Ei siassa ja broilerissa mitään vikaa ravintona ole. Tuotanto-olosuhteet ovat eri asia. Peruna taas on aika turhaa ravintoa. Jos jotain mukulakasvia haluaa pupeltaa niin sitten kannattaa syödä bataattia.elikkä siis kieltolistalla:
-sika
-broileri
-täysjyvävehnä
-margariini
sallittu:
-tomaatti
-parsakaali
-peruna
-sienet
-merenelävät
Voihan sitä lanttua, porkkanaa ja nauristakin käyttää ruoanlaittoon. Ja tulee makua toisella tavalla kuin jauhoisimmista perunalaaduista.Ei siassa ja broilerissa mitään vikaa ravintona ole. Tuotanto-olosuhteet ovat eri asia. Peruna taas on aika turhaa ravintoa. Jos jotain mukulakasvia haluaa pupeltaa niin sitten kannattaa syödä bataattia.
Joo tietenkin mielummin niitä kuin perunaa...Voihan sitä lanttua, porkkanaa ja nauristakin käyttää ruoanlaittoon. Ja tulee makua toisella tavalla kuin jauhoisimmista perunalaaduista.
Mikäs potaatissa vialla? Juurihan sitä kehuttiin että vie nälän tehokkaasti ravintoarvoonsa nähden.Joo tietenkin mielummin niitä kuin perunaa...
Eettistä possua saa syödä. Naapurin hauva kelpaa kans, jos se on hyvin rapsutettu.elikkä siis kieltolistalla:
-sika
-broileri
-täysjyvävehnä
-margariini
sallittu:
-tomaatti
-parsakaali
-peruna
-sienet
-merenelävät
Hah... täyttä paskapuhetta. Varmaan perunaa on verrattu taas johonkin vaaleeseen leipään tai vastaavaan. Proteiini pitää tutkitusti parhaiten nälän loitolla. Todennäköisesti joku perunateollisuuden Foodfilesillä teettämä tutkimus.Mikäs potaatissa vialla? Juurihan sitä kehuttiin että vie nälän tehokkaasti ravintoarvoonsa nähden.
Jotain tämäntapaista olen itsekin arvaillut viljojen osalta. Sillon kun syö viljatuotteita, niin miksei nauttisi niistä parhaimmillaan. Eikö söisi aina jotain äklöä täysjyvää sen sijaan, että voisi panna suuhunsa välistä muutakin kuin viljaa... Jostain syystä ite olen viljoista mieltynyt eniten kauraan. Se on jotenkin pehmeimmän makuistakin.Esimerkkinä hypetetty täysjyvävilja. On tehty lukuisia tutkimuksia joissa sillä on todettu olevan vaikka mitä suotuisia vaikutuksia, mutta niissä testeissä täysjyväviljaa on verrattu puhdistettuun viljaan.
Kaura ei muuten sisällä gluteenia ja onkin täten viljojen parhaimmistoa.Jotain tämäntapaista olen itsekin arvaillut viljojen osalta. Sillon kun syö viljatuotteita, niin miksei nauttisi niistä parhaimmillaan. Eikö söisi aina jotain äklöä täysjyvää sen sijaan, että voisi panna suuhunsa välistä muutakin kuin viljaa... Jostain syystä ite olen viljoista mieltynyt eniten kauraan. Se on jotenkin pehmeimmän makuistakin.
Kuulostaa nykyteineiltä.Tulee noita tehotuotantoeläinten kasvatusoloja katellessa mieleen, että kuka haluaisi sellasen tyttöystävän joka olis kasvatettu suljetussa häkissä ilman virikkeitä ja mahdollisuuksia luontaiseen käyttäytymiseen ja pumpattu niin täyteen hormoneja, että olisi täysikäinen ja tissinen jo 4-vuotiaana?
No olisiko sulla näyttää tutkimuksia, joissa on ensinnäkin riittävän suuri otos ja nimenomaa terveitä koehenkilöitä ja jonka tulos olisi täysjyväviljan vastainen? Erityisesti rukiin? Mitä mä olen törmännyt näihin tutkimuksiin niin terveysvaikutuksia on ylipainoisilla ja 2-diabeetikoilla. Eikä myöskään muita mahdollisia vaikuttavia tekijöitä ole poissuljettu.Esimerkkinä hypetetty täysjyvävilja. On tehty lukuisia tutkimuksia joissa sillä on todettu olevan vaikka mitä suotuisia vaikutuksia, mutta niissä testeissä täysjyväviljaa on verrattu puhdistettuun viljaan. Jos tutkimuksessa olisi verrattu energialtaan samaan määrään kasviksia niin tulos olisi varmasti ollut toinen. Näillä kyseenalaisilla tutkimusmenetelmillä on saatu nykyiset ravintosuosituksetkin aikaan. Itse voisin tehdä tutkimuksen jossa ensimmäinen ryhmä juo rotanmyrkkyä ja toinen kossua. Sitten voisi julkistaa että kossu pidentää ikää.
Ei ainakaan meidän naapurista.. ellei aio niiden koiraa syödä. Kai nyt joku tietää, että mistä sitä eettistä lihaa saa? Omat ruokaostokset tulevat 95%:sesti K- ja S- ketjujen marketeista. Sieltä olen toisinaan pollaillut lähialueen lihoja. Joskus löytyy, joskus ei.Naapurista.
(Täysjyvä)viljojen ongelma on gluteeni ja niiden hyödyt tulevat kuidusta. Erilaisten kuitujen hyödyt ruokavaliossa on todettu monissa tutkimuksissa. Viljakuiduissa ei ole mitään erikoista. Eikä viljassa muutenkaan ole mitään erikoista. Kuituja saa monesta muustakin lähteestä kuin viljasta.No olisiko sulla näyttää tutkimuksia, joissa on ensinnäkin riittävän suuri otos ja nimenomaa terveitä koehenkilöitä ja jonka tulos olisi täysjyväviljan vastainen? Erityisesti rukiin? Mitä mä olen törmännyt näihin tutkimuksiin niin terveysvaikutuksia on ylipainoisilla ja 2-diabeetikoilla. Eikä myöskään muita mahdollisia vaikuttavia tekijöitä ole poissuljettu.
Viljattoman ruokavalion heikentävistä vaikutuksia suoliston terveelliseen bakteerikantaan on myös jonkinlaista tulosta.
Etsimisen takana ovat, mutta jos saa mainostaa niin esimerkiksi Tamminen on mielestäni hoitanut asiansa hyvin. Ja lihansa on hyvää.Ei ainakaan meidän naapurista.. ellei aio niiden koiraa syödä. Kai nyt joku tietää, että mistä sitä eettistä lihaa saa? Omat ruokaostokset tulevat 95%:sesti K- ja S- ketjujen marketeista. Sieltä olen toisinaan pollaillut lähialueen lihoja. Joskus löytyy, joskus ei.
Tutkimuksia löytyy liki aina tukemaan omia näkemyksiä oli mitä mieltä tahansa. Ja yhä ihmettelen kovin jyrkkiä ja varmoja näkemyksiäsi. Tosin lienevät osaksi kritiikkiä ja siksi kärkeviä nykyiselle ruokavaliosuositukselle ja ovat sinällään tervetulleita.(Täysjyvä)viljojen ongelma on gluteeni ja niiden hyödyt tulevat kuidusta. Erilaisten kuitujen hyödyt ruokavaliossa on todettu monissa tutkimuksissa. Viljakuiduissa ei ole mitään erikoista. Eikä viljassa muutenkaan ole mitään erikoista. Kuituja saa monesta muustakin lähteestä kuin viljasta.
Gluteeni ei ole millään tavalla terveydelle hyödyllinen tai välttämätön. Gluteenin ainoa hyöty on että se parantaa ruoan koostumusta.
Edit. Jos gluteenia ei olisi ja joku yritys yrittäisi nyt tuoda gluteenia markkinoille ruoan koostumusta parantavana lisäaineena niin tällä tutkimusnäytöllä sitä ei hyväksyttäisi.
Vilja on ollut käsitykseni mukaan ruokavaliossa vain noin 10 000 vuoden ajan ja aiemmat lajikeet ovat eronneet huomattavasti nykylajikkeista. Syödyt määrät olivat pienempiä ja eivät todellakaan tehotuotettuja. Nykyään viljan syönti on rajähtänyt käsiin. Sitä syödään enemmän kuin koskaan ja sitä sotketaan ihan joka ruokaan. Lajikkeita on risteteytetty jopa niin että ne sisältävät enemmän gluteenia. Tähän pakettiin kun lisätään vielä omega 3-rasvojen väheneminen ja d-vitamiinin puutostila niin ollaankin nykytilassa. Edelleenkin viljassa ei ole mitään elintärkeää/välttämätöntä mitä ei voisi muista paremmista lähteistä saada.Mutta tulee mieleen, että kun peräänkuulutat ihmisen holistista näkemystä niin tässä sen unohdat. Maanviljelyn aloittaminen kun on eräs sivilisaation peruskivistä: niin eläinten laiduntaminen kuin villiviljojen kesyttäminen. Villiviljojen jyviä ihminen lienee syönyt aina.
Itse syön gluteenittomasti ja paleotyylistä ruokaa. Viljoja en ole syönyt yhtään yli vuoteen. Mihinkään edunsaantiryhmään en kuulu.Ja oman suhtautumisesi ja ruokavaliosi jätit mainitsematta. Esimerkiksi hapatettuun täysjyväruisleipään. Ei sillä, että se olisi pakko kertoa, mutta toisi hieman uskottavuutta jos sen tekisit. Ja kuulutko itse johonkin edunsaantiryhmään, vaikkapa lisäravinnepuolelta?
Muistaakseni rukiin viljelyssä käytetään viljoista suurimmat määrät laonestoaineita. Kannattaa kokeilla joskus gluteenittomia leipiä. Ne on kanssa hyviä.Mutta pääosin olen samaa mieltä. Itse syön täysjyväruisleipäni hyvilla mielin ja herkutellen. En sitä joka päivä mussuta, mutta 1-2 iltana viikossa. Saa vatsan toimimaan ja tuo havaittavasti energiaa seuraavan päivän harjoitukseen.
Joo varmasti on. Valitettavasti heidän äänensä kuultaneen vasta kun Puska ja Uusitupa siirtyvät haudan lepoon. Anssi Manninen on minun mielestäni enemmänkin (urheilu)lisäravinnepuolen kuin ravintopuolen asiantuntija.Ja aina pitää muistaa, että näiden uusitupien ja puskien lisäksi meillä on myös asiantuntevia ravintoalan ammattilaisia. Ihan tuolla virallisella puolella. Ei pelkästään anssimannisia.
Varmasti saa, mutta yksilötasolla ja esimerkiksi oma valintani on täysjyväruis kerran tai pari viikkoon. Ensinnäkin nautin rukiista ja se on ravitsemuksen eräs tärkeimpiä puolia. Luotan tässä omaan tuntemukseeni ja toki tietoon. Viljelylajikkeiden köyhtymisestä olen täsmälleen yhtä huolissani. Toki vuosittaisia sekä lajike- että kasvupaikkaeroja on, ja joiden seuraaminen on hieman työlästä.Vilja on ollut käsitykseni mukaan ruokavaliossa vain noin 10 000 vuoden ajan ja aiemmat lajikeet ovat eronneet huomattavasti nykylajikkeista. Syödyt määrät olivat pienempiä ja eivät todellakaan tehotuotettuja. Nykyään viljan syönti on rajähtänyt käsiin. Sitä syödään enemmän kuin koskaan ja sitä sotketaan ihan joka ruokaan. Lajikkeita on risteteytetty jopa niin että ne sisältävät enemmän gluteenia. Tähän pakettiin kun lisätään vielä omega 3-rasvojen väheneminen ja d-vitamiinin puutostila niin ollaankin nykytilassa. Edelleenkin viljassa ei ole mitään elintärkeää/välttämätöntä mitä ei voisi muista paremmista lähteistä saada.
Pitäis maistella enämpikin, mutta sellaista tarvetta ei ole vielä ollut. Ja kiitos tästä sidoselvityksestä. Rukii on tosiaan helpommin lakoontuva, mutta lyhytkorsista rukiista on alettu viljellä enenevässä määrin.Itse syön gluteenittomasti ja paleotyylistä ruokaa. Viljoja en ole syönyt yhtään yli vuoteen. Mihinkään edunsaantiryhmään en kuulu.
Muistaakseni rukiin viljelyssä käytetään viljoista suurimmat määrät laonestoaineita. Kannattaa kokeilla joskus gluteenittomia leipiä. Ne on kanssa hyviä.
Puskat ja uusituvat on todellakin käsittämättömiä tapauksia. Mutta miehiä katsellessa kyllä jo huomaa, että eivät itsekään usko opetuksiinsa. Elekieli on lahjomaton ja paljastaa vähänkin tiukemmassa paikassa henkilöiden tarkoitusperät armotta.Joo varmasti on. Valitettavasti heidän äänensä kuultaneen vasta kun Puska ja Uusitupa siirtyvät haudan lepoon. Anssi Manninen on minun mielestäni enemmänkin (urheilu)lisäravinnepuolen kuin ravintopuolen asiantuntija.
Heidän argumenttinsa eivät kestä päivänvaloa ja monet tutkimukset joihin heviittavat ovat todella vanhoja ja todella puutteellisia. Se mikä ennen kelpasi tutkimusnäytöksi ei kelpaisi enää nykyään. Pahimpina niistä mm. Finnish mental hospital study ja PK-projekti. Niin se on monelle ihmisille vaikea myöntää olevansa väärässä. Sidonnaisuuksia löytyy joka suuntaan vaikka eivät itse sitä kehtaa myöntää.Puskat ja uusituvat on todellakin käsittämättömiä tapauksia. Mutta miehiä katsellessa kyllä jo huomaa, että eivät itsekään usko opetuksiinsa. Elekieli on lahjomaton ja paljastaa vähänkin tiukemmassa paikassa henkilöiden tarkoitusperät armotta.