Heikki Kovalainen 2013 - testikuskista keikkakuskiksi

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

MaxiV

Well-known member
Liittynyt
17.5.2000
Viestit
1330
Sijainti
Bemskin ratavarikko
Valsecchi on 100 % tietoinen, että hän hyppää autoon jos perjantaina ei paikalla ole kahta kisakuskia. Ei sitä erikseen sille tarvitse kertoa, kun tilanne on ollut sama koko kauden. Valsecchin on pitänyt valmistautua jokaiseen kisaviikonloppuun kuin kisakuskin. Sehän se koko kolmoskuskin pestin idea on, että tiimillä on kaveri joka hyppää rattiin jos tarvetta tulee.

En ymmärrä mitä tiimi olisi Valsecchille ilmoittanut. Ei ollut ykkösvaihtoehto ajamaan, joten tilanne oli ihan sama kuin läpi kauden. Melko epäammattimaista toimintaa, jos tieto varmasta ajopestistä vaikuttaa varakuskin valmistautumiseen. Oletusarvo on että se valmistautuminen on ollut läpi kauden samaa tasoa kuin kisakuskeillakin.
No jessus sentään. Talli olisi sanonut että tämä ajaa kisassa. Tai kenties että jos Nico, Skuumaikkeli tai Heikki ei pääse, niin sitten hän. Ei kukaan pysty valmistautumaan kerta toisensa jälkeen niin fyysisesti kuin henkisesti maksimaaliseen 100%:n suoritukseen pelkästään "varmuuden vuoksi" jos todennäköisyys kisapestiin on häviävän pieni. Käyppä hakemassa vaikka kirjastosta joku urheilupsykologiaan keskittyvä teos. :D

"Sehän se koko kolmoskuskin pestin idea on, että tiimillä on kaveri joka hyppää rattiin jos tarvetta tulee."
Jos on tiedossa viikkoa ennen kisaa, että ukkoa tarvitaan ratin taakse niin miksi helvetissä tieto pimitettäisiin kuskilta itseltään?
 
Viimeksi muokattu:

Fassion

Well-known member
Liittynyt
16.6.2012
Viestit
50
Nyt saa olla iloinen. Ollaan me suomalaiset sen verran hulppean hienossa asemassa, että kun ykköstykki vammautuu niin seuraava on jo jonossa. Sekä amatöörikundi opettelee toisaalla. Tosi mahtavaa! Muistelen sitä aikaa, kun Kovalainen ei ajodiiliä saanut täksi kaudeksi niin taisipa todeta Salo tai joku vastaava, että siinä on sitten ehdoton valinta jos kauden aikana sattuu jotain poisjääntejä. Nythän se sitten tapahtui, villiä!

Jotkut jossitteli sitä, että olisipa paikka avautunut aiemmin, mutta sillon ois lyöty Heikin sijaan Valsecchi kehittymään. Nyt on todella mielenkiintoista nähdä mihin Heikki pystyy, toiveita ei kannata kovin ylös kuitenkaan laittaa. Ei se helppoa ole astua uuteen autoon ja ajella sillä, etenkin kun edellisestä kisaviikonlopusta on melkein vuosi aikaa ja ero Lotuksen ja Caterhamin välillä on varmaan kuin yöllä ja päivällä. Taidot ei kuitenkaan katoa mihinkään, kysymys on lähinnä siitä, että pääseekö Heikki auton kanssa sinuiksi heti perjantain harkoissa. Jos pääsee niin hyvää tulosta on odotettavissa. Tiedä miten kovaksi rattimieheksi lie kehittynyt tuolla ruoskalla ajellessa pari viime vuotta.

Luottavainen hän on ainakin
"-- I have no concerns about getting up to speed."

Ite heitän veikkauksen, että Heikki on aika-ajossa korkeammalla kun Grosjean, jos sataa vettä. Kuivalla tippuu pienellä erolla Q3:sta. Kisassa seitsemäs. Harkat pitäis olla ennustuksen mukaan kuivat. Toivottavasti Lotus tekee homman oikein ja antaa Heikin ajaa koko session ajan niin paljon kun mieli tekee. Tarpeeks on ajettu kun käytössä olevista renkaista on jäljellä vanteet.
 
Viimeksi muokattu:

Jellinek

Banned
Liittynyt
27.1.2010
Viestit
6719
Sijainti
Tiimarin tasavalta
Lotus F1 Team julkaissut virallisen tiedoitteen asiasta omilla sivuillaan:
http://lotusf1team.com/Heikki-Kovalainen-to-Drive-for-Lotus-F1-Team.html?lang=en
Tallipäällikkö Boullier kertoo, että painavimpia argumentteja Heikin ottamiselle Kimin tilalle oli se, että Heikki on F1:ssä seasoned* ja siksi häntä tarvitaan juuri nyt tallissa tuomaan paras mahdollinen sijoitus valmistajien MM-taistelussa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
*seasoned = kokenut, mutta tässä tapauksessa voisi ajatella myös monia kausia sarjassa mukana ollut ;)

-No ei muuta kuin, hanaa Heikki! :thumbup:
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Toivottavasti tulee paljon Heikki-haastiksia Maxin F1-proggiksissa ja Salon ja sen toisen kuskin kommentointeja.
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Oliko Bulli tiimissä jo Heikin edellisellä stintillä tallissa?
(siis Renault-aikana)
 

Scyber

Well-known member
Liittynyt
7.5.2012
Viestit
284
Sijainti
Hyvinkää
Meinasin jo ettei oo ku Bottas kenen suoritusta pitäis pari vikaa kisaa kattoa.

Heikki, aivan mahtavaa!
 

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
5562
Oliko Bulli tiimissä jo Heikin edellisellä stintillä tallissa?
(siis Renault-aikana)
No ei ollu niin pitkä artikkeli Wikipediassa, ettei sitä olisi voinut lukea.

After the 2009 season, the Renault F1 team was bought-into by investment company Genii Capital. One of Genii's leading figures is Gerard Lopez, who is a major backer of Gravity Sport. On January 5, 2010, Boullier was announced as the new team principal, despite never having worked in Formula One before.
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Oli jo vähän siinä ja siinä, että viittiikö viimeisiä kisoja edes kattella, kun kaksi edellistäkin tuli seurattua toisella silmällä.
No nyt viittii.
Hieno homma Heikille, täysin ansaittu pesti. Toivottavasti poikii jotain hyvää jatkoa ajatellen
 

Loko

Ajatusrikollinen
Liittynyt
27.5.2011
Viestit
1325
Sijainti
Tampere
No jessus sentään. Talli olisi sanonut että tämä ajaa kisassa. Tai kenties että jos Nico, Skuumaikkeli tai Heikki ei pääse, niin sitten hän.
No ei kai se missään tynnyrissä elä? :nope:

Ei kukaan pysty valmistautumaan kerta toisensa jälkeen niin fyysisesti kuin henkisesti maksimaaliseen 100%:n suoritukseen pelkästään "varmuuden vuoksi" jos todennäköisyys kisapestiin on häviävän pieni. Käyppä hakemassa vaikka kirjastosta joku urheilupsykologiaan keskittyvä teos. :D
Tuskin sieltä kirjasta selviää, mikä estää F1-kuskeja toimimasta kuten varamiehet muissa lajeissa. Esim. kiekkomaalivahdilla tuo rumba on tiheämpi ja saumat päästä kentälle on melkolailla yhtä ohuet kuin Valsecchillakin. Silti sieltä luukulta tulee aika usein nykypäivänä ihan 100 % tikissä oleva varamies kun komento käy. Sitten tietty on niitä tapauksia, jotka ei tee hommiaan kunnolla ja floppaavat, kun näytönpaikka aukeaa.

Jos on tiedossa viikkoa ennen kisaa, että ukkoa tarvitaan ratin taakse niin miksi helvetissä tieto pimitettäisiin kuskilta itseltään?
Edelleenkin, en usko että Valsecchi tynnyrissä elää. Meinaat, että Valsecchilta on onnistuttu jotenkin pimittämään tieto ettei Lotuksella ole toista kisakuskia. Suunnilleen kaikki muut F1:stä seuraavat olivat kyllä tietoisia.

Alunperin sinä väitit, ettei Valsecchia harkittu lainkaan koska ei soitettu. On ihan itsestään selvää että tyyppi, joka on kauden aikana jo pari kertaa saanut hälytyksen valmistautua ajamaan, on ollut harkinnassa :wall: Ei noussut ykkösvaihtoehdoksi missään vaiheessa, joten ei tallilla ollut mitään ilmoitettavaa. Ei nyt voi olettaa, että talli joka välissä päivittää tilannetta Valsecchille.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
En ymmärrä mitä yrität saavuttaa tällä jankuttamisella. Ei se asia miksikään muutu vaikka muotoilet sen kuinka monta kertaa eri tavalla.
Joo, ei tarvitse tiedustella, eikä neuvotella, mutta jos Valsecchia olisi edes harkittu kisakuskiksi niin aivan taatusti asiasta olisi puhuttu tämän kanssa etukäteen.
Ei ole syytä kertoa, jos asia on epävarma ja luultavasti epätodennäköinen. Kuski valmistautuu joka tapauksessa siihen mahdollisuuteen, että joutuu Austinisa rattiin. Kuuluu työhön.
Ei kukaan pysty valmistautumaan kerta toisensa jälkeen niin fyysisesti kuin henkisesti maksimaaliseen 100%:n suoritukseen pelkästään "varmuuden vuoksi" jos todennäköisyys kisapestiin on häviävän pieni.
Ja kuitenkin tuossa ylempänä väität tallin vedättävän varakuskia tekemään juuri niin.
Jos on tiedossa viikkoa ennen kisaa, että ukkoa tarvitaan ratin taakse niin miksi helvetissä tieto pimitettäisiin kuskilta itseltään?
Eikö se nyt ole selvää, että tilanne ei ole missään vaiheessa ollut tuo.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Heikin kantti mitattiin jo GP2 sarjan loppukaudella 2005 ja 2007 F1 avauskisassa.

Hyvä jos edes jonkun tuuripisteen saa. Grosjean vie kuin märkää rättiä.
Voi kai sekin iän myötä kehittyä. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös