Kaikkeen säkin olet valmis verorahoja laittamaan.Suomessa on niin paljon kaikenlaisia virkamiehiä, että jos ne laitettaisiin seisomaan päiväntasaajalle kahden metrin välein, niin olisi siinä afrikkalaiselle ihmettelemistä.
Vähemmän niistä virkamiehistä haittaa (suomalaisille) siellä päiväntasaajalla olisi.Kaikkeen säkin olet valmis verorahoja laittamaan.
Budjetin ollessa 50+ miljardia, niin semmoinen 15-20% on velkaa! Hyvä meno hei! Odoteltaisko vielä hetki, jos talouskasvu korjais ongelmat.Valtion tulot ovat romahtamassa tänä vuonna. Jo kertyneiden verotulojen ja loppuvuoden näkymien perusteella valtiovarainministeriö (VM) uskoo, että kuluvan vuoden alijäämä on noin 9 miljardia euroa.
Eniten, noin 400 miljoonaa, on vähentynyt arvonlisäveron tuotto, mikä kertoo kotimaisen kulutuksen vähentymisestä.
Ei verojen korotuksilla ole vaikutusta taloudelliseen toimeliaisuuteen, tällä vakaalla linjalla on Suomen hallitus toiminut vuosikymmeniä.Hyvin menee, mutta menkööt!
Budjetin ollessa 50+ miljardia, niin semmoinen 15-20% on velkaa! Hyvä meno hei! Odoteltaisko vielä hetki, jos talouskasvu korjais ongelmat.
Tai sitten voidaan nostaa alv:a, sitähän nostettiin juuri 2013 alusta, toimi selkeästi:
Koko kaupan myynti laski kesäkuussa 5,0 prosenttia vuodentakaisesta
Tilastokeskuksen mukaan vähittäiskaupan myynti supistui kesäkuussa 1,3 prosenttia vuoden 2012 kesäkuusta. Päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi 0,3 prosenttia, sen sijaan tavaratalokaupassa myynti väheni 0,6 prosenttia. Tukkukaupassa myynti supistui 5,2 prosenttia ja autokaupassa 13,9 prosenttia vuodentakaisesta. Näin ollen koko kaupan toimialalla myynti supistui kesäkuussa 5,0 prosenttia.
Vähittäiskaupassa myynnin määrä supistui kesäkuussa 2,5 prosenttia ja tukkukaupassa 6,4 prosenttia vuodentakaisesta. Autokaupassa myynnin määrä laski 14,1 prosenttia, jolloin koko kaupan myynnin määrä väheni 6,1 prosenttia vuoden 2012 kesäkuusta. Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla arvoindeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.
Yritysverojen laskeminen on tarpeellista, mutta odotukset sen vaikutuksista ovat kyllä olleet jokseenkin tolkuttomia. Ensinnäkin on taloudessa ollut aika heikkoja vuosia jo jokunen peräkkäin ja samalla viimeisen parin vuoden aikana pankkkien rahoitusehdot ovat kiristyneet. Vaikka yrityksille jää voitoista prosentuaalisesti vähän enemmän kassaan, niin sillä veronalennuksella ei vielä kovinkaan kummoisia investointeja tehdä, etenkin kun euromääräiset voitot ovat pienentyneet.Hallitus on ampunut itseään polveen, kun on pudottanut yhteisöveroja radikaalisti ja samalla kiristänyt verotusta muualta niin, että kulutus on laskenut, eikä alvi-kertymää enää tule kuten ennen.
Kertoohan se jo kaupankin luvut, jossa pt-puolella kasvu on tullut pelkästään hinnankorotuksista ja kt-puolella raskasti miinuksella.
Kovasti kuitenkin esim. EK lupasi, että näillä veroaleilla yritykset investoivat ja palkkaavat lisää väkeä. Sellaista ei ole tapahtunut.Yritysverojen laskeminen on tarpeellista, mutta odotukset sen vaikutuksista ovat kyllä olleet jokseenkin tolkuttomia. Ensinnäkin on taloudessa ollut aika heikkoja vuosia jo jokunen peräkkäin ja samalla viimeisen parin vuoden aikana pankkkien rahoitusehdot ovat kiristyneet. Vaikka yrityksille jää voitoista prosentuaalisesti vähän enemmän kassaan, niin sillä veronalennuksella ei vielä kovinkaan kummoisia investointeja tehdä, etenkin kun euromääräiset voitot ovat pienentyneet.
Valtio kyllä osaa kiristää veroja ja leikkamaan kysyntää, mutta julkistalouden menoja se ei osaa kuin kasvattaa.
Tuo EK'n lupaus on varmasti paikkansa pitävä, mutta odotukset veroalen välittömistä vaikuttamisesta ovat järjettömiä. Niin kuin edellisessä kommentissani sanoin, on ulkopuolinen rahoitus kiristynyt huomattavasta ja myös yritysten tulokset pienentyneet.Kovasti kuitenkin esim. EK lupasi, että näillä veroaleilla yritykset investoivat ja palkkaavat lisää väkeä. Sellaista ei ole tapahtunut.
Lähinnä pohdituttaa se, että yritysverojen lasku on sälytetty veronmaksajien niskoille, niin paljonko tämä on pienentänyt kulutusta ja samalla verokertymiä sitä kautta, kun esim. myynnin- ja palvelunalan kulutus ja työntekijöiden määrä on laskenut selkeästi.
Tässä mainio esimerkki veronkorotusten vaikutuksesta verokertymään.Yle uutisoi, että autoveron korotus tuo valtiolle huomattavasti ennakoitua vähemmän verotuloja.
Autoveron korotus keväällä 2012 aiheutti valtion verotuloihin kymmenien miljoonien loven vuoteen 2011 verrattuna.
Autoveron korotus keväällä 2012 aiheutti valtion verotuloihin kymmenien miljoonien loven vuoteen 2011 verrattuna. (ILPO LUKUS)
Myös uudistuksen tavoite vähentää liikenteen päästöjä ontuu.
Autoveron korotus keväällä 2012 aiheutti valtion verotuloihin kymmenien miljoonien loven vuoteen 2011 verrattuna.
Ylen mukaan erouudistusta edeltävä 2011 oli kohtuullinen myyntivuosi ja autoveron tuottoa tuli runsaat 930 miljoonaa euroa. Vuoden 2012 veronkorotus romahdutti automyynnin. Veroja uusien autojen myynnistä kertyi vain 870 miljoonaa euroa.
Hallitus ennusti vuoden 2012 budjetissaan, että automyynti pysyisi veronkorotuksesta huolimatta ennallaan ja korotus tuottaisi valtion kassaan 140 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän. Verouudistuksen valmistelussa puhuttiin lähes 200 miljoonan euron verotulojen lisäyksestä vuosittain.
Parannusta ei ole nähtävissä tänäkään vuonna, sillä uusien autojen myynnin ennustetaan jäävän viimevuotistakin pienemmäksi.
Niin kuin edellisessä kommentissani sanoin, on ulkopuolinen rahoitus kiristynyt huomattavasta ja myös yritysten tulokset pienentyneet.
Noinhan se menee, ei yhteisöveroa makseta tappioista vaan voitoista.Eikös tuo yhteisöveron alennus ollut hyödyksi vain niille yrityksille joilla ennestäänkin menee hyvin. Taannoin lehdessä oli kuinka esimerkiksi suomalaisille sahoille tuosta ei ole hyötyä, kun tekevät suurimmaksi osaksi tappiota. Eikö olisi ennemmin voitu laskea jotain muuta yritysten kustannusta joka olisi hyödyttänyt kaikkia yrityksiä?
Toivottavasti näin. Tosin olen melko monta tarinaa, ei ylistäviä, tuon toiminnasta lukenut.Noinhan se usein menee. Sekin on kyllä todettava, että jos nyt olisi sinne Uusyrityskeskukseen sittenkin mennyt, olisi suuri osa hänen kokemistaan vastoinkäymisistä ja ylläreistä jäänyt kokematta.
Tuskinpa. Uusyrityskeskukset toki auttavat liikennetoimintasuunnitelmien kanssa, kertovat rahoitusvaihtoehdoista, starttirahoista yms. Siitä niissä pidettän turpa visusti kiinni, miten yrittäjyys tiputtaa käytännöllisesti katsoen lähes kaiken sosiaaliturvan ulkopuolelle.Noinhan se usein menee. Sekin on kyllä todettava, että jos nyt olisi sinne Uusyrityskeskukseen sittenkin mennyt, olisi suuri osa hänen kokemistaan vastoinkäymisistä ja ylläreistä jäänyt kokematta.
Mä arvelen Viron valtion kiittävän ja kumartavan näiden talous- ja sosiaaligurujen päätöksistä. Suomen valtio kerää haitat ja Viron valtio verot.Suomalaiset yllättivät verottajan: viinaveroissa 42 milj. €:n lovi
Teemu J. Kammonen
Luotu: 23.8.2013 17:48
Päivitetty: 23.8.2013 18:38
Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
Kuva
Valtio arvioi suomalaisten veronalaisen alkoholinkulutuksen yläkanttiin.
KOTIMAA
|
ALKOHOLIVERO
Valtiovarainministeriö on vähentänyt arviotaan alkoholin valmisteveron tuotosta 42 miljoonalla eurolla.
Ministeriön tänään esittelemässä lisätalousarviossa alkoholiveron tuottoa on laskettu 2,9 prosentilla arviosta. Vuosi on jo toinen perättäinen, kun ministeriö arvioi suomalaisten veronalaisen alkoholinkulutuksen yläkanttiin.
- Viime vuoden kertymä jäi 18 miljoonaa euroa arviosta, ministeriön ekonomisti Veli Auvinen sanoo Uudelle Suomelle.
Viinaveron kertymästä tehdään arvio ministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Valviran yhteistyössä. Veronalaisen alkoholinkulutuksen vähenemistä ei osattu arvioida tällä ryhmällä.
Ensi vuoden budjetissa on jo otettu huomioon nyt julkistettu kulutuksen väheneminen. Vuoden alusta alkoholin valmisteveroon on tulossa jälleen korotus. Tämän arvioidaan tuovan valtion kassaan noin 125 miljoonaa euroa lisää.
- Mikäli veronkorotus tulee, veropohja pienenee, Auvinen sanoo.
Viinaverolla on siis vaikutusta suomalaisten alkoholinkulutukseen. Ainakin siihen maksaako suomalainen viina-annoksestaan verot Suomeen vai ei – ja kuinka paljon maksaessaan maksaa.
Valviran tutkimuksen mukaan suomalaisten tilastoimaton alkoholinkulutus oli vuonna 2012 noin 1,9 litraa puhdasta alkoholia henkeä kohden. Se on noin viidesosa kokonaiskulutuksesta 9,6 litraa.
Suomalaisen päihdepolitiikan tavoite on ollut vähentää väkevien juomien kulutusta ja totuttaa suomalaiset juomaan miedompia.
- Verotuottoon vaikuttaa myös kulutuksen siirtyminen juomaryhmästä toiseen. Esimerkiksi väkevien juomien, joiden verotus on kaikkein kireintä, kulutus on pidemmällä aikavälillä laskussa ja viinien kulutus kasvussa, Auvinen kertoo.
Oli uutisista hauska katsella listaa veroista, joiden tuotto oli alentunut.Mä arvelen Viron valtion kiittävän ja kumartavan näiden talous- ja sosiaaligurujen päätöksistä. Suomen valtio kerää haitat ja Viron valtio verot.