Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Nyt tiedän Kebab-sodista. Onkohan se lähtenyt liikkeelle väärinkäsityksestä, jotenkin näin...

Minu kepabbi olla isompi ku sinu!
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69605
Sijainti
Toinen Maailma
Outo varoitus

Kaupungintalon käymälään ilmestynyt kyltti on herättänyt hämminkiä Arizonan Chandlerissa. Siinä talon työntekijöitä varoitetaan juomasta mukavuuslaitoksen vessanpöntöistä ja urinaaleista ikään kuin näillä olisi tapana hörppiä niistä hakkaavan janonsa sammuttamiseksi. Pormestarin mukaan varoitus oli kuitenkin aiheellinen, koska ekologisen käymälän huuhteluun käytetään kierrätettyä vettä.
:alppu:
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Nyt tiedän Kebab-sodista. Onkohan se lähtenyt liikkeelle väärinkäsityksestä, jotenkin näin...

Minu kepabbi olla isompi ku sinu!
Kepappien markkina-alueet jaetaan kepap-piireissä sopupelillä. Jos haluaa perustaa uuden kepap-paikan, pitää lupaa anoa kepap-liitolta. Luvattomasti kepap-pitserian perustava syyllistyy kepap-ravintolaliiketoiminnan vääristämiseen ja häntä rankaistaan kostotoimilla polttamalla hänen kepap-pulju.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4953
Sijainti
Vantaa
Ei mikään ihme, että Pohjois-Korea suuttuu, kun lukee tämän:

Media hyökkää taas rajusti Pohjois-Koreaa vastaan.

22.11.2010

Jatkuvan ulkoisen uhan alla elävä Korean demokraattinen kansantasavalta on jälleen joutunut suomalaisen valtamedian monia muotoja saaneen propagandahyökkäyksen kohteeksi.

Puuttumatta yksityiskohtaisesti vanhentuneisiin tietoihin ja virheellisiin mielikuviin perustuviin pahantahtoisiin väitteisiin todettakoon, että Korean demokraattisen kansantasavallan talous on viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana edistynyt kaikilla aloilla suuresti eikä se - kiitos itsenäisen Songun-politiikan - ole kärsinyt maailmankapitalismin kriisistä samalla tavoin kuin useimmat muut maailman maat.

Elintasopakolaisia erityisesti Etelä-Koreaan kaiketi jossain määrin on - ainahan se ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.

Hysteeriset väitteet "kiinni saatujen loikkareiden julmasta kohtelusta" eivät ole muuta kuin yksityishenkilöiden kertomuksiin perustuvaa tarkoitushakuista propagandaa. YK:n raportit eivät tällaisia väitteitä ole ennenkään tukeneet.

Korean demokraattisella kansantasavallalla on vastoin median väitteitä laillinen oikeus ydinvoiman rakentamiseen ja myös ydinasevalmiuteen. Maa on irtautui aikanaan ydinaseiden leviämisen estämiseksi tarkoitetusta NPT-sopimuksesta asianmukaisesti.

Uraanin rikastamiseen Pohjois-Korealla on yhtälailla laillinen oikeus.

Yhdysvallat lupasi vuonna 1994 Genevessä YK:n valvonnassa allekirjoitetussa puitesopimuksessa rakentaa Korean demokraattiselle kansantasavallalle ns. kevytvesivoimaloita vastineeksi siitä, että Pohjois-Korea luopui tuolloin omista ydinvoimalahankkeistaan. Yhdysvallat aloitti näennäisesti yhden voimalan rakentamisen vuonna 2002, mutta keskeytti rakennustyöt käytännössä saman tien syytä ilmoittamatta. Pohjois-Korea aikoo nyt rakentaa omaa ydinvoimaa, mutta sitäkään se ei näköjään saisi Washingtonin ja sitä myötäilevien piirien mielestä tehdä.

Myös Korean demokraattisen kansantasavallan puolustusvalmiuden kehittäminen on välttämätöntä Yhdysvaltain ja sen liittolaisten maan rajojen tuntumassa toistuvasti järjestämien provokatiivisten sotaharjoitusten ja muiden uhkailujen vuoksi.

On todennäköistä, että Korean niemimaalla on Yhdysvaltain taktisia ydinaseita. Varmuudella taktisia ja jopa strategisia ydinaseita on aluetta ympäröivillä vesialueilla liikkuvissa USA:n sukellusveneissä ja pinta-aluksissa.

Pjongjangin taholta on toistuvasti esitetty rauhasopimuksen solmimista korvaamaan Korean sodan (1950 - 1953) päättäneen aseleposopimuksen, mutta Washington on jarruttanut kaikin keinoin tämän Korean niemimaan tärkeimmät ongelmat ratkaisevan sopimuksen allekirjoittamista.

Ehkäpä nämä näkökohdat pitäisi tarkoin huomioida arvioitaessa Korean niemimalla edelleen jatkuvan jännittyneen tilanteen syitä ja keinoja asiaintilan korjaamiseksi.

Heikki Sipilä, VTM

Helsinki
Kai sitä nyt vähemmästäkin pinna palaa?
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26888
- Sinä, minulla ei ole mitään todisteita sinua vastaan, Sarkozy sanoi ja poimi yhden toimittajan joukosta.

- Sinä olet ilmeisesti pedofiili... Kuka minulle kertoi? Minulla on täydellinen varmuus asiasta... Voitko selittää?

- Nähdään huomenna, pedofiiliystäväni, raivostunut Sarkozy totesi poistuessaan.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010112312748015_ul.shtml

:D Nicolla meni kuppi nurin. Bannia etädiagnosoinnista.
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Pohjois-Koreahan on siinä tilanteessa, että ne tarvitsevat vähintään pienen sodan. Populaa kuolee nälkään ja asiat ovat kaikin puolin päin vittua.
Tässä ollaan nyt nappaamassa kahta kärpästä samalla iskulla. Tuo tykistön kohteena ollut saari kun möllöttää aivan Pohjois-Korean rannikolla keskellä hyviä kalastusvesiä.

Yhteenvetoa Koreoiden vuodesta 1999 jatkuneesta "rapusodasta", jonka keskipisteenä Yeonpyeong on: http://en.wikipedia.org/wiki/Crab_wars

Kivana detaljina tuossa on se, että merirajaa ei ilmeisesti määritellä Pohjois-Korean ja USA:n välisessä aseleposopimuksessa, joten tuolla maiden välinen raja on vielä epävirallisempi kuin maalla (Etelä-Koreahan ei ole tuota aselepo-/rajasopimusta hyväksynyt). Näin ollen Pohjoisen väitteet Etelän ammuskelusta heidän vesilleen ovat vähintään yhtä totta kuin Etelän väitteet omilla vesillä treenaamisesta.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Joku politiikan tutkija esitti ehkäpä todennäköisimmän syyn tälle konfliktille. Vallanperijä oli jo nostettu korkeaan sotilasarvoon, vaikka ei nyt ole mitään sinällään uransa aikana vielä tehnyt tai opiskellut siihen suuntaan, niin jotakin näyttöä kumminkin täytyi saada.

Muutama ihminen siinä kuolee toisesta regimentistä ja sitten kruunataan uusi Kim kansojen valloittaja. Hurraa!
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Näin. Samat syyt painavat Kiinalla kuin niilläkin valtioilla jotka eivät tunnusta Taiwanin itsenäisyyttä.
Taiwanin itsenäisyyden tunnustamisessa on se ongelma, etteivät he itsekään tunnusta sitä virallisesti. Siinä missä Kiinan kansantasavalta katsoo Taiwanin kuuluvan itselleen, näkee Kiinan tasavalta omana alueenaan paitsi manner-Kiinan, myös koko Mongolian ja pieniä palasia jotakuinkin kaikista "naapurimaistaan".

Euroopan maista Kiinan tasavallan kanssa on viralliset diplomaattisuhteet vain Vatikaanilla, joka ei varsin ilmeisistä syistä tunnusta virallisesti ateistista kansantasavaltaa.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Aamulehden mukaan pizzeria Julietin omistajan Aram Bibanin isoveli ei ole tavoittanut miestä. Pizzeriassa myös paloyönä työskennellyt Araz Bibani kertoo, että palon aikaan hänen veljensä oli Helsingissä. Tiistaina hän ei kuitenkaan osannut kertoa, onko veli ollut poliisikuulusteluissa.

- En ole saanut häneen yhteyttä.

Keskiviikon Ilta-Sanomissa myös ravintolayrittäjän isä kertoo huolestuneensa pojastaan. Hän ei ole saanut yhteyttä Aramiin maanantaiaamun palon jälkeen.

- Aamulla poikani soitti ja sanoi, että isä, minä lähden Tampereelle. Hän oli saanut puhelun kaveriltaan, joka oli kertonut, että siellä oli tulipalo. Se oli viimeinen kerta, kun puhuin hänen kanssaan, Helsingissä asuva isä kertoi lehdelle tiistai-iltana.

Sen jälkeen pojan kännykkä on ollut kiinni, eikä isä ole useista yrityksistä huolimatta saanut tätä kiinni.

Myös pizzeria Julietin entinen omistaja on tuloksetta yrittänyt saada nykyistä omistajaa kiinni.

Ilta-Sanomissa tapauksen tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi sanoo, että poliisi on kuullut pizzerian pääomistajaa. Hän ei kuitenkaan suostu kommentoimaan muita mieheen liittyviä kysymyksiä.
Johtopäätös em. uutisesta voisi olla pizzerian omistajan pidättäminen ja epäilyt vakuutuspetoksesta.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Johtopäätös em. uutisesta voisi olla pizzerian omistajan pidättäminen ja epäilyt vakuutuspetoksesta.
Nyt vain odotellaan, että joku kansanedustaja julistaa tahtovansa järjestää suurmielenosoituksen vakuutuspetoksia vastaan.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Nyt vain odotellaan, että joku kansanedustaja julistaa tahtovansa järjestää suurmielenosoituksen vakuutuspetoksia vastaan.
Eihän se niin ollut, vain halua olla mukana järjestämässä. Näin sitä agitoidaan. Keksitään joku mahdollisesti ihmisiä liikauttava tarina, sitten mölytään siitä julkisesti, ja katsellaan vieressä kun pallo pyörii. Jos kaikki menee ok, niin sitten on kiva olla se alullepanija. Jos ei, niin ollaanpa vaan hiljaa. Mut jos ei mitään ensikaikuakaan saa alkumetreilläkään voi se olla merkki jostakin hyväisyyden leijuntatilasta omalla kohdalla mihin muut eivät pääse.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Nyt vain odotellaan, että joku kansanedustaja julistaa tahtovansa järjestää suurmielenosoituksen vakuutuspetoksia vastaan.
Rasismia vastaan se on järjestettävä. Onhan se aika lailla mieltä kuohuttavaa ja epäluuloja synnyttävää maahanmuuttajia kohtaan, jos yksi savustaa hengiltä muutamia suomalaisia.
 

Örfil

Guest
Päivän paras uutinen:

Rush keikkailee toukokuussa Helsingissä
Keskiviikko 24.11.2010 klo 12.34
Kanadalainen progressiivisen rockin pitkän linjan suuruus Rush konsertoi Helsingin Areenassa 4. toukokuuta.

Vuonna 1968 perutettu Rush on jaksanut keikkua myyntilistoilla ympäri maailman jo neljännesvuosisadan ajan. Yhtyeen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti noin 40 miljoonaa kappaletta.

Vuodesta 1974 Rush on toiminut samassa kokoonpanossa: Geddy Lee laulaa ja soittaa bassoa, kitaristina on Alex Lifeson ja rumpalina Neil Peart.

Rush on konsertoinut Suomessa vain kerran aiemmin, vuonna 2007. Toukokuun esiintyminen on osa Time Machine -kiertuetta. Luvassa on yli kolme tuntia kestävä konsertti.

Lipunmyynti Rushin konserttiin alkaa Lippupisteessä ja Tiketissä 30. marraskuuta.


STT
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Nyt tiedän Kebab-sodista. Onkohan se lähtenyt liikkeelle väärinkäsityksestä, jotenkin näin...

Minu kepabbi olla isompi ku sinu!
Etnisillä riidoilla tai olla myös ainakin osittain tekemistä insidentin kanssa (turkkilaiset vs kurdit). Ei taidettu mainita vain tuossa uutisessa, tai sitten kyseessä oli joku toinen vastaavanlainen tapaus.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Taiwanin itsenäisyyden tunnustamisessa on se ongelma, etteivät he itsekään tunnusta sitä virallisesti. Siinä missä Kiinan kansantasavalta katsoo Taiwanin kuuluvan itselleen, näkee Kiinan tasavalta omana alueenaan paitsi manner-Kiinan, myös koko Mongolian ja pieniä palasia jotakuinkin kaikista "naapurimaistaan".

Euroopan maista Kiinan tasavallan kanssa on viralliset diplomaattisuhteet vain Vatikaanilla, joka ei varsin ilmeisistä syistä tunnusta virallisesti ateistista kansantasavaltaa.
Viittasin rahaan ja geopolittiseen tilanteeseen.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4953
Sijainti
Vantaa
Vaihtoehtoinen näkemys Koreoiden välikohtauksesta.

Korean tykistövälikohtaus. Suomalainen media mestaroi.

24.11.2010

1. Pohjois-Korean syyllistettiin tapauksen johdosta automaattisesti, vaikka provokaation aloittaminen etelän taholta on viimeaikaisiin muihin vastaavanlaisiin provokaatioihin nähden hyvinkin mahdollista ja jopa todennäköistä. Etelä-Korean ja Yhdysvaltain toistuvat massiiviset sotaharjoitukset Korean niemimaan tuntumassa ovat jo pitkään ärsyttäneet sekä Korean demokraattista kansantasavaltaa että Kiinan kansantasavaltaa.

2. Tapaus "Cheonan" otettiin jälleen esille ikäänkuin "tosiasiana", niinkuin tämän aluksen olisi upottanut pohjoiskorealainen torpedo. Kuitenkin sekä venäläisen tutkimusryhmän että pohjoiskorealaisen asiakirjatutkimusryhmän raportit osoittavat yksiselitteisesti, että Cheonan upposi sen potkureihin kalastajien verkon mukana meren pohjasta tarttuneen vanhan torpedon räjähdyksessä. Torpedon alkuperästä ei ole varmuutta, mutta siinä olleista merkinnöistä ja sen valmistusmateriaalista päätellen se ei ainakaan ollut pohjoiskorealainen.

3. "Pohjois-Korea tarvitsee jännitystä Korean niemimaalla". Höpö höpö. Jännitystä hyödyntää Yhdysvallat, joka on vastaavalla tavalla oikeuttanut aloittamiaan vihollisuuksia muuallakin.

4. "Pohjois-Korean kiristää aseilla Etelä-Korealta ruoka-apua". Höpö höpö. Pohjois-Koreassa ei ole vuosiin ollut pulaa ruoasta eikä juuri muustakaan. Tämä on vain vuosikymmenen takaista kliseenomaista retoriikkaa. Mahdolliset tuotekohtaiset puutteet hoidetaan YK:n ruoka-avun tai ulkomaankaupan avulla.

5. Väitteet Pohjois-Korean "sisäisestä valtataistelusta" tai Kim Jong Unin aseman pönkittämisestä tykistövälikohtauksen avulla ovat niin absurdeja, ettei niihin viitsi ottaa edes kantaa.

6. Pohjois-Korean "romahduksesta" jaksetaan Suomessa ja Yhdysvalloissa höpöttää vuodesta toiseen. Jos Korean demokraattinen kansantasavalta selvisi 90-luvun kolmesta perättäisestä luonnokatastrofivuodesta, niin mikä tämän tällä vuosikymmenellä nopeasti kehittyneen maan nyt romahduttaisi?

Kyseiseen tykistövälikohtaukseen verrattava aseellinen konflikti oli vuonna 2002 Koreoiden merivoimien välinen Keltaisella merellä tapahtunut yhteenotto, jossa Etelä-Korean syyllisyys provokaatioon paljastui vasta Pohjois-Korean rannikolle uponneen eteläkorealaisen fregatin miehistön omaisten vaadittua itselleen merisotilaiden ruumiita ja aluksen nostamista. Korean demokraattinen kansantasavalta myönsi Korean tasavallalle heidän pyytämänsä luvan tulla saman vuoden syksyllä nostamaan pohjoisen aluevesiltä meritaistelussa 29.6.2002 uponneen eteläkorealaisen sota-aluksen. Etelä-Korean merivoimien esikunta ja poliittinen tiedotus väittivät edelleen välikohtauksen tapahtuneen Etelä-Korean aluevesillä. Eteläkorelaisten uskomaton epäloogisuus suorastaan ällistytti.

Todettakoon tässä yhteydessä vielä yksi median surkuhupaisa epäloogisuuskukkanen. Kun Yhdysvallat vuonna 2002 aloitti ja keskeytti ns. kevytvesivoimalan rakentamisen Pohjois-Koreaan, se oli "turvallinen". Kun pohjoiskorealaiset nyt itse rakentavat täsmälleen samanlaista voimalaa, se onkin "vaarallinen".

Heikki Sipilä, VTM

Helsinki
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös