Materialistinen onni - tämän ostin tänään - Parte tres

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Mä en oo tätä ajattelumallia konsaan ymmärtänyt.
Mä en varmaan edes eläisi viisikymppiseksi jos stressaisin pankin pallo jalassa. Luulisin olevani minkäikäisenä tahansa sitä onnellisempi mitä vähemmän olen velkaa kellekään tässä elämässä.
Stressata?
Mitä stressaamista siinä on?
Yhtälailla se vuokrarahakin pitää saada jostakin kasaan kuin lainanlyhennyskin.
Korkotasosta sitten riippuu onko sitten juuri kyseisellä hetkellä satasen vai kaks (normaalikämpissä) halvempaa tai kalliimpaa per kuukausi asua vuokralla kuin omistusasunnossa.
Mutta sitten kun laina maksettu pois niin onkin jo huomattavan paljon halvempaa.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tänään kaupasta hajen keittoainekset ja jos sixpackin olutta.... huomisen vapaapäivän kunniaksi.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
iRobot Roomba 880:


Alkoi vaimoakin nyppiä jokapäiväinen pölynimurointi (koiran karvoja jokapuolella). Ensimmäinen testi oli varsin lupaava, joskin laite ei millään suostunut imuroimaan olohuoneen sohvapöydän alla olevaa tummaa (antrasiitti) mattoa. Kuvittelin ensin, että matto on yksinkertaisesti liian paksu, mutta ongelma taitaakin olla maton väri. Roombassa on tunnistusanturit, joiden avulla laite ei tipahda esim. portaita alas. Tummat matot laite rekisteröi erheellisesti juurikin vaarallisiksi alueiksi, eikä sen vuoksi suostu sinne menemään (oikeastaan aika loogista, olkootkin että harmillista). Ongelmaan on olemassa simppeli ratkaisu, siis sen lisäksi että hankkii vaaleammat matot tai ei mattoja lain, peittää tunnistusanturit valkealla paperilla tai muulla vastaavalla. Tämä on tietysti suositeltavaa vain, jos ei huushollista löydy kovin syviä rotkoja ja railoja, joihin laite voi pudota :frank:

Jatkamme testailua, jos ei miellytä, vien laitteen takaisin. Vielä jää nähtäksi mitä tapahtuu, kun laite alkaa imuroida keskellä päivää koiran ollessa himassa. Silmissä pyörii jo kauhukuvat selällään maakavasta iRobotista ja itseensä tyytyväisestä koirasta suussaan nippu Roomba-elektroniikkaa :eek!:

Samomattakin kai selvää, että tuo laite ei ole täydellinen korvike tavalliselle imurille, paiti ehkä jos asunnossa ei ole yhtään nurkkaa ja on sisustukseltaan muutenkin niin askeettinen, että laitteella on vapaa pääsy jokaiseen kolkkaan (eli toisinsanoen semmonen ihan tavallinen Alppumainen kumiseinäinen pyöreä huone), mutta olisimme tyytyväisiä, jos riittäisi ehkä vain kerran viikossa imuroida kämppä käsipelillä sen sijaan, että sen tekee jokaikinen päivä eikä edes se tunnu aina riittävän. Ei tommosta laitetta kyllä välttämättä kannata hankkia ellei kämpässä ole koiria tai kissoja tai muuten vaan suurta pölyongelmaa (allergikko jne.). Ihan halvinta mallia/merkkiä en menis ostamaan, itte päädyin tohon uusimpaan Roomban malliin ja juurikin siis Roombaan, koska heillä lienee pisin kokemus alalta. 699,- tuo härveli maksoi, onhan se ihan saatanan kallis etenkin, kun edeltäjän (780) sais parhaimmillaan jo hiukan yli heljällä huntilla (puhumattakaan niistä halvemmista malleista, joita saa reilulla parilla sadalla, mikä toki on iso raha sekin), mutta tossa uudessa on muutama oleellinen parannus vanhempaan, jotka sitten painoivat vaakakupissa. Uudessa on pyörivien harjasten sijaan kumiset rullat ja on tältä osin käytännössä huoltovapaa. Vanhasta sai kuulemma jatkuvasti nyppiä käsin koiran karvat irti, mikä käy jossain vaihessa työlääksi (samassa ajassa varmaan imuroitkin käsin koko kämpän). Pölysäiliö on uudemmassa myös isompi ja imuteho huomattavasti (valmistajan mukaan 50%, mutta en tiedä sitten todellisesta parannuksesta, koska ei ole vanhaa laitetta, johon vertaisi) suurempi. Vaimo, jolla tänään vapaapäivä, raportoi juuri himasta, että oli todella yllättynyt kuinka puhdasta jälkeä toi imuri teki. Oli jopa löytänyt työnsä päätteeksi reitin takaisin latauslaitteeseen. Siis Roomba, ei vaimo.

Vaan kuten sanottua, testaillaan eteenpäin. Mukana tulleita "majakoita" en ole vielä mihinkään asennellut. Niillä voi vähän ohjailla laitteen käyttäytymistä (joko estää pääsy tiettyyn huoneseen tai sanoa laitetelle, että poistut tästä huoneesta vasta, kun olet imuroinnut sen kokonaan, muutoinhan laite voisi "erehdyksessä" ajautua ovesta ulos toiseen huoneeseen).
Eipää tarttenu raahata tuota laitetta takaisin liikkeeseen. Vaimo ihastui roombaan siinä määrin, että teki jo muutaman päivän jälkeen selväksi, että tuoa värkki on ja pysyy meidän huushollissa. En osaa sanoa kuinka hyvin ne vanhemamt ja edullisemmat roomba-mallit, saatikka muiden valmistajien laitteet toimivat, mutta kyllä tuo tekee varsin siistiä ja perusteellista jälkeä. Tuttava tosin osti, kuultuaan vaimon hehkutukset, ittelleen Roomba 650:n, joka on jo paljon edullisempi malli (nelisen hunttia toki silläkin hintaa), ja tykkää kuulemma kovin, joten ilmeisesti käyttökelpoisia neki tai siis ainakin tuo. 880:n mukana tulleita majakoita ei ole tullu vieläkään otettua käyttöön, enpä tiedä tartteeko niitä edes välttämättä.

Mainitsin tuolla edellä tuosta yhdestä olkkarin matosta, jota laite ei suostu imuroimaan. Oletan, että kyseisen maton kohdalla syy on sittenkin maton paksuus eikä niinkään väri, joten jos asunnossa on usempia paksuja mattoja ja ne pitäis välttämättä imuroida monta kertaa viikossa, ei tuommoinen laite ole välttämättä paras ratkaisu. Meillä tuo matto imuroidaan sillointällöin käsin ja homma on sillä selvä. Kuten edellä jo mainitsinkin, ei robotti-imuri ole kuitenkaan täydellinen pölynimurin korvike, sillointällöin on pakko turvautua siihen perinteiseenkin imuriin, jotta nurkat ja muut paikat, johon tuo ei vempain pääse, tulisi puhdistettua. Positiivista tuossa laitteessa on se, että sen korkeus on alle 10 cm ja ainakin meillä se tarkoittaa sitä, että tuo imuroi jokaikinen päivä myös sohvan ja sängynaluset, niitä kun ei käsipelillä varmaankaan tulisi ihan niin usein imuroitua.

Olen kaikesta huolimatta kuitenkin edelleenkin sitä mieltä, että mikäli huushollista ei löydy koiria/kissoja, astmaatikkoja tai muuten vaan pölylle herkkiä ihmisiä, ei tommosta laitetta ihan välttämättä kannata mennä hankkimaan, ei ainakaan ihan ton hintaista. Toisinsanoen, jos muutenkin imuroi vain kerran viikossa (tai vielä harvemmin), niin tuskinpa tuommoiselle sitten on edes tarvettakaan.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Täällä on porukalla ikuiset ja nousujohteiset työurat.
Just juteltiin muijan kanssa että kun niille tulee uusi juristi taloon, niin hyvällä tsäkällä jäädään molemmat ilman duunia. Talo ja perintötontti lihoiksi ja Alpun seuraksi Tammerkosken sillan alle.

Sen verran rauhallista vähittäiskaupan puolella nimittäin.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24273
Sijainti
lappeen Ranta
Tää on aika hyvä ohje sieltä kouvon linkin takaa:
Rehellisen ei tarvitse muistaa mitään

On valitettava tosiasia, että rehellisyys ei aina peri maata, mutta se kannattaa silti. Rehellisen ja avoimen ihmisen ei tarvitse koskaan muistaa mitään, koska hän ei ole kehitellyt ympärilleen valheiden verkkoa, josta tulisi pitää kiinni. Kannattaa siis olla rehellinen aina kun mahdollista, vaikka se joskus sattuisikin.
Itse en ainakaan viitsi ruveta ihmisille valehtelemaan oikein yhtään mistään. Jos oikein tosi tarve tulisi niin ensimmäiseksi pitäisi sitten valehdella asia itselleen niin hyvin, että vois sitten kaikille kertoa saman valheen melkein totuutena. Tai jotain siihen malliin. Mutta jos kertoo yhdelle yhtä ja toiselle toista, niin helvetin hyvä muisti pitää sitten olla ihmisellä. Mitä materiaan vs. elämyksiin tulee, niin tarkoituksenmukaista on hankkia materiaa, josta saa elämyksiä. Esimerkiksi levyjä!

Aural Hypnoxilta tuli LP-levy- ja t-paitalähetys tänään.

Arktau Eos: Unworeldes -LP, vieressä eräänlainen kansivihko:


Lingua Fungi - Melankhton t-paita:


T-paidan selkäpuolen painatus:
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26884
Se etu omistusasunnossa verrattuna vuokra-asumiseen on, että voi paremmin tehdä mielensä mukaisia remontteja. Viimeisinä aikoina, kun itse vuokralla asuin, vuokraisäntä pitkästä aikaa nosti vuokraa ja silloin pyysin vessaan remonttia. Hän sen teettikin, mutta tietenkin niin halvalla kuin mahdollista eikä siitä sellaista tullut kuin olisin halunnut. No olisin varmaan saanut luvan itsekin remontoida, mutta siinä on se riski, että omistaja pistääkin asunnon myyntiin ja vuokrasopimus irtisanotaan. Sellainen epävarmuus vuokralla asuessa aina on.

Mä en uskaltanut asuntolainaa ottaa, kun koko ajan ollut työpaikka niin epävarma. Tiesin täällä kuitenkin halpoja asuntoja olevan, joten sain lopulta säästettyä sen verran rahaa, että tämän sain ostettua. No asunnothan toki maksetaan moneen kertaan ja mullakin tämän vuoden remontti maksaa melkein sen verran kuin oli asunnon hankintahintakin. Ja toki tässä välissäkin on muutama remontti ollut. Oon nekin kuitenkin saanut ilman lainaa (hoitovastiketta) maksettua ja ny sitten elellään 'ilmaiseksi', 176€/kk, siihen sisältyy vesimaksu ja nettiyhteys. Vuokra+vesi oli mulla samanlaisessa kämpässä viimeisinä aikoina 340€/kk, nyt noissa lienee lähellä neljää sataa. Mutta remontteja tietty tulee omistusasujan maksettavaksi maailman tappiin asti asumismuodosta riippumatta.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Se etu omistusasunnossa verrattuna vuokra-asumiseen on, että voi paremmin tehdä mielensä mukaisia remontteja. Viimeisinä aikoina, kun itse vuokralla asuin, vuokraisäntä pitkästä aikaa nosti vuokraa ja silloin pyysin vessaan remonttia. Hän sen teettikin, mutta tietenkin niin halvalla kuin mahdollista eikä siitä sellaista tullut kuin olisin halunnut. No olisin varmaan saanut luvan itsekin remontoida, mutta siinä on se riski, että omistaja pistääkin asunnon myyntiin ja vuokrasopimus irtisanotaan. Sellainen epävarmuus vuokralla asuessa aina on.

Mä en uskaltanut asuntolainaa ottaa, kun koko ajan ollut työpaikka niin epävarma. Tiesin täällä kuitenkin halpoja asuntoja olevan, joten sain lopulta säästettyä sen verran rahaa, että tämän sain ostettua. No asunnothan toki maksetaan moneen kertaan ja mullakin tämän vuoden remontti maksaa melkein sen verran kuin oli asunnon hankintahintakin. Ja toki tässä välissäkin on muutama remontti ollut. Oon nekin kuitenkin saanut ilman lainaa (hoitovastiketta) maksettua ja ny sitten elellään 'ilmaiseksi', 176€/kk, siihen sisältyy vesimaksu ja nettiyhteys. Vuokra+vesi oli mulla samanlaisessa kämpässä viimeisinä aikoina 340€/kk, nyt noissa lienee lähellä neljää sataa. Mutta remontteja tietty tulee omistusasujan maksettavaksi maailman tappiin asti asumismuodosta riippumatta.
Sitä kun tulee tiettyyn ikään niin on melkeinpä pakko ostaa asunto, koska ei ole mitenkään varaa asua vuokralla vapailla markkinoilla. Ihan ok kun on jossain opiskelija-asunnoissa ja nuorisosäätiön kämpissä kun vuokrataso on noin 50% vapaista markkinoista. Saa olla aika hyvät tulot että saa säästettyä käsirahaa omistusasuntoon asuessaan vuokralla.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös