jjv
Arschloch
- Liittynyt
- 4.5.2005
- Viestit
- 26891
No tämä kommentti pätee varmasti kaikkiin näihin ravintoaiheisiin suosituksiin.Maallikkohan voi sitten ratkaista vaikka kolikonheitolla sen, minkä tutkimuksen suositusten mukaan kannattaa toimia.
No tämä kommentti pätee varmasti kaikkiin näihin ravintoaiheisiin suosituksiin.Maallikkohan voi sitten ratkaista vaikka kolikonheitolla sen, minkä tutkimuksen suositusten mukaan kannattaa toimia.
No jos lukee Similän väitöskirjaa niin se perustuu kyselyyn, joka tehtiin suomalaisilla 50-69 vuotiaille tupakoiville miehille. Toisin sanoen kyseessä ei ollut tutkimus, jossa olisi vertailtu eri ruokavalioita.Hyvän otsikon ja jutun sai Hesari repäistyä Minna Similän väitöskirjasta: Väitös: Karppaajat alttiimpia diabetekselle
Tosin tässä jenkkitutkimuksessa päädyttiin siihen johtopäätökseen, että suuri määrä nopeasti verensokeria nostavia hiilareita nostaa huomattavasti diabetesriskiä:
http://www.sydsvenskan.se/vetenskap/halsa/snabba-kolhydrater-okar-diabetesrisk/
Juu. Ammattitaidottomat toimittajat ovat sekoilleet todella pahasti uutisoinnissaan.No jos lukee Similän väitöskirjaa niin se perustuu kyselyyn, joka tehtiin suomalaisilla 50-69 vuotiaille tupakoiville miehille. Toisin sanoen kyseessä ei ollut tutkimus, jossa olisi vertailtu eri ruokavalioita.
http://vahahiilihydraattinen-ruokavalio-vhh.blogspot.com/2012/04/hesari-tarinoi-karppaajista.htmlSUNNUNTAI, 15. HUHTIKUUTA 2012
Hesari tarinoi karppaajista
Helsingin Sanomat otsikoi tänään nettisivuillaan, että väitöstutkimuksen mukaan karppaajat ovat alttiimpia diabetekselle. Otsikointi on kovin kummallinen, sillä kyseisessä tutkimuksessa ei ollut mukana karppaajia.
Tutkija Minna Similä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ei itse puhu lainkaan karppaajista julkaisussaan. Viittauksen karppaukseen on keksinyt Helsingin Sanomien uutistoimittaja Päivi Repo.
Tämän uuden väitöstutkimuksen aineisto on saatu vanhemmasta suomalaisesta syövänehkäisututkimuksesta (SETTI). Siinä ei tutkittu karppauksen vaikutusta diabetesriskiin vaan vitamiinilisän vaikutusta syöpäriskiin. Tutkimuksessa mukana olleet henkilöt olivat tutkimuksen alkaessa 50-69-vuotiaita tupakoivia miehiä. Tutkimus alkoi vuosina 1985-88, jolloin miehet ainoan kerran täyttivät kyselylomakkeen syömisistään. Heidän syömistään myöhemmin ei seurattu. Seuranta diabeteksen suhteen päättyi vuonna 1997.
Olivatko päälle viisikymppiset tupakoivat miehet tuohon aikaan sitten karppaajia? Eivät olleet. He kertoivat syöneensä hiilihydraatteja noin 215-300 grammaa päivässä. Todellinen määrä on saattanut olla vieläkin suurempi, sillä tutkimuksissa henkilöt tyypillisesti aliraportoivat syömisiään eli kertovat syövänsä vähemmän kuin todellisuudessa syövät.
http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/04/15/vaitos-karppaaja-sairastuu-diabetekseen-todennakoisemmin/201227381/139Väitös: Karppaaja sairastuu diabetekseen todennäköisemmin
Ruokavalion suurempi hiilihydraattipitoisuus pienentää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen, kertoo tuore väitöskirja.
Aivan totaalisesti. Vastaavanlaisissa kyselyissä on myös yleensä todettu se että henkilöt, jotka syövät eniten suhteellisesti eniten proteiinia, syövät myös määrällisesti eniten, syövät enemmän hiilari, juovat eniten alkoholia, tupakoivat eniten ja liikkuvat vähiten. Muuttujia on ihan perkeleesti, joten on aika pokkaa väittää että hiilarien suhteellinen osuus olisi se merkkaava tekijä diabetekseen sairastumisessa.Juu. Ammattitaidottomat toimittajat ovat sekoilleet todella pahasti uutisoinnissaan.
Nämä on varmaan niitä suomiheteromieskarppaajia: kesäruokavalio koostuu lähinnä lihaisista grilliruoista ja oluestaAivan totaalisesti. Vastaavanlaisissa kyselyissä on myös yleensä todettu se että henkilöt, jotka syövät eniten suhteellisesti eniten proteiinia, syövät myös määrällisesti eniten, syövät enemmän hiilari, juovat eniten alkoholia, tupakoivat eniten ja liikkuvat vähiten. Muuttujia on ihan perkeleesti, joten on aika pokkaa väittää että hiilarien suhteellinen osuus olisi se merkkaava tekijä diabetekseen sairastumisessa.
Toki yksilöllisiä eroja on. Olen sitä mieltä että kun syö oikein niin ei syö enemmän kuin tarvitsee. Tavallaan toisin päin eli syö sen mitä kuluttaa. Hiilarihöttöä on paljon helpompi syödä enemmän kuin tarvitsee. Esim. 100g hiilaria menee paljon helpommin alas kuin 100g proteiinia. Reilu 200g leipää tai 100 keksiä menee paljon helpommin alas kuin 500g lihaa.Oiskohan se niin, jotta ihmiset kun ovat erilaisia, niin toisen kroppa reagoi toisiin aineisiin eri tavalla kuin toisiin. Eli siis on ihmisen geeneistä ja muista ominaisuuksista kiinni, miten kannattaa syödä. Joka tapauksessa tärkeintä on, että kuluttaa sen mitä syö, eli liikkuu säännöllisesti.
No siis toi tutkimus jo itsessään on vielä aika perseestä. Siis oletetaan että ihmiset syövät ja juovat samalla tavalla 25 vuotta putkeen.Pitikin tuo juttu tänne jo aiemmin linkittää, kun herätti vahvoja epäilyksiä. On se nyt helvetti ettei valtakunnan yhdellä suurempi levikkisistä lehdistä voida asioita tuon paremmin tarkistaa ja uutisoida tutkimustuloksia. Liekkö hesarin myynnit vetänyt niin kovaa alamäkeä että lähdetään iltapaskalehtilinjalle.
Haistakoot hevon vitun kaikki. En osta, enkä voi suositella.
Ai niin ja anteeksi.
Hipit syö kuraa!Savon Sanomat sanoi:Dosentti: Luomuruoka on merkittävä uhka kansanterveydelle
Kasvinjalostuksen dosentti Jussi Tammisola sanoo luomun terveellisyyden perustuvan lähinnä tehokkaisiin myyntipuheisiin, ei tosiasioihin.
Päinvastoin, luomuruoka on Tammisolan mielestä jopa merkittävä uhka kansanterveydelle.
– Suomalaiset syövät aivan liian vähän marjoja, hedelmiä ja kasviksia. Maailman terveysjärjestön suosituksista täyttyvät hädin tuskin puolet, vaikka hedelmät, kasvikset ja marjat olisivat ehdottoman tärkeitä rappeutumasairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien, muistisairauksien ja syövän, torjunnassa.
– Luomutuotteiden hinta on 2–6 kertaa kalliimpi kuin normaalisti viljeltyjen tuotteiden. Korkea hinta vähentää entisestään vihannesten ja hedelmien käyttöä. On tutkittu tosiasia, että kun vihannesten hinta nousee, niin niiden käyttö vähenee, sanoo Tammisola.
Luomuruuan ravintoainesisältö ei ole poikkeuksellinen niin sanottuun tehotuotettuun ruokaan verrattuna, kertoo ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.
– Ihmiset ehkä kuvittelevat luomun olevan terveellisempää ja arvioivat luomuruuassa olevan enemmän ravintoaineita, mutta se ei pidä paikkaansa, Fogelholm sanoo.
Itse ostan yleensä jauhot luomuna. Jos tulee käytettyä vähemmän hinnan vuoksi niin hyvä juttu.Hyvin otsikoitu Johtopäätös: "Luomuruoka tappaa" kun sen olisi pitänyt olla "Syökää kasviksia"
Holhoustahan meiltä uupuukin. Miksei "normaaleissa" maitopurkeissa ole isoa varoitustekstiä laktoosi-intolerantikoille?Turun Sanomat: Raakamaitoon kaavaillaan varoitustekstejä
Pastöroimattomaan raakamaitoon kaavaillaan varoitustekstejä, kertoo Turun Sanomat. Lehti kirjoittaa, että Maa- ja metsätalousministeriön mukaan raakamaidon ostajille harkitaan jaettavaksi tekstejä, joissa kerrotaan juoman riskeistä.
Ministeriö suunnittelee myös tehostavansa raakamaitoa myyvien tilojen tarkkailua. Elintarviketurvallisuusjohtaja Veli-Mikko Niemen mukaan eräät tilat ovat myyneet maitoa sallittua enemmän.
Eviran raakamaitoselvitys julkaistaneen lähipäivinä. Ylitarkastaja Pirjo Korpelan mielestä raakamaitoa pidetään turvallisena, vaikka sen vaaroista riskiryhmille on tiedotettu. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vanhukset ja lapset.
Varsinais-Suomessa viisi lasta on sairastunut ehec-infektioon, jonka epäillään tarttuneen Turussa Kuralan Kylämäen navetasta ostetusta raakamaidosta.
Tila päätettiin sulkea tiistaina. Tilalta otettujen näytteiden alustavista tuloksista kerrotaan perjantaina.
Siihen ei vissiin kuole, kun korkeintaan samassa huoneessa olevatHolhoustahan meiltä uupuukin. Miksei "normaaleissa" maitopurkeissa ole isoa varoitustekstiä laktoosi-intolerantikoille?
Kannattaa herkutella aamuisin.Diet
Treat Yourself: Eating Dessert at Breakfast Can Aid Weight Loss
By Alexandra Sifferlin | @acsifferlin | June 25, 2012 | 4
Turns out, that morning chocolate-chip scone may not wreck your diet after all. In fact, it might help you stick to your weight-loss goals.
Researchers from Tel Aviv University report that eating dessert with breakfast — cookies or cake, for instance — can help dieters lose more weight. The study was originally published in March in the journal Steroids and is being presented Monday at the Endocrine Society’s annual meeting in Houston.
Bear in mind, the results don’t suggest that everybody should simply add a glazed doughnut to their morning meal. The study looked specifically at people eating strict low-calorie diets — 1,600 calories a day for men; 1,400 calories a day for women. The research included nearly 200 nondiabetic obese adults, who were randomly assigned to one of two low-calorie-diet groups; both were identical except for breakfast: one group (the lucky ones) ate a 600-calorie high-carb breakfast that came with a choice of a cookie, chocolate, cake or a doughnut for dessert. The other group ate a 300-calorie low-carb breakfast. Both breakfasts were rich in proteins, as they included tuna, egg whites, cheese and low-fat milk.
(MORE: What’s The Healthiest Breakfast? Here’s What the Experts Say)
Women in the dessert-with-breakfast group were allowed 500 calories for lunch and about 300 calories for dinner; men in that group had a 600-calorie limit for lunch and up to 464 calories for dinner.
After 16 weeks on the diet, both groups had lost weight — about 33 lb. on average — suggesting that both diets worked about the same. But in the final 16 weeks of the study, the follow-up period, those in the low-carb group had regained an average of 22 lb., while those indulging in dessert in the morning went on to lose another 15 lb. on average.
The dessert group reported feeling less hunger and fewer cravings than the other participants; their food diaries showed they were also better at sticking to their calorie limits. What’s more, dessert eaters showed greater drops of the “hunger hormone” ghrelin after breakfast — 45%, vs. a 30% drop for the low-carb dieters.
“The goal of a weight-loss diet should be not only weight reduction but also reduction of hunger and cravings, thus helping prevent weight regain,” lead study author Dr. Daniela Jakubowicz said in a statement.
(MORE: Eating a Big Breakfast Doesn’t Cut Daily Calories)
The authors say weight-loss success lies in the timing and composition of dieters’ meals. Their high-protein breakfasts reduced hunger, while the addition of carbs increased satiety and the sweet dessert cut down on cravings. Allowing yourself little treats is a key strategy, says Jakubowicz, because they keep you satisfied; if you restrict yourself to a totally sweet-free meal plan, you’re more likely to break down at some point and binge on diet-busting foods.
Upon the study’s initial release, Jakubowicz told the New York Times, “Most people simply regain weight, no matter what diet they are on … But if you eat what you like, you decrease cravings. The cake — a small piece — is important.”
Read more: http://healthland.time.com/2012/06/25/treat-yourself-eating-dessert-at-breakfast-can-aid-weight-loss/#ixzz1yzJeq0Vs