Yksi kun poksahtaa niin ihmismieli alkaa pohtia josko nyt olisi "poksahteluaika" ja joka ikinen siirros ympäri maailman päättäisi poksahtaa just nyt. Samaan aikaan ihmismieli alkaa tutkia niitä keskisuuria poksumisia ympäri maailman ja kauhistuu että herrajjumala niitä on ollut paljon JUST NYT, mutta ei kuitenkaan huomaa että samanlaisia tapahtuu jatkuvasti ja koko ajan.Enämpi spekuloin sitä mahdollisuutta, että nämä siirrokset "poksahtelevat" nyt todennäköisemmin lähitulevaisuudessa. Tätä onnettomuutta edelsi runsaat keskisuuret järistykset ympäri mannerlaattoja.
Mutta onko se sitten murehtimista vai märehtemistä. En väittäisi ihan näinkään eli enämpi spekulaatiota jne. Eikä tässä mitään yöunia ole mennyt...
Lisäsin tyylikkäästi mannerlaatat tuohon toisesta kartasta:
Mitäköhän sä oikein selität.Yksi kun poksahtaa niin ihmismieli alkaa pohtia josko nyt olisi "poksahteluaika" ja joka ikinen siirros ympäri maailman päättäisi poksahtaa just nyt. Samaan aikaan ihmismieli alkaa tutkia niitä keskisuuria poksumisia ympäri maailman ja kauhistuu että herrajjumala niitä on ollut paljon JUST NYT, mutta ei kuitenkaan huomaa että samanlaisia tapahtuu jatkuvasti ja koko ajan.
Nimenomaan maanjäristysten sarjoistahan on kyse. Eikä mistään ihan jokapäiväisestä asiasta. Se, että isoja järistyksiä ei ole joka päivä on tietty selvä. Jatkumo etelästä pohjoiseen Japaniin (eli iso muutos siirtymissä) ja sieltä mm. Losin alueelle saattaisi olla looginen.Ei ne kulje sarjoissa, järistykset, ne tulevat kun on tullakseen ja jos kaksi samanlaista sattuu lyhyeen aikaan, se on sattumaa.
Ja sekaannusten välttämiseksi, lounaassa näkyvä Sendain voimala ei ole lähelläkään sitä Sendain kaupunkia, johon tsunami iski. Sendain kaupunki sijaitsee Onagawan luona, eli Fukushiman voimaloiden pohjoispuolella.Lisäsin tyylikkäästi mannerlaatat tuohon toisesta kartasta:
Ihan yllätystietona sulle, ettei Kiina tai myöskään Koreat ole Japanin rannikolla.Länsirannikolla on Kiina...
EDIT: Tulipahan todistettua oma tietämättömyys taas kerran. Koreathan siellä, Venäjä ja Kiinakin sitten ihan kuitenkin niiden varjoissa..
Näinhän sitä nopeasti olettaisi, mutta ihmettelen silti, että meren läheisyys esimerkiksi nyt tuolla Japanissa ei tuntunut auttavan asiaa ollenkaan, vaan jouduttiin turvautumaan vaihtoehtoisiin jäähdytysmenetelmiin."Jäähdytykseen tarvittavan veden takia" oli jo aiemmin esitettynä. Varmaan muitakin syitä löytyy, mutta luulis tuon olevan tärkein.
Sie yrität löytää yhdestä järistyksestä koko Tyynenmeren ympäri ulottuvaa jatkumoa..Mitäköhän sä oikein selität.
No ei..Nimenomaan maanjäristysten sarjoistahan on kyse. Eikä mistään ihan jokapäiväisestä asiasta. Se, että isoja järistyksiä ei ole joka päivä on tietty selvä. Jatkumo etelästä pohjoiseen Japaniin (eli iso muutos siirtymissä) ja sieltä mm. Losin alueelle saattaisi olla looginen.
En yritä löytää, vaan spekuloin sellaisen mahdollisuudella. Eikä tämän kaltainen spekulaatio ole varmaan keneltäkään pois....Sie yrität löytää yhdestä järistyksestä koko Tyynenmeren ympäri ulottuvaa jatkumoa..
On varmaan täysin mahdollista ja loogista, että jännitteiden muuttuminen yhdessä paikassa voi heijastua jossakin vaiheessa muualle. Tässä tilanteessahan tapahtui (keskisuuria) järistyksiä ympäri mannerlaattaa, eikä pelkästään Japanissa, kuten tuosta kuvasta saa käsityksen...Mitään merkkiä mistään helvetin jatkumosta ei ole, eikä sitä järjen ja logiikan mukaan tulekaan, sillä ei se koko Tyynenmeren laatta yhden paikallisen poksun takia hyppää suuntaan X ja laukaise kaikkea jännitystä kaikkialla.
No kuule kerropa semmonen ajanjakso maailmanhistoriassa jolloin Tyynenmeren laatan ympärillä EI olisi tapahtunut keskisuuria järistyksiä.On varmaan täysin mahdollista ja loogista, että jännitteiden muuttuminen yhdessä paikassa voi heijastua jossakin vaiheessa muualle. Tässä tilanteessahan tapahtui (keskisuuria) järistyksiä ympäri mannerlaattaa, eikä pelkästään Japanissa, kuten tuosta kuvasta saa käsityksen...
Toissaviikon maanantai 12.00 - keskiviikko 11.30 oli melko rauhallista.No kuule kerropa semmonen ajanjakso maailmanhistoriassa jolloin Tyynenmeren laatan ympärillä EI olisi tapahtunut keskisuuria järistyksiä.
Kuvassa on viikon aikana tapahtuneet yli 5 magn. järistykset ympäri mannerlaattaa. Olivatko ne ennakkojäristyksiä Japanin isommalla "pamaukselle"? Onko niillä yhteys? Etäisyys?No kuule kerropa semmonen ajanjakso maailmanhistoriassa jolloin Tyynenmeren laatan ympärillä EI olisi tapahtunut keskisuuria järistyksiä.
Ei pitäisi olla kovin hankala rasti, mikäli teoriasi pitää edes vähän vettä.
Psst.. Sitä ei ihan turhaan kutsuta englanniksi nimellä Pacific Ring of Fire
Ja vertailuarvot vuoden, viiden vuoden, kymmenen vuoden, kahdenkymmenen vuoden ajalta on.. mitä?Kuvassa on viikon aikana tapahtuneet yli 5 magn. järistykset ympäri mannerlaattaa. Olivatko ne ennakkojäristyksiä Japanin isommalla "pamaukselle"? Onko niillä yhteys? Etäisyys?
Tuon kokoisia järistyksiä ei ole käsittääkseni "ihan jatkuvasti".
..pari päivässä. Valitettavasti tuo viikon otanta ei enää näytäkään kovin erikoiselta.800 per year
En tiedä mikä aikaväli olisi sulle riittävä. Se on selvä, että järistyksiä tapahtuu paljon.Ja vertailuarvot vuoden, viiden vuoden, kymmenen vuoden, kahdenkymmenen vuoden ajalta on.. mitä?
No voi herra isä hyvä mies, jos sie väität että joku on poikkeuksellista ja esität viikon tilaston asiasta, niin totta helvetissä siulla pitää olla vertailuotanta joka näyttää että normaalitilanne on toisenlainen.En tiedä mikä aikaväli olisi sulle riittävä. Se on selvä, että järistyksiä tapahtuu paljon.
Tämän viikon aktiivisuus keskisuurissa (ja isoissa) järistyksissä oli joka tapauksessa poikkeuksellista. Tätä on kaiketi mahdotonta kiistää.
No niinpä tietysti. Mutta siellä lähimaastossa kuitenkin. Tai jos ei maastossa, niin vesistössä. Tai jotain sinnepäin.Ihan yllätystietona sulle, ettei Kiina tai myöskään Koreat ole Japanin rannikolla.