Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4948
Sijainti
Vantaa
Helsinki julistaa sodan lumelle

Helsinki aikoo tänään julistaa sodan elämää vaikeuttaville kinoksille. Asiasta kertoi Helsingin sanomat.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ja kaupungininsinööri Raimo K. Saarinen jalkautuivat eilen kaupunkilaisten arkeen ja perehtyivät siihen miten kinokset vaikeuttavat elämää. Sauri on luvannut kertoa myöhemmin tänään mihin poikkeustoimiin kaupunki aikoo ryhtyä, jotta liikenne sujuisi paremmin. Esimerkiksi eilen julkinen liikenne oli hetkittäin siinä jamassa, että matka-ajat venyivät normaalipäivään verrattuna moninkertaisiksi.

Nelosen uutiset seuraa tänään aihetta sekä netissä että tv-uutisissaan.
Jäädään innolla odottamaan tuloksia! Nythän voisi ottaa jälleen turvapaikan hakijat lumitöihin.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Jäädään innolla odottamaan tuloksia! Nythän voisi ottaa jälleen turvapaikan hakijat lumitöihin.
Helsingissä on noin 30000 työtöntä. Tuolla porukalla pitäisi kaupungin puhdistua lumesta ilman ainoatakaan työkonetta. Lumilapio kouraan. Poliittisia valintoja. Mieluummin makselevat kahvittelutoimikunnille kuin hyödyllisen työn tekijöille.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Helsingissä on noin 30000 työtöntä. Tuolla porukalla pitäisi kaupungin puhdistua lumesta ilman ainoatakaan työkonetta. Lumilapio kouraan. Poliittisia valintoja. Mieluummin makselevat kahvittelutoimikunnille kuin hyödyllisen työn tekijöille.
Mihin ne sitä lunta lapioisi, jos ei ainuttakaan työkonetta olisi sitä pois viemässä? Pisteiden A ja B välillä?
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Mihin ne sitä lunta lapioisi, jos ei ainuttakaan työkonetta olisi sitä pois viemässä? Pisteiden A ja B välillä?
Toinen työtön lapioisi lunta 5m päähän ja toinen lapioisi sen takaisin siihen mistä on otettu. 100% työllisyys!
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Mihin ne sitä lunta lapioisi, jos ei ainuttakaan työkonetta olisi sitä pois viemässä? Pisteiden A ja B välillä?
No kuule niistä työttömistä tekisi vaikka jonon, jota pitkin kaikki lumi siirtyisi kolera-altaaseen.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
'Juon parhaillaan' toikki taitaa olla aika laiton. Ja Webbis pitelee käsiä munissa ja puhaltelee niihin vain välillä.:thumbfh::alppu:

Alkoholimainonnan rajoja koetellaan netissä

Alkoholilaki kieltää alaikäisille mainonnan mutta esimerkiksi internetin yhteisöpalvelu Facebookissa tapahtuvaan mainostamiseen viranomaisten on vaikea puuttua. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira epäilee, että alkoholimainontaa koskevaa lakia kierretään sosiaalista mediaa käyttämällä.

Ympäristöterveyspäällikkö Merja Vuori Valvirasta kertoo, että alkoholimainoksien linkittäminen omille sivuille on useimmiten harmitonta huvittelua mutta joskus takana voi olla myös tietoinen markkinointikeino.

- On epäily, että sosiaalisen median avulla kierretään lakia liittämällä mainontalinkkejä sinne omille sivuille. On se ihan mahdollista, että siellä on joku toiminnanharjoittaja, jolla on omasta bisneksestään kysymys.

Valvirassa on törmätty viime aikoina toiseenkin ilmiöön. Vuori kertoo, että väkevien alkoholijuomien valmistajilta ja maahantuojilta on lipsahtanut liikekumppaneille tarkoitettuja tuotetietoja kaikkien ulottuville nettiin. Lain mukaan väkevien mainostamisen kuluttajille on kielletty.

- Se on tällaista takaa-ajoa tai piiloleikkiä, että sitten se korjataan mutta sitten hetken päästä se saattaa olla siellä uudestaan. Yleensä vastaus on ollut, että se on vahingossa joutunut sivustolle, ettei se ole tarkoitettu kuluttajien nähtäväksi.

Valvirassa on huomattu, että nettimainonnasta tulevat kantelut ja selvityspyynnöt ovat kasvamaan päin.

- Niitä tulee kuluttajilta ja yrittäjiltä, kun he ilmoittavat toistensa sivustoista. Myös kansalaisjärjestöt ilmoittavat havainnoistaan, Vuori kertoo.

Netissä kävijän ikärajaa mahdoton kontrolloida
Valvojan näkökulmasta internet on aikamoinen savotta seurattavaksi. Esimerkiksi televisiossa alkoholia saa mainostaa vasta iltayhdeksän jälkeen mutta netissä mainosaika on rajaton. On myös valmistajia, jotka näyttävät tv-mainoksia omilla nettisivuillaan.

Terveyden edistämisen keskuksen kehittämispäällikkö Ritva Varamäki on huolestunut etenkin lasten ja nuorten altistumisesta mielikuvamainonnalle.

- Uskon, että nettimainonta ehkä lisääntyy. Jos mielikuvamainonnalle ei tehdä mitään niin myös se, että mainoksia laitetaan YouTubeen.

Suomessa alkoholin mielikuvamainonnan rajoittamista on pohdittu sosiaali- ja terveysministeriön asettamissa työryhmissä jo pitkään. Varamäen mukaan lakimuutosta tarvitaan. Alkoholitehtailijoiden luoma itsesäätely internetissä toimii kehnosti, jos ollenkaan.

- Teollisuus puhuu aina tästä itsevalvonnasta mutta aukkokohtia siellä on jatkuvasti. Ei se riitä, että siellä on se ikäraja, jota voi rikkoa yhdellä klikkauksella. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten huonosti laki toimii tällä hetkellä.

YLE Uutiset / Mari Mäkinen
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
'Juon parhaillaan' toikki taitaa olla aika laiton. Ja Webbis pitelee käsiä munissa ja puhaltelee niihin vain välillä.:thumbfh::alppu:
Olen väpätyttänyt äänihuuliani koko päivän. Lienee siis syytä kiiruhtaa 'Juon parhaillaan"-ketjuun (jota en vaivaudu normaalisiti edes lukemaan) paheksumaan ja nillittämään. :thumbup:
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18407
Päivän muutamia uutisia:

Halonen: Terrori-isku voi tapahtua Suomessakin

Presidentti Tarja Halosen mukaan ei pidä tuudittautua siihen, etteikö Tukholman tapainen terrori-isku voisi tapahtua Suomessakin.
- Oma kantani on ollut, ettei kysymys ole siitä, että jos, vaan että milloin.
Koska kyllahän tämä maailma on yhteinen, hän sanoi suomalaistoimittajille Pietarissa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

- Ei oikeastaan muuta voi sanoa kuin että on tiedetty, etta näin voi tapahtua eikä se ole poissuljettua, etteikö meilläkin tapahtuisi.

Halonen kertoo seuranneensa Tukholman tapahtumia myös Pietarissa ollessaan.

Hänen mukaansa Pohjoismaiden tapaiset hiljaiset maat voivat olla erityisen houkuttelevia ekstremistiryhmien kannalta.

- Kun jossain on kovin hiljaista, niin se on hyvä tapa saada itselleen julkisuutta, että seuraava isku tapahtuu juuri tällaisella alueella, hän muistutti.

Halosen mukaan viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta Suomessa mahdollisesti suunniteltavat iskut saataisiin tietoon etukäteen.

- Meillä on aika traumaattiset kokemukset näistä omista itsemurhantekijöistämme. Mutta se on auttanut meitä selvittämään, että joskus ihmiset ovat mukana jossain organisaatiossa ja joskus he vain saavat kimmokkeen jostain. (IS)
Miekkamies otti panttivankeja päiväkodissa Ranskassa

Ranskan poliisi on lähettynyt erikoisryhmän päiväkotiin Besanconissa, jossa kaappaaja pitää panttivankeinaan lapsia.
Kahdella miekalla aseistettu nuori mies otti aamulla alun perin 20 panttivankia, kertoivat poliisilähteet Le Monde -lehdelle.

Eri tietojen mukaan neljätoista tai viisitoista heistä pääsi vapaaksi puolen päivän aikaan Suomen aikaa.

Päiväkodin kaikki muut tilat on tyhjennetty lapsista ja henkilökunnasta.

Sieppaaja ilmeisesti toiminut yksin. Häntä kuvataan noin 17-vuotiaaksi.

Nuorukaisen motiiveista ei saatu heti tietoja. Ranskan median mukaan hän on kärsinyt depressiosta. (IS)
Rankkasateet ja hiekkamyrskyt riehuivat Egyptissä

Ainakin 24 ihmistä on saanut surmansa rankkasateissa ja hiekkamyrskyissä Egyptissä viikonlopun aikana.

Kuolonuhrien määrä saattaa vielä kasvaa, sillä pelastustyöt ovat kesken.

Suurin osa sai surmansa liikenneonnettomuuksissa ympäri Egyptiä. Viranomaisten mukaan onnettomuuksien syynä oli hiekkamyrskyjen ja sateen aiheuttama heikko näkyvyys.

Kolme ihmistä sai lisäksi surmansa, kun kuusikerroksinen tekstiilitehdas sortui rankkasateissa Aleksandriassa.

Aleksandrian ja Punaisenmeren satamat avattiin maanantaina jälleen liikenteelle ja laivaliikenne Suezilla palautui normaaliksi.

STT
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Tulee lähettävän ryhmän nimestä mieleen avarakatseiset ateistit :ahem:
Somaliliiton toimistolle lähetettiin sianpää

STT

Somaliliiton Helsingissä sijaitsevalle toimistolle on lähetetty sianpää, kertoo Suomenmaa verkkosivuillaan. Lehden mukaan paketin mukana tuli lappu, jossa toivotettiin hyvää joulua. Lähettäjäksi oli merkitty Vapaat ajattelijat -niminen ryhmä.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Vaakon Nakin talo paloi Pispalassa, syttymissyystä ei vielä tietoa

Tampereella Pispalan valtatie 37:ssä sijaitseva puutalo paloi pahoin maanantaina iltapäivällä. Talon alimmassa kerroksessa sijaitsee Vaakon Nakki -grillikioski. Talo on yksi Pispalan vanhoista puutaloista. Päivystävä palomestari Teemu-Taavetti Toivonen kertoo, että kolmikerroksisen talon keskikerroksessa oli todella sankka savu, ja pelastuslaitos purki asumiskäytössä olleen huoneiston lattiaa.

Aamulehti

Nyt on raja ylitetty. Enää rasistiseen uhoiluun ei voi suhtautua vähättelevästi tai naureskellen.

Minä vetoan ihmisiin, että maltilliset ulkomaalaiset sanoutuisivat irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista.

Kaksi vaatteita päällään pitänyttä henkilöä oli poistunut ravintolasta ennen palon leviämistä.

Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan. Jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Tällaista toimintaa ei enää voida hyväksyä ja näin ajattelevia ihmisiä on VALTAVASTI. Liian paljon pahaa on maailmassa aiheutunut sen tähden, että ihmiset ovat olleet hiljaa.

Varsin hyvin muistetaan kuinka 1930-luvulla Saksassa juuri näinkin on saattanut joskus käydä.

Nyt on osoitettava solidaarisuutta Vaakon nakkia kohtaan.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Siitähän kesällä jo ikkuna nyysitty ja nyt pistetty tuleen. Jos tämä ei ole terrorismia, niin mikä sitten? Tekijöitä tulee kohdella vihollistaistelijoina!
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös