Formula 1 - 2010 - Marina Bay: Kisa, liveseurana & jälkilöylyt

Saara

Faster Than You
Liittynyt
27.3.2008
Viestit
1215
Tähän voittamiseenhan vois melkein jo tottua :) Jännä kisa ja tapahtumia riitti ja mikä parasta, kärki vieläkin tiiviissä nipussa. Hamilton pelaa hyvin muiden pussiin.
 

Razor

Well-known member
Liittynyt
12.10.2008
Viestit
1230
Ois vaan Hamilton antanut tarpeeksi tilaa Webberille niin ei olisi kolahtanut. No Kubica näytti lopussa miten se ohitus hoidetaan siinä mutkassa.

+ Kubica
+ Webber

Kuka vaan olisi ajanut paalulta voittoon mutta harmi, että se oli tällä kertaa El Banco... Nyt ei muuta kuin odottelemaan Ferrarin koneen laukeamista tulevissa kisoissa. :alppu:
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Alonso ja Vettel omassa luokassaan. Hienoa, että Vettel painosti loppuun asti. Ei tosiaankaan päässyt Alonso säästelemään moottoriaan.

Webber-hieno nousu
Hamilton-harmin paikka
Button-hidas
Kubica- mahtavaa
Nico-pyyhki taas lattiaa Schumilla
Schumi- "Eddie Jordan antaisi jo potkut"

Nämä jäi lähinnä mieleen. Ja Eki voisi häipyä selostuskopista. Saarikin tuntuu sekoilevan entistä enemmän, kun Eki on mukana. ;)

Heikki meinasi unohtua...peukku pystyyn Heikille.
 
Viimeksi muokattu:

Saara

Faster Than You
Liittynyt
27.3.2008
Viestit
1215
Olisikohan Webber päässyt Mäkkien ohi ihan ajamallakin? Tai siis "normaallilla" taktiikalla.

Massaa ei kukaan ole muistanut, hyvinhän sekin nousi vaikkakin jymähti loppua kohden.
 

Froilan Gonzales

Well-known member
Liittynyt
21.7.2008
Viestit
897
Toivoin huonoa tulosta Alonsolle ja toivon että kuka vaan muu veisi mestaruuden. Silti, tänään ansaitsi voittonsa ja koska pelkät 3-4 sijat eivät Webberille enää riitä (eikä Webberin aika-ajovauhti) on Alonso vahvoilla mestaruudesta ajettaessa. Pakko myöntää.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Olisikohan Webber päässyt Mäkkien ohi ihan ajamallakin? Tai siis "normaallilla" taktiikalla.

Massaa ei kukaan ole muistanut, hyvinhän sekin nousi vaikkakin jymähti loppua kohden.
Tuskin Webber olisi McLareneita samalla taktiikalla ohittanut. Varikkotaktiikka olisi ollut helppo kontrata, eikä tuolla juuri ohiteltu jollei renkaat olleet pakasta vedetyt tai nopeusero muuten merkittävä.

Siellähän tuo Felipekin meni jonossa muiden seassa. Sen verran nopeat vehkeet hällä kuitenkin oli, että olisin odottanut Hülkenbergin ja Sutilin edelle pääsyä.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Sutilille on näköjään annettu 20 sekunnin aikasakko oikaisusta ensimmäisellä kierroksella. Erikoista. Sijoituksiin tämä vaikuttaa siten, että Sutil tippuu kymmenenneksi.
 

Capello

Well-known member
Liittynyt
25.8.2010
Viestit
352
Loistava kisa jälleen Alonsolta, pakko se on myöntää. Nyt hän on niin lähellä mestaruutta että huhhuh. Alonso tulee tarjoamaan todennäköisesti joka kisassa pirun kovan haasteen RBR:lle, McLaren näyttäis putoavan pikkuhiljaa junasta. Kisavauhti ei vain riitä. Tässä omat mietteet Singasta:

+++ Fernando Alonso: Pirun kovaa tekemistä nyt kaksi viikonloppua perättäin. En olisi uskonut, että kokoaa itsensä tällä tavoin. Saman pitää kuitenkin jatkua, mikäli haluaa mestaruuden voittaa. Kaikki näyttää kuitenkin Alonson ja hänen faniensa kannalta hyvältä.
++ Sebastian Vettel & Robert Kubica: Viimeinkin Seb teki sen: ehjän viikonlopun. Erittäin nopea, ja startti oli parempi mitä uskoin. Oli kisassa ehkä hitusen Alonsoa nopeampi, mutta pelasi korttinsa järkevästi eikä lähtenyt väkisin ohittamaan. Mestaruus on nyt lähempänä kuin ennen tätä viikonloppua. Kubicalle on pakko antaa plussaa etenkin lopun huikeasta ajamisesta, vaikka olikin uudet gummit alla. Enivei, moni ei pystyisi samaan. Huikea mies.
+ Mark Webber & Nico Rosberg: Pakko antaa molemmille plussa. Mark oli aika-ajossa vaisu, mutta taas palkintopallille kaikessa hiljaisuudessa. Voiko varmempaa tekemistä olla? Rosbergiltä upea viikonloppu vaikealla MercedesGP:n autolla. Singapore taitaa tosiaan sopia Nicolle.
+/- Lewis Hamilton: Hyvä aika-ajo, kisavauhti kuitenkin huonoa. Ilmeisesti McLarenilla ei vain pääse kovempaa. Miinustakaan ei voi oikeastaan antaa, koska mielestäni kolari oli enemmän Webberin moka. Harmi, että taas päättyi kisa tuollalailla.
- Michael Schumacher: Mistähän konkari voisi ottaa ne muutamat vaadittavat kymmenykset, joskus enemmänkin, jotta veisi Nicon. Vaikealta tuntuu tällä hetkellä.
-- Nick Heidfeld: Vähän enemmän odotin kyllä mieheltä. Kisa päättyi tyhmään kolariin. Eiköhän vauhti kuitenkin kehity, kun pääsee sinuiksi kisa-ajamiseen tauon jälkeen.
--- Bruno Senna: Vauhti kateissa koko viikonlopun. En keksi oikeastaan suurempaakaan mokaajaa viikonlopulta. Harmi vain, ettei yllä Ayrtonin saavutuksiin... se voitaneen kai jo nyt sanoa.
 

Pahkasika

Well-known member
Liittynyt
12.1.2008
Viestit
2319
Sijainti
Oulu
+ Red Bull. Kokonaisuutena yksi kauden parhaista suorituksista. Näin sitä olisi pitänyt ajaa koko kausi, eikä säheltää jatkuvasti. Webber piti päänsä kylmänä (osuma Hamiltonin kanssa kisatilanne) ja Vettel jaksoi painostaa loppuun asti.
+ Alonso. Täytyy myöntää, että Alonson mestaruus alkaa näyttämään entistä todennäköisemmältä. Ferrari lienee aivan RBR:n tasoa, joten loppukaudesta voidaan hyvinkin nähdä tämä mies palkintopallin korkeimmalla korokkeella useastikin.
+ Kubica. Ei tarvinne perustella? Näin pitää ohittaa. Olkoon muilla vaikka 100 kierrosta ajetut renkaat, se ohitus pitää silti tehdä (vrt Massa ja Webber).
+ Singaporen rata. Tulee hieman Montreal mieleen. Ehkä muillekin radoille pitäisi laittaa hitaampia (<100km/h) mutkia, että takarenkaat kuluisivat?
+ Glock. Virginillä tuollaisen junan vetäminen noinkin pitkään on hatun noston arvoinen suoritus.

- McLaren. Vauhti on hyytynyt täysin. Suzukassa tarvitaan sadekeliä tai Koreassa jotain ihmettä, mikäli molemmat kuljettajat haluavat jatkaa mm-taistossa.
- Sähläilyt ohituksissa. Kyllä, haluan lisää ohituksia, mutta esim. Kerppenin pehtoorin osuma Heidiin oli aivan turha, samoin kuin Hamiltonin osuma Webberiin.
-- Maikkari. Tai lähinnä eräs hra Mustakiikari. Enempää pihalla ei juuri voi olla. Miinusta vielä pelien pelailusta... JJ lähti jo, miksei pelit?
 

Kimika_

Well-known member
Liittynyt
23.10.2006
Viestit
1028
Sijainti
Larkwater
Alussa oli vähän tylsä kisa, mutta loppua kohden se oli aika mahtava!

Kuka sanoo, että ei voi ohittaa. Kubica ainakin teki niin ja ohitteli sieltä täältä, hienoa menoa. Webberikin teki pari hienoa ohitusta. Itseasiassa oli tosi paljon ohituksia :thumbup:

Heikki Fireman, kylmän viileästi nousi autosta ja otti palosammuttimen ja sammutti liekit ihan itse. :cool:

Hamiltonille taas nolla tulos, ei kärsisi enää Suzukassa tyriä, tai on ulkona mm-taistelusta. Voi alkaa paine nousta pään sisällä tai on jo alkanut. Niin paljon kuin haluaisinkin uskoa Buttonin mestaruuteen niin ei vaan näytä pysyvän muitten mukana. Saa nyt nähdä.

5 kuskia vielä kuitenkin mukana ja panokset kovenee kisa kisalta. Kaikkien pitää ajaa ihan täysiä kilpaa, jos haluavat voittaa mestaruuden. Mahtaa jännite nousta aika kovaksi viimeisissä kisoissa...Aika mukavaa, me likes :thumbup:
 

Vice

Reality bites
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
6418
Huoh. Eddie Jordan taas myhäilee ruudussa ja kehuskelee "this is the best season I've ever seen". Pelkkiä (kieltämättä värikkäitä) tuloksiako kaikki sitten katsovat, itse GP oli taas niin turhanpäiväinen kuin olla ja voi. Porukoilla niin kovin, kovin vaikeaa saada ohitettua Virginien neljä sekuntia hitaampia kotteroitakin.
 

formulastara

Well-known member
Liittynyt
30.3.1999
Viestit
5691
Sijainti
hki finland
Minusta Hamilton oli jo selvästi ohittanut Webberi ennen mutkaa. Se,että on sisäkaarteen puolella auton mitan jäljessä, ja jättää jarrutuksen niin myöhään, ettei törmäystä voi välttää, kertoo kuljettajan harkintakyvyn puutteesta. Tällä kertaa Markille kävi todellakin tuuri, ettei hänen oma autonsa rikkoontunut. Ihan perseestä, koska jossain vaiheessa olisi oikeus ja kohtuus, että hän kärsisi itsekin näistä liikkeistään. Hamiltonin kisan hän kuitenkin pilasi, eikä varmaankaan pidä itseään mitenkään syyllisenä. Raivostuttavaa!

Vettel ja Alonso olivat muihin nähden omassa luokassaan. Tuntuu typerältä ajatella niinkin keskinkertaista kuljettajaa, kuin Mark näissä kahinoissa mestaruuteen saakka. No, itse uskon, että tämän kisan kaksikko painaa vielä pisteissä ohi. Hami kuuluu samaan jengiin, mutta kiitos Markin muuvin, taitaa mestaruus olla todella kiven alla. Vituttaa:mad: Etenkin kun maikkari löytää syyllisen tähän insidenttiin jostain kierrokselta ohitettavasta! Vi%¤# mitä Webber-faneja, eihän siinä mutkassa ollut osallisena kuin 2 miestä, Webber ja Hamilton.
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Alkaa tuo Singaporen rata maistumaan ainakin tälle telkun töllöttäjälle. Nätit on maisemat ja rata itsessään aika haastava, vaikka menihän se taas hiukan jonottamiseksi keskiryhmässä.

Alonsolta aika täydellinen viikonloppu. Paalulta voittoon, ja nopein kierros kaupan päälle. Vettel ei minusta pystynyt ihan parhaimpaansa. Vauhti olisi ollut enemmän, mutta paalulta olis tarvinnu päästä liikeelle. Webber keräsi pisteet kotiin, mutta oli muuten aika väritön. Pari hienoa ohitusta kylläkin esitti. McLareneilla ei vaan kulkenut. Aika-ajoissa näytti vielä hyvältä, mutta kisassa ei ollut mitään jakoa kärkikaksikolle. Kaiken kukkuraksi Hamilton teki turhan läheistä tuttavuutta Webberin kanssa. Nyt molemmat kuljettajat ovat takaa-ajajia, enkä ilman hasardikisoja odota ainakaan Buttonin enää kärkeen nousevan.

Nico piti taas Mersun lippua korkealla, ja kylvetti Kengäntekijää oikeen urakalla. Enempää ei voi vaatia. Schumacher tuskin muistelee Singaporen debyyttiään kovin pitkään. Kisan alkuvaiheessa ajeli semmoista sekunnin hitaampaa kierrosaikaa kuin Nico, ja taisteli enemmän Kobayashin kuin edessään ajaneiden kanssa. Osumaakin tuli otettua aika lailla, mutta ei niistä kumpikaan mun mielestä ollut Schumin vika. Kamui tunki sellaiseen väliin ettei Michael varmastikaan häntä huomannut, ja Nick sulki oven aika tylysti. Näitä sattuu.

Kubica roikkui suurimman osan kisasta Rosbergin tuntumassa, mutta rengasrikko vei varikolle. Viihdytti sitten katsojia komeilla ohituksilla. Petrov juuttui Sutil-junaan, eikä tämänkään viikonlopun aikana antanut taidoistaan kovin valoisaa kuvaa. Williamsit oli pieni pettymys. Hulkenberg pilasi mahdollisuutensa jo aika-ajoissa, ja kisa kului Sutilin vaihdelaatikkoa tiiraillessa. Barrichello oli aika-ajoissa vahva, mutta hyytyi kisassa.Toro Rossot oli taas kerran todella näkymättömiä, vaikka näennäisesti kisaa muiden kanssa ajoivatkin. Alguersuari pesi sentään Buemin aika selvästi aika-ajoissa.

Nopeuden puolesta Singapore oli varmastikin paras kisa Virginille tähän mennessä. Glock oli uusien tallien nopein kuljettaja sekä aika-ajoissa että kisassa, ja veti alun turva-autoilun jälkeen aika pitkään letkaa perässään. Kobayashi-Senna tilanteen takia tullut turva-auto pilasi kisan. Glock tuli varikolta suoraan Vettelin ja Alonson taakse, jääden nippa nappa edelle päässeestä Kovalaisesta kierroksen. Lopulta Xtracin hydrauliikka sai taas kerran tarpeekseen ja lopetti tuskan. Di Grassi oli lopulta ainoa uusien tallien kuski, joka pääsi maaliin saakka.

Kovalaiselta aika hyvä viikonloppu, ainakin Trulliin verrattuna. Jatkuvasti Jarnoa nopeampi, ja kisassa hyvä tuuri sekä Lotuksen onnistunut taktiikka mahdollisti kilvanajon jopa keskikastia vastaan. Fireman-show kruunasi kokonaisuuden. Trulli oli vaikeuksissa aina radalla ollessaan, ja hydrauliikkan pettäminen koitui lopulta hänenkin kohtalokseen.

Alan pikkuhiljaa jo kyllästyä tohon Colin Kollesiin. Olis vaan suoraan myöntäny että pistivät Yamamoton hyllylle. Sinänsä ihan oikea valinta, että Klien nyt oli sekuntitolkulla japsia nopeampi. Ei siitä nyt silleen paljon hyötyä ollut, kun Hispania oli pari sekunttia Lotusta ja Virginiäkin hitaampi kierroksella. Toivottavasti joku ostaa tämänkin puljun pois, että saadaan tilalle oikea F1-talli. Senna ei kyllä tehnyt oikeutta sukunimelleen. Jatkuvasti Klieniä(!) hitaampi, minkä lisäksi pyörähdys aika-ajoissa ja keltaisilla Kobayashin kanssa samaan kasaan. Vaihtoon. Niin ja btw, myös Klienin kisa hyytyi erään hydrauliikkavalmistajan tuotteen levittyä.
 
Viimeksi muokattu:

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Huoh. Eddie Jordan taas myhäilee ruudussa ja kehuskelee "this is the best season I've ever seen". Pelkkiä (kieltämättä värikkäitä) tuloksiako kaikki sitten katsovat, itse GP oli taas niin turhanpäiväinen kuin olla ja voi. Porukoilla niin kovin, kovin vaikeaa saada ohitettua Virginien neljä sekuntia hitaampia kotteroitakin.
Jotenkin osasin odottaa tätä kommenttia. :thumbup:
 

Irwin

Well-known member
Liittynyt
13.7.1999
Viestit
4108
Vettel ja Alonso olivat muihin nähden omassa luokassaan. Tuntuu typerältä ajatella niinkin keskinkertaista kuljettajaa, kuin Mark näissä kahinoissa mestaruuteen saakka. No, itse uskon, että tämän kisan kaksikko painaa vielä pisteissä ohi. Hami kuuluu samaan jengiin, mutta kiitos Markin muuvin, taitaa mestaruus olla todella kiven alla. Vituttaa:mad: Etenkin kun maikkari löytää syyllisen tähän insidenttiin jostain kierrokselta ohitettavasta! Vi%¤# mitä Webber-faneja, eihän siinä mutkassa ollut osallisena kuin 2 miestä, Webber ja Hamilton.
Kyllähän tuo oikeasti oli Hamiltonin omaa ajattelemattomuutta tuo onnettomuus. Liika ahneus ei ainakaan kauheasti taida lähemmäksi MM-kärkeä viedä. Niin ja mihinkä Markille siinä jätettiin tilaa? Kaiteisiin?
 

Dev

Well-known member
Liittynyt
28.2.2007
Viestit
4020
Olen kutakuinkin täysin samaa mieltä tuosta Webberin ja Hamiltonin kolarista kuin formulastara. Hamilton oli jo käytännössä ohitse ja Webber jättää jarrutuksen aivan liian myöhäiseksi. Webu tuppaa aika usein olemaan näissä kolaritilanteissa. Ei hyvä.

Osa näki tämän kisan mielenkiintoisena, mutta itseäni se ei oikein jaksanut sytyttää. Parit hassut ohitukset keskikastissa ja pikku kolarit. Se oli siinä. Kärkipäässä ei mitään tapahtumia.

Alonso jyrää kohti mestaruutta. Ikävä kyllä. Webu alkanut pikkuhiljaa hyytymään, Vettel mokaillut pitkin kautta vähän milloin missäkin, Button on auttamattoman hidas ja Lewis kärsii epäonnesta ja mokailee itsekkin.
 

formulastara

Well-known member
Liittynyt
30.3.1999
Viestit
5691
Sijainti
hki finland
Kyllähän tuo oikeasti oli Hamiltonin omaa ajattelemattomuutta tuo onnettomuus. Liika ahneus ei ainakaan kauheasti taida lähemmäksi MM-kärkeä viedä. Niin ja mihinkä Markille siinä jätettiin tilaa? Kaiteisiin?
No siis, Hamilton ajaa normaalia ajolinjaa! Sillä erotuksella, että ajaa vielä normaalia ulompaa varmuuden vuoksi. Mitä hemmettiä siinä enää pitäisi tehdä??
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
No siis, Hamilton ajaa normaalia ajolinjaa! Sillä erotuksella, että ajaa vielä normaalia ulompaa varmuuden vuoksi. Mitä hemmettiä siinä enää pitäisi tehdä??
Miksi tästä täytyy kiistellä? On kyllä tiedossa että tälläkin foorumilla tykätään riidellä asioista, mutta tuohan oli ihan selkeä kilpailutilanne. Ei mitään muuta. Turha hakea syyllistä, kun sellaista ei ole olemassa.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18211
No siis, Hamilton ajaa normaalia ajolinjaa! Sillä erotuksella, että ajaa vielä normaalia ulompaa varmuuden vuoksi. Mitä hemmettiä siinä enää pitäisi tehdä??
Ei kuljettaja voi ohitustilanteessa olla niinkuin sitä toista autoa ei olisikaan ja ajella sitä normaalia ja nopeinta linjaa. Webber oli vielä rinnalla tuossa kohtaa, ja Hamilton ei antanut tarpeeksi tilaa hänelle, joten osuma tuli.
 
Ylös