Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
3811
Muutama vuosi sitten sitä kinasteltiin Villen kanssa ala-asteen pihalla sitä kumman lumiukkoon se suksisauva kuului.
Nyt kirjoitellaan lehteen, että tienaa vaivaiset 800 000 ja minä yksin neuvostoyksiössäni mietin raaskisiko sitä käydä pitsalla huomenna. Tasan ei mene nallekarkit.
Nyt Villellä olis varmaan jo rahaa omaan suksisauvaan.
Ja taas yksi pelaaja joka ei "kelvannut" Ilvekseen ja ura lähti kiitoon muualla :D
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Voice sanoi:
Green Dayn suosion salaisuus - kännissä esiintyminen

Usein artistit eivät juuri ylpeile humalassa esiintymisellään, Armstrong kertoo kuitenkin Q-lehden haastattelussa olevansa toista mieltä. Miehen mukaan yhtyeen livekunto on parantunut alkoholin avustuksella.

- Insomniac-levyn aikoihin (vuonna 1995) esiintymisemme alkoivat mennä huonompaan suuntaan. Pääsimme soittamaan areenoille, mutta emme tienneet kuinka esiintyä sellaisissa puitteissa. Samaan aikaan meistä tuli myös aiempaa sisäänpäin kääntyneempiä.

Miehen mukaan jossain vaiheessa he kuitenkin alkoivat käyttää alkoholia enemmän, jonka myötä keikoista tuli myös rennompia.

- Kännissä esiintyessä estot katoavat. Suurin osa keikkojemme ohjelmanumeroista, esimerkiksi fanien raahaaminen lavalle laulamaan tai naisten vaatteissa esiintyminen - nuo ideat ovat syntyneet humalassa.
Itsehän en ole koskaan esiintynyt humalassa lain'!:alppu:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
2800 e/kk – näin paljon työhullu menettää
2800 e/kk – näin paljon työhullu menettää
Moni työntekijä menettää tuhansia euroja kuukaudessa paiskomalla töitä hullun lailla. Palkaton ylityö käy kalliiksi sekä työntekijälle että yhteiskunnalle. Silti entistä useampi tekee sitä. Esimerkiksi joka kymmenes akavalainen puurtaa yli 48-tuntista työviikkoa. Katso miten paljon työhullu menettää – yhdeksän erilaista tapausta.

Entistä useampi joutuu tekemään ylitöitä ilman eri korvausta. Se käy kalliiksi.

Jos tienaat 3 000 euroa kuussa ja teet joka päivä tunnin ylimääräistä, tilinauhaltasi jää uupumaan yli 300 euroa kuussa Vuodessa menetät 2 200 euroa puhdasta rahaa verojen jälkeen.

Jos tienaatkin 5 000 euroa kuussa ja paiskit viikoittain palkatta 10 tuntia ylimääräistä, menetät liki neljä tonnia kuussa. Vuoden nettomenetys on jo 24 000 euroa.

Vielä suuremmaksi menetys kasvaa, jos teet ylitöitä 15 tuntia viikossa. Silloin kuukausiansio jää 6 000 euroa vajaaksi ja vuoden netosta katoaa 41 000 euroa.

Sinun lisäksesi myös yhteiskunta menettää verotuloja.

Katso jutun lopussa olevasta taulukosta mitä työhulluus maksaa itsellesi tai kollegoillesi eri tuloluokissa ja eri tuntimäärillä.

Esimerkit eivät ole hatusta, sillä Akava laskee, että joka kymmenes akateeminen tekee yli 48 tunnin viikkoa. Joka kymmenes ilmoittaa myös jäävänsä vaille ylityökorvauksia.

– Meillä on vahvat epäilyt, että luvut eivät kerro koko karua totuutta, Akavan lakimies Maria Löfgren sanoo.

STTK:n toimihenkilöbarometrin mukaan joka kymmenes tekee säännöllisesti yli viisi tuntia viikossa ylitöitä. Satunnaisesti tekee ylitöitä liki puolet. 81,5 prosenttia saa korvauksen ylitöistään. Lopuille korvataan osittain tai ei ollenkaan.

– SAK:ssa ongelmat eivät ole samanlaisia kuin akateemisen harmaan työn vyöhykkeellä, tutkija Juha Antila sanoo.

Hänen mukaansa ongelma on se, että työn mitoitukset tehdään niin, että niistä ei selviä annetussa ajassa, jos haluaa tehdä työnsä hyvin.

– Näiden venytysten yhtyeenlaskeminen on hankalaa.

Hän ottaa esimerkiksi kotipalvelun.

– Jos vanhus haluaa tarttua siihen ainoaan ihmiskontaktiin, jonka hän päivän aikana saa, selviääkö siitä 15 minuutin mitoituksella?

Työmäärästä ei yksinkertaisesti selviä työlle mitoitetussa ajassa.

