Muistoja kouluruoasta

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Muita oikeasti kammottavia safkoja ei tule mieleen kuin pinaattikeitto. Sitä en tainnut saada koko annosta alas. Kumiperunat eivät toki myöskään aiheuttaneet riemunkiljahduksia.

Ala-asteella ruoat olivat yleensä erittäin hyviä. Syynä oli se, että koululla oli oma keittiö, jossa vielä sattui olemaan oma isoäiti keittäjänä. Tämä siitä huolimatta, että asuin "kaupungissa" (Espoo).

Yläasteella ja lukiossa keskuskeittiö oli myös samassa koulurakennuksessa ja yleensä muonat olivat ihan kelvollisia, kumiperunoita lukuunottamatta. En myöskään käsitä, miksi lounaalla tarjotaan puuroa, varsinkaan kun en siitä juuri välitä.

Nyt yliopistossa ravintoloiden eväät eivät ole kummoisia, mutta niitä tulee usein syötyä kun niihin suhtautuu ravintona eikä ruokana. Ja onhan se annos halpa.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
En myöskään käsitä, miksi lounaalla tarjotaan puuroa, varsinkaan kun en siitä juuri välitä.
Koska se on hyvää. Puurosta valittaminen ihmetytti mua jo peruskoulussa. Ja silloin saa mehukeittoa kanssa!

Velli, oliskohan mannaryyneistä tai mistä lie, oli kanssa "ei mee lusikallistakaan" -kategoriassa. Ihan hirveen näköistä.

Sellanen hieno muisto vielä, että yks hernerokkapäivä jäi hyvin mieleen. Neronleimauksena laitoin rokkaan enemmän sinappia kuin keittoa. Seuraavalla tunnilla olikin sitten vatta suht kipeänä. Ei muuta kuin vessaan pytylle kakalle samalla oksentaen lattialle. Mutsi kotoa siivoamaan oksennukset ja kesken koulupäivän kotiin. Good times.

Yläasteella taas joku humoristi päätti laittaa mun keittolautasen täyteen yrttisuolaa. Lusikallisen maistoin ja loput jäi syömättä. Vitutti silloin ja vitutttaa vieläkin tuollanen ruoan haaskaaminen. Kun sellanen periaate oli (ja on vieläkin), että minkä ite lautaselle ottaa, niin se kanssa syödään.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Koska se on hyvää. Puurosta valittaminen ihmetytti mua jo peruskoulussa. Ja silloin saa mehukeittoa kanssa!
Makuasia. Mulle tuli traumoja puurosta varmaan jostain päiväkodista. Ja intissä sitä oli tietty pakko aamuisin syödä kun muutakaan ei ollut.

Oikeastaan tarkoitin, että itse pidän puuroa pääasiassa aamupalasafkana, en lämpimänä ruokana.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Tillilihaa kutsuttiin jossain vaiheessa tillilimaksi. Ei ollut hyvää se. Ällöttävän näköistä ja kamalan makuista.
Munavelliä oli toisinaan ruuaksi, ja siitä on muistissa lähinnä se, että aina jäi nälkä, vaikka miten paljon sitä mätti. Joidenkin puurojen kanssa oli vähän sama homma. Tosi hyviä niistäkin vissiin kaikki, mutta nälkä vaan tuppas jäämään aina.
Veriletut tulee mieleen yhtenä herkkuruokana ala-asteella, mutta en tiedä, tuliko niihin joku isompi reseptimuutos, vai miksi jostain vuosiluokasta lähtien ne alkoivat maistua aika kamalilta. En ole syönyt niitä sen vuoksi aikuisikäisenä kertaakaan.

Tytöille tein sulatejuustosiivuista sydämiä joskus ykköskakkosella. Mut kyllä mä sitten tajusin, ettei sellainen vehkeily vastakkaisen sukupuolen kanssa ole mistään kotoisin. En kuitenkaan alkanut tekemään pojille vastaavia.
 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
Ala-asteen 1.-4.luokilla sapuska oli monipuolista ja hyvää. Salaattiakin sai. 5.luokasta eteenpäin rupes ihme perunajauhohöttöä olemaan tarjolla. Ei ollut makaronilaatikkoa, riisiä tms. kuten ennen joka viikko. Jostain lamasta kovasti puhuivat...
 

Vepe

Well-known member
Liittynyt
17.6.2011
Viestit
377
Sijainti
Vantaa
Muistan aina ensimmäisen kouluruokapäiväni sinä alkusyksyisenä päivänä Vuonna 95. Jauhelihakeittoa ja voi pojat se oli hyvää!

Elä ny vaan sano, että kävit koulua Vantaankoskella...

No ei, itsekin tuolla ylä-asteen kävin. Ja mitä kouluruokaan tulee, niin ihan hyvin on ne mennyt alas, eikä mitään inhokkiruokaa ole.

Olen toisaalta varma, että kouluilla on jokin porkkana-salaliitto. Sitä on aina tarjolla. Jos ei varsinaisessa ruuassa, niin salaattina on porkkanaraastetta. Ja jos salaattikaan ei sisällä porkkanaa, niin silloin tarjolla on porkkanasämpylöitä...
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Elä ny vaan sano, että kävit koulua Vantaankoskella...
Siellähän minä 95-04 :D. Eka kävin tuossa kuvassa olevassa 1-4 luokat ja 5 luokasta eteenpäin kuvasta katsottuna takanapäin olevassa isommassa ja ylä-asteen koulussa. Minun veli ja siskokin kävivät ylä-asteen samassa koulussa. Millos sie opiskelit siellä?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Ala-asteen opettajilleni tuntui olevan tärkeää kiittää Jeesusta päivän ruoka-annoksesta: "Siunaa Jeesus ruokamme, ole aina vieraamme. Amen". - raikui luokassa joka päivä ennen patojen ääreen siirtymistä. "Kiitos Jeesus ruoastasi. Amen." taisi olla varsinkin alemmilla luokilla käytössä ruokailun jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Meillä noi rukoukset olivat "Siunaa Jeesus ruokamme. Ole aina luonamme. Aamen." ja "Kiitos Jeesus ruuasta. Aamen." En tosin ole ihan satavarma oliko molemmat noista peruskoulussa, vai oliko jompi kumpi tai molemmat seurakunnan eskarissa, jossa kävin.
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Ei niin. Mutta eihän jauhelihaperunamuusi olekaan samaa ruokaa kuin jauhelihakastike ja perunamuusi (varsinkin kun j-lihakastikkeen kera oli useimmiten perunoita)
Jauhelihakastikkeesta/jauhelihasta ja muusista jokainen olisi voinut oman valinnan ja maun mukaan helposti rakentaa itselleen jauhelihamuusia eikä olisi tarvinnut pakkosyöttää valmista sekoitusta kaikille.
 
Ylös