Mielialat ja muut tuntemukset 2

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Jaahas, tsemppitoivotukset menee nyt tuohon naapuriin. Sellainen löydös yht'äkkiä että sydämen avoleikkaus edessä ihan lähitunteina. Ei sitä aamulla tiedä mitä illalla koittaa.:thumbfh:
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Taas tietomäärä on tässä taisaiseen tahtiin kasvanut ja pojan posket pyöristyneet.

Ensimmäiset kuulotestit eivät antaneet korvasta vastetta, mutta kuuloa tutkitaan toki jatkossa myös lisää ja nykyään on kaikenlaisia apuhärveleitä. Tätäkin seuraillaan jatkossa lisää. Toistaiseksi siis näyttää, ettei kuulo toimi.

Näkökyky pojalla jäänee tavallista heikommaksi. Silmänpohjissa on koloboomat. Tätäkin tutkitaan jatkossa enemmän, mutta tästä emme vanhempina ole aivan niin huolissamme koska poika tutkii meidän kasvoja tarkastikin ja katsoo seuraa mitä nyt sitten siinä edessä liikuttelee. Näöntarkkuutta voi tietty vain arvailla.

Mitäs vielä....sydämen ductus, eli valtimoyhteys keuhkoihin, joka pitäisi parin-kolmen päivän sisään syntymän jälkeen sulkeutua, on edelleen aika paljon auki. Tämä on aiheuttanut hieman rasitusta toiselle puolelle sydäntä, muttei toistaiseksi mitään vakavempaa. Hänelle aloitettiin nesteenpoistolääkitys koska tuo kyseinen aukko ja sydämen osittainen rasittuminen aiheuttaa nesteen kertymistä keuhkoihin. Tähän tullaan puuttumaan jossain vaiheessa joko applaatiooperaatiolla (HKI) tai avoleikkauksessa (TKU), riippuen mikä se tilanne silloin on. Leikkausta varten lapsen kuuluisi olla vähintään kahdeksan kilon painoinen, mutta jos asiaa pidetään kiireellisempänä, niin on leikkauksia tehty kuuden kilon painoisillekin lapsille.

Tänään torstaiaamuna ukko kävi päänalueen MRI:ssä ja siellä oli kaikki kunnossa, joten tästä yksi tosi iso positiivinen uutinen! Samalla näkyi selvästi se oikean sieraimen tukkeuma.

Tämä meidän odottama korva-nenälääkäri on vieläkin lomalla, mutta lupailtu että saapuu ensi viikolla töhin. Vaikuttaa että kaveri on sairaslomalla, koska tuo paluupäivä tuntuu elävän. Toinen vastaavanlainen spesialisti tulee töihin 15. elokuuta, joten silloin viimeistään tuon oikean sieramen tilanne ratkaistaan.

Pojalle on maidon sekaan lisätty paljon sakeutusaineita, jotta ruoka pysyy paremmin alhaalla eikä pyri röhisemään tuonne hengitysteille. Saturaation- ja pulssinlaskut ovat vähentyneet, mutta kun niitä tulee, ne ovat aina hieman vakavempia, muttei mitään mistä ei apuvälineillä selvittäisi.

Ukko kasvaa hyvää vauhtia ja hoitajat ovat opastaneet meille erinäköisten tehohoidon apuvälineiden käyttöä. Mm. ruokinnat hoidetaan omatoimisesta nenämahaletkun ja laitteiston avulla. Lisäksi lisähapen antaminen sekä tarvittavat imut tuosta hengitystieltä hoidetaan äidin kanssa omatoimisesti, siis silloin kun ollaan paikalla. Vaipat vaihdetaan ja ukkoa puetaan ja seurustellaan hänen kanssaan.

Kaikenlaista tutkimusta ja säätöä tässä on, siis älyttömät määrät. Mutta kuten puolison kanssa tuossa ollaan puhuttu niin kaikkea tässä ympärillä tapahtuu, mutta kun siinä syöttöhetkenä pojan kanssa seurustellaan niin tällaiset asiat unohtuvat täysin. Me emme ole saaneet sairauksia vaan me olemme saaneet oman pojan, jolla on juttuja, jotka vaativat huomiota ja hoitoa.

Saattoi olla, että jotain unohtui, kun näitä asioita on niin valtavasti.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
No, onhan sitä tuossakin. Tsemppiä edelleen, molemmille.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
No siis kauhullahan tässä vaan odotellaan sitä milloin Dominic Jr löytää tiensä Vapaalle.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Kovasti tsemiä edelleen! Onhan tuossa kaikenlaista, mutta asennetta tuntuu riittävän.

Tuo korva-nenälääkäri juttu hiukan ihmetyttää. Kaipa niitä spesialisteja on niin harvassa, että loma + mahdollinen sairausloma riittää viivästyttämään tutkimista/hoitoa.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Tsemppiä täältäkin Dompparin poppoolle. Ilmeisesti noita vastasyntyneisiin spesialisteja vähemmän, jos taas olisi hyvin pikainen tarve, niin sellainen sitten kaivettaisiin esille toiselta paikkakunnalta.
 
Ylös