Heh. Pätkitty lainaus on aina hyvä tehokeino.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös Saksan päätös vähentää kasvihuonepäästöjä 40% vuoteen 2020 mennessä kun Suomen päätös on vain puolet siitä.In the coming years, the nine nuclear power stations remaining in operation in Germany will gradually be replaced by 18 fossil-fueled power stations that are currently under construction, as well as by more efficient use of electricity, added renewable-energy capacities and up to 10 new highly efficient, quick-response gas-fueled power stations.
Mutta ei siinä mitään jos ydinvoimauskovaiset haluavat vielä valaa omaa uskoaan. Niitä valuhommia nimittäin vielä riittää Olkiluoto IIIssakin.In keeping with our ambitious climate-protection goals (reducing our greenhouse-gas emissions by 40 % by 2020, and by 80 % to 95 % by 2050, with respect to their 1990 levels), we want to increase renewable energies' share of our electricity supply from its current level of 17% (as of 2010) to at least 35% by 2020 and to a total of at least 80 % by 2050.
Myös Ruotsi on tehnyt monta mielenkiintoista energiapäätöstä, jotka on sittemmin peruttu kun eivät olekaan toteutuneet vain päättämällä.Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös Saksan päätös vähentää kasvihuonepäästöjä 40% vuoteen 2020 mennessä kun Suomen päätös on vain puolet siitä.
Ymmärtääkseni Saksan energiastrategia on ollut olemassa jokseenkin vastaavassa muodossa jo ennen Fukushimaa poislukien nopeutettu siirtyminen ydinvoimasta. Tavoitteiden hyvyydestä ei vissiin voi olla kuin yhtä mieltä. Se, että vastustaa yhden vaihtoehdon rajaamista pois ja korvaamista fossiilisilla polttoaineilla aikana, jolloin pitäisi saavuttaa nämä kunnianhimoiset tavoitteet ei kuitenkaan ihan välttämättä ole ydinvoimauskovaisuutta.Mutta ei siinä mitään jos ydinvoimauskovaiset haluavat vielä valaa omaa uskoaan. Niitä valuhommia nimittäin vielä riittää Olkiluoto IIIssakin.
Näytä olevan väliä vaikka on äärimmilleen keskitettyä ja vanhenevaa energiatuotantoa, riskialtista ja kallistuukin koko ajan. Päivä päivältä suorastaan.
Uskoo ken uskoo.Vuonna 2009 valmistunut Olkiluoto 3;olmonen yskäsee amppeerit piuhoihin jo vuonna 2015.
Osuus, jota en tajua lienee se, miksi pitää olla joku tavoitevuosi sen sijaan, että mentäisiin esim. laitosten käyttöiän mukaan. Paine uuden keksimiseen on kieltämättä ihan pätevä perustelu.Noin yleisesti vastaan, että ilman ydinvoiman alasajoa ei tule tarpeeksi painetta kehittää uusiutuvia energiamuotoja, aurinkoa, tuulta, vettä, älykkäitä sähköverkkoja jne.
Ydinvoimalla on keskittyneenä energiamuotona vielä vahva teollisuutta ohjaava ja sen pitkässä juoksussa sen kehitystä hidastava vaikutus. Tämä on toki spekulointia, mutta perusteitakin sille löytyy.
Ei tuokaan liene kovin pitkäaikainen vaihtoehto olettaen, että nykymallin voimaloista luovutaan jollain aikataululla.Oletko muuten sitä mieltä, että kaikki ydinvoimaan liittyvät vaihtoehdot ovat poikkeuksetta huonoja, vai olisiko nykyistä ydinjätettä polttoaineenaan käyttävä ja puoliintumisajaltaan huisisti siedettävämpää jätettä sylkevä vaihtoehto tavoittelemisen arvoinen?
En enää tajua mikä on kysymys mutta kyllähän sähkö on kiva juttu.Oletko muuten sitä mieltä, että kaikki ydinvoimaan liittyvät vaihtoehdot ovat poikkeuksetta huonoja, vai olisiko nykyistä ydinjätettä polttoaineenaan käyttävä ja puoliintumisajaltaan huisisti siedettävämpää jätettä sylkevä vaihtoehto tavoittelemisen arvoinen?
Ei toki. En kuitenkaan toistaiseksi ole kuullut ikuiseksi suunnitellusta tuotantolaitoksesta.Ei tuokaan liene kovin pitkäaikainen vaihtoehto olettaen, että nykymallin voimaloista luovutaan jollain aikataululla.
Sähköllä pääsee pitkälle, esim. kuuhun.En enää tajua mikä on kysymys mutta kyllähän sähkö on kiva juttu.
Tarkoitin tietenkin sitä pahempaa kakkaa tuottavaa laitostyyppiä.Ei toki. En kuitenkaan toistaiseksi ole kuullut ikuiseksi suunnitellusta tuotantolaitoksesta.
Älä pilkkaa Dompparia.Tarkoitin tietenkin sitä pahempaa kakkaa tuottavaa laitostyyppiä.
Saa sitä taas rienata, kun synttäri meni jo.Älä pilkkaa Dompparia.
Ovat liian kalliita, piilotuettuja (onnettomuuksia ei vakuuteta, joten niiden aiheuttamat tuhot tulevat veronmaksajien maksettaviksi), liian kompleksisia hallita, mutta se hyvä mainitsemissasi hyötyreaktoreissa on että niiden sylkemä jäte käy liki sellaisenaan ydinaseiden materiaaliksi. Siinä jos missä siedettävä keino päästä jätteestä eroon, ostajista ei liene pulaa.Oletko muuten sitä mieltä, että kaikki ydinvoimaan liittyvät vaihtoehdot ovat poikkeuksetta huonoja, vai olisiko nykyistä ydinjätettä polttoaineenaan käyttävä ja puoliintumisajaltaan huisisti siedettävämpää jätettä sylkevä vaihtoehto tavoittelemisen arvoinen?
Jos rakennetaan näitä viis riviin siihen missä nykyään on Pori.Ovat liian kalliita, piilotuettuja (onnettomuuksia ei vakuuteta, joten niiden aiheuttamat tuhot tulevat veronmaksajien maksettaviksi), liian kompleksisia hallita, mutta se hyvä mainitsemissasi hyötyreaktoreissa on että niiden sylkemä jäte käy liki sellaisenaan ydinaseiden materiaaliksi. Siinä jos missä siedettävä keino päästä jätteestä eroon, ostajista ei liene pulaa.
Tässä asiassa lienee saavutettu lopullinen konsensus.Jos rakennetaan näitä viis riviin siihen missä nykyään on Pori.