Keskustelua ravinnosta

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Holhoustahan meiltä uupuukin. Miksei "normaaleissa" maitopurkeissa ole isoa varoitustekstiä laktoosi-intolerantikoille?
Onneksi Suomen terveysviranomaiset sentään pitävät laktoosi-intolerantikkojen terveydestä paljon parempaa huolta kuin Ranskan terveysviranomaiset.
Ranskan maaseudulle muuttanut suomalainen kertoo sikäläisestä tilanteesta:



Ja mikä parasta, täällä ei ruokaa pilata hirveillä lisäainemäärillä ja maitoa pastöroimalla. Meilläkin on molemmilla laktoosi-intoleranssi, mutta jännä juttu, täällä kumpikaan ei saa mitään oireita maitotuotteista. Suomessa elämä oli melkoista "rupsuttelua" ja ruuansulatusvaikeuksia, mutta enää ei tarvitse tuijottaa hyla mekintöjä ja aina kysellä onko laktoosia vai ei. Kaikki käy!
Markkinoilta saa myös ostaa vihannekset, lihat ja kaiken mahdollisen suoraan tuottajilta, puhtaana, ilman käsittelyjä. Suomessa tämä ei yli "hygieenisyyden" takia olisi mahdollista. Vatsa voi täällä paljon paremmin ja sitäkautta koko elimistö.
http://ranskalainenmaalaisunelma.blogspot.fi/2010/02/puuhastelua-puutarhassa.html
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Jee, karppaajat pääsee taas kehittelemään mitä hienoimpia foliohattuteorioita ajojahdista. \o/
Runsas vuosi sitten Ylen Spotlight-ohjelmassa haastatellut asiantuntijat kertoivat, että karppaus on varsinaista täsmähoitoa painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa, mutta nyt karppaus aiheuttaakin Ylen mukaan aivohalvausta ja sydäntauteja. Mitähän miettivät nyt ne, jotka alkoivat karppaamaan tuon ohjelman innoittamina?

Ruotsalaisasiantuntijat eivät voi ymmärtää nykyisiä suomalaisia ravintosuosituksia diabeetikoille. Pitäviä tutkimuksia vähärasvaisen runsashiilihydraattisen ruokavalion terveellisyydestä ei ole. Sitä vastoin vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ravinto on osoittautumassa varsinaiseksi täsmähoidoksi painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa.
http://vimeo.com/24004754
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Runsas vuosi sitten Ylen Spotlight-ohjelmassa haastatellut asiantuntijat kertoivat, että karppaus on varsinaista täsmähoitoa painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa, mutta nyt karppaus aiheuttaakin Ylen mukaan aivohalvausta ja sydäntauteja. Mitähän miettivät nyt ne, jotka alkoivat karppaamaan tuon ohjelman innoittamina?
Kuka vitun idiootti pistää ruokavalionsa uusiksi yksittäisen tv-ohjelman perusteella?
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Heh.. Onpas taas tutkimus. Kuinka moni teistä muistaa mitä on syönyt viimeisen 15-16 vuoden ajan? Samanlaisia "tutkimuksia" on tehty useita ja kaikissa niissä on samat puutteet. Tässäkään ei ole tutkittu vähähiilihydraattista ruokavaliota.
 

Ria

Jäässä
Liittynyt
17.10.2001
Viestit
3230
Heh.. Onpas taas tutkimus. Kuinka moni teistä muistaa mitä on syönyt viimeisen 15-16 vuoden ajan? Samanlaisia "tutkimuksia" on tehty useita ja kaikissa niissä on samat puutteet. Tässäkään ei ole tutkittu vähähiilihydraattista ruokavaliota.
Ei siinä ole kysytty mitä on syöny viimeset 15 vuotta vaan kerran silloin 15 vuotta sitten on kysytty mitä on syöny viimeset 6 kk. Parantaako se asiaa vai pahentaako on sitten toinen juttu.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Ei siinä ole kysytty mitä on syöny viimeset 15 vuotta vaan kerran silloin 15 vuotta sitten on kysytty mitä on syöny viimeset 6 kk. Parantaako se asiaa vai pahentaako on sitten toinen juttu.
No niinpäs olikin. Eli tutkimuksessa oletettiin että ihmiset ovat syöneet 15 vuotta samalla tavalla kuin 6kk:n ajan 15 vuotta sitten.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Söin kerran ravintoa ja koska se oli vääränlaista niin kuolin välittömästi. Enää en syö mitään.
 

Mickey

Well-known member
Liittynyt
22.3.2000
Viestit
8105
Söin makkaraa ja join olutta päälle, sitten röyhtäisin. :ahem:
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Yllätys yllätys taas kolesterolisodassa. Ehkä onkin mitattu vääriä arvoja. Liekö oltu edes väärässä!

Tutkimuksen kuuluukin mennä noin ja ongelma onkin siinä, että vielä täysin lapsenkengissä olevaa tutkimusta ihmisen metaboliasta sovelletaan täyttä päätä ravintosuosituksiin ja vielä pahempaa lääketeollisuuden hyväksi.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Artikkelista napsittua:
Lääkeyhtiöt ovat kehittäneet niin sanottuja CETP-estäjiä, jotka nostavat hyvän kolesterolin määrää todella tuntuvasti.

Nyt on käynyt ilmi, että CETP-estäjät ovatkin vain iso pannukakku. Lääkeyhtiöt Pfizer ja Roche ovat heittäneet omat CETP-estäjänsä roskakoriin, koska Pfizerin lääke itse asiassa lisäsi kuolleisuutta ja Rochen lääkkeellä ei ollut sydäntautikuolleisuuteen mitään vaikutusta. Lääkkeet eivät myöskään poistaneet pahaa kolesterolia, vaan valtimoplakkien määrä pysyi ennallaan tai jopa lisääntyi.
Jos ihminen kykenee nostamaan hyvää kolesterolia elintavoilla, sillä on edelleen suotuisia terveysvaikutuksia.
On väärin jos ihminen ei voi ostaa terveyspillereitä vaan joutuu esim. liikkumaan enämpi tai syömään fiksummin. Kamalaa.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Yllätys yllätys taas kolesterolisodassa. Ehkä onkin mitattu vääriä arvoja. Liekö oltu edes väärässä!

Tutkimuksen kuuluukin mennä noin ja ongelma onkin siinä, että vielä täysin lapsenkengissä olevaa tutkimusta ihmisen metaboliasta sovelletaan täyttä päätä ravintosuosituksiin ja vielä pahempaa lääketeollisuuden hyväksi.
Niinpä. Kolesteroliteoria huojuu pahasti.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Nyt tuli muotiin syödä tuhkaa
Talouselämä
20:41
Jaa:
Jaa

Kulinaristien keskuudessa vuosi 2012 saatetaan muistaa tuhkan läpimurtona, kirjoittaa Wall Street Journal.

Huippuravintoloiden kokit keräävät mainetta aineella, joka vielä vähän aikaa sitten luettiin keittiöjätteeksi.

Eri raaka-aineista saa erilaista tuhkaa mausteeksi ruoka-annoksiin ja kokkien luovuus kukkii liekin äärellä.

Bostonilaisen ravintolan L'Espalierin omistaja Frank McClelland viljelee omat raaka-aineensa maatilallaan ja aloittaa päivänsä polttamalla vihanneksia ja muita ruokia tuhkaksi. Newyorkilaisen Aquavitin kokki Marcus Jernmark suosii heinätuhkaa ja sanfranciscolaisen Azizan Mourad Lahlou maustaa jugurttinsa purjon tuhkalla.

Chigacolaisen Blackbird-ravintolan Dana Cree puolestaan maustaa jälkiruokajäätelöannoksensa heinätuhkalla.

Uutta ravintolaa avaamassa oleva Will Gilson kehittää parhaillaan ruoka-annoksia, jotka on maustettu sipulin ja valkosipulin tuhkalla, ja esimerkiksi Japanissa valmistetaan pihviannoksia, joissa liha on maustettu vihannestuhkalla.

Aivan uusi idea tuhkan mausteena käyttö ei ole, sillä keinoa on käytetty muun muassa Euroopassa jo pitkään juustojen maustamiseen. Nyt tuhka on kuitenkin leviämässä uusille alueille.

”Se on kuin sekoittaisi uutta viinimakua”, kuvailee McClelland intohimoaan WSJ:lle.
Vauuuu! Taidankin käydä saunan tuhkaluukun tyhjentämässä ja pistää makustellen.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
...

Äite, kun oli kuolemaisillaan syöpään, jostain sai päähänsä, että koivuntuhkavesi parantaa syövän. Arvatkaas kuka kaiveli saunanpesää ja veivasi tuhkacocktaileja. Eivät auttaneet.
 
Ylös