Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
En ymmärrä muutenkaan, minkä takia joku helvetin poliiisiylijohtaja on harvase viikko antamassa suurin piirtein lakiesityksiä milloin mistäkin asiasta.

Eikös virkamiehen pitäis olla hiljaa ja nuodattaa ja valvoa lakeja, ja antaa poliitikkojen sitten politisoida niitä kannanottoja.
Siihen voi riittää iltapäivälehtien yhteydenotto, jossa ne varta vasten uutisen toivossa esittää kysymyksiä, että mitäs mieltä herra ylijohtaja olisi pakollisista alkolukosta tai vaikkapa nopeusrajoittimista. Lauantai-iltana kun soittele, niin voi saada hyvinkin mielenkiintoisia vastauksia ja mielipiteitä.

Jos uutisia ei ole, niitä voi helposti omatoimisesti järjestää.

Se on sitten toinen juttu, että miksei voi vaan pitää turpaansa kiinni.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Esimerkillisen hienoa on, että EK haluaa maksaa enemmän, vai vähemmän, veroja? Kummin toi nyt meneekään? Hmm... mutta toivottavasti sentään verovaroin tehty rauhallinen ja toimiva yhteiskunta ja infra vielä kelpaavat yrityksille.

Ja Kokoomushan tekee just kuten iso raha pyytää. Ei tarvi edes käskeä.

YLE

Verokilpa jatkuu veloista huolimatta - Suomenkin yritysverotus alas


Valtiovarainministeriön mukaan kansainvälinen verokilpailu pakottaa Suomenkin keventämään yritysten maksamaa yhteisöveroa. Sen vastapainoksi kuluttamisen verotusta kiristetään.

Ministeriön verojohtaja kuitenkin varoittelee elinkeinoelämää odottamasta tulevalta verouudistukselta liikaa vetoapua talouskasvulle.

Suomen talous lähti sitkeään nousuun viime laman jälkeen. Tutkijat kiistelevät sen syistä edelleen, mutta joidenkin mielestä pitkään jatkunutta talouskasvua selitti Nokia-ilmiön lisäksi vuoden 1993 verouudistus. Se rysäytti yhteisöveron yhdeksän prosenttiyksikköä alaspäin, 36 prosentista 25 prosenttiin.

Nyt uutta verouudistusta rakenteleva valtiovarainministeriön kansantalousosaston ylijohtajan Martti Hetemäen johtama työryhmä onkin jo ehdottanut samaa kikkaa: yhteisöveron laskulla jälleen neljä prosenttiyksikköä luotaisiin vauhtia koko talouteen.

Ministeriön vero-johtaja, ylijohtaja Lasse Arvela tukee ajatusta.

-Kyllä meidän on edelleen pidettävä huolta siitä, että suuretkin yritykset voisivat täällä viihtyä ja voisivat ehkä pitää tätä kotipaikkanaan, kotiuttaa tänne voittojaan ja ehkä jopa investoida tänne. Joku voi ehkä nauraa, nythän investoinnit pyrkivät karkaamaan muualle.
Verokilpa jatkuu valtionveloista huolimatta

Jokseenkin kaikkien valtioiden velkavuorista huolimatta kansainvälisistä yrityksistä kilpaillaan yhä niiden veroja keventämällä. Euromaiden yhteisöveroprosentti on pudonnut vuoden 2000 34,9 prosentista tämän vuoden 25,7 prosenttiin eli runsaat yhdeksän prosenttiyksikköä. Suomessa yhteisöveroa on laskettu samassa ajassa kolme prosenttiyksikköä 26 prosenttiin.

Yhteisveron laskun jatkuminen Suomessakin jättää valtion elvytysvelkojen lyhentämisen tai edes jarruttamisen nyt tavallisen kuluttajan kannettavaksi nousevana arvonlisäverona.

-Pyritään välttämään ehkä pitkälläkin aikavälillä henkilö-, siis ansiotuloverotuksen kiristyminen. Se, mikä tarvitaan pyritään tekemään välillisen verotuksen puolella. Arvonlisäverotuksessa tulee mahdollisesti kiristyksiä ja ehkä muissakin välillisissä veroissa, Arvela lupailee.
Veron laskulla vauhtia kasvuun

Arvelan mukaan yhteisöveron laskeminen on keskeisin verotuksen keino kasvun vauhdittamisessa. Hetemäen verotyöryhmä on jo väliraportissaan ehdottanut sen laskemista neljä prosenttiyksikköä 22 prosenttiin.

Elinkeinoelämän keskusliitto on vaatinut yhteisöveron pudottamista 20 prosenttiin, mutta Arvela varoittelee yritysmaailmaa liian suuriksi paisuvista odotuksista. 90-luvun laman jälkeiset verokevennykset tehtiin tilanteessa, jossa ongelmat olivat paljolti Suomen omia.

-Nyt meillä on se rajoite, että kansainvälinen talous ei vedä, siksi olemme haavoittuvaisempia ja täytyy olla hieman varovaisempi odotusten suhteen veroporkkanoiden osalta.

Suurta verouudistusta tekevän Hetemäen työryhmän ehdotuksien pitäisi valmistua joulukuun puolessa välissä perustaksi seuraavalle hallitukselle.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Tuohan vain rohkaisee yrittämään ja luomaan uusia työpaikkoja. Valtio saa lisää verotuloja, kun pitkäaikaistyöttömien työttömyysputki katkaistaan. Mitä me hyödymme siitä, että kituuttavilta bisneksiltä viedään leivänmurutkin pöydästä superankaralla verotuksella?
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4956
Sijainti
Vantaa
Merkel: Saksamaa ühiskond on läbi kukkunud

Saksamaa kantsler Angela Merkel tunnistas, et Saksamaa multikultuurne ühiskond on täiesti läbi kukkunud. Viimasel ajal on Saksamaal eriti teravaks muutunud immigrantidevastane meelestatus paljude poliitikute hulgas, vahendab BBC.

Lisaks näitavad hiljutised uuringud, et üle 30 protsendi sakslastest arvab, et välismaalased on Saksamaa üle võimust võtnud. Friedrich Eberti sihtasutuse seminaril tuli selgelt esile, et kolmandik sakslasi usub, et 16 miljonit immigranti või migratsioonitaustaga inimest on Saksamaale tulnud sotsiaalsete hüvede tõttu.

«60ndate alguses kutsus meie riik võõrtöölised Saksamaale ja nüüd nad elavad meie riigis. Me petsime ennast, kui ütlesime, et nad ei jää, ükskord nad lahkuvad siit. Kuid see pole reaalsus,» sõnas Merkel kohtumisel CDU poliitikutega Potsdamis.

Samas tõdes Merkel, et immigrandid pole asjata pidama jäänud – Saksamaa vajab nende tööjõudu. Kuid samal ajal peavad immigrandid omakorda panustama ja lõimuma ühiskonda.

«Muidugi meie lähenemine, ehitada multikultuurne ühiskond ja elada külg külje kõrval ja üksteise seltskonda nautida, on läbi kukkunud, täiesti läbikukkunud,» tõdes Merkel. «Immigrandid peavad õppima rääkima saksa keelt.»

Merkel lisas seejärel pehmemal toonil: «Me ei tohi olla riik, mis jätab välismaailmale mulje, et need, kes ei räägi kohe saksa keelt või keda ei kasvatata saksa keeles, pole siin teretulnud. See kahjustaks meie riiki.»
:eek:
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Tuohan vain rohkaisee yrittämään ja luomaan uusia työpaikkoja. Valtio saa lisää verotuloja, kun pitkäaikaistyöttömien työttömyysputki katkaistaan. Mitä me hyödymme siitä, että kituuttavilta bisneksiltä viedään leivänmurutkin pöydästä superankaralla verotuksella?
Olisikin aina syytä muistaa, että 95 prosenttia suomen yrityksistä on alle viiden hengen putiikkeja. Ne eivät lähde mihinkään ulkomaille tms. Korkeampi verotus ja isommat työantantajamaksut vain johtavat siihen, että yrityksiä kuolee ja työpaikkoja menetetään. Samalla tietysti nostetaan rimaa uudelle yritystoiminnalle, työpaikoille ja hyvinvoinnille.

Olen jo ennenkin todennut, että kaikki veronkorotukset pitäisi lailla kieltää. Se pakottaisi miettimään muitakin keinoja ongelmien ratkaisemiseksi... ja ennen kaikkea ottamaan ko. keinoja käyttöön. Nythän verorahoilla kyllä mietitään lukuisia ongelmia ja tehdään ziljoonia suunnitelmia ... turhaan.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Olipa turha ja odotettu tulos Ollilan maabrändiryhmältä. Pelottava siksi, että tuossa pohjustetaan entisestään jo käynnissä olevaa pohjavesien yksityistämistä ja yltiökaupallistamista.

Pohjavesien yksityistämisestä lisää tässä oikeusministeriön vesilainsäädännön uudistamisessa ja puheenvuoro ketjuineen tässä.

Ollilan maabrändiryhmä päätyi perinteiseen Suomi-kuvaan

HS

Näkymä Linnavuorelta Saimaalle Linnansaaren kansallispuistossa.

Näkymä Linnavuorelta Saimaalle Linnansaaren kansallispuistossa.

Jorma Ollilan johtama Suomen maabrändivaltuuskunta jättää loppuraporttinsa marraskuussa. Helsingin Sanomien eri lähteistä keräämien tietojen mukaan brändiryhmän ehdottamat teemat Suomen tehtäväksi maailmassa ovat varsin yllätyksettömiä.

Ensimmäiset ehdotuksensa valtuuskunta julkistaa 10. marraskuuta ja varsinaisen raporttinsa pari viikkoa myöhemmin.

Brändiryhmä kiteytti lopulta työnsä siihen, mikä on Suomen tehtävä maailmassa.

"Olemme yrittäneet määritellä, mitä me olemme, mitkä ovat vahvuutemme. Ja mitkä voisivat olla vahvuutemme kahdenkymmenen vuoden kuluttua, jos keskitymme näihin asioihin", valtuuskunnan jäsen Kirsi Piha sanoo.

Tärkeimpinä teemoina mukana ovat ainakin opettaminen, arkiluovuus sekä luonto ja vesiosaaminen. Arkiluovuudelle brändiryhmä tarkoittaa suomalaista insinööriosaamista, luotettavia ja toimivia järjestelmiä.

Suomalaisen vesiosaamisen merkitys puolestaan korostuu, kun maailman vesipula pahenee ja aiheuttaa jopa sotia. Näin saadaan yhdistettyä rauhanvälitys ja vesiosaaminen, kaksi uuden Suomi-brändin kulmakiveä.

Valtuuskunta on niin hurmaantunut luonnosta, että mukana on ehdotus, jonka mukaan luomutuotantoa pitäisi radikaalisti lisätä.

Brändiryhmä päätti lopulta tilata raportin kirjoitustyön ajatushautomo Demos Helsingiltä.

Määbrändivaltuuskuntaan kuulunut Laura Kolbe ihmettelee, miksi raportin kirjoittaminen ulkoistettiin Demokselle.

"Valtuuskunnan ajattelutyö jäi keskeneräiseksi."
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Mitähän tuolla tuloksella nyt käytännössä tehdään? Kuka tekee, milloin tekee, jne?
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Sunnuntaisuomalainen: Vangit töihin yrityksiin

Oikeusministeri Tuija Braxin mukaan suunnitelmat ovat vasta aivan alkuvaiheessa. Varsinainen selvitys käynnistyy ensi vuoden alussa.

Vankien työllistämisestä olisi selkeitä hyötyjä sekä yrityksille että vangeille itselleen. Sunnuntaisuomalaisen haastatteleman vangin mukaan jo työnteko itsessään motivoi. Siitä saa myös palkkaa ja työnteko helpottaa siviilielämään palaamista.

Yritysten kannalta vangit voisivat olla edullista työvoimaa. Aivan pilkkahintaan ketään ei Suomen lain mukaan kuitenkaan saa työllistää.

– Meidän täytyy ottaa huomioon paitsi turvallisuusseikat myös kilpailulainsäädännön asettamat rajoitukset, ettei tule syytteitä polkuhinnoista, Brax sanoo Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Kaikkien vankien kohdalla työllistäminen tuskin tulee kysymykseen. Osa on yksinkertaisesti liian alkoholisoituneita, passiivisia tai mielenterveysongelmaisia.
Mahtavaa!

 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
Voisivat nuo vaikka kiven sisältäkin olla hyödyksi. Joka selliin kuntopyörä isolla dynamolla ja siitä piuhat valtakunnan verkkoon. 12tunnin vuoroissa kun polkevat, niin ratkeaa ydinvoimalakysymyksetkin siinä samalla.:ahem:
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Voisivat nuo vaikka kiven sisältäkin olla hyödyksi. Joka selliin kuntopyörä isolla dynamolla ja siitä piuhat valtakunnan verkkoon. 12tunnin vuoroissa kun polkevat, niin ratkeaa ydinvoimalakysymyksetkin siinä samalla.:ahem:
Oravan pyörään juoksemaan, kirjaimellisesti, niin pysyvät hyvin mukana työelämässä.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kun työttömien työllistäminen yrityksiin on vähän tyssännyt, niin vankien työllistäminen lienee vain kaunis ajatus. Saavathan virkamiehet taas tehdä sitä minkä parhaiten osaavat, selvittää ja miettiä asioita.

Suomeen tarvittaisiin muuten sääministeriö. Näissä kohtaa vuotta se voisi jättää mietintönsä, jossa todettaisiin että joulun tienoilla on monessa paikkaa lunta ja tieliikennettä haittaa liukkaus kesää enemmän.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Navajo-intiaanit voivat saada ensimmäisen naisjohtajansa

WINDOW ROCK, ARIZONA. Pohjois-Amerikan suurin intiaanikansa, navajot, on lähempänä ensimmäistä naisjohtajaansa kuin koskaan aiemmin.

Vahvana ehdokkaana navajon seuraavaksi presidentiksi on ison äänisaaliin ennakkovaaleissa haalinut New Mexicon osavaltion senaattori Lynda Lovejoy.

Lovejoylla on naisia äiteinä arvostavassa yhteiskunnassa myös vastustajansa. Häntä on kritisoitu ulkopuoliseksi, jolla ei ole kokemusta heimokansan johtamisesta.

Lovejoyn pelätään tuhoavan intiaanikansan perinteet, sillä kaikki aiemmat johtavat ovat olleet miehiä.

Lovejoyn kannattajat uskovat naisjohtajan kiinnittävän huomiota yhteiskunnan oikeidenmukaisuuteen ja nuorten työmahdollisuuksiin.

Navajon intiaaneja asuu Arizonassa, New Mexicossa ja Utahissa. Kansaan kuuluu yli 250 000 ihmistä. Sitä vaivaa muun muassa 50 prosentin työttömyys ja väkivalta naisia ja lapsia kohtaan.

Navajon presidentinvaalit järjestetään 2. marraskuuta.
Ei ole ihme, että juuri Navajoilla on voi olla ensimmäinen naisjohtaja. Heillähän oli myös ensimmäinen valkoinen johtaja, Legendaarinen Yön Kotka.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Uusi Suomi sanoi:
Wikileaks aikoo räjäyttää potin – Pentagonilla 120 työntekijää valmiina
Julkaistu: 7:27
3 kommenttia

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on varautunut 120 työntekijän voimin Wikileaks-sivuston tulevaan vuotoon, jossa sivuston on määrä paljastaa jopa puoli miljoonaa Irakin sotaa käsittelevää dokumenttia. Sivuston uskotaan julkistavan dokumentit vielä tässä kuussa.

Mikäli dokumentit paljastetaan, kyseessä on huimasti suurempi vuoto kuin heinäkuussa, jolloin Wikileaks toi julkisuuteen yli 70 000 Afganistanin sotaa koskevaa dokumenttia.

Dokumentit eivät sisältäneet suuria paljastuksia, mutta saivat aikaan valtavan kohun. Kyseessä oli tuolloin suurin tietovuoto Yhdysvaltain armeijan historiassa.

Vaikka Irak-dokumenttien ei uskota sisältävän merkittäviä sotasalaisuuksia, ne saattavat tuoda esiin Yhdysvalloille kiusallisia tietoja muun muassa siviiliuhreista.
Mitäs nyt tapahtuu? Pommtetaanko Tukholma maan tasalle (Wikileaksin palvelimet siellä nääs)?
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Mitähän tuolla tuloksella nyt käytännössä tehdään? Kuka tekee, milloin tekee, jne?
Tilaustyö. Tuolla saadaan esimerkiksi vauhtia ja perusteluja jo mainitsemalleni vesilainsäädännölle, joka taas edesauttaa vesivarojen yksityistämistä.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Oululaiset autoilijat näyttävät mallia:

Pohjantiellä tapahtunut kolarisuma puuroutti pahoin liikennettä maanantaiaamun ruuhkassa Oulussa. Kilometrien jonot aiheutti kello kahdeksan aikaan sattunut peräänajo, jonka seurauksena yhteensä 17 autoa kolaroi Puolivälinkankaaan ja Kuusamontien rampin välissä Castrenin kohdalla.
Poliisin mukaan yhteinen tekijä kaikissa tapauksissa oli liian lyhyt etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon.

Ensimmäinen kolari tapahtui Oulujoen ylittävän sillan kohdalla, minkä jälkeen liikenne alkoi ruuhkautua. Tämän jälkeen Kuusamontien liittymän tuntumassa sattui lyhyessä ajassa kuusi erillistä peräänajokolaria sekä kylkikosketusta kaistanvaihtojen yhteydessä.

Kaikki kolarit sattuivat etelän suuntaan kulkevien kaistalla.

Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Yksi ihminen vietiin sairaalaan tarkastettavaksi hänen valiteltuaan niskaansa.

Kaikki kolarissa olleet autot kärsivät peltivaurioita. Autoista kuusi vietiin pois paikalta hinausautolla.

Myös kiertotiet jumiutuivat

Yksi ajokaista oli suljettu liikenteeltä noin tunnin ajan. Autoilijoita pyydettiin käyttämään vaihtoehtoisia reittejä, mutta myös monet niistä, muun muassa Rautasillan kautta kulkeva Tulliväylä, tukkeutuivat autoilijoiden yrittäessä kiertää onnettomuuspaikan.

Tie onnettomuuspaikalla oli kostea, mutta lämpötila on plussan puolella.

Poliisin mukaan kuljettavat olivat ajokortin omistavia, selvin päin liikkeellä olleita työmatkalaisia. Poliisi tutkii tapahtumia seitsemänä liikenneturvallisuuden vaaranatamisena.

Paikalle hälytettiin lukuisia poliisipartioita, pelastuslaitoksen yksiköitä sekä ambulansseja. Poliisi ohjasi liikennettä onnettomuuspaikan lisäksi Puolivälinkankaan rampilla.
http://www.kaleva.fi/uutiset/poliisi-kolarisuman-syy-liian-lyhyet-turvavalit/874219
 
Viimeksi muokattu:

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Heh, oululaiset. Toi uutinen muuten kuuluis sinne varoitus stadilaisille -ketjuun.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös