Ruoka (& juoma) 2012

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Homma meni putkeen :thumbup:

Nyt pientä tissuttelua :p
Täytyis olla terävämmän pään tunari, joka tolla menuulla ja raaka-aineilla ei hommaa putkeen saisi. :ahem:

Itsekin nautiskelin perjantai-iltana blineistä, snapseista, oluesta ja hyvästä seurasta. Ravintolassa tosin.
 

VR

Syytön ja sillä sipuli
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
10649
Sijainti
U15
Pitkästä aikaa väänsin pizzaa. :ahem:
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Kohta pizzaa värkkäilemään. Itselle haluaisin päälle tunkea ainakin jauhelihaa, peperonia, salamia, meetwurstia, oliiveja, punasipulia, paprikaa, tomaattia ja kinkkua. Voi olla, että tarvii vähän karsia (enkä oo ihan varma löytyykö noita kaikkia), koska tulee muuten turhan laakea pizza. Eikä noita oikein viitsis kasaankaan laittaa kaikkia. Mut mieli tekis noita kaikkia.

Huomiseks tilasin tota Lamminpään lumousta.

-edit- Okei, päälliset olivat valmiina siinä nenän edessä pilkottuina, joten ei niitä voinut siinä vaan katsella. Meetwurstia ei ollut, mutta sen sijaan laitoin pekonia ja ananasta. Tuli sitten tuollanen n. kolme senttiä paksu viritys siitä kuitenkin. Valkosipuliakin olis tehnyt vähän mieli, mutta en tällä kertaa sitä laittanut. Valkosipuli on, asiasta toiseen, yks parhaista mauista, mutta ei sitä viitsi kovin usein napostella, koska se haju ei ole miellyttävä.
 
Viimeksi muokattu:

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Kohta pizzaa värkkäilemään. Itselle haluaisin päälle tunkea ainakin jauhelihaa, peperonia, salamia, meetwurstia, oliiveja, punasipulia, paprikaa, tomaattia ja kinkkua. Voi olla, että tarvii vähän karsia (enkä oo ihan varma löytyykö noita kaikkia), koska tulee muuten turhan laakea pizza. Eikä noita oikein viitsis kasaankaan laittaa kaikkia. Mut mieli tekis noita kaikkia.
Ratkaisu tuohon ongelmaan on ruuduttaminen. Ei niitä kaikkia tarvitse joka kohtaan laittaa. Parhaiten kombinoituvat vain keskenään. Minulla noista tulisi selkeästi jauhelihavyöhyke, peperoni/salami/wurstivyöhyke ja kinkkuvyöhyke.

Laakeahan pizza on luonnostaan.
 
Viimeksi muokattu:

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Miten hoitelet tehottomalla kotiuunilla ton pizzan paistamisen?
Ihan pellillä vaan. Ei toi oikeastaan pizzaa muistuttanut juuri muutenkaan. Sen verran tuli ahnehdittua noita päällisiäkin siihen.

Laitoin kyllä täytteet eri osiin pizzaa (paitsi ananasta, oliiveja ja tomaattia joka puolelle, ja juustoa tietty), mutta tuli siitä silti aika paksu viritys. Ehkä liiankin paksu, ja hieman turhan paljon mätin oreganoakin, mutta kyllä tuolla nälkä siirtyi varsin tehokkaasti. Parempaakin on kyllä tullut syötyä.
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Eiliset pannupitsan jämät kadotin äsken. Oli tosin vegeversio, toisin kuin tuo Tolen näkemys.

Nyt uunissa on lihamureke huomisen työruoaksi.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Luomupossusuikaleita puoli kiloa ja saman verran pakastevihanneksia. Voissa paistoin, sitten kasariin ja perään reilusti kermaa. Hyvää tuli.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Possun sisäfilettä. Nyt iski dementia enkä muista oliko sisäfile Sikabaarin (http://www.sikabaari.fi) vai Pöntiön (http://www.pontionlihatuote.fi/). Niin tai näin, lähialueen tuotoksia kumpainenkin.
Ei paljon helpompaa. Liha sellaiseksi 1,5cm siivuiksi. Pari nyrkiniskua (huom oikeasta suunnasta!) kun ei jaksanut nuijaakaan kaivaa esille (porukoilla evakossa niin tiedä missä äiti moista säilyttää). Sitten siihen vain chiliä ja suolaa molemmille puolille (hieroa/painaa ne kunnolla lihaan) ja pannulla sopivan aikaa. Muutamaa minuuttia ennen pihvien poisottoa pistää reilut nokareet Mustapekka-sulatejuustoa lihojen päälle sulamaan niin aijaijai.
Ei ole paljon lisäaineita eikä muutakaan turhuutta. Tjaijaijai.

Koirallekin kelpas jämät. Ylläri.
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Mitä laitatte tomaattikastikkeeksi kotitekoiseen pizzaan? Itse en ole oikein löytänyt tähän hyvää kastiketta, Felix Hot Ketshuppia olen käyttänyt, mutta ei siitäkään oikein tule kunnolla makua.
 

Lugera

Well-known member
Liittynyt
21.12.2007
Viestit
1593
Erityisesti kurskille suosittelen tämänlaista settiä aamupalaksi :ahem:

(sori unohtu antifokusointi)

 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Mitä laitatte tomaattikastikkeeksi kotitekoiseen pizzaan? Itse en ole oikein löytänyt tähän hyvää kastiketta, Felix Hot Ketshuppia olen käyttänyt, mutta ei siitäkään oikein tule kunnolla makua.
Keitä se itse. Saat parasta.

esim. ihan perussetti:

- oliiviöljyä
- sipulia, selleriä, porkkanaa, ihan pieneksi silputtuna
- merisuola
> kuullota

- tomaattipyre
- worcestershire soosi (ihan vähän)
> pyöräyttele kasviksiin ja anna "kypsyä" ihan hetki

- kuoritut tomaatit tölkistä
- mustapippuri
> pyörätä ja anna vähän kypsyä

- nestettä tarpeen mukaan (vettä tai kasvis-/kanalientä, ei pliis mitään liemikuutioita)
- vähän sitruunamehua

Kypsennä pitkään miedolla poreella. Mitä pidempään sen parempi.

-oreganoa (kuivattua)
> anna hetki oreganolle aikaa

- ihan lopuksi veivaat sekaan hienon silpun tuoretta basilikaa ja tarkistat suolan ja pippurin


Erikoisversion saat jos lorautat ennen tölkkitomaatteja vähän kuivaa sherryä ja posautat holit veke ja sitten tomaatit sekaan.

Pizzasi saa tällä peruspössiksellä heti toisen potenssin pimppauksen.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Keitä se itse. Saat parasta.

esim. ihan perussetti:

- oliiviöljyä
- sipulia, selleriä, porkkanaa, ihan pieneksi silputtuna
- merisuola
> kuullota

- tomaattipyre
- worcestershire soosi (ihan vähän)
> pyöräyttele kasviksiin ja anna "kypsyä" ihan hetki

- kuoritut tomaatit tölkistä
- mustapippuri
> pyörätä ja anna vähän kypsyä

- nestettä tarpeen mukaan (vettä tai kasvis-/kanalientä, ei pliis mitään liemikuutioita)
- vähän sitruunamehua

Kypsennä pitkään miedolla poreella. Mitä pidempään sen parempi.

-oreganoa (kuivattua)
> anna hetki oreganolle aikaa

- ihan lopuksi veivaat sekaan hienon silpun tuoretta basilikaa ja tarkistat suolan ja pippurin


Erikoisversion saat jos lorautat ennen tölkkitomaatteja vähän kuivaa sherryä ja posautat holit veke ja sitten tomaatit sekaan.

Pizzasi saa tällä peruspössiksellä heti toisen potenssin pimppauksen.
Mites toi puuro?
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mites toi puuro?
Laske kraanasta kuumaa vettä lautaselle ja lisää sopeva määrä kaurahiutaleita ja hyppysellinen suolaa. Sekoita ja anna hautua huoneenlämmössä 10-15-min, jonka jälkeen herkku on valmis nautittavaksi.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
En tiedä pitäisikö opetella tekemään paremman näköistä ruokaa.. Hyvältä nuo kokeilut maittaa, mutta järjestään näyttävät siltä kuin olisivat tulleet vauvan/koiran/muun eläimen jommasta kummasta päästä.
 
Ylös