Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Hyvää ruokahalua! Silkkaa kusetusta. Tosin ei mitään uutta. Markkinauskovaisten on turha tulla selittämään, että kuluttajan valintahan se on mitä suuhunsa pistää. Sitä vaihtoehtoa ei ole kuin harvalla ja valitulla kuluttajalla. Luojan kiitos, että itse kuulun niihin.
Niin mutta onhan se kuitenki kuluttajan valinta ja kommunismi.

Eipä tuossa ollu montaa tuotetta, joita tulee nykysin käytettyä. Oliivit ja osin leippä. Muiden joutuminen suuhun on harvinaista ellei lain.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Hyvää ruokahalua! Silkkaa kusetusta. Tosin ei mitään uutta. Markkinauskovaisten on turha tulla selittämään, että kuluttajan valintahan se on mitä suuhunsa pistää. Sitä vaihtoehtoa ei ole kuin harvalla ja valitulla kuluttajalla. Luojan kiitos, että itse kuulun niihin.
Nykyään suurin osa lihatuotteista myydään kaikenlaisissa marinadeissa. Ne näyttävät halvemmilta kilohinnan perusteella, mutta marinadi painaa varsin paljon, jolloin varsinaisen lihan hinta on marinoimatonta kalliimpaa. Kuluttajat maksavat innoissaan huonommasta enemmän. Suurin osa tarjonnastakin on näitä pilattuja tuotteita.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Hyvää ruokahalua! Silkkaa kusetusta. Tosin ei mitään uutta. Markkinauskovaisten on turha tulla selittämään, että kuluttajan valintahan se on mitä suuhunsa pistää. Sitä vaihtoehtoa ei ole kuin harvalla ja valitulla kuluttajalla. Luojan kiitos, että itse kuulun niihin.
Tässä taannoin nappasin kaupasta enempiä ajattelematta Pirkka ryynimakkaraa mukaan. Kotona kun makkarat oli pannulla aloin lukemaan mitä tuote oikein sisältää:

vesi, ohrasuurimo (20 %),naudanrasva,perunatärkkelys,naudanliha, naudanveri,siansydän,koneellisesti eroteltu sianliha,naudan änne, suola(1,8 %), mausteet (sipuli,chili, korianteri, kurkuma, curry, valkosipuli,kumina, muskottipähkinä, maustepippuri, muspippuri, selleri, sinapinsiemen), stabilointiaine [E450), hapettumisenestoaine(E315), glukoosi,arominvahvenne (E621), säilöntäai (E250)
En osta enää
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Makkarahan on perinteisesti sellanen eines johon on laitettu noita ylijäämäkamoja. En usko että ton ryynärin sisältö kauheesti poikkeaa mistään muusta vastaavasta. "Hyvää" makkaraa haluavat joutuu melkein tekeen sen ite, ainakin suurimmassa osassa Suomea.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Makkarahan on perinteisesti sellanen eines johon on laitettu noita ylijäämäkamoja.
Ylijäämä ja ylijäämä. Makkaraan kuuluu nimenomaan laittaa näitä vähemmän arvostettuja paloja. Ei ole mitään järkeä käyttää filettä ja paistia, kun niillä saa kehnomman lopputuloksen. Erilaisten lisä-aineiden sotkeminen sekaan on sitten toinen juttu.

Elukoissa tuppaa olemaan kaikenlaisia osia, yhdet osat sopii toiseen tarkoitukseen kuin toiset.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Ylijäämä ja ylijäämä. Makkaraan kuuluu nimenomaan laittaa näitä vähemmän arvostettuja paloja. Ei ole mitään järkeä käyttää filettä ja paistia, kun niillä saa kehnomman lopputuloksen. Erilaisten lisä-aineiden sotkeminen sekaan on sitten toinen juttu.

Elukoissa tuppaa olemaan kaikenlaisia osia, yhdet osat sopii toiseen tarkoitukseen kuin toiset.
Juup. Useimmille sydämet ym. on jotain muuta ku kunnon lihaa. Lisäaineeton makkara taas lienee aika harvinaista. Voi olla, että sellasta jostain saa, mutta taitaa olla useimpien ulottumattomissa.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Pohdiskelin vaan sitä, että jos noista lisäaineista eroon haluttaisiin, niin tarttis varmaan palata kyläkauppa asteelle, johon tuotteet tulee lähitiloilta ja teurastamoilta.

Hinnat luulis pomppaavan nykyjärjestelmällä aika ylös, jos säilöntäaineet jätettäisiin pois. Tulis niin paljon pilaantumishävikkiä tai vois olla jopa täysin mahdoton yhtälö.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Pohdiskelin vaan sitä, että jos noista lisäaineista eroon haluttaisiin, niin tarttis varmaan palata kyläkauppa asteelle, johon tuotteet tulee lähitiloilta ja teurastamoilta.

Hinnat luulis pomppaavan nykyjärjestelmällä aika ylös, jos säilöntäaineet jätettäisiin pois. Tulis niin paljon pilaantumishävikkiä tai vois olla jopa täysin mahdoton yhtälö.
Lisä-aineilla saadaan säilyvyyttä parannettua, mutta ei ne lihatuotteet ihan hetkessä pilaannu oikein säilytettäessä. Esimerkiksi naudanlihaa raakakypsytetään yleensä muutama viikko ennen myyntiin laittoa. Kalat ja linnut pilaantuvat kyllä herkästi.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Valeyrittäjät polkevat muuraustaksoja


Suomalaisyritys EWA Works Oy on aliurakoinut muuraustöitä Slovakiasta värvätyille muurareille. Se on opastanut heitä hakeutumaan yrittäjiksi Suomessa kaupparekisteriin. Tällaisen valeyrittäjyyden avulla EWA Works Oy on pystynyt kiertämään voimassa olevaa talonrakennusalan työehtosopimusta ja maksanut slovakialaisille ”yrittäjille” vain viidenneksen työehtosopimuksen edellyttämästä palkkatasosta ja palkan sivukuluista.
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2363095/valeyrittajat-polkevat-muuraustaksoja

http://www.youtube.com/watch?v=SRYM0DEnvYc
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Ylijäämä ja ylijäämä. Makkaraan kuuluu nimenomaan laittaa näitä vähemmän arvostettuja paloja. Ei ole mitään järkeä käyttää filettä ja paistia, kun niillä saa kehnomman lopputuloksen. Erilaisten lisä-aineiden sotkeminen sekaan on sitten toinen juttu.

Elukoissa tuppaa olemaan kaikenlaisia osia, yhdet osat sopii toiseen tarkoitukseen kuin toiset.
Juuri näin. Lisäaineet, keinotekoiset säilöntäaineet ja "maunparannus" pitäis laittaa helvetin isolle verolle ja kerätty vero siirtää tuoreen, lisäaineettoman lähiruuan edellytysten parantamiseen. Turhanpäiväinen hygieniabyrokratia, joka tappaa pienleipomot ja kohta torien kalakauppiaat, pitää purkaa. Maku- ja hajuaisti takaisin käyttöön, samalla virkistyy maalaisjärki.

Luonnonantimissa olis muuten monesti omat säilöntäaineet valmiina, jotka teollinen ruuantuotanto tosin hajottaa.

Aspartaami hevonvittuun ensimmäisten joukossa. Tuolta voi lukaista.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös