Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Kaksi kuoli säiliöauton ja henkilöauton nokkakolarissa Kesälahdellajulkaistu tänään klo 03:20, päivitetty tänään klo 05:24

Kaksi miestä on kuollut yöllä kuutostiellä säiliöauton ja henkilöauton nokkakolarissa. Turma sattui Pohjois-Karjalassa Kesälahdella kello kahden maissa aamuyöllä suoralla tiellä.

Molemmat henkilöautossa olleet miehet kuolivat onnettomuudessa. Säiliöauton kuljettaja vietiin ambulanssilla tarkastettavaksi.

Säiliörekan lastina oli polttoöljyä ja dieseliä. Rekka kaatui onnettomuudessa ojaan, mutta säiliöt eivät vuotaneet maahan.

Turmahetkellä tihuutti vettä, mutta tie oli sula. Säiliöauto oli matkalla Joensuun suuntaan ja henkilöauto oli menossa Kiteeltä Kesälahden suuntaan, kun ne törmäsivät toistaiseksi tuntemattomasta syystä suoralla tieosuudella. Pohjois-Karjalan poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Kuutostie oli aamuyöllä poikki onnettomuuden vuoksi Aittolahden ja Varmoniemen tienhaaran tuntumassa.

YLE Uutiset
Huh! :frown:
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
No huh..eihän siitä montaa vuotta ole, kun se vanhuspariskunta kuoli samantyyppisessä kolarissa Kesälahdella (jollen omiani muista) :frown:
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Jaaha, tänään onkin sitten maailman historian turhimpien uutisten päivä.

1. Kuka tienaa, vittu, eniten.
2. Mitä Victoria ja Daniel, vittu, puuhaavat.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18422
Lentoja ilman paluulippua

Nasa suunnittelee pysyvän asutuksen perustamista Marsiin jo vuonna 2030.

Nasa tekee paraikaa esitutkimuksia lähettääkseen ihmisiä pysyvästi Mars-planeetalle. Huikean suunnitelman tavoitteena on aloittaa punaisen planeetan pysyvä ihmisasuttaminen vuonna 2030.

Mars-lennot tarjoaisivat ihmiskunnalle "pelastusveneen", mikäli maapallolla tapahtuu peruuttamaton jättikatastrofi.

Yhdensuuntainen lento Marsiin kestäisi noin yhdeksän kuukautta. Tutkijat uskovat löytävänsä helposti neljä seikkailunhaluista astronauttia, jotka lähtisivät ensimmäisinä matkaan. Heidän tehtävänään olisi aloittaa Marsin kolonisaatio, eivätkä he enää koskaan palaisi Maahan.

Rohkeille siirtokunnan perustajille varattaisiin mukaan riittävästi muonaa ja muita varusteita, jotta he pääsisivät uuden elämän alkuun vieraalla planeetalla. Perustarvikkeita toimitettaisiin Maasta, kunnes neuvokkaat astronautit oppisivat käyttämään hyväkseen Marsin luonnonvaroja ja tulisivat itseriittoisiksi.

Uudisasukkaille etsittäisiin planeetalta aluksi paras mahdollinen asuinpaikka, kuten suojaisa luola, jonka lähellä olisi vettä, mineraaleja ja ravinteita. Esimerkiksi jääluola voisi olla oiva ratkaisu, koska se suojaisi astronautteja ionisoivalta säteilyltä ja ultraviolettisäteilyltä. Marsissa ei ole lainkaan otsonikerrosta.

Miljardien eurojen projektia nimeltä Hundred Years Starship johtaa Nasan Ames-tutkimuskeskus Kaliforniassa, ja myös Pentagon osallistuu siihen. Tutkijoille on toistaiseksi myönnetty noin miljoona euroa, ja tukijoiksi kosiskellaan maailman miljardöörejä.

- Muutaman vuoden päästä näemme ensimmäisen todellisen prototyypin avaruusaluksesta, joka vie meidät maailmasta toiseen, Amesin johtaja Pete Worden lupasi.

Marsin kolonisaatiota koskeva tiedeartikkeli löytyy Journal of Cosmologyn tämän kuun numerosta. Lähde: Iltalehti
Jäis kokematta ainakin minun osalta, eihän siel ees mitään kiinostavaa löytyisi.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Eipä ole siitäkään montaa vuotta kun muijan sukulaispariskunta menehtyi "samoilla suunnilla" = pohjoiskarjalassa kolarissa tukkirekan kanssa.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18422
Tuo Joensuu-Kuopio väli on aika vaarallinen, kiitolinja ym ajaa siel hyvin usein ylinopeutta ja ohittavat ties missä kohtaa. Muutenkin isolla autolla se varsinkin talvikelillä on veemäinen reitti kaikkineen mutkineen ja mäkineen, joka paikassa pitää pellit olla selällä jos meinaa päästä reitiltä perille päätepisteeseen.

Kerran ajoin semmosessa lumipyryssä että huhhuh, kaks kertaa kävin sulattamassa pyyhkijät ja kiitolinjat paukkaa ohi, polttoainettakin meni sillä kelillä huomattavasti enemmän kuin yleensä.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18422
Mitä meinaa rekkamisten termi "pellit selällä"?
Se tarkoittaa ylämäkiä, eli niinhin pitää jostain saada vauhtia silloin pitää laittaa pellit selälle (kaasua painaa enempi), sellaiset mäithän on luonnollisesti parhaimmat jos eka on jyrkkä ala mäki ja sitten ylä mäki, saa ainakin riittävästi peltejä heittää selälle.

En tiiä käyttääkö monikaan tuota sanontaa, isältä olen oppinut sen aikoinaan.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Mielenkiinnolla odotamme lisäuutisointia tämän tiimoilta.

Varusmies kateissa aseen ja ammusten kanssa Vekaranjärvellä

Karjalan prikaati etsii Vekaranjärvellä Kouvolassa varusmiestä, joka on kateissa rynnäkkökiväärin ja kiväärin ammusten kanssa.

Nuori varusmies jäi kateisiin yksikön ampumasuunnistuskilpailun jälkeen. Miehen olisi pitänyt saapua iltapäivällä ampumapaikalle.

Karjalan prikaatin esikuntapäällikön Reima Helmisen mukaan varusmiehellä on mukanaan pieni määrä kovia patruunoita.

Helminen ei osaa sanoa, miksi varusmies on kateissa.

"Se oli hyvin helppo reitti. Sillä ei olisi pitänyt eksyä", hän sanoo.

Prikaati on saamassa etsintöihin pian avuksi Kouvolan Utista helikopterin, joka on varustettu lämpökameralaitteistolla.

Helmisen mukaan varusmiehen palvelushistoria on ollut tähän mennessä moitteeton. Hän on saapunut suorittamaan palvelustaan kesällä, ja hän on sen jälkeen aloittanut Vekaranjärvellä panssarivaunukoulutuksen.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Mielenkiinnolla odotan miksi varusmiehellä oli kovia panoksia mukana hiihtoladulla. Kyllä ne meillä ainakin annettiin vasta ampumaradalla silloin kun tuota helvetillistä lajia harjoitettiin.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös