AJ
Well-known member
Mietiskelin tässä vain itsekseni, että tulikohan eräs "yllätyskäänteenä" uutisoitu juttu kenellekään yllätyksenä? Tietysti "päivänselviökäänne" ei toimi niin hyvin otsikossa.
Ammattikielellä tuota kutsutaan nimellä "odotettu käänne"Mietiskelin tässä vain itsekseni, että tulikohan eräs "yllätyskäänteenä" uutisoitu juttu kenellekään yllätyksenä? Tietysti "päivänselviökäänne" ei toimi niin hyvin otsikossa.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/101859-poliisilta-outo-etsintakuulutus-huijari-”nayttaa-jose-manuel-barrosolta”Poliisilta outo etsintäkuulutus: huijari ”näyttää Jose Manuel Barrosolta”?
Sipoossa Itä-Uudellamaalla etsitään EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson näköistä miestä lievästä petoksesta epäiltynä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.
...
Puheet etupiireistä ja “erityissuhteista” ovat niin kylmän sodan aikaisia
Keskustelu kolmen kokoomusministerin Venäjä-puheista on jo laantumassa ja kohun nostattama pöly laskemassa. Jos keskustelu osoitti mitään, niin lähinnä sitä, ettei Suomessa edelleenkään voida keskustella avoimesti Venäjästä eikä Suomen suhteesta siihen. Ministerit leimattiin tyhmiksi uhittelijoiksi ja heitä pojuteltiin, kunnes he osoittivat, että osaavat käyttäytyä vanhojen tuttujen kirjoittamattomien sääntöjen mukaisesti.
Keskustelu taantui lopulta kahteen kysymykseen: oliko Venäjän uhmaaminen “tyhmää”, ja onko Venäjä sittenkin (taloudellinen) suurvalta. Se alkoi kuitenkin ihan muusta, vaikkei sitä enää kukaan näytä muistavan. Ministerit huomauttivat, että ongelmista Venäjä-suhteessa on vihdoin voitava puhua – ja ongelmiahan on viime aikoina riittänyt. Suomea on haukuttu humanitaariseksi kehitysmaaksi perhekiistojen takia, keinotekoisesti synnytettyjen (ja Safkan kaltaisten ääriryhmien lietsomien) lapsi-ja vanhusongelmien lisäksi tapetilla ovat olleet elintarvikekiistat ja edelleen puutullikiistat.
Niistä on kokoomusministereiden mukaan voitava keskustella – mutta “yhteiskunta” näyttää olevan eri mieltä. Duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshevin muistutuksesta, ettei Suomen pitäisi pilata Suomen ja Venäjän hyviä suhteita liittymällä Natoon, ei seurannut lainkaan keskustelua.
Ketään ei ihmetytä naapurin pyrkimys vaikuttaa itsenäisen demokraattisen valtion ulkopoliittisin päätöksiin. Kaikkia ihmetyttää kolmen ministerin mielipide, että avoimen keskustelun pitäisi olla Suomessa sallittua.
Kosatshevin reaktiot saivat siunauksen myös presidentti Tarja Haloselta, joka muistutti, että “poliitikkojen on oltava tarkkoja antaessaan ulkopoliittisia lausuntoja” – tarkoittaen ilmeisesti kotimaisia poliitikkoja eli kokoomuksen ministereitä, ja että “naapurimaiden selvätkin reaktiot ovat luonnollisia, jos naapurista tulee arvioita heidän asioistaan”. Sillä presidentti ilmeisesti tarkoitti Venäjän reaktioita suomalaisten puheisiin, eikä päinvastoin.
Tässä tapauksessa oli Venäjä kuitenkin ensimmäinen, joka esitti “arvioita naapurin asioista” – tulihan tänne Venäjän virallinen lapsiasiamies nelisenkymmenen toimittajan saattamana, jotka levittivät sitten Venäjän medioissa tietoa siitä, mikä lasten terrorisoija ja venäläisperheiden helvetti Suomi onkaan.
Halonen ei voi olla epätietoinen kyseisistä puheista, koska venäläistoimittajan kysymys “Suomen humanitaarisista ongelmista” vei parikymmentä minuuttia presidenttien Halosen ja Medvedevin yhteisestä lehdistötilaisuudesta jälkimmäisen Suomi-vierailun aikana. Halonen kuittasi puheet kevyesti osoitukseksi Venäjän sananvapaudesta. Venäjän “humanitaarisista ongelmista” tapaamisessa ei puhuttu. Eikä ihmisoikeusongelmista.
Sen jälkeen Venäjä julisti Suomen elintarvikkeet epähygienisiksi. Näihin arvioihin ministerit sitten reagoivat, tai oikeastaan sanoivat, ettei niitä kannata lakaista maton alle. Eivätkö ministereiden reaktiot naapurin arvioihin Suomen asioista olleetkaan luonnollisia, presidentin lausuntoa siteeraten? Vai onko reagointi luonnollista vain toiselta puolelta?
Onhan presidentti Halonen itsekin esittänyt arvioita naapurimaan asioista, tai tarkemmin ottaen naapurikansan psykologisesta tilasta. Silloin suomalaiset kolumnistikollegani ryöpyttivät naapurimaan presidenttiä siitäkin, että hän arvokkaasti ilmoitti, vastauksena toimittajan kysymykseen, ettei hän aio esittää vastaavia arvioita omista naapureistaan.
Vaikkei siis Viron presidentti Ilves varsinaisesti reagoinut Halosen puheisiin virolaisten traumatisoidusta tilasta, häneltä odotettiin vieläkin nöyrempää hiljaisuutta vastaukseksi.
Missä oli silloin “oikeus reagoida”, joka isommalle naapurille nyt niin auliisti suodaan?
Halonen vaatii myös varovaisuutta ihmisoikeuspuheissa, vaikka on itse kunnostautunut ihmisoikeuksien vankkana puolustajana ennen presidenttiyttään sekä paikoin myös sen aikana.
“Hyvän käytöksen” rajat näyttävätkin suppeammilta, kun puhe ei olekaan enää Chilestä eikä Etelä-Afrikasta, vaan maista, joihin kytkeytyy taholtamme joko pelko tai toivo, toivo taloudellisista suhteista, joita emme haluta pilata “huonolla käytöksellä”.
Ihmisoikeudet eivät ole vain “meidän arvojamme” – onhan YK:n ihmsioikeusjulistus vuodelta 1948 yleismaailmallinen. Puheet etupiireistä ja “erityissuhteista” ovat niin kylmän sodan aikaisia. Ja asioista on voitava puhua avoimesti – siinä kokoomusministerit olivat ainakin oikeassa, vaikka olisivatkin erehtyneet arvioidessaan Venäjän BKT:ta.
Kyllä täällä ja muuallakin reakoitiin eniten siihen, että Kokoomuksen ministerismiehillä on asiatiedot niin pahasti pielessä.Tän tekstin vois quotata tänne.
Moderaattorit on näköjään arvossaan Ruotsissa. Kouvo eduskuntaan!Ruotsin TV4:n/Novuksen vaalipäivämittauksen mukaan puolueiden kannatusprosentit olisivat seuraavat:
Sosialidemokraatit 32,7
Miljöpartiet 7,8
Vänsterpartiet 5,9
Moderater 27,2
Krist 7,1
Centerpartiet 7,0
Folkpartiet 6,9
Ruotsidemokraatit 4,1
SVT1:n ennusteeseen nähden siis vähän pienempi voitto porvariallianssille tässä mielipidemittauksessa. Demarit edelleen suurin häviäjä.
Nose. Mutta muuten oli kyllä melkolailla linjaa "miksi ärsytätte". Keskustelua ei kyllä tullu.Kyllä täällä ja muuallakin reakoitiin eniten siihen, että Kokoomuksen ministerismiehillä on asiatiedot niin pahasti pielessä.
HELSINGIN SANOMAT
Sosiaalidemokraatit 30,8% äänistä (–4,2% vuoden 2006 vaaleihin verrattuna)
Maltillinen kokoomus 30,0% (+3,8%)
Ympäristöpuolue 7,2% (+2,0%)
Kansanpuolue 7,1% (–0,4%)
Keskustapuolue 6,6% (–1,3%)
Ruotsidemokraatit 5,7% (+2,8%)
Vasemmistopuolue 5,6% (–0,3%)
Kristillisdemokraatit 5,6% (–1,0%)
Muut 1,4% (–1,4%)
Lähde: SVT
Selvää lienee missä noi vammat ei ainakaan ole.Työtön teki 10 lasta 10 äidille kymmenessä vuodessa!
20.09.2010 11:55
Keith Mcdonaldia nimitellään nyt Britanniassa "sarjaisäksi". Pitkäaikaistyöttömän 25-vuotiaan miehen saldo tähän mennessä on kahdeksan lasta kahdeksalle äidille - ja kaksi raskaana olevaa kumppania.
Mirror-lehden mukaan Mcdonald aiheuttaa brittiläisille veronmaksajille 2,4 miljoonaa euron kustannukset siihen saakka kunnes lapset ovat täysi-ikäisiä. Useimmat äideistä ovat jo nyt sosiaaliturvan varassa, eikä työttömän miehen uskota selviävän lasten elatusmaksuista.
Mcdonald ei ilmeisesti koskaan kykene työelämään. Hänelle maksetaan pientä eläkettä pysyvästä tuki- ja liikuntaelinten vammasta.
Mcdonald asuu Washington-nimisellä paikkakunnalla Sutherlandissa. Hän tuli ensimmäisen kerran isäksi jo 15-vuotiaana.
no ei ainakaan 'tuki- ja liikuntaelimessä'.Selvää lienee missä noi vammat ei ainakaan ole.
Hyvä jos poliitikot pikkuhiljaa ymmärtäisivät miten uskottavuus menetetään.MTV3 sanoi:Professori: Vanhas-kuvio osa isoa mätäpaisetta
Oikeushistorian professori näkee entisen pääministerin Matti Vanhasen jääviystutkinnan olevan tärkeä osa prosessia, jossa selvitetään kuinka korruptoitunut ja likainen suomalainen poliittinen kulttuuri loppujen lopuksi on.
Eduskunnan perustuslakivaliokunta ryhtyy tänään käsittelemään entisen pääministerin Matti Vanhasen mahdollista jääviyttä hänen päättäessään RAY-tuista, joista osa päätyi Nuorisosäätiön kautta vaalitukena Vanhaselle itselleen.
- Vakava asia tässä on se että Vanhas-kuvio liittyy isoon vaalirahakuvioon. Suomen poliittisessa kulttuurissa näyttää olevan enemmän mätäpaiseita, kuin olemme arvioineet, sanoo oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen Helsingin yliopistosta.
Huomenta Suomen haastattelema Kekkonen ihmettelee, etteivät poliitikot puutu ongelmakohtiin oma-aloitteisesti.
- Ongelmiin puututaan vasta, kun media tai kansalaiset tuovat niitä esille. Vanhasen jääviystutkinta liittyy isona osana selvitykseen siitä, onko suomalainen politiikkaa puhdasta ja korruptoitumatonta, kuten on yleisesti väitetty.
Oikeuskanslerin päätöksellä iso merkitys
Professori Jukka Kekkonen sanoo oikeuskanslerin viimeviikkoisen päätöksen olevan merkittävä ja poikkeuksellinen.
- Oikeuskansleri on todennut selkeän lainvastaisuuden, kun hän on siirtänyt asian perustuslakivaliokuntaan.
* Asetelman perusongelma:
* Valtioneuvosto Matti Vanhasen johtamana on myöntänyt Raha-automaattiyhdistyksen kautta tukea Nuorisosäätiölle, joka puolestaan on tukenut Matti Vanhasta presidentinvaaleissa.
Perustuslakivaliokunta käsittelee asian uudelleen, ja päättää, viedäänkö asia valtakunnanoikeuteen. Kekkonen korostaa prosessin poikkeuksellisuutta - valtakunnanoikeus on kokoontunut aiemmin vain muutamia kertoja.
- Valtakunnanoikeuteen ei joudu heppoisilla perusteilla, pitää olla selkeä näyttö lainvastaisuudesta. Syytekynnys on poikkeuksellisen korkea, hän sanoo.
Kekkonen muistuttaa, että valiokunta ei ole sidottu oikeuskanslerin näkemykseen asiasta.
- Valiokunta harkitsee asian itsenäisesti niiden tietojen perusteella joita sillä nyt on. Valiokunta hankkii tietoja kanslerilta ja Vanhaselta, mahdollisesti tulee lisää poliisitutkimuksia.
Huomenta Suomen Lauri Karhuvaara esitti haastattelussa vaihtoehdon, että Vanhanen voi vedota siihen, ettei hänellä ollut nopealla päätöshetkellä tarpeeksi tietoa. Hän voi sanoa nopeasti hyväksyneensä RAY:n ison rahapaketin, jossa Nuorisosäätiön potti on ollut vain osa kokonaisuutta.
Professori Kekkonen sanoo, että pääministerin olisi pitänyt tietää paremmin.
- En osaa sanoa, mitä hän on päätöksentekotilanteessa ajatellut tai ollut ajattelematta, mutta pääministerin pitäisi hoksata ja ymmärtää tällaiset asiat, jottei tämänkaltaisia tilanteita syntyisi. Pääministerillä on kuitenkin paljon avustajia, ja hänen toimintaansa valvotaan. Valtioneuvostossa ministerit jääväävät usein itsensä. On vahva oletus, että pääministerin asemassa olevan olisi pitänyt tämä ymmärtää, sanoo Kekkonen.
Perustuslakivaliokunta kokoontuu käsittelemään asiaa aamupäivällä.
Istuva pääministeri Kiviniemi ei tunnu ymmärtävän vaan piiloutuu asiassa juridiikan taakse eikä aio avata vaalirahoitustaan. Asenne on yksi yhteen Vanhasen kanssa.Hyvä jos poliitikot pikkuhiljaa ymmärtäisivät miten uskottavuus menetetään.
Totta, mutta polemiikin kasvaessa mieli voi hyvinkin muuttua.Istuva pääministeri Kiviniemi ei tunnu ymmärtävän vaan piiloutuu asiassa juridiikan taakse eikä aio avata vaalirahoitustaan. Asenne on yksi yhteen Vanhasen kanssa.
Tuo (boldattu) oli arvattavissa.Helsingin perjantaisesta pankkiryöstöstä on otettu kiinni muun muassa pankin työntekijä. Kiinniotettuja on poliisin mukaan muutamia.
Jaa kui? En oo pahemmin seurannu asiaa.
Ruotsissa arvostetaan vaalituloksia ja demokratia toimii käytännössä.Mies sai puukosta Tukholman Södermalmilla maanantai-iltana ilmeisesti siksi, että häntä luultiin ruotsidemokraatiksi, kertoo poliisi.
Oikeistopopulistinen, maahanmuuttovastainen puolue otti vaalivoiton sunnuntaina, ja puoluetta vastaan osoitettiin mieltä Tukholman keskustassa.
Noin klo 22 Södermalmilla sattunut puukotus yhdistettiin kiihkeisiin tapahtumiin.
Puukotettu selvisi vatsaan kohdistetusta iskusta kuitenkin vähäisin vammoin. Mies teki hälytyksen itse ja kertoi poliisille tekijöiden luulleen häntä ruotsidemokraatiksi.
- Se oli ilmeisesti jokin jengi, joka oleskeli paikalla ja jostain syystä he luulivat miehen kuuluvan ruotsidemokraatteihin ja kävivät hänen päälleen, kertoi poliisin edustaja Håkan Westin Sveriges Nyheter -uutistoimistolle.
Joo, liian iso saalis ja liian hyvin tiesi turvakameroiden kuvausalueet ja muutama muukin vastaava kämmi.
Tässähän tuo tulikin:Jaa kui? En oo pahemmin seurannu asiaa.
Plus ryöstön onnistuminen pelkällä lapulla, ilman aseella uhkaamista.Joo, liian iso saalis ja liian hyvin tiesi turvakameroiden kuvausalueet ja muutama muukin vastaava kämmi.
Tuota on tietysti arveluttavaa, muttei läheskään kaikissa ryöstöissä näytetä asetta, väitetään tai annetaan ymmärtää sellaisen olevan. Epäilyttävämpää on esimerkiksi, ettei ryöstöhälytystä tehty jo sen aikana eikä väripanosta ollut mukana. Poliisi ilmeisesti päätteli hyvin nopeasti kyseessä olevan ilmeisesti sisäpiirijutun, koska mitään kuvia ei julkaistu. Vastaavissa tapauksissa on julkaistu aiemmin aika helvetin kehnoja kuvia.Tässähän tuo tulikin:
Plus ryöstön onnistuminen pelkällä lapulla, ilman aseella uhkaamista.