burb
.
- Liittynyt
- 19.2.2002
- Viestit
- 46199
http://listverse.com/2012/12/03/10-images-of-where-children-sleep-around-the-world/
Siellähän on sängyt kuin Itä-Suomessa.
Siellähän on sängyt kuin Itä-Suomessa.
Uh, ZAZZZMIINE! ZASCKA!http://listverse.com/2012/12/03/10-images-of-where-children-sleep-around-the-world/
Siellähän on sängyt kuin Itä-Suomessa.
Surullisin näky olisi Otto Hokkanen nukkumassa pitsalaatikoiden päällä, mutta sitä näkyä eivät ole julkaisseet (liian karu (laittaa itkemään)).http://listverse.com/2012/12/03/10-images-of-where-children-sleep-around-the-world/
Siellähän on sängyt kuin Itä-Suomessa.
Eipä tullut yllätyksenä tuokaan.Tutkivaa journalismia suomalaisesta korruptiosta ja sitä vahtivasta Trancparencysta. Ehdottomasti lukemisen arvoinen juttu- ja paljon uutta tietoa.
Niin, eikös tautiin aina tarvita sopiva ja parantava lääke.On tuohon muitakin keinoja. Kommunismi on rutosta seuraava.
Jos vanha kaava toistuu niin kokoomukselle käy hyvin ja SDP on se puolue joka joutuu kantamaan seuraukset kokoomuksen toilailuista.Aika jännä nähdä miten käy seuraavissa vaaleissa esim. Kokoomukselle.
Mielenkiintoinen näkemys. Mun näkemyksen mukaan suuri osa kokoomuksen äänestäjistä ei äänestä sitäs siksi, että pitäisi sitä parhaana vaihtoehtona, vaan vähiten huonona. Suomessahan ei ole yhtä ainotta oikeistopuoluetta.Jos vanha kaava toistuu niin kokoomukselle käy hyvin ja SDP on se puolue joka joutuu kantamaan seuraukset kokoomuksen toilailuista.
Perussuomalaiset tosin voivat pelastaa SDP:n, koska jos perussuomalaisten kannatus romahtaa SDP:n kannatus nousee, sillä aina kun perussuomalaisten kannatus on noussut SDP:n kannatus on laskenut ja aina kun perussuomalaisten kannatus on tippunut SDP:n kannatus on noussut.
Loppujenlopuksi seuraavien vaalien tulos riippuu hyvin pitkälti siitä miten hallitus onnistuu valtiontalouden kuntoon saamisessa ja miten käy Suomen valtion takaamille lainoille.
Olet näköjään jo unohtanut sen kuinka tasan vuosi sitten SDP:n kannatus nousi vauhdilla ja samaan aikaan perussuomalaisten kannatus laski vauhdilla.Mielenkiintoinen näkemys. Mun näkemyksen mukaan suuri osa kokoomuksen äänestäjistä ei äänestä sitäs siksi, että pitäisi sitä parhaana vaihtoehtona, vaan vähiten huonona. Suomessahan ei ole yhtä ainotta oikeistopuoluetta.
Tuo SDP'n ja Persujen vertaus on tavallaan oikea, perussuomalaisethan ovat talouspoliittisesti demareita vasemmalla, lähes vasemmistoliiton luokkaa. Toisaalta tuo rinnastus, että SDP olisi noussut, kun perussuomalaisten kannatus on laskenut on ainoastaan oletus, persujen kannatus kun on kasvanut koko ajan ja demareiden taas laskenut jatkuvasti.
Toki taloudellinen kehitys vaikuttaa aina puoluiden kannatukseen, täysin riippumatta siitä onko niiden edustajilla osaa tai arpaa siihen.
Vaalit ja gallupit ovat aika lailla eri asia.Olet näköjään jo unohtanut sen kuinka tasan vuosi sitten SDP:n kannatus nousi vauhdilla ja samaan aikaan perussuomalaisten kannatus laski vauhdilla.
Niin, eikös tautiin aina tarvita sopiva ja parantava lääke.
Miksi vain äideiltä kysyttiin mielipiteitä?Joka viiden lapsi jää yksin. Surullista luettavaa.
Alla vero-oikeuden professori Niskakankaan käsitys häslingistä. Jotain tuollaista siellä on tapahtunut. Mikä ei ole minkään sortin yllätys.Kyllähän nyt näyttää, että koko hallitus on ollut epätietoinen eli aivan pihalla tuon verouudistuksen lopputulemasta. Se, että onko kokoomuslaisten tai ärkoopeen ministereissä ollut tietoa on aika toissijaista- ja ihan hyvä salaliittojen ja koplaushuhujen lähde. Sen sijaan kokoomuslaisten linja, että mitään ei muuteta eikä korjata on käsittämätön. Ainoa oikea linja on, että verotuksen osalta asia tarkistetaan ja muutetaan.
Surkea esitys.
Asiantuntija rikkaiden veroalesta:
Hallitusta painostettiin ratkaisuun
Vero-oikeuden professorin mukaan elinkeinoelämän järjestöt painostivat hallitusta osinkoverohuojennuksiin.
Professorin mukaan vasemmistopuolueet ovat kovan paikan edessä.
Osinkoverosta outo hässäkkä
Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) hallituksen suunnittelemat osinkoverohuojennukset ovat jättimäinen kädenojennus Suomen rikkaimmille ihmisille, sanoo Aalto-yliopiston vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas.
Helsingin Sanomat uutisoi torstaina elinkeinoverolaissa olevasta säännöksestä, joka tarjoaa listaamattomalle yhtiölle mahdollisuuden verovapaan osingon nostamiseen, jos yhtiö omistaa vähintään 10 prosenttia osinkoa jakavasta pörssiyhtiöstä.
Suomen johtaviin veroasiantuntijoihin lukeutuvan Niskakankaan mukaan suurten perheyhtiöiden, kuten esimerkiksi Kemiran, Koneen ja Cargotecin, omistajat käyttävät listaamattomiksi yhtiöiksi laskettavia holdingyhtiöitä juuri tästä nimenomaisesta syystä.
Professorin mukaan hallituksessa on tehty päätöksiä niin, ettei ole kuitenkaan kunnolla ymmärretty, mitä uudistus todella tarkoittaa.
Voittajat ja häviäjät
Kemiran suurin omistaja on Paasikiven perheen hallinnoima holdingyhtiö Oras Invest Oy yli 18 prosentin omistusosuudellaan. Koneen suurin omistaja on puolestaan yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Antti Herlin, joka omistaa yhtiöstä yli 20 prosenttia Holding Manutas Oy:n ja Security Trading Oy:n kautta.
Ilkka ja Niklas Herlin omistavat kumpikin Cargotecistä yli 12 prosenttia holdingyhtiöidensä Wipunen varainhallinta Oy:n ja Mariatorp Oy:n kautta, ja Ilona Herlinkin yli 10 prosenttia D-Sijoitus Oy:n kautta.
- He eivät maksa pörssiosinkoveroa nyt aivan kuten eivät tule maksamaan tulevaisuudessakaan. Tässä on vaan se, että nykyään ero pörssiosinkojen ja muiden osinkojen verotuksen välillä on hirveän pieni. Tulevaisuudessa se on tavattoman suuri, Niskakangas sanoo.
Hallituksen verolinjausten mukaan suurten perheyhtiöiden omistajat voivat jatkossa kotiuttaa osinkoja holdingyhtiöistään minimaalisella 7,5 - 8 prosentin verorasituksella samaan aikaan kun tavallisia pörssisijoittajia rokotetaan reippaalla veronkorotuksella.
- Veroalen häviäjiä ovat ihan tavalliset pörssisijoittajat, sillä heidän verotuksensa kiristyy reippaasti, Niskakangas sanoo.
Pörssiosinkojen verotusta ollaan kiristämässä nykyisestä reilusta paristakymmenestä prosentista 30 - 32:een prosenttiin.
"Sukkana sisään"
Niskakankaan mukaan elinkeinoelämän etujärjestöillä Elinkeinoelämän keskusliitolla, Keskuskauppakamarilla, Suomen Yrittäjillä ja Perheyritysten liitolla on ollut selkeä rooli jopa hyötyjäpuolen yllättäneen veroratkaisun syntymisessä.
- Nämä neljä järjestöä ovat koordinoidusti painostaneet hallitusta tämän suuntaiseen ratkaisuun. Hallitus on käyttänyt asiantuntijoina näiden etujärjestöjen sinänsä erittäin hyviä asiantuntijoita, jotka eivät kuitenkaan ole objektiivisia, Niskakangas sanoo.
EK:n toimitusjohtajana toimii Kataisen hyvä ystävä ja nykyisen hallituksen entinen elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok), Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana kokoomustaustainen Risto E. J. Penttilä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana entinen kokoomusministeri Jussi Järventaus ja Perheyritysten liiton toimitusjohtajana entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk). Katainen toimi Vanhasen kakkoshallituksessa valtionvarainministerinä 2007 - 2010.
Eli nämä etujärjestöt ovat lobanneet heitä hyödyttävän asian niin sanotusti "sukkana sisään"?
- Minusta se näyttää siltä, kyllä. Mitä ilmeisemmin on käynyt niin, ettei hallituksessa ole oikein ymmärretty, mitä on päätetty ja mitä tämä uudistus käytännössä tarkoittaa, Niskakangas sanoo.
Vasemmisto helisemässä
SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen totesi torstaina puolueen verkkosivuilla julkaistussa kirjoituksessaan, että "uusien verolinjausten keskeiset tavoitteet ovat kasvun ja työllisyyden lisääminen sekä reilu tulonjako".
Niskakankaan mukaan pörssiyhtiöiden suuromistajia hyödyttävä jättimäinen veroale on kiusallinen niin vasemmistolle kuin demareillekin.
- Vasemmistopuolueet eivät ole tajunneet, kuinka suuren edun ne antavat kaikkein rikkaimmille. Yhden promillen eli noin 5 000 suomalaisen verorasitus putoaa alle puoleen entisestä. Eiväthän ne ole voineet tajuta, että tässä käy näin, Niskakangas sanoo.
Vasemmistoliitto ja SDP ovat tulleet siis yllätetyiksi housut kintuissa?
- Kyllä.
Niskakankaan mukaan valtionvarainministeri Jutta Urpilainen (sd) tulee olemaan hallituksen ratkaisusta hämilleen menneen ministeri Paavo Arhinmäen (vas) tavoin kovan paikan edessä, kun selviää, kuinka paljon samat ihmiset, jotka aikanaan maksoivat varallisuusveroa, hyötyvät hallituksen verolinjauksesta.
- Varallisuusveron poistaminen oli monin verroin pienempi kuin etu, joka nyt annetaan näille kaikkein rikkaimmille. Jos on Arhinmäellä edessään kova paikka, niin sitä on myös Urpilaisella, Niskakangas uskoo.
Oli kysytty myös lapsilta, mutta sitä ei tietenkään kannata noteerata. Eipä tuollaisissa asioissa ole kovinkaan paljon merkitystä kysytäänkö äidiltä vai isältä.Miksi vain äideiltä kysyttiin mielipiteitä?
Mun mielestä korostaa erityisen paljon ministereiden ammattitaidottomuutta, osaamattomuutta ja asioihin perehtymiskykyä. Jos ministerit osaisivat pyytää laskelmia eri tilanteista ennen päätöksentekoa niin ei tarttisi ihmetellä jälkeenpäin.Kyllähän nyt näyttää, että koko hallitus on ollut epätietoinen eli aivan pihalla tuon verouudistuksen lopputulemasta. Se, että onko kokoomuslaisten tai ärkoopeen ministereissä ollut tietoa on aika toissijaista- ja ihan hyvä salaliittojen ja koplaushuhujen lähde. Sen sijaan kokoomuslaisten linja, että mitään ei muuteta eikä korjata on käsittämätön. Ainoa oikea linja on, että verotuksen osalta asia tarkistetaan ja muutetaan.
Surkea esitys.