oldez
Well-known member
- Liittynyt
- 14.3.2003
- Viestit
- 19491
Varsin päin persettä taas vedetty johtopäätökset...Kannattaa herkutella aamuisin.
Varsin päin persettä taas vedetty johtopäätökset...Kannattaa herkutella aamuisin.
http://yle.fi/uutiset/karppauksesta_sydantauti/6203620Mistä on kyse?
Ruotsalaistutkimus on selvittänyt vähähiilihydraattisen ruokavalion terveysvaikutuksia
Tulosten mukaan karppaus altistaa sydänsairauksiin
Tuollaista kirjoittelee ja vielä mode.Jee, karppaajat pääsee taas kehittelemään mitä hienoimpia foliohattuteorioita ajojahdista. \o/
Onneksi Suomen terveysviranomaiset sentään pitävät laktoosi-intolerantikkojen terveydestä paljon parempaa huolta kuin Ranskan terveysviranomaiset.Holhoustahan meiltä uupuukin. Miksei "normaaleissa" maitopurkeissa ole isoa varoitustekstiä laktoosi-intolerantikoille?
http://ranskalainenmaalaisunelma.blogspot.fi/2010/02/puuhastelua-puutarhassa.htmlJa mikä parasta, täällä ei ruokaa pilata hirveillä lisäainemäärillä ja maitoa pastöroimalla. Meilläkin on molemmilla laktoosi-intoleranssi, mutta jännä juttu, täällä kumpikaan ei saa mitään oireita maitotuotteista. Suomessa elämä oli melkoista "rupsuttelua" ja ruuansulatusvaikeuksia, mutta enää ei tarvitse tuijottaa hyla mekintöjä ja aina kysellä onko laktoosia vai ei. Kaikki käy!
Markkinoilta saa myös ostaa vihannekset, lihat ja kaiken mahdollisen suoraan tuottajilta, puhtaana, ilman käsittelyjä. Suomessa tämä ei yli "hygieenisyyden" takia olisi mahdollista. Vatsa voi täällä paljon paremmin ja sitäkautta koko elimistö.
Kumpi oli kruuna ja kumpi klaava?Ylekin uutisoi aivan uskomatonta roskaa karppauksesta.
http://yle.fi/uutiset/karppauksesta_sydantauti/6203620
Hyvää kritiikkiä tuosta tutkimuksesta ja siitä vedetyistä johtopäätöksistä:
http://www.bmj.com/content/344/bmj.e4026?tab=responses
Runsas vuosi sitten Ylen Spotlight-ohjelmassa haastatellut asiantuntijat kertoivat, että karppaus on varsinaista täsmähoitoa painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa, mutta nyt karppaus aiheuttaakin Ylen mukaan aivohalvausta ja sydäntauteja. Mitähän miettivät nyt ne, jotka alkoivat karppaamaan tuon ohjelman innoittamina?Jee, karppaajat pääsee taas kehittelemään mitä hienoimpia foliohattuteorioita ajojahdista. \o/
http://vimeo.com/24004754Ruotsalaisasiantuntijat eivät voi ymmärtää nykyisiä suomalaisia ravintosuosituksia diabeetikoille. Pitäviä tutkimuksia vähärasvaisen runsashiilihydraattisen ruokavalion terveellisyydestä ei ole. Sitä vastoin vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ravinto on osoittautumassa varsinaiseksi täsmähoidoksi painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa.
Kuka vitun idiootti pistää ruokavalionsa uusiksi yksittäisen tv-ohjelman perusteella?Runsas vuosi sitten Ylen Spotlight-ohjelmassa haastatellut asiantuntijat kertoivat, että karppaus on varsinaista täsmähoitoa painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa, mutta nyt karppaus aiheuttaakin Ylen mukaan aivohalvausta ja sydäntauteja. Mitähän miettivät nyt ne, jotka alkoivat karppaamaan tuon ohjelman innoittamina?
Ei siinä ole kysytty mitä on syöny viimeset 15 vuotta vaan kerran silloin 15 vuotta sitten on kysytty mitä on syöny viimeset 6 kk. Parantaako se asiaa vai pahentaako on sitten toinen juttu.Heh.. Onpas taas tutkimus. Kuinka moni teistä muistaa mitä on syönyt viimeisen 15-16 vuoden ajan? Samanlaisia "tutkimuksia" on tehty useita ja kaikissa niissä on samat puutteet. Tässäkään ei ole tutkittu vähähiilihydraattista ruokavaliota.
No niinpäs olikin. Eli tutkimuksessa oletettiin että ihmiset ovat syöneet 15 vuotta samalla tavalla kuin 6kk:n ajan 15 vuotta sitten.Ei siinä ole kysytty mitä on syöny viimeset 15 vuotta vaan kerran silloin 15 vuotta sitten on kysytty mitä on syöny viimeset 6 kk. Parantaako se asiaa vai pahentaako on sitten toinen juttu.
Lääkeyhtiöt ovat kehittäneet niin sanottuja CETP-estäjiä, jotka nostavat hyvän kolesterolin määrää todella tuntuvasti.
Nyt on käynyt ilmi, että CETP-estäjät ovatkin vain iso pannukakku. Lääkeyhtiöt Pfizer ja Roche ovat heittäneet omat CETP-estäjänsä roskakoriin, koska Pfizerin lääke itse asiassa lisäsi kuolleisuutta ja Rochen lääkkeellä ei ollut sydäntautikuolleisuuteen mitään vaikutusta. Lääkkeet eivät myöskään poistaneet pahaa kolesterolia, vaan valtimoplakkien määrä pysyi ennallaan tai jopa lisääntyi.
On väärin jos ihminen ei voi ostaa terveyspillereitä vaan joutuu esim. liikkumaan enämpi tai syömään fiksummin. Kamalaa.Jos ihminen kykenee nostamaan hyvää kolesterolia elintavoilla, sillä on edelleen suotuisia terveysvaikutuksia.
Niinpä. Kolesteroliteoria huojuu pahasti.Yllätys yllätys taas kolesterolisodassa. Ehkä onkin mitattu vääriä arvoja. Liekö oltu edes väärässä!
Tutkimuksen kuuluukin mennä noin ja ongelma onkin siinä, että vielä täysin lapsenkengissä olevaa tutkimusta ihmisen metaboliasta sovelletaan täyttä päätä ravintosuosituksiin ja vielä pahempaa lääketeollisuuden hyväksi.
Vauuuu! Taidankin käydä saunan tuhkaluukun tyhjentämässä ja pistää makustellen.Nyt tuli muotiin syödä tuhkaa
Talouselämä
20:41
Jaa:
Jaa
Kulinaristien keskuudessa vuosi 2012 saatetaan muistaa tuhkan läpimurtona, kirjoittaa Wall Street Journal.
Huippuravintoloiden kokit keräävät mainetta aineella, joka vielä vähän aikaa sitten luettiin keittiöjätteeksi.
Eri raaka-aineista saa erilaista tuhkaa mausteeksi ruoka-annoksiin ja kokkien luovuus kukkii liekin äärellä.
Bostonilaisen ravintolan L'Espalierin omistaja Frank McClelland viljelee omat raaka-aineensa maatilallaan ja aloittaa päivänsä polttamalla vihanneksia ja muita ruokia tuhkaksi. Newyorkilaisen Aquavitin kokki Marcus Jernmark suosii heinätuhkaa ja sanfranciscolaisen Azizan Mourad Lahlou maustaa jugurttinsa purjon tuhkalla.
Chigacolaisen Blackbird-ravintolan Dana Cree puolestaan maustaa jälkiruokajäätelöannoksensa heinätuhkalla.
Uutta ravintolaa avaamassa oleva Will Gilson kehittää parhaillaan ruoka-annoksia, jotka on maustettu sipulin ja valkosipulin tuhkalla, ja esimerkiksi Japanissa valmistetaan pihviannoksia, joissa liha on maustettu vihannestuhkalla.
Aivan uusi idea tuhkan mausteena käyttö ei ole, sillä keinoa on käytetty muun muassa Euroopassa jo pitkään juustojen maustamiseen. Nyt tuhka on kuitenkin leviämässä uusille alueille.
”Se on kuin sekoittaisi uutta viinimakua”, kuvailee McClelland intohimoaan WSJ:lle.