GT ja protot 2012

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18384
FIA World Endurance Championship sarjan entry lista. ACO julisti Le Mansin 24 tunnin kilpailuun osallistuvat 56 autokuntaa ja muutama autokunta löytyy varalistalta.
Ei kyllä ollut. Tähän asti virallinen kanta oli "selected races" (Spa, LM ja Fuji mainittuna). Oli tuo toki nähtävissä.
Niin no virallinen, mutta ei promo tilaisuudessa Toyota enää mitään Sebringistä maininnut, mutta se siitä.
 
Viimeksi muokattu:

Jarppi

The Trulli Train
Liittynyt
30.4.2010
Viestit
1405
Sijainti
Home
Japanilaisvalmistaja Dome paljasti tänään suunnitelmat ja palaa Le Mansin 24 tunnin kilpailuun mukaan S102.5 LMP1 autollaan, yhteistyössä Team Pescarolon kanssa. Entiset Peugeot-kuljettajat Nicolas Minassian ja Sebastien Bourdais on valittu auton kuljettajiksi ja he hakevat vielä ranskalaisten partneriksi kolmatta kuljettajaa joka tulisi olemaan japanilainen. Auto tekee debyytin SPA:n WEC osakilpailussa myöhemmin tänä vuonna, mutta sitä ennen auto nähdään mukana jo ELMS kauden avaavassa Paul Ricardin testisessiossa. Edellisen kerran Dome oli mukana näissä piireissä vuonna 2008.
Hyvä diili noin muutenkin eikä paljastaan Pescarolon kannalta.
 

S.A (Orginal)

Well-known member
Liittynyt
13.2.2001
Viestit
1018
Sijainti
Vantaa
Joo kyllä minä tämän pätkän olen nähnyt. Hyvä että kehittävät näitä juttuja, siitä hyötyy sitten mattimeikäläinen myöhemmin.
MUTTA kun puhutaan kilpa-autosta, niin mulle se tarkottaa ihan jotain muuta kun hypridiä. Vaikka on tuo Toiota nopea ihan takuulla, niin itse lämpenen huomattavasti enemmän puhtaista moottoreista, eikä avustimista.
Mutta tää nyt on tätä mun mielipidettä taas, jyrkkää ja suvaitsematonta.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18384
Niin olin ymmärtänytkin ja täällä hahmotelma autosta
No itsehän tuossa jo linkitin aiemmin, mutta tapasi mukaan et huomannut. Autohan on jo tuttu vuodelta 08 ja lähinnä toi hainevä tullut uutena näin jälkeenpäin.
 

Jarppi

The Trulli Train
Liittynyt
30.4.2010
Viestit
1405
Sijainti
Home
Mikko Eskeliselle huippupesti Espanjan IberGT ratasarjasta - Team Novadriver voittajatiimin Audi R8 GT3-auton rattiin. Tallitoveriksi Suomenmestari saa portugalilaisen Cesar Campanicon, joka on urallaan kahdesti voittanut IberGT ja Portugalin mestaruudet ja kerran sijoittunut kolmanneksi GT3 EM-sarjassa.

IberGT kilpailukalenteri 2012:
- 28-29.04.2012 - Algarve (Portugali)
- 19-20.05.2012 - Jarama (Espanja)
- 16-17.06.2012 - Navarra (Espanja)
- 01-02.09.2012 - Valencia (Espanja)
- 13-14.10.2012 - Jerez (Espanja)
- 03-04.11.2012 - Montmeló (Espanja)
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Tämän vuoden Le Mansissa nähdään ilmeisesti kaksi Aston Martinin umpisurkeaan AMR-ONEen perustuvaa kärryä. Yhtälailla surkuhupaisa Delta Wing -pelleauto käyttää AMR-ONE:n monokokkia, kuten myös uusi Pescarolo 03. Ranskalaistiimi on ostanut Prodriveltä kaksi monokokkia, joista toisesta tehdään kilpa-auto ja toinen jää varakappaleeksi. Autosta säästetään toimivat osat (kokki, ripustukset, vaihteisto), mutta loput (moottori, katteet l. aerodynamiikka) joutavat romukoppaan. Pescan moottoriksi tulee samanlainen Juddin 3.4 l. V8 kuin tiimin Domeen.
 

Pulseplus

Member
Liittynyt
28.8.2004
Viestit
18
Honda CR-Z GT300

Honda osallistuu japanin super gt300 luokkaan CR-Z hybridillä.

"In the GT300 class, Honda will start competition with a CR-Z equipped with a racing hybrid system, supporting the racing activities of Team Mugen through a joint project with M-TEC Co., Ltd. "
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26861
Tuli käytyä viime perjantaina Dubai Autodromella kansallisissa ratakisoissa. Kotoisa tunnelma noin niinkun kilpailija- ja yleisömäärän suhteen eli autoja/pyöriä oli lähdöissä 4-16kpl ja yleisöä muutama kymmenen. Gt-autoja mukana oli vain kolme ja taisinkin niistä jokaisen nähdä viime lokakuussa Kataloniassa. 7 kilpailulähtöä oli päivän aikana.

Sellainen leppoisa kerhokisameininki, jossa pääsylippuja ei myyty ja melkein joka paikkaan sai varikollakin mennä minne kehtasi. Eniten kiinnosti tuo rata-alue ja olihan siellä komiat puitteet etenkin varikolla.

Kumma ettei nuo kisat saa tuolla enempää osanosattajia, vaikka siviililiikenteessä tuntuu kaikennäköstä urheiluautoa viheltävän. Ehkä siellä olis markkinarakoa isohkolle täyden palvelun Gt-autotallille...

Tuon albumin alkupuolella muutama kuva radalta.

 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18384
TOYOTA Racing sai LMP1 autollaan Paul Ricardin radalla päätökseen kolmen päivän testit. Loppu-urakka oli haastava sillä TS030 Hybrid auto vetäisi lopuksi 30-tunnin maraton testit, eli tiimi on nyt putkeen suorittanut yhden kestävyyskisa matkan kokonaan. Testeissä ajoivat kaikki muut tiimin kuljettajat Anthony Davidsonia lukuun ottamatta. Tiimi suorittaa seuraavat testit huhtikuussa. (Kuvat) Vasselon oli heti Peugeotin vetäydyttyä soittanut Davidsonille ja kysynyt miestä tiimiin, britti ei voinut kieltäytya sopimuksesta mutta ei aio ajaa tänä vuonna muita kisoja kuin Le Mansin 24-tunnin kisan. Ensi vuodeksi mies haluaa vakiopestin koko kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18384
Super GT kausi pärähtää käyntiin maaliskuun lopussa Okayaman radalla ja kalenteriin tekee paluun 1000km Suzukan kilpailu parin poissa olo vuoden jälkeen. Viime vuosina kyseistä kilpailua ajettiin lyhemmällä kisamatkalla.
Lexus

LEXUS TEAM PETRONAS TOM'S
Kazuki Nakajima/Loic Duval

LEXUS TEAM WedsSport BANDOH
Seiji Ara/Andre Couto

LEXUS TEAM KeePer Kraft
Yuji Kunimoto/Andrea Caldarelli

LEXUS TEAM ZENT CERUMO
Yuji Tachikawa/Kohei Hirate

LEXUS TEAM LeMans ENEOS
Daisuke Ito/Kazuya Oshima

LEXUS TEAM SARD
Juichi Wakisaka/Hiroaki Ishiura

Honda

#8 AUTOBACS RACING TEAM Aguri
Ralph Firman/Takashi Kobayashi

#18 Honda Racing Weider
Takashi Kogure/Carlo van Dam

#32 Epson Nakajima Racing
Ryo Michigami/Takashi Nakayama

#17 Real Racing Keihin
Toshihiro Kaneishi/Kodai Tsukakoshi

#100 Kunimitsu Team
Takuya Ikuwa/Naoki Yamamoto

Nissan

#1 Mola Team
Ronnie Quintarelli/Masataka Yanagida

#23 NISMO Team
Michael Krumm/Satoshi Motoyama

#12 TEAM IMPUL
João Paulo de Oliveira/Tsugio Matsuda

#24 Kondo Racing
Björn Wirdheim/Hironobu Yasuda
Muutamia kuljettaja vaihtoksia GT500:ssa koettiin, pitkään sarjassa ajaneet Lotterer ja Treluyer häipyivät sarjasta ja ensimmäisen tilalle tuli Loic Duval ja Treluyerin korvasi Krumm. Paluun sarjaan tekivät Michael Krumm, Ralph Firman ja Carlo van Dam. Täysin uusi eurooppalainen tuttavuus on Andrea Caldarelli, joka kuuluu Lexusin riveihin, ajeli viime vuonna japanin Formuloita. GT300 puolella kaikki ei vielä ihan selvillä, mutta naiskuljettaja Cyndie Allemann tulee ajamaan siellä tänä vuonna Hitotsuyama tiimin, Audi R8 LMS:llä.
 
Viimeksi muokattu:

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Jellinek tästä jo ylempänä huutelikin, mutta Audi julkisti nyt tuon hybridikärrynsä. Sähköboosti on hankittu Williamsilta, ja on vissiinkin sellainen vauhtipyörämalli. Asiaa paremmin tuntevat jatkakoot keskustelua.
 
Ylös