Antilan mukaan työaikoja järjestellään palvelualoilla työaikapankkiin panemalla. Silloin korvaus maksetaan 1:1-suhteessa eikä ylimääräistä heru. Metallissa työajat joustavat niin, että ne voidaan jaksottaa jopa 52 viikon jaksolle.
:thumbfh: Hulluhan sitä on, mutta että vielä tyhmäkin....:(
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Mitäköhän ihmeellistä Sarasvuon pulju olisi tuohon hintaan Vantaalle tarjonnut :rolleyes:. Vaikka eivät ilmeisesti sitä halunneetkaan ja varmistivat sen myöhästymällä :D


Vantaa kilpailutti nettisivunsa – valtava hintahaarukka
Tarjoukset 440 000 eurosta seitsemään miljoonaan euroa

17.11.2010 10:01 0 Tero Lehto

Vantaan nettisivuilla on palveluita niin asukkaille kuin yrittäjillekin. Kunnat ovat lähteneet vasta hyvin varovaisesti sähköiseen asiointiin. Isot julkiset hankinnat on kilpailutettava, ja yleensä valinnassa painotetaan suurilta osin tai kokonaan tarjouksen hintaa. Näin tehtiin myös Vantaan kaupungin uuden nettisivun toteutuksen kilpailutuksessa, jossa tarjousten hintahaarukka oli hyvin laaja. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat keskiviikkona.

Edullisimman voittaneen tarjouksen teki Innofactor Oy, 440 000 euroa. Määräaikaan mennessä tarjouksen tekivät myös Fujitsu Oy (550 000 euroa), Exove Oy (840 000 euroa) ja Proactum Oy (3,6 miljoonaa euroa).Kalleiman tarjouksen jätti mediajulkkis Jari Sarasvuon omistama Trainer's House Oy, joka pyysi sivuista seitsemän miljoonaa euroa. Yritys jätti lisäksi tarjouksensa myöhässä, joten sitä ei edes otettu mukaan kilpailuun.
Vantaa valitsi Innofactorin kaupungin internetjulkaisujärjestelmän verkkopalvelun toimittajaksi. Tarjouksen kokonaisarvo on Helsingin Sanomien mukaan neljässä vuodessa 440 280 euroa. Yrityksen johtaja sanoi lehdelle, että edullisimman tarjouksen taustalla on se, että yrityksellä on jo valmiina Vantaan sivustolle soveltuvaa ohjelmistoa.

Julkisten hankintojen tarjouspyyntöjen hintaeroja on usein julkisuudessa selitelty silläkin, etteivät it-palveluyhtiöt ole ymmärtäneet tarjouksen sisältöä samalla tavalla, ja siksi teknisissä toteutustavoissa ja sopimusehdoissa on voinut olla isojakin eroja.

Tiedotuspäällikkö Tuula Panula Vantaan kaupungilta kertoo Tietokone-lehdelle, että nettisivujen kilpailutus tehtiin jo vuosi sitten, ja projekti aloitettiin innofactorin kanssa alkuvuodesta. Sivuston tekniikan on arvioitu valmistuvan loppuvuodeksi, ja uusi sivusto on tavoitteena avata kevään 2011 aikana.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Mitkä helvetin nettisivut maksaa 440 000€?
Melkosta spektaakkelia kyllä nyt odotettavissa.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18420
@ IS

Mitä? :eek: Iltasanomat luulee, että auton ratissa on yhdyssana?
Kyllähän Beckhamia ymmärtää sillä hän hävisi Galaxy joukkueen kanssa mestaruuden MLS:n finaali ottelussa pari päivää sitten.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kyllähän Beckhamia ymmärtää sillä hän hävisi Galaxy joukkueen kanssa mestaruuden MLS:n finaali ottelussa pari päivää sitten.
Ja Ilta-Sanomien toimittajaa, kun hävisi yhdyssana-kilpailun pari päivää sitten.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Kyllähän Beckhamia ymmärtää sillä hän hävisi Galaxy joukkueen kanssa mestaruuden MLS:n finaali ottelussa pari päivää sitten.
Ei kyllä hävinnyt finaalia, vaan välierän, Dallas vei matsin ja kohtaa Coloradon finaalissa.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18420
Ei kyllä hävinnyt finaalia, vaan välierän, Dallas vei matsin ja kohtaa Coloradon finaalissa.
Okei ajattelin että mestaruus oli pelissä sillä ottelun jälkeen voittanut joukkue nosti pokaalin ilmaan ja juhlivat sitä kuin olisivat mestaruuden voittaneet.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Miulla meni muutama hetki tajuta ettei tässä puhuttukaan änhooällästä. Sitten meni muutama hetki miettiessä että mistä helvetistä nuo puhuu. Lopuksi vielä muutama hetki tajuta ja sisäistää että potkupallostahan ne..

Ensimmäinen mielikuva on perin hankala muuttaa toiseksi, tuli sekin taas empiirisesti todettua.
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Okei, näköjään hieman erilainen systeemi kuin muualla.
Samanlainen systeemi kuin monessa muussakin jenkkisarjassa (NHL, NBA, MLB, NFL). Niin isossa maassa ei olekaan järkeä pelata yhtä sarjaa, vaan kahta eri sarjaa, joiden voittajat kohtaavat sitten Finaalissa (ja muutaman kerran runkosarjassakin).
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Mitäköhän ihmeellistä Sarasvuon pulju olisi tuohon hintaan Vantaalle tarjonnut :rolleyes:. Vaikka eivät ilmeisesti sitä halunneetkaan ja varmistivat sen myöhästymällä :D
Ne olis maksanut tuolle inno Factorille 500 000 euroa, että tekee ne sivut puolestaan. Sarasvuo olisi laittanut 5 miljoonaa omaan taskuunsa ja lopuilla olisi ostettu lasitiiliä toimistolle.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös