Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KEVÄTkausi '11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Jos perussuomalaiset haluaa 5-6 ministerin paikkaa ja ne on vasta kolmanneksi suurin puolue, niin johan tosta tulis kauhee määrä ministerejä, joita mun käsittääkseni piti vähentää. Tai voihan se tietysti olla, että ne(vai se, koska toihan oli vaan yks tyyppi) vaan tahtoo enemmän ministereitä kun muut.
Ootellaan vaan Persujen reaktioita näihin puolueiden etujen karsimisiin. Eikös puoluetuen vähentäminenkin ole ollut heidän perinteinen budjettiehdotus - tällä kertaa vain mogattiin sen kanssa.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Kettunen perustelee liikenneministerin tehtävään ansioitumistaan mm. sillä, että hän oli noin 20 vuotta sitten liikennevaliokunnassa tms. ja hänellä on rekan ajamiseen oikeuttava ajokortti. Johan se nyt on jumakavite kumma, jos ei noilla eväillä salkkua saa. :cool:
Eikös meillä ole työministerinä sellainen ihminen, jonka ainoa työpaikka on ollut Ultra Bran sanoittaja?
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Lukashenko: Pommi-isku oli demokratian vika

Torstai 21.4.2011 klo 14.17

Valko-Venäjän presidentin Aleksander Lukashenkon mukaan Minskin metroiskun syynä oli länsimaiden "sairas demokratiapainostus".
Alexander Lukashenkon mielestä Valko-Venäjälle on tuputettu liikaa demokratiaa.


- Voimme syyttää tästä itseämme. Vaalien alla tänne tungettiin niin paljon demokratiaa, että kaikki - sekä te että minä - aloimme voida pahoin. Demokratiaa oli niin runsaasti, että se oli suorastaan vastenmielistä, Lukashenko sanoi puheessaan torstaina.

Vajaa kaksi viikkoa sitten Minskin metrossa tehty pommi-isku tappoi 13 ihmistä. Iskusta on pidätetty ainakin kahdeksan ihmistä.

Hallitus ei ole tähän mennessä kertonut, mikä iskun motiivi voisi olla. Lukashenkon mukaan iskun tutkimukset ovat yhä kesken.

Lukashenko valittiin joulukuussa uudelleen presidentiksi liki 90 prosentin äänisaaliilla. Vaalit on tuomittu epärehellisiksi.
Kyllä demokratia on paha juttu. Tuoltakin oltaisiin vältytty, jos vaalit olisi jätetty väliin.
 

Örfil

Guest
Lahjoitan Portugalille oman osuuteni velaksi saamistamme ananaksista takaisin nyt Pääsiäispyhinä.

Jos joku maa ihan oikeasti auttoi 39-44 niin se oli Ranska, Italia ja Englanti.
Portugalin ananaksilla ja silakoilla oli varmaan lähinnä humoristista arvoa.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Jos joku maa ihan oikeasti auttoi 39-44 niin se oli Ranska, Italia ja Englanti.
USAltakin tuli, vaikka vähän myöhässä. En mitätöisi myöskään Ruotsin vapaaehtoisia, erityisesti ilmavaivojen apu oli tärkeää.

Ruotsista tuli vapaa-ehtoisten lisäksi 25 lentokonetta, helvetisti kivääreitä runsaasti pst-kalustoa ja tykistöä sekä ammuksia.

Vaikka Ruotsi esti länsimaisen avun tulemista Ruotsin läpi, niin siitä huolimatta sieltä tuli apua.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Ruotsillahan ei sillon paljon ollut, siihen nähden antoivat lähes kaiken minkä irti saivat. Sitä ei voi olla huomioimatta. Kauttakulun estäminen taas oli politiikkaa Saksan suuntaan. Pohjois-Ruotsin malmikaivoksistahan vietiin lähes koko tuotanto Saksaan teräksen valmistamiseen. Mikäli länsijoukkoja olisi virrannut Ruotsin läpi, niin se olisi vaarantanut malmikuljetukset. Saksa ei tällöin olisi epäröinyt hetkeäkään Ruotsin miehittämistä. Samojen malmikaivosten (ja Rjukanin raskasvesilaitoksen) takiahan Saksa miehitti Norjan, ja samoista syistä saksalaiset halusivat Suomessa nimenomaan pohjoisessa rintamavastuun. Näin malmi saatiin suojattua omien joukkojen voimin kaikilta suunnilta ilman Ruotsin miehittämistä ja Ruotsi säilyi virallisissa papereissa liittoutumattomana, vaikkakin käytännöstä voidaan olla perustellusti eri mieltä.

edit: Toisaalta taas, Ruotsissa varmasti ymmärrettiin sekin että jos venäläiset olisivat päässeet Tornionjoelle, niin Saksan olisi ollut pakko reagoida. Eli Ruotsin liittoutumattomuus ja suhteet Saksaan riippuivat moneltakin kantilta talvisodan tuloksesta. Näin ollen ymmärretään miksi Ruotsi antoi niin paljon materiaaliapua, ei pelkästään myötätunnosta Suomea kohtaan vaan myös omien intressiensä tähden.
 
Viimeksi muokattu:

Sinäputki

Troll
Liittynyt
13.7.2010
Viestit
4216
Sijainti
Trollhättan
Kyllä demokratia on paha juttu. Tuoltakin oltaisiin vältytty, jos vaalit olisi jätetty väliin.
Olisi mukava kysyä herra Lukashenkolta, miksei Suomessa tapahdu metroiskuja. Täällähän demokratiaa on viime aikoina ollut niin paljon, että siihen melkein tukehtuu. Annetaankohan Valko-Venäjän kansalaisille rokotuksia tätä vakavaa epidemiaa varten?
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Paikallinen leirintäalue vähän kärähti. Oikeastaan vähän enemmänkin.

Matkailukeskus syttyi lakkaräteistä Riihimäellä

Torstai 21.4.2011 klo 16.20

Tulipalo aiheutti jopa puolen miljoonan euron vahingot yksityisessä matkailukeskuksessa Riihimäellä torstain vastaisena yönä.

Poliisin arvion mukaan Lempivaaran palon sytyttivät kalusteiden lakkauksessa käytetyt rätit.

Ylikonstaapeli Jouni Viljasen mukaan vahingot ovat pahimmat juuri sen astian vaiheilla, johon oli kerätty tanssilavan pöytien ja tuolien kunnostuksessa käytettyjä lakkarättejä. Äkillisestä leimahtamisesta kertoi myös silminnäkijä, matkailukeskuksen asiakas, joka yritti sammuttaa paloa sen alkuvaiheissa.

Tanssilavan lisäksi palossa tuhoutui noin 300-neliöinen päärakennus, joka toimi matkailukeskuksen ravintolana.

Vakuutusyhtiön edustaja arvioi palon vahingoiksi 400 000-500 000 euroa.

Lempivaara peruutti palon takia kaikki tapahtumat ja ruokatilaukset, mutta jatkaa mökkien sekä asuntovaunu- ja telttapaikkojen vuokrausta.

STT

Iltapulu

Paska paikka. Karavaanareiden mielestä Suomen toisiks huonoin. En tiedä, miten voi olla vielä tota huonompi.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Polliisi sanoi:
Poliisi jatkanut Joensuun Rantakylässä tapahtuneen ammuskelun tutkintaa

Pohjois-Karjalan poliisilaitos on jatkanut 20.4.2011 Joensuun Rantakylässä tapahtuneen ammuskelun tutkintaa. Asian johdosta on pidätettynä kaksi henkilöä. Tähän mennessä tutkinnassa on tullut ilmi, että kyseessä on kahden henkilön välillä ollut välienselvittely, jonka yhteydessä ammuttiin yksi laukaus. Kukaan ei loukkaantunut laukauksen johdosta. Poliisi on takavarikoinut teossa mahdollisesti käytetyn ampuma-aseen. Asian tutkintaa jatketaan edelleen.
On ne sitten näemmä oikeasti ampuneet, jotteivat Trip-mehua poksautelleet.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
YLE sanoi:
Stukin Laaksonen arvostelee Tshernobylin suojakuorihanketta


Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Jukka Laaksonen arvostelee jyrkästi Tshernobylin ydinreaktorin suojarakennushanketta. Kiovan ydinturvallisuuskokouksessa tänään puhuneen Laaksosen mukaan reaktori pitäisi peittää halvemmalla katteella ja keskittyä sen sijaan ratkaisemaan reaktorin sisällä olevan ydinjätteen loppusijoitus. Suojarakennelmaan on juuri luvattu yli 500 miljoonaa euroa lisärahaa.

Juuri, kun Kiovan kokouksessa on joukolla kiitetty kymmenien maiden intoa lahjoittaa rahaa Tshernobylin tuhoutuneen ydinreaktorin peittävään sarkofagiin, Suomen Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja haukkuu hankkeen pystyyn.

Suojarakennusrahaston jäseneksi vuoden alussa nimitetyn pääjohtaja Jukka Laaksosen mukaan asia olisi alun perin pitänyt hoitaa toisin.

-Tänne syydetään ihan turhan paljon rahaa, että ei se turvallisuuden lisääntyminen ole missään suhteessa tähän rahankäyttöön, huomattavasti pienemmällä rahamäärällä olisi saatu aikaan ihan samat toimenpiteet, Laaksonen sanoo.

Vuotavan suojakuoren peittävä ja miljardi euroa maksava sarkofagi on Laaksosen mielestä suorastaan turha.

- Se on kuitenkin vain tilapäisratkaisu. Me ehdotimme jo muutama vuosi sitten Suomen paikallisen suurlähettilään kanssa, että pistäisivät siihen päälle tällaisen Rannilan peltikaton, niin se ajaisi saman asian ja tulisi hiukan halvemmaksi.

25 vuotta sitten tapahtuneen ydinonnettomuuden jälkien siivoukseen on tähän mennessä pantu kansainvälistä rahaa satoja miljoonia euroja. Laaksosen mielestä näissä hankkeissa on asiantuntemus ollut sitä kauempana, mitä useampia rahoittajia niillä on ollut.

- Siellä on tehty projekteja, joissa rahaa on palanut kyllä aivan vääriin asioihin eikä sitä ole käytetty sillä tavalla kuin sen olisi voinut tehokkaasti käyttää, Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Jukka Laaksonen sanoo.

Rahoista on Laaksosen mukaan hyötynyt oikeastaan vain Ukrainan valtio.

- Heidän kannaltaan on tietysti hyödyllistä, että tehdään isoja projekteja, jotka tuovat maahan paljon rahaa ja työtä.

Uusi suojakuori estää säteilyn pääsyn ympäristöön 100 vuoden ajan. Laaksosen mukaan se ei ongelmia poista.

- Kyllä lopullinen ratkaisu on se, että ne vaaralliset aineet pakataan sopiviin pakkauksiin ja loppusijoitetaan turvallisesti jonnekin.

Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden hoitoakin arvostellut Jukka Laaksonen pettyi Kiovan kokoukseen muutenkin - kokouksessa ei hänen mukaansa juuri mitenkään kajottu siihen, miten jo toimivista ja rakenteilla tai suunnitteilla olevista ydinvoimaloista tehtäisiin entistä turvallisempia.

YLE Uutiset / Marja Manninen, Kiova
:D:D:D

Tämä Laaksonen kipuaa kovaa kyytiä omaksi suosikikseni kaikista kommenttiautomaateista.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Taas tullut luettua Jyvät & akanat...
Mikkeli 25.4.1904 sanoi:
Monet ihmiset, joita vaivaa ankarat, tarpeellisen ruuan puutteesta johtuneet vatsakivut, ovat ruvenneet itse keksimään parannuskeinoja tautinsa ehkäisemiseksi. Yksi tämmöinen hyvin nykyaikainen ja paljon käytetty parannuskeino on itsemurha. Ja täytyy myöntää että se on parannuskeino, joka aina tepsii.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Koirana käsitän sen kokoisen elukan, ettei sitä tarvitse ottaa syliin, kun kissa tulee vastaan:eek:
Mummolassa oli sen verran pahansisuinen kissa etta naapureitten koirat juoksi pakosalle sen kohdatessaan. Tai viimeistään siinä vaiheessa kun kissa hyökkäsi kimppuun. Ja puhutaan pystykorvista, saksanpaimenkoirista etc. Kyseinen kissa käyttäytyi kuin vahtikoira.

Kissatappeluistakin sille oli tullut naarmuja ympäri kattia ja toinen korvanlehti oli pelkkä tynkä. Häntä oli mallia töpö jo syntymästä lähtien.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös