Silloin joskus (-60 luvun alkupuolella) kansakoulun alaluokilla mulla oli omat eväät mukana, pari - kolme leipää ja taskumattikokoinen maitopullo. Eväät syötiin joko koulun ruokalassa tai luokassa pidennetyn välitunnin aikana. Koulun ruokalassa oli tarjolla jotain lihaliemen tapaista, kaalia, perunoita jne, mutta lihaa siinä ei ollut kuin joskus sattumalta. Kerta pierasun jälkeen vatta oli tyhjä.
Sitten lyseon ekaluokalta alkaen käytiin syömässä lyskan ruokalassa; hernekeittoa, lihasoppaa, marjapuuroa, tillilihaa, kalaa jne.
Hernekeitto ja pannari olivat suosituimpia, ja pannarin päälle hilloa, njamm...
Marjapuuro tehtiin oppilaiden syksyllä poimimista puolukoista. Siihen aikaan jokaisen piti poimia pari - kolme litraa puolukoita syksyisin, ja tuoda ne koululle. Oli muuten hyvää se koulun marjapuuro kera maidon.
Niistä ajoista kouluruoka on parantunut valtavasti. Nykyisin on mangobroileripastaa, lasagnea, kunnon pihvejä kera lisukkeiden, saksanhirvikäristystä jne.
Ei pitäisi nykykoululaisten ainakaan ruoasta valittaa.