rikostutkinnan kynnyksen ylittyminen eli ilmoituksen tehneen vammat eivät vastaa hänen itse julkisuudessa esittämiään väitteitä ja poliisi tutkii nyt häntä väärästä ilmiannosta epäiltynä.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Tutkijat paransivat parantumattoman verisairauden geeniterapialla
19.9.2010 14:56
Jani Kaaro

Perinnöllinen verisairaus on ensimmäistä kertaa onnistuttu parantamaan geeniterapian avulla. Tulosta on ylistetty läpimurtona, joka tuo toivoa geeniterapian soveltuvuudesta muihinkin verisairauksiin.

Pariisin yliopiston ja yksityisen Bluebird Bion tutkijat siirsivät beta-thalassemiaa sairastavalle 18-vuotiaalle ranskalaispojalle virheellisen geenin tilalle korrektin geenin. Potilas on ollut oireeton jo lähes kaksi vuotta ja voi elää normaalia elämää.

Beta-thalassemiassa elimistö ei geenivirheen vuoksi kykene tuottamaan veren hemoglobiinin komponenttia, beta-globiinia oikein, minkä vuoksi potilaalle kehittyy hengenvaarallinen anemia.

Sairauden vakavimmassa muodossa, jota geeniterapiaa saanut poika sairasti, tarvitaan jopa kolme verensiirtoa kuukaudessa. Koska tiheät verensiirrot johtavat raudan kerääntymiseen elimistöön, potilaat saavat myös kelaatiohoitoa raudan poistamiseksi.

Potilas oli sairastanut beta-thalassemiaa kolmevuotiaasta asti. Hän valikoitui geeniterapiaan, koska hänelle ei löytynyt sopivaa luuydinluovuttajaa. Sellainen löytyy vain noin 25 prosentille kaikista potilaista.

Aiemmin saamastaan hoidosta huolimatta poika oli geeniterapian alkaessa hyvin sairas.

Tutkijat siirsivät oikean geenin paikoilleen vaarattomaksi tehdyn hi-viruksen avulla. He keräsivät ensin potilaan luuytimen soluja ja siirsivät oikean geenin näihin soluihin laboratoriossa.

Tämän jälkeen potilaalle annettiin kemoterapiaa, jotta kaikki hänen luuytimensä solut kuolisivat, minkä jälkeen geeniterapialla käsitellyt solut siirrettiin takaisin potilaaseen.

Potilas saattoi luopua verensiirroista vähitellen vuoden sisällä. Potilasta on hoidettu edelleen valuttamalla hänestä verta pois, jotta ylimääräinen rauta poistuisi elimistöstä.

Ranskalaiset tutkijat ovat aikaisemmin onnistuneet parantamaan samalla menetelmällä kaksi tappavasta aivosairaudesta, adrenoleukodystrofiasta, kärsivää lasta.

Tutkimuksesta raportoi Nature.
Hyvin mielenkiintoista.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Kiviniemi: Pienet summat eivät aiheuta esteellisyyttä
julkaistu tänään klo 15:57, päivitetty tänään klo 16:45

Pääministeri Mari Kiviniemen mielestä vaalituki ei aiheuta esteellisyyttä päätöksenteossa, jos rahoitus on kerätty pienistä summista. Kiviniemi toisti YLE Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla kantansa, että hän ei aio avata vaalirahoitustaan eikä vaaliseminaariensa osallistujalistoja.

Kiviniemi kommentoi, että kun vaalitukea kerää pienistä lähteistä kuten seminaareista, ja se on vastikkeellista toimintaa, niin jääviyttä ei synny. Pääministeri Kiviniemi myös toisti, että hän on tehnyt vaalirahoitusilmoituksensa täysin lain mukaisesti.

Kiviniemi arvioi haastattelutunnilla myös, että entisen pääministerin Matti Vanhasen vaalirahatutkinta tekee ministerit entistä tarkemmiksi jääviyskysymyksissä.

- Vaalirahakohu vaikuttaa varmasti ihmisten mielissä. Pitää myös muistaa, että me poliitikot olemme ottaneet opiksi, vaalirahoituslakia on muutettu, olemme muuttaneet toimintatapoja, on pahoiteltu, anteeksipyydetty ja nyt lähdetään siitä, että voidaan näiden uusien sääntöjen pohjalta toimia, Kiviniemi totesi.

YLE Uutiset
Hienoa, että poliitikot ovat ottaneet opiksi. Oppi on ilmeisesti se, että kun rahoitus tulee tarpeeksi pienissä erissä, niin sama meininki voi jatkua.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös