Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄKAUSI 2013

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Tekeekös homoilu steriiliksi, vai miksi se estää paneskelun lisääntymistarkoituksessa?
Ei, mutta käsittääkeni vähentää mielenkiintoa siihen vastakkaisen sukupuolen kanssa. En tiedä, mutta arvelisin monilla homoilla olevan hankaluuksia saada seisiö aikaiseksi naisen kanssa. Keinohedelmäitystä kun ei ole kovin pitkään tunnettu.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Nyt on taas Suomi-brändi pilalla. Ranteet auki ja kylmään saunaan itkemään kossupullon kanssa. Hmmm...brandy.
Ilta-Sanomat sanoi:
Suomalaisten juopottelua pilkattiin Hollannin tv:ssä

Suosittu hollantilainen tv-ohjelma antaa hurjan kuvan suomalaisesta juomakulttuurista.

Hollannissa julkiselta televisiokanavalta tullut ohjelma on hämmentänyt Hollannin suomalaisia tänä kesänä. Suositussa "Spuiten en Slikken" - sarjassa matkustetaan Helsinkiin selvittämään, miksi suomalaiset juovat niin paljon.

Ohjelmassa haastatellaan viinan ihanuutta ylistäviä nuoria puistoissa, rannoilla ja yksityiskodeissa. Kamera kuvaa yöllisen Helsingin kaduilla hoipertelevia humalaisia miehiä ja naisia. Lopuksi kerrotaan karua tarinaa Tallinnan viinaturismista ja paluumatkalla laivan käytäville sammuneista suomalaisista.

Ohjelma esitettiin Hollannissa ensimmäisen kerran vuosi sitten, mutta lähetettiin uusintana tänä kesänä.

Hollannissa asuvat suomalaiset ovatkin saaneet viime aikoina kuulla hollantilaisilta ystäviltään väsymiseen asti kyselyjä siitä, onko Suomessa juomakulttuuri todella niin hurjaa kuin televisiossa on annettu ymmärtää.

- Ohjelmasta saa surullisen ja surkean kuvan Suomesta, Amsterdamissa asuva suomalainen Anna harmittelee.

- Valitettavasti suomalainen humalakulttuuri on yleensä ensimmäinen asia, jonka hollantilaiset mainitsevat Suomesta puhuttaessa, pohtii 16 vuotta Hollannissa asunut Anna-Mari Vermeulen-Meriläinen.

Suomen Hollannin suurlähetystössä ei osata sanoa, voiko televisiojulkisuus tahrata Suomen mainetta maailmalla.

- Voi vaan toivoa, ettei tätä pidetä ainoana totuutena Suomesta, toteaa Suomen Hollannin suurlähetystön virkamies Leena Pylvänäinen.

Ohjelmassa haastatellaan kansanedustaja Lasse Männistöä (kok.), joka selittää suomalaisten juomista muun muassa sillä, että pohjoisessa eristyksissä asunut kansa on oppinut sosiaaliseksi nimenomaan alkoholia juomalla.

Pitkäaikaiset tutkimukset osoittavat, että suomalaisten alkoholinkulutus on vähentynyt. Tampereen yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan nuorten humalajuominen on vähentynyt kahden viime vuoden aikana selvästi.

Kansanedustaja Lasse Männistö, miksi et tuonut tätä esille?
- Minusta on äärimmäisen myönteistä, että nykynuoret ovat fiksumpia kuin aiemmin. Mutta kyllä Suomessa kuitenkin alkoholinkulutus ja humalajuominen ovat vuosikymmenten ajan olleet suuria haasteita. On tärkeää voida puhua rehellisesti ja avoimesti näistä asioista, Männistö perustelee.

Juontaja Filemon Wesselinkin mukaan ohjelma päätettiin tehdä juuri Suomesta, koska tekijät olivat nähneet tilastoja, joiden mukaan suomalaisilla on alkoholiongelmia.

- Joidenkin tilastojen mukaan suomalaisten alkoholiongelmat ovat Euroopan suurimpia. Joidenkin tilastojen mukaan muissa maissa ongelmat ovat suurempia. Teimme ohjelman myös brittien alkoholinkäytöstä vertailun vuoksi, Wesselink viestittää sähköpostitse.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Suomen Hollannin suurlähetystössä ei osata sanoa, voiko televisiojulkisuus tahrata Suomen mainetta maailmalla.
Aivan mahtavaa, että tämä piti kysyä oikein suurlähetystöstä. :D
 

Örfil

Guest
Aivan mätäkuun juttu: menkää jonnekin saksalaiselle leirintäalueelle kesäviikonloppuna: luetaanko siellä herran sanaa vai ollaanko pää täynnä "pyhää Lidlin halpakaljaa". Puhumattakaan briteistä. Olettehan seuranneet telsusta "Geordie Shore" nimistä "laatusarjaa" :D

Ai hollantilaiset raitista kansaa - voi pyhä sylvi :D

Maailmassa ei ole yhtään kansaa joka voisi kehuskella olevansa raittiimpia kuin muut. Ehkä Vatikaani?

Pienellä vaivalla Hollannista irtoaisi aivan saman tason juttu.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Tuli olo, jottei turhaan ole menneet YLE-veroni.

Outo sähköpostiviesti menneisyydestä - Kuka oli aikaansa edellä vuonna 1970?



Yle Pohjois-Karjalan työntekijä sai perjantaina oudon sähköpostiviestin. Viesti oli lähetetty tammikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1970. Onko bitti mennyt jälleen jossakin väärin päin vai onko Pelle Peloton ollut asialla?
Kuvassa on sähköpostiviesti, jossa ei ole lähettäjää eikä sisältöä, mutta se on päivätty 1.1.1970.

Tiettävästi maailman ensimmäinen sähköpostiviesti lähetettiin Englannissa loppuvuodesta 1971.

Onko mahdollista, että joku propellipää onkin lähettänyt historiallisen viestin jo kaksi vuotta aikaisemmin, tammikuun ensimmäisenä päivänä 1970? Jos näin on käynyt, missä ihmeen bittiavaruudessa se on madellut yli 42 vuotta?

Nyt tämä viesti on kuitenkin saavuttanut pohjoiskarjalaisen miehen työsähköpostin.

Viestissä ei ole lähettäjää, ei aihetta eikä sisältöä. Mutta päiväys seisoo tasan tarkkaan 1.1.1970.

Mielikuvitusta kutkuttaa eniten selitys, että Aku Ankan ystävä Pelle Peloton on ollut asialla piskuisen hehkulamppupään eli Pikku apulaisen kanssa.

Pelle Peloton on tunnetusti noheva kaveri. Hän on keksinyt muun muassa kutistuskoneen, aikakoneen ja mietintämyssyn.

Olen aika varma siitä, että Pelle Peloton oli istunut Ankkalinnan talossaan tympääntyneenä pimenevässä illassa vuoden 1969 lokakuussa. Koska ahkera kaveri ei jaksanut olla pitkään paikallaan, hän oli laittanut mietintämyssyn päähänsä. Sitten välähti. Pikku apulainen säesti innoissaan: "Bizz-biz-biiiz".

Ja lopputulos ilmestyi elokuun puolivälin jälkeen vuonna 2013 Yle Pohjois-Karjalan työntekijän sähköpostiin.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Nyt on taas Suomi-brändi pilalla. Ranteet auki ja kylmään saunaan itkemään kossupullon kanssa. Hmmm...brandy.
Tää vaatii kostoa. Nyt kiukulla tekemään suomalaista dokkaria Amsterdamin huumehörhöistä. Noon kaikki tommosia, ihan jok'ikinen! :frank:
 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
Heikolla itsetunnolla varustettu paskakansa ollaan. Toinen esimerkki oli se ruotsalaisen imitaatio suomalaisesta juoposta. Se louccaa meidä culttuuri.

Tässä kun Itä-Turussa nyttenkin steppailen ja katselen vastaantulevaa porukkaa, niin ei me olla edes pohjoismaa. Me ollaan lähi-idän pohjoisin valtio.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Heikolla itsetunnolla varustettu paskakansa ollaan. Toinen esimerkki oli se ruotsalaisen imitaatio suomalaisesta juoposta. Se louccaa meidä culttuuri.

Tässä kun Itä-Turussa nyttenkin steppailen ja katselen vastaantulevaa porukkaa, niin ei me olla edes pohjoismaa. Me ollaan lähi-idän pohjoisin valtio.
Saatana, tässäkin hurrit vaan vittuilee suomalaisille päin naamaa. :mad:
Kyllä minä taas mieleni pahoitin.

http://www.youtube.com/watch?v=ajtW-DrV-ps&t=3m55s
 

IWE

Well-known member
Liittynyt
22.6.2004
Viestit
2963
MISSÄ MEIDÄN ÖLJYVARAT OVAT?

Jos tuommoisia olisi, niin rakas hallituksemme olisi kyllä tuonkin toiminnan pikavoiton toivossa myynyt vaikka venäläisille (tai antanut Kreikalle). :rolleyes:
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Saatana, tässäkin hurrit vaan vittuilee suomalaisille päin naamaa. :mad:
Kyllä minä taas mieleni pahoitin.
Ruotsalaiset sahaavat omaa oksaansa niin tehokkaasti ettei muiden tarvitse heistä piitata hevon vittua. Ostetaan kultamitallijuoksija edustamaan Ruotsia, ja teeskennellään että kyseessä on ruotsalaisen yhteiskunnan saavutus. Sitten kun ostourheilija ei kannatakaan ruotsalaisen yhteiskunnan arvoja, on närkästys valtavaa. Miten ihmeessä ruotsalaiset kuvittelivatkaan mitään muuta? Ruotsin erinomaisuudesta varmaankin etiopialainen sokaistuu ja silmät ihan alkavat loistamaan sinikeltaisina. Näinkö luulivat? Ylimielisen kehittymätöntä ja rasistista sakkia, vaikka teeskentelevät täysin päinvastaista. Tässä tämä rahalla rellestäminen taas nähtiin. Sillä pääsee osan matkaa, saa kultamitallin, mutta kunniaa ei.

http://www.hs.fi/urheilu/Maailmanmestarin+homokommentti+kuohuttaa+Ruotsissa/a1376704946521?ref=tf_iHSisboksi300-artikkeli&jako=08289f287e83e791c94d0270d3197d35

Kohu ruotsalaisen kestävyysjuoksijan Abeba Aregawin ympärillä ei ota laantuakseen Ruotsissa.

Moskovassa 1 500 metrin maailmanmestariksi torstaina juosseen Aregawin puheet synnyttivät pienen myrskyn, kun hän kieltäytyi tukemasta ruotsalaisen korkeushyppääjä Emma Green Tregaron ja pikajuoksija Moa Hjelmerin protestia Venäjän homolakia vastaan.

"Henkilökohtaisesti en tue sitä, koska uskoni ei sitä salli", Aregawi sanoi lehdistötilaisuudessa tulkin välityksellä.

Myöhemmin hän halusi selventää sanomisiaan.

"Minun uskontooni ei kuulu se, että miehet ovat miesten kanssa ja naiset naisten. Mutta en oikeastaan tiedä asiasta paljoakaan", Aregawi tarkensi.

Hiljattain kansalaisuutta vaihtanut Aregawi edusti vielä viime kesän olympialaisissa Etiopiaa.

Green Tregaro hyppäsi korkeuskarsinnassa sateenkaaren väreillä maalatuilla kynsillä. Seiväshypyn MM-kultaa hypännyt venäläistähti Jelena Isinbajeva on aiemmin pitänyt protestia epäkunnioittavana.

Moni urheilija on kuitenkin osoittanut tukensa ruotsalaisille. Esimerkiksi norjalainen pika-aituri Isabelle Pedersen on sanonut pitävänsä ruotsalaisten tekoa fantastisena.

Aregawin lausunto aiheutti ruotsalaismediassa paljon vastalauseita. Expressenin toimittaja Ludvig Holmberg totesi tajunneensa, että hän on valtavan erilainen kuin Aregawi.

"Tuntuu kuin hän olisi toisesta maailmasta", Holmberg kirjoitti kolumnissaan Expressenin verkkosivuilla.

Ruotsin yleisurheiluliiton puheenjohtaja Tomas Riste piti valitettavana, jos maajoukkueen jäsenet käyvät toisiaan vastaan. Ruotsalaiset PR-toimistot puolestaan kritisoivat maajoukkuetta yhtenäisen viestintästrategian puutteesta.

Aregawin ympärillä on kuohunut muutenkin. Hän on joutunut vastailemaan kysymyksiin avioliitostaan.

Useiden kansainvälisten yleisurheilijoiden manageri Jukka Härkönen kommentoi alkuviikolla Helsingin Sanomille, että kyseessä on pelkkä tekninen avioliitto ja että Aregawi on Ruotsiin hankittu ostourheilija.

Etiopialaistoimittajat puolestaan paheksuivat juoksijan päätöstä vaihtaa edustamaan Ruotsia.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Jep, kuulostaa aika käsittämättömältä tuo hyökkäys Aregawia vastaan. Ihan asiallisestihan hän tuossa kantansa esitti ja perusteli, loukkaamatta ketään. Kai Ruotsissakin luulisi vielä ihmisillä uskonnonvapaus olevan.



The news came as two female Russian athletes kissed on the winner's podium at the World Athletics Championships yesterday - sparking a huge debate on Twitter and other media about whether it was in protest at the government's anti-gay law.

But sources in the Russian camp claimed Kseniya Ryzhova and Tatyana Firova - who had just won gold in the 4x400 metres relay - were just exchanging a congratulatory kiss and there was no political message involved.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Jep, kuulostaa aika käsittämättömältä tuo hyökkäys Aregawia vastaan. Ihan asiallisestihan hän tuossa kantansa esitti ja perusteli, loukkaamatta ketään. Kai Ruotsissakin luulisi vielä ihmisillä uskonnonvapaus olevan.
Sanopa muuta. Ruotsissa vaan tuntuu olevan vallallaan kaksoismoralismi, joka ei löydä suuntaansa. Tällainen hakuammunta ja arvojen hakeminen on siitä selkeä osoitus.

Humaaneja arvoja, tms., korostaakseen maahan otetaan valtavat määrät siirtolaisia ja korostetaan heidän kulttuurisia oikeuksiaan. Ihmisarvosyistä.

Sitten jos nämä usein uskonnolliset arvot eivät olekaan korrelaatiossa ruotsalaisen kaiken hyväksyvän arvomaailman kanssa niin poru alkaa. Jälleen ihmisarvosyistä.

Ruotsalaisilla on ilmeisesti uskomattoman naiivi visio, että hyvinvointiyhteiskunta jotenkin pystyy tasaamaan uskonnollisetkin erinäkemykset samalle tasolle kaikkien kanssa. Jotenkin maagisesti Ruotsi valtiona on viisaana kaiken kansan yläpuolella.

Mutta eihän se näin taida olla. Tässäkin itkemisessä on niin paljon hämmästeltävää, että ihanko tosissaan noin voitte ajatella? Sananvapaus, ja uskonnonvapaus ovat kannustettavia asioita, mutta näinkö niitä rajoja sitten aletaan määrittelemään?

Jossakin kohtaa määrittelyn on pakko alkaa.

Tuo arvojen ja kulttuurien survominen yhteen ruotsalaiseen tuuttiin on niin lyhytnäköisen käsittämättömän rasistista touhua, olemme parempia kuin tiedättekään, että ei se voi vaan toimia.

Tällainen valtio kyllä sakkaa jossakin kohtaa tulevaisuudessa ihan varmasti.
 

Nick

sadasseitsemäs
Liittynyt
30.6.2004
Viestit
2047
Sijainti
Tampere
Tämä ei ole kovinkaan tärkeä uutinen, mutta yksi asia otti vähän silmään.

Tiesitkö näistä Hollywood-pariskunnista?

Näyttelijä Minka Kelly ja Fantastic Four -leffojen tähti Chris Evans ovat seurustelleet viime syksystä.

Okei. Chris Evans on Fantastic Four -leffojen tähti, mutta itse olisin maininnut Captain American ja/tai Avengersin. :eek:

No mut jos kaikki kolme on samaa paskaa ni eiks se oo ihan sama mikä mainitaan?
Fantastic Four on paskaa, mutta eivät nuo muut. Tietenkin, jos ei tykkää sarjakuvaelokuvista, niin ei siinä mitään. Jokaisella on omat mielipiteet. Mut ei siitä sen enempää.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös