Siis kansa valitsee edustajansa, jotka säätävät lait ja asetukset, joita kansa noudattaa. Vai pitääkö noudattaa?
Sitäkö nyt yrität pienestä päästäsi ulostaa, että eduskunnan säätämät lait ovat vain kansanedustajien tahdonilmaus, joita ei tarvitse noudattaa.
Riippuu ihan siitä, keneltä tuota kysytään. Toisten mielestä lakeja pitää aina noudattaa, toiset taas ovat sitä mieltä, että epäoikeudenmukaiseksi koettuja lakeja saa ja jopa pitääkin rikkoa. Eihän kukaan päättäisi ryhtyä esim. totaalikieltäytyjäksi, jos kaikki olisivat sitä mieltä, että lakeja pitää aina ehdottomasti noudattaa.
Vastaan kysymykseesi. Lue tarkkaan jos osaat/ymmärrät.
Todellisuudessa jätit taas kerran vastaamatta. Kuvailit vain sitä, miten demokratiassa toimitaan, mutta tästähän ei ollut kysymys. En pyytänyt sinua kertomaan, millä tavalla demokratiassa toimitaan.
Niin kuin demokratiaan kuuluu, kansa valitsee edustajansa.
Käytännösssähän tuo ei toteudu hyvin, koska monet eivät edes äänestä.
Edustajat säätävät lait, joita kansa sitten noudattaa. Jos edustajat haluavat edustajien enemmistöllä tehdä sellaisen lain, joka käskee lopettaa niiden vitun vasaroiden myynniin ja ulkoistaa ne kaatopaikalle, niin se sitten lain ja asetusten mukaan menee niin.
Ja diktatuurissa hommat hoidetaan siten, että diktaattori tai sotilasjuntta säätää lait ja asetukset, joita kansan pitäisi noudattaa. Jos vallassa olevat henkilöt säätävät sellaisen lain, joka käskee valtion väkivaltakoneiston suorittamaan kansanmurhan, niin se sitten menee lakien ja asetusten mukaan niin.
Kansa antaa päättäjille vallan, jonka se on (täällä sentään) demokraattisissa ja vapaissa vaaleissa valinnut. Eikö??
Paremminkin voisi todeta, että osa kansasta antaa politiikoille vallan pakottaa kaikki tekemään niin kuin poliittinen eliitti haluaa. Kuten aiemmin totesin, suuri osa kansaahan ei edes äänestä vaaleissa.
Yrität siis todistella, että kansan valitsemilla edustajilla ei ole laillista oikeutta päättää kanslaisten elämään vaikuttavissa laeissa ja asetuksissa.
En ole sanaakaan kirjoittanut siitä, että onko poliitikoilla laillista oikeutta päättää kansalaisten elämään vaikuttavista laeista ja asetuksista. Olen koko ajan viitannut moraaliseen oikeuteen. Tietysti poliitikot voivat demokratiassa laillisesti säätää täysin mielivaltaisiakin lakeja. Ihan samalla tavalla diktatuurissakin voidaan säätää lakeja, jotka oikeuttavat valtion väkivaltakoneiston toimimaan laillisesti niin kuin se haluaa. Lainsäädännöllä voidaan mahdollistaa haluttaessa ihan minkälainen mielivalta tahansa, kun vain sen taakse löytyy riittävästi poliittista tahtoa ja voimaa. Myöskin mafia voi helposti toimia rikkomatta omia sääntöjään, kun se voi aina halutessaan muuttaa sääntöjään, jos sen intressit vain sitä vaativat.