Hunajalager ja kahvistout olivat onnistuneimpia tuotoksia, mutta niistä nyt ei löydy mitään tekstiä tietenkään.Pari pönttöä Coopersin stouttia.
650gr sokeria.
Vettä 18 litraan saakka.
Ei ollut mitään ongelmia. Keiteltiin vierteitä ja kaavittiin mönjää pois pinnalta, koska oli mielikuva että niin voisi tehdä. Kaikki sujui kuin luonnostaan. Aletaan me vaan olla jo ammattilaisia. Pönttöön tuli outoa lähes pesusienimäistä vaahtoa pinnalle. Sekin kaavittiin pois. Kaavitaan kaikki vaan pois. Mikään ei saa uhata menestymistämme.
OG-arvoksi tuli peräti 1,060. Yritettiin tehdä 6,5% Stouttia. Näinkö siitä tuleekin prosentin vahvempaa. Noh, epäonnistumisista oppii.
Oluesta tullee pikimustaa. Voisi jonain kertana yrittää lisätä alkoholiprosentteja sokeria lisäämällä.
11.2.2009 Olut porisee.
Yön aikana oli vesilukko täyttynyt vaahdolla. Nytkö on koko pöntön sisus vaahdossa vai joko kaikki kuohui ulos? En tiedä. En viitsi avata pönttöä. Jos se olisikin täynnä vaahtoa niin en tietäisi pitäisikö vaahto kaapia pois vai ei. Hyvinhän tuo tuossa porisee. Nyt odotellaan.
15.2.2009 su Pullotus.
Puolet oluesta pullotettiin, ja toinen puoli laitettiin sankkoon kirkastumaan. Ei ole minkäänlaista hajua kuinka kirkastuvan oluen käy tuossa sankossa. Näemme sen parin päivän päästä. FG-arvo oli 1,012 ja alkoholivolyymiksi saimme 6,5%, eli lopputuotos kai jotain 6,8%:sta. Ihan hyvin sattui.
17.2.2009 ti Suhahdus.
Korkkasin yhden pullon osittain. Suhahtihan se perkele! Vaahtoa nousi kenties sentin verran. Sitten suljin pullon taas. Perjantaina maistellaan.
Ei hätää, nuori osastopäällikkömme muuttaa otsikon varmasti mielellään paremmaksi.Otsikoitu päin prinkkalaa! Pitää olla KILJIS!
Menepäs peelo haistelemaan varvasvälisi hiivoja siitä.Ei hätää, nuori osastopäällikkömme muuttaa otsikon varmasti mielellään paremmaksi.
Saattaa tulla hyvääkin, kun on noin maltillinen tehoaineiden yliannostus. Miten pakkaat valmiin juoman?Panostin tuollaisen koe-erän kotikaljaa.
5l vettä
3dl Tuoppi -kaljamallasta
3dl sokeria (ohje 2dl)
1/2 tl kuivahiivaa (ohje 1/4tl)
Jäämme odottamaan
En ole vielä edes ajatellut asiaa. Jano ja ruokajuomaksi, joten ensin osa kannuihin jääkaappiin. On mulla tommoksia muovitörppöjä, jos tarttee suljettua säilöntäastiaa. Pitkäänhän tuo ei tartte säilyä.Saattaa tulla hyvääkin, kun on noin maltillinen tehoaineiden yliannostus. Miten pakkaat valmiin juoman?
Me sotkettiin sulaa sokeria käymisastiaan lopuksi, kyllähän tuo vaahtosi välillä ja välillä ei. Pulloihin se kait olisi pitänyt annostella, mutta koska laiskuus, niin noin.Saattaa tulla hyvääkin, kun on noin maltillinen tehoaineiden yliannostus. Miten pakkaat valmiin juoman?
Pari kolme kertaa olen väkertänyt pakkauksesta olutta. Ihan juotavaa siitä tuli. Pullotus oli tarkkaa puuhaa. Ensiksi piti keräillä pulloja ja pestä ne. Käymisastiasta sitten täyttö lappoletkulla. En muista, pitikö pulloon lisätä sokeria ennen korkitusta, jotta saisi hiilidioksidin aikaiseksi vai riittikö nesteen mukana tullut möhnä tähän. Möhnä kuitenkin painui pullon pohjalle. Nautittaessa korkkaus ja varovainen kaato tuoppiin. Muutoin möhnät seilaavat ja samentavat juoman täysin.
Vaiti.Otsikoitu päin prinkkalaa! Pitää olla KILJIS!
Ai niinku Mossekin nykyään?Mie luotan muiden panemiskykyyn niin itse ei tarvitse ruveta kotona duunailemaan.
Alkoholin kanssa ja pankkitiskillä mä olen vahvempi tuolla oton kuin panon puolella.Ai niinku Mossekin nykyään?
Heh heh, paina paina, Hokkanen.Alkoholin kanssa ja pankkitiskillä mä olen vahvempi tuolla oton kuin panon puolella.
Kannu ei välttämättä ole hyvä, jos sen kantta ei saa suljettua tiiviisti. Juomasta tulee väljähtyneen makuista, jos hiilidioksidikuplat pääsevät pakenemaan. Tietysti tuo, että juodaan samantien, helpottaa tilannetta!:ahem:En ole vielä edes ajatellut asiaa. Jano ja ruokajuomaksi, joten ensin osa kannuihin jääkaappiin. On mulla tommoksia muovitörppöjä, jos tarttee suljettua säilöntäastiaa. Pitkäänhän tuo ei tartte säilyä.