Muna suuhun kovana?

Kananmunan olomuoto parhaimmalle maistuvana


  • Äänestäjiä yhteensä
    28

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Paistelin tuossa itselleni munia, kun muutakaan kaapista löytänyt.

Minkälaisista kananmunista itse pidät? Saako keltuainen olla vähän valuva vai ei? Ja onko valmistustavalla (paistaminen, keittäminen, uppomuna) väliä siihen, minkälaisista pidät?
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Paistelin tuossa itselleni munia, kun muutakaan kaapista löytänyt.

Minkälaisista kananmunista itse pidät? Saako keltuainen olla vähän valuva vai ei? Ja onko valmistustavalla (paistaminen, keittäminen, uppomuna) väliä siihen, minkälaisista pidät?
Joo.
 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
Tämäkö oli se työnhaku toikki?
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Keitettynä mieluummin kova, paistettuna saa keltuainen olla hieman pehmeä, mutta ei mielellään kovin valuva, omelettina sillee sopivan pehmeä, muuten tulee kuiva(t), sama pätee öö.. mikähän toi on suomeks.. scrambled eggs?
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Keitettynä mieluummin kova, paistettuna saa keltuainen olla hieman pehmeä, mutta ei mielellään kovin valuva, omelettina sillee sopivan pehmeä, muuten tulee kuiva(t), sama pätee öö.. mikähän toi on suomeks.. scrambled eggs?
Rämisevät munat?
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Pehmeä tai valuva keltuanen. Kovakin kyllä käy, varsinkin silloin kun siivuiksi munan laittaapi.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Niin kova kuin mahdollista.
Joskus ihmetellyt, kuin useimmiten hotelliaamiaisilla 7 minuutin munat on just mun makuun perfektoja mutta itse jos keitän vain 7 minuuttia niin muna jää liian pehmoiseksi.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Niin kova kuin mahdollista.
Joskus ihmetellyt, kuin useimmiten hotelliaamiaisilla 7 minuutin munat on just mun makuun perfektoja mutta itse jos keitän vain 7 minuuttia niin muna jää liian pehmoiseksi.
Jos sä lasket sen seittämän minuuttia siitä hetkestä, kun lyöt munat kylmään veteen, niin ei ihme :frank:

...tai (todennäköisimmin) sitten sä syöt sen munan heti vedestä pois otettuasi. Hotellissa se muna on keitetty jo aikopäiviä ennen kuin sä syöt sen ja on näinollen kerinnyt kypsyä lisää siellä kuuman kuoren sisällä. Eli keitä 10 minuutin muna himassa.
 
Viimeksi muokattu:

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Joskus ihmetellyt, kuin useimmiten hotelliaamiaisilla 7 minuutin munat on just mun makuun perfektoja mutta itse jos keitän vain 7 minuuttia niin muna jää liian pehmoiseksi.
Kotona lienet otat munaton heti keittämisen jälkeen syötäväksi, hotellissa ne odottelevat lämpöisinä ja niissä tapahtuu jälkikypsymistä.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Kotona lienet otat munaton heti keittämisen jälkeen syötäväksi, hotellissa ne odottelevat lämpöisinä ja niissä tapahtuu jälkikypsymistä.
Soot hidas.

Etpäs ollutkaan, näköjään mun muokkaus tuli myöhässä. Sori :eek:
 
Ylös