Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '11-'12

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kävin ITSE tekemässä poliisille rikosilmoituksen asiasta vaikka mulla ei ollut pyörästä muita tuntomerkkejä kuin "siinä on sellainen puutappi ohjaustangossa".


Vituttaa vieläkin. Varsinkin se tappi.
Nykyään vastaavanlainen tappi on skootterin satulassa pystyssä?
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Ei vaan tuollasessa tapauksessa korvaus(sakko) pitäisi maksaa luvattoman käytön perusteella eikä tulonmenetyksenä. Eri asia olisi jos kappaletta myytäisiin eteenpäin luvatta. Sitten tulisi kyseeseen tulonmenetys. Ei sitä voi niin ajatella että kopioija ostaisi aina kyseisen tuotteen normaalihintaan.
No jaa, jos kaupasta varastaa esimerkiksi 500,- hintaisen härvelin ja perustelee, ettei olisi ostanut tuota normaalihintaan, niin oisko kohtuukorvaus kauppiaalle esimerkiksi 100,-, jolla varas olisi ollut halukas ostamaan tuon tuotteen.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Jos pulju harjoittaa suomalaista verosuunnittelua ja kierrättää voitot veroparatiiseihin, niin miten paljon veroja pitäisi alentaa, jotta tämä yritys lopettaisi moisen?
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Kajaanissakin tuota näkee silloin tällöin mummojen rivitaloasuntojen ovilla. Tai siis näki ainakin silloin kun meikäläinen oli 10 vuotias nappula.
Niin no on ajat muuttunu. Ittellähän on usein tapana, etenkin jos koira ei ole himassa, jättää etenkin näin vuoden pimeimpänä aikana vähän ennen joulua, joka on tunnetusti (ainakin täällä) asuntovarkaiden kiireisintä aikaa, hämäykseksi eteiseen valot palaamaan, kun lähden himasta, joskus jätän radionkin soimaan.

Tuppaavat noi organisoidut entisen itablokin koplat käyttämään sangen ahkerasti Wieniä edullisten joululahjojen ja -rahjojen hankintamestana, naapuristossa on vuosien varrella murtauduttu tahi ainakin yritetty murtautua useaankin taloon ja asuntoon, meille ei onneksi vielä koskaan, tosin hankittiin viime vuonna oviin ja ikkunoihin semmosia lukko- ja saranahärpäkkeitä, että ihan äkkiä eivät tule sisään, paitti tietysti jos rikkovat ikkunan, mitä kuulemma kuitenkaan eivät juurikaan harrasta, koska a) liikaa meteliä ja ehkä hieman yllättäenkin gee) loukkaantumisvaara on aivan liian suuri. Keskimääräinen asuntomurto kestää paikallisten tilastojen mukaan noin kuusi minuuttia, siinä ei murtovaras viitti kauheen kauaa turvalukkojen kanssa pelleillä, vaan menee suosiolla naapuriin. Helpoin tapa tulla sisälle on yleensä terassioven kautta, semmosen kampeaa saranoiltaan alle 30 sekunnissa pelkällä kenkälusikalla ja vieläpä täysin äänettömästi.

Ulko-oveen hankittiin tämäntyylinen salpa. Ei se välttämättä kaunistus ole, mutta toimii:


Niille perinteisille "turvalukoille" oli poliisi naureskellut kun kävi naapurissa, jonne yrittivät viime talvena murtautua (oli jäänyt pelkäksi yritykseksi, koska olivat ilmeisesti kriittisellä hetkellä tulleet häirityksi, "turvalukon" olivat kuitenkin jo ehtineet kammeta irti). Jarruttavat kuulemma ammattilaisen menoa noin kymmenen sekunttia. Ainoa toimiva lukitus (ja myös poliisin suosittelema) on just toi salpa, joka meilläkin on, siinä menee helposti puolikin tuntia ja silloinkin joutuu pitämään melkoista köpeliä. Ikkunoihin ja terassin oveen asennettiin lukot sekä saranapuolelle viritys, joka estää ikkunoiden nostamisen saranoiltaan. Ei voi kuin toivoa, että nuo auttavat edes vähän.

Romanialaisliigat ovat muuten poliisin mukaan ikävintä sakkia, ne kun kuulemma turvautuvat hyvinkin mielellään myös väkivaltaan eivätkä hirveästi piittaa siitä, onko joku kotona vaiko ei, useimmat murtovarkaat kun kuitenkin juoksevat välittömästi karkuun, jos huomaavat jonkun olevan kotosalla. Meri kristmäs! :thumbfh:

Eniveu, tulipa ittekkin todettua, että pelolla saa aina parhaiten myytyä :dunno:
 
Viimeksi muokattu:

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Tallinnassa asuessa oli turvallinen olo kun ulko-ovessa oli kolme lukkoa ja väliovessa kaksi.

Itkin paniikissa kaasuhellan vieressä että kohta ne tulee viemään meitin.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Tallinnassa asuessa oli turvallinen olo kun ulko-ovessa oli kolme lukkoa ja väliovessa kaksi.

Itkin paniikissa kaasuhellan vieressä että kohta ne tulee viemään meitin.
Sekotat nyt murtovarkaiden pelon ja krapulan keskenään.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Romanialaisrosmoista tuli mieleen sellainen tapaus kun kohtasin todella kovan myyntimiehen pari vuotta sitten.

Oltiin matkaamassa yöjunalla Tsekistä Saksaan. Konnari sanoi, että tolla reililipulla saatte nukkua matkustajavaunussa ilmatteeks, tosin siellä romanialaiset mustalaiset pöllii teiltä jokaisen irtoavan esineen. 50€ Hintaan nukutte makuuhytissä kahden lukitun oven takana.

Kaupat tuli.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Tämmöstä tällä kertaa.
HS sanoi:
Liègen kaupungissa Belgiassa on tehty kranaatti-isku. Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja yli kymmenen loukkaantunut.

Belgialaisten tiedotusvälineiden mukaan kaksi miestä heitti räjähteitä kaupungin keskustassa bussipysäkillä olleiden ihmisten joukkoon.

Lisäksi silminnäkijät kertoivat laukauksista. Yksi kuollesta on ilmeisesti hyökkääjä.

Hyökkäys sattui puoli yhden aikaan iltapäivällä kaupungin keskustassa Saint-Lambertin aukiolla, jolla oli menossa suuret joulumarkkinat.

Paikalla vierailee päivittäin tuhansia ihmisiä. Poliisi on eristänyt alueen.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Itte olen aina pitänyt asunnon ulko-ovet lukittuna, varsinkin silloin kun ei ollut vielä koiraa. Oli sitten kyseessä rivi- tai kerrostaloasunto.

Nykyään koira hoitaa tuon vierailijoista tiedottamisen, mutta pidän ovet silti lukossa.
Itseasiassa, eikös sulla ollu tapana lukita ovet myös paljuillessa :D
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Itseasiassa, eikös sulla ollu tapana lukita ovet myös paljuillessa :D
No siis, tämähän juontaa juurensa siitä että olen naapu ruston kanssa niin hyvissä väleissä, ettei munasillaan kirmailu sillain niinku haittaa. Yhteisellä päätöksellä.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Joku persu tykkää facebookissa ilmaston lämpenemisestä:
Säästäisi ainakin matkakuluissa kun ei tarvitse matkustaa etelään aurinkoa ottamaan, kuten tuhannet suomalaiset tekevät.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös