Uusien sanontojen tyyssija ja selitykset

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kierros menee Albert Oilille. Noomin ja Mehun kertomuksesta erosi lähinnä siitä, että a) oli ensimmäisenä nostamassa toikkia ja kee) siinä oli eniten sanoja.

Edellä mainituille kunniamaininta ja kultapossukerhon tarra.



Albert Oil 4pts
Mosse 2pts
Knoukkari 1pts
Domppari 1pts
Jjusban 1pts
Formulanomi 1 pts
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kiuasmies on sillassa

No näinhän tässä pääsi käymään lauantaina. JYP HT oli saapunut Niiralan mont...., eehhh siis tuonne Trust Kapital Arenalle mittelemään voimiaan Sortavalan Palloseuran kanssa, joka nykyään tunnetaan KaLpana.

Hootee varjeli 1-0 johtoaan aina viimeisen erän loppuun asti, mutta sitten Kauppis-Marko pääsi tälläämään tasoittavan byyrin Tuomas 'seisoo niinkuin tammi' Tarkin taakse. KalVan hyvä ote jatkui, ja Harvian mainosta kantava Jyppi oli ahdingossa. Loihi siitä sitten joku paikallinen savolaismulkku lausumaan, siinäpä on kiuasmies sillassa.

 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Olipa kerran Klaudia Tröpösen metallitehtailla vähän niinku kiireitä. Viimeiset metalliset siltaelementit olivat jo 107 päivää myöhässä. Sillan tilanut Hinthaaran kunta alkoi jo olla perin kärsimätön.

Iki-iloinen, suorastaan gay, Kiuas Oy:n myyntitykki Gay Andersson saapui homomainen irvistys päällä kera esitteiden myymään Klaudia Tröpöselle uutta kiuasta edustussaunaan. Toimiston ovi oli jostain syystä lukittu ja Gay päätti astua b-rappuun ja mennä sitä kautta kakkoskerroksen toimistotiloihin. Ikävä kyllä b-rapun reitti oli hiukan vaarallinen, koska Klaudia oli ottanut lisäkapasiteettia b-rapun tiloista. Siellä valettiin vihoviimeistä siltaelementtiä. Gay pudotti tärkeät saunaprosyyrit heti päästyään b-rapusta tehdassaliin. Ikävä kyllä prosyyrit lentivät ilmavirran mukana teräselementin valuastiaan..
Gay juoksi tukka putkella valuastian luokse ja horjahti astiaan tavoitellessaan tärkeitä pornahtavia saunakiuasprosyyreitä. Kenkään, edes tehtaanjohtaja Adidas Kolehmainen, ei havainut tapahtunutta.

Seuraavana aamuna viimeistäkin siltaelementtiä oltiinkin jo hitsaamassa Hinthaaran Kylpäjoen siltaan. Illalla toimitusjohtaja Klaudia Tröpönen
ja tehtaanjohtaja Adidas Kolehmainen pitävät tiukat bileet tehtaalla. Adidas loihi lausuman_ "Kovvoo hommoo oli viimeisen elementin valaminen...katotaanpa se vielä videonauhalta". Juhlakunnossa oleva tehtaanväki toljotti silmätarkkana jännittävää videota. Viimein videolla näkyi selvästi, kuin Gay Andresson tippui teräselementtien valuastiaan. Tehtaanväki oli hiljaa. Lopulta Klaudia sanoi, että tästä ei sitten puhuta...mutta näyttää siltä, että Kiuasmies on sillassa..
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Mää jaksa enää odotella. Etenkin kun laatu voitti määrän. Kummatkin hyviä mutta koska Mosse voitti viimeksi niin nyt voittakoon Nuumi.

Albert Oil 4pts
Mosse 2pts
Formulanomi 2 pts
Knoukkari 1pts
Domppari 1pts
Jjusban 1pts
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Tärpättiä, teltta pystyyn ja kohta tärppää!

Tärpättiä, teltta pystyyn ja kohta tärppää!, niin näin se luuli Gustafssonin Nissekin Bodomin rannalla. Vaan kävikin niin ettei tärpännyt, ja sehän tarkoittaa sitä että teltat on nurin ja kaverit hengiltä.

Ainoa mikä jäi Nissen lisäksi henkiin oli sanonta.:thumbfh:
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Tärpättiä, teltta pystyyn ja kohta tärppää!

Nuorna miesnä viettelimme kaverijengin kanssa juhannuksia ja festareita telttailemalla leirintäalueilla. Porukan sloganiksi muodostui nopeasti "tärpättiä, teltta pystyyn ja kohta tärppää!". Rytmikkäästi lausuttuna se nosti kummasti tunnelmaa ja nuorta uhoa. Ja tottahan se sloganin viesti oli.

Itse kuitenkin huomasin pian hallussani olevan vetovoimalan avaimet ja päädyin käyttämään totuudenmukaisempaa taisteluhuutoa "tärppää!".
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Make, Pera ja mä lähdettiin festarireissulle Ruisrokkiin. Meillä on mukana aimo läjä viunaa, ja Makella olikin tapana tokaista "tärpättiä, tärpättiä" ottaessaan kunnon tujauksen kosanderia raakana. Jäätiin Maken kanssa pystyttämään telttaa ja otimme samalla vähän lisää tärpättiä. Pera oli jo vikittelemässä yhtä kevyttä tonnikeijukaista (karmee lahna) ja vonkaaminen oli jo kovaa. Neito alkoi olla lämpimänä (lotisi) ja pian kuuluikin Peran legendaariseksi muodostunut huuto: "Tärpättiä, teltta pystyyn ja kohta tärppää!"
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Jaska Pärätti oli Kiuruveden kunnanvaltuustoedustuksestaan huolimatta jotenkin vieroksuttu hahmo kylällä. Kansakoulunopettajana hänen ei tiedetä 35 vuoden työuran aikana puhuneen kuin 5 sanaa. Muutenkin miehestä uhkui mystinen levottomuus.

Jaska tiedettiin kovaksi kalamieheksi ja eläkkeelle pääsyn jälkeen hän oli pyhittänyt lähes kaiken vapaa-aikansa tälle rakkaalle harrastukselleen. Sattui kerran niin, että vesikkojahdissa Hyvölänlahden kaislikossa hiljaksiin kyräillyt magnetofonikauppias Niemelä näki, kun Jaska Pärätti tuli rantaan yksinajettavalla tandempyörällään ja valmistautui järvelle lähtöön. Jaska ei äkännyt, että Niemelä kykki heinikon seassa kera nauhurin - hän halusi näet äänittää vesikkojen kuolonkorinaa death metal- yhtyeensä Kaavittujen Kivespussien tulevalle albumille. Vaan onnistuipa hän sen sijaan saamaan nauhalle oudon rituaalin.

- Pält...Pärt...Tärp....Täsrpätti tuloo, mutisi Jaska ja riisui itsensä ilkialastomaksi. Sitten hän siveli miehenkiertämänsä käpyöljyllä, jonka tiedettiin olevan Kiuruveden kansalliskalan särpiän suurta herkkua. Mutta ei siinä ihmetyksessä kyllin: Tämän jälkeen Jaska hieroi elimensä ns. 'täyteen tällinkiin', siveli vielä muutaman vedon käpyöljyä ja lähti veneellä kohti järvenselkää. Juhlakunnossa kuikuilleen tattispalan mies ujutti airon hankaimen alapuolelle viilletystä reiästä järveen ja sitten alkoi sen julmettu mesoaminen:

- Kot...koth...kohta täsrp...tärppää!
Ja toden totta: alta varttitunnissa tuon entisen kansankynttilän vene oli aivan täynnä suomueväkkäitä ja kiduspyrstöllisiä.

Tämän kaiken sai siis toimitusjohtaja Niemelä tallennettua nauhalle ja oli siinä kyläläisillä ihmeteltävää, kun hän nauhoitteensa kunnantalon edustalla halukkaille soitti samalla värikkäin sanankääntein Pärätin miehistä olemusta kuvaillen ja käsillään eloisasti huitoen. Pärätin salaisuus, vaikea afasia, oli estänyt miestä osallistumasta sosiaalisiin tilanteisiin ja tämän vuoksi hän ei juuri suutansa julkisesti aukonut.

No, kiuruveteläisillehän tästä jäi huvituksen sekaisella ihmetyksellä muisteltu lentävä lause "Tärpättiä, teltta pystyyn ja kohta tärppää" mutta naurunalaiseksi joutumisen kohtalostaan mitä ilmeisimmin tietoista Jaska Pärättiä sen sijaan ei koommin kylillä nähty. Liekö mies lähtenyt valtamerten taa suurempien saaliiden perään?
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Albert Oil 4pts
Mosse 2pts
Formulanomi 2 pts
Knoukkari 1pts
Domppari 1pts
Jjusban 1pts
Mehe 1 pts

Olipa vaikea tuomarointi. Mehelle kuitenkin napsahti. Kunniamaininta kaikille muille!
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
No eipäs olis tarvinnut näköjään herättää nukkuvaa mulkkua lain.:thumbfh:

Viemäri on juomari ja haisee kuin tuomari!
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Ohopas! Onnistunutta tuomarointia - tunnistettua ornarointia - ornaroitua tusanointia - tunaroitua onanointia.

Uusi sanonta:
Puuro kuivana, sano porilainen pesillä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Porin pesäpallomaajoukkueen ykköskotiuttaja ja vt. herrasmies Keijo "Tahko" Rosberg (ei sukua Nico "Keke" Rosbergille) oli niitä miehiä.
Ei niitä, hölmö, vaan niitä toisia.
Nimittäin näkkileivän rouskuttaja.
Toden totta, sellaisiakin oli aikanaan "kusarilla" eli kuuskytluvulla, kuten tarinamme sankari, "Tahko". Aina aamuisin näkkileipää naamaan ja töihin. Toden totta, kusarilla oli joillakin vielä töitä.
Muut söi puuroa ja "Tahko" imi näkkistä, semmoinen oli se tarina. Mutta se tarina jatkuu vielä.

Nimittäin kerran pesäpallo-ottelussa Porin Kakkospesät vs. Turun Palot kävis silleesti että "Tahkolla" oli lyöntivuorollaan hiukan huonompi päivä.
Eka lyönti meni aivan ohi. Toka lyönti meni vähintään yhtä paljon ohi, ellei enemmänkin.
Kolmas lyönti osuikin sitten "Tahkolle" tyypilliseen tapaan täydellisesti ja rikkoi kaikki ennätykset, äänivallin sekä Porin rautatieaseman lipputoimiston akkunan. Ja niin oli Joulu pelastettu ja myös "Tahko" pääsi etenemään pesältä toiselle.
Mennessään huikkasi pettyneille pesävahdeille jotta "Meinas olla ruuti märkää, mutta minäpoika syönkin puuron kuivana".
Sittemmin lausahdus on muuttanut muotoaan aivan erilaiseksi, aivan kuten suomalainen rehellisyys. Laittaisin sen lopullisen muodon tähän mutta kun tästä viestistä loppuu tila. Joten.
 
Ylös