Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Kyllöselle 11 000 euroa kahdesta kokouksesta


Kainuulainen kansanedustaja Merja Kyllönen (vas.) on tienannut lähes 11 000 euroa jäsenyydestä Kemijoki Oy:n hallintoneuvostossa. Hän on viime ja tänä vuonna osallistunut kahteen neuvoston kokoukseen. Niitä on ollut yhteensä seitsemän. Asiasta kertoi perjantaina Ilta-Sanomat.

Kyllönen sanoo, että on valinnut päällekkäisyyksien sattuessa eduskunnan valiokunnan kokouksen.

Hänen mielestään hallintoneuvostoja tarvitaan, mutta niiden palkkiojärjestelmää voi ja pitääkin uudistaa.

Kansanedustajien hallintoneuvostopalkkioista on kohuttu tällä viikolla, koska monet kansanedustajat ovat varsin vähän osallistuneet kokouksiin.
No niin. Onhan se pienen ihmisen asialla oleva kainuulaisedustajakin kantanut huolta nälkämaan kansasta. :rolleyes:
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Itse asiassa suurin osa noista tapauksista ei ole biletys ja ryyppäystyyppejä, jokin kuitenkin on varmaan päässä niksahtanut. Loppujen lopuksi ne ei ole niin hirvittävän poikkeuksellisia tapauksia. Laissa käsitellään näitä äidin tekemiä vastasyntyneen lapsen surmia lievemmällä asteikolla. Vaikka en tekoa millään tavalla hyväksy, niin lievempi asteikko on ihan perusteltu.
Eiköhän nuo pääasiassa ole luojalta saaliiseen jääneitä tapauksia.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
No niin. Onhan se pienen ihmisen asialla oleva kainuulaisedustajakin kantanut huolta nälkämaan kansasta. :rolleyes:
"Kollon" kootut selitykset:

Onko käynyt mielessä, että eroaisitte Kemijoen hallintoneuvostosta?

- On käynyt montakin kertaa. Olin hyvinkin kriittinen siinä vaiheessa, kun puolueesta kysyttiin, olenko halukas tätä tehtävää hoitamaan.

Onko tämän vuoden jälkeen tai tämän puhelun jälkeen tulossa muutos?

- Kyllä varmasti keskustelen oman puolueorgaanini kanssa, että mitä tehdään ja olisiko löydettävissä ihmistä, joka pystyisi hoitamaan tämän tehtävän. Ei tämä tehtävä ole mikään itseisarvo.

Merja Kyllönen kertoo harkinneensa poissaolot jo ennalta. Hänen mukaansa on tärkeämpää keskittyä kulloinkin käsillä oleviin asioihin kuin "repalehtaa" eri päätöksentekoelinten välillä.

- Kansanedustajan päätyö on edustajan toimen hoitaminen, eli valiokunta ja -istuntotyö täällä [Helsingissä, eduskunnassa].

- Totta kai asiat pitää hoitaa. En halua puolustella ollenkaan sitä, että en ole osallistunut.
Kyllä varmasti olisi löydettävissä ihminen, joka pystyisi hoitamaan tehtävän - eli nostamaan palkkiot käymättä kokouksissa. Esim. minä :D
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010100812488034_uu.shtml

Jostain syystä muo korpeaa äärimmäisen paljon just nää läskiämmät, jotka ei ryyppäämiseltään ja bilettämiseltään ehdi edes tajuta, että on jo pullat uunissa.

Kunnon penaltti.
Joka vuosi tulee synnäriin naisia, jotka eivät tiedä olevansa raskaana. Voin vakuuttaa, että on aikamoinen shokki kuulla synnytyksen alkaneen. Mielummin dompparille penaltia noin syyttävästä herjauksesta - muuta taustaahan tässä ei tiedetty kuin ikä ja sukupuoli ;) Ei tarvitse edes olla läski, etteikö lapsi voisi kehittyä noille viikoille ulospäin näkymättä. Varma tieto tämäkin.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Hyvää juomahalua kaikille.

Iltasanomat sanoi:
1 000 000 suomalaista juo ulostevettä
08.10.2010 20:10


Lähes miljoona suomalaista saattaa nauttia vuosittain ulosteperäistä vettä, kertoo professori Tuula Tuhkanen Tampereen teknillisen yliopiston bio- ja ympäristötekniikan laboratoriosta.

Jopa kolmasosa haja-asutusalueiden kaivovesistä on hänen mukaansa loppukesästä hälyttävän huonossa kunnossa.

- Kaivovesien kunto on verrattavissa sellaiseen tilanteeseen, että Suomessa olisi joka vuosi meneillään Nokian vesikriisin laajuinen vesien pilaantuminen.

Tuhkasen mukaan kaupunkien vesijohtoverkkojen vesi ei ole yhtä saastunutta, sillä kaupunkien vedenpuhdistamoissa vesien laatua on helpompi valvoa, ja ammattilaiset pitävät huolta veden puhdistuksesta. Haja-asutusalueiden vesienhuolto on sen sijaan asukkaiden vastuulla.

Ulosteperäinen vesi voi Tuhkasen mukaan aiheuttaa mahatautia ja pahimmillaan virusperäisen ripulin. Se ei ole hengenvaarallinen terveille aikuisille, mutta lapset ja vanhukset kannattaa viedä lääkäriin, jos he ovat sairaina.

- Pilaantuneesta vedestä johtuvat mahataudit voivat olla hyvinkin ärhäköitä, eikä asiassa kannata ottaa riskejä. Tällaisia epidemioitahan leviää myös elintarvikkeiden kautta.

Tuhkanen kertoo, että kehitysmaissa huonon veden kautta leviäviä punataudin ja koleran kaltaisia tauteja ei leviä suomalaisen kaivoveden mukana.

- Kehitysmaissa tilanne on vielä paljon pahempi kuin Suomessa.

Hänen mukaansa huonon veden takia mahdolliseen sairastumiseen ei vaikuta se, altistuuko ihminen jatkuvasti ulosteperäiselle vedelle vai onko kyse vain muutamasta juomakerrasta.

- Kaivoveden kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta. Tämä onnistuu, kun noudattaa viranomaisten ohjeita.

Hellevi Mauno
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Huomenta

Ostiko ammuskelija energiajuomaa Kauppapuistosta?

Sonkajärvellä ammuskellut mies nähtiin mahdollisesti perjantai-iltana Kajaanissa.

Hiukan ennen kello 18:aa Maxi-kodintukussa asioi etsityn näköinen mies. Valvontakamera taltioi hänen käyntinsä.

Poliisi kävi tarkistamassa valvontakameran nauhan noin tunnin päästä. Paikalla olleen henkilön mukaan poliisi arvioi, että suurella todennäköisyydellä kyseessä on juuri etsitty mies.

Virkavallan hälytti kassatyöntekijä. Tumma pipopäinen mies osti tölkillisen energiajuomaa. Ostoksensa hän maksoi euroilla.

Kassalla mies katseli alaspäin, ja silminnäkijöiden mukaan hänen kätensä vapisivat. Hän ei puhunut sanaakaan.

Tumma pipo oli käännetty niin, että vaalea merkki oli niskassa.
Just joo. :doubtful:
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kuluttajavirasto on huolissaan uudenlaisista yrityksistä, joiden kautta yksityiset ihmiset tarjoavat lainoja toisilleen. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat.

Kyse on pikavippiyhtiöiden kanssa kilpailevista yrityksistä, jotka välittävät niin sanottuja vertaislainoja. Suomessa alan yrityksiä on nyt kaksi. Vaasalainen Fixura aloitti elokuussa ja turkulainen Lainaaja.fi avaa lähiviikkoina.

Vertaislainoja ei valvo vielä mikään viranomainen.

- Tämä on meille uusi asia. Piensijoittajan asema kuulostaa huolestuttavalta, koska ollaan sääntelemättömällä maaperällä, sanoo Kuluttajaviraston lakimies Gunveig Planting-Visa lehden haastattelussa.

Planting-Visan mukaan valvonta kuuluu kuluttajasuojalain piiriin, jos yksityishenkilö toimii luotonantajana jatkuvasti ja kyse on selvästi voitontavoittelusta.

Turun Sanomien mukaan vertaislainoja välittäviä yhtiöitä on esimerkiksi Yhdysvalloissa, Saksassa, Englannissa ja Ruotsissa.
Voi viranomaisparkoja. Maailma ei vieläkään mene sääntökirjan mukaan, eikä kaikki ole edellenkään valvonnassa ja kontrollissa. Onhan se niin, että missään tapauksessa ei tule luottaa siihen, että kansalainen osaisi ihan itse päättää omasta parhaastaan. Ja jos ei osaa, niin kantaa seuraamukset, kuten wincapitan kohdalla.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
"Viranomaiset huolissaan" google haulla löytyy 7 900 osumaa. Onkohan niille edes järjestetty omaa auttavaa puhelinta tai muuta keskusteluapua. Ehdottaisin että perustetaan kattojärjestö "Pelastakaa edes viranomaiset", joka ajaisi näitä asioita. Eihän kukaan jaksa olla jatkuvasti huolissaan.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Viranomaiset ovat edelleen huolissaan.
Helsingin Sanomat sanoi:
Sähkötupakan tilauksista alkamassa kymmeniä rikostutkintoja

Tulli on käynnistämässä useita kymmeniä rikostutkintoja sähkötupakan tilaamisesta ulkomaisista nettikaupoista. Suomalaisten tilaajien epäillään syyllistyneen lääkerikkomukseen tai lääkerikokseen.

Sähkötupakka on tavallista tupakkaa jäljittelevä laite, josta vapautuu nikotiinia imiessä. Sähkötupakan tilaaminen ulkomaisista nettikaupoista on yleistynyt tänä syksynä merkittävästi.

"Aiemmin sähkötupakkalähetyksiä ei ollut juuri lainkaan. Nyt sähkötupakan tilaamisesta on tullut jonkinlainen trendi", kertoo lentotullin päällikkö Mika Pitkäniemi.

Tulli on pysäyttänyt syyskuun alun jälkeen yli 90 lähetystä, joissa on ollut sähkötupakan nikotiinipatruunoita. Lähes kaikki lähetykset ovat peräisin kolmesta britannialaisesta nettikaupasta.

Yksittäisiä sähkötupakkapaketteja on tullut Suomeen myös muun muassa Kiinasta ja Yhdysvalloista.

Britanniassa sähkötupakan myyminen ja ostaminen on laillista, mutta Suomessa lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on luokitellut niiden sisältämät nikotiinipatruunat lääketuotteeksi.

Tullin tulkinnan mukaan nikotiinipatruunoiden hankkiminen edellyttää lääkärin kirjoittaman reseptin, jota tulli ei usko tilaajilla olevan.

"Olemme nyt viemässä ensimmäisen tapauksen syyttäjän arvioitavaksi", kertoo tulliylitarkastaja Petri Lounatmaa tullihallituksen rikostorjuntayksiköstä.

"Käynnistämme myöhemmin kymmeniä rikostutkintoja, jos syyttäjä on samaa mieltä kanssamme, että nikotiinipatruunoiden tilaaminen on laitonta", Lounatmaa sanoo.
Kielletään tupakan korvaaminen nuuskalla/sähkötupakalla ja samaan aikaan tavoitteena tupakoinnin vähentäminen, hienoa.. Tullin tulkinnan..no katsoo onko tulkinta oikea, pääasia että on toimittu.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Joka vuosi tulee synnäriin naisia, jotka eivät tiedä olevansa raskaana. Voin vakuuttaa, että on aikamoinen shokki kuulla synnytyksen alkaneen. Mielummin dompparille penaltia noin syyttävästä herjauksesta - muuta taustaahan tässä ei tiedetty kuin ikä ja sukupuoli ;) Ei tarvitse edes olla läski, etteikö lapsi voisi kehittyä noille viikoille ulospäin näkymättä. Varma tieto tämäkin.
Tuomitseminen on paljon helpompaa.

Aikoinaan kun tein hommia yhdelle vakuutusyhtiölle, niin yksi lähemmäs viiskymppinen nainen jäi yllättäen äitiyslomalla. Se oli yllätys kaikille työkavereillekin ko suht hoikasta naisesta ei ulkonäöllisesti näkynyt raskaudesta merkkiäkään. Kyllä se varmasti itse tiesi etukäteen, kun aikaisempia lapsiakin oli neljä.
 

Örfil

Guest
Puut pitää poistaa tieliikenneturvallisuuden nimissä. Pada - padadada.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös