Örfil
Guest
Ei, se olisi toverillista kenties jopa veljellistä toimintaa :ahem:Olisikohan se homoutta jos nyt lopettaisin tupakoinnin ja tarjoaisin täten mielihyvän tunteita Raksulle?
Kokeile!!!!!1111
Ei, se olisi toverillista kenties jopa veljellistä toimintaa :ahem:Olisikohan se homoutta jos nyt lopettaisin tupakoinnin ja tarjoaisin täten mielihyvän tunteita Raksulle?
Keuhkot säilyy paremmin polttaessa, onhan ne hyvin tervatut.Urheiluvammoihin kuolee muutama tuhat vähempi vuodessa kuin tupakkiin.
No, mun polvesta ja olkapäästä säilyy ainakin nuo titaaniosat!:thumbup:Keuhkot säilyy paremmin polttaessa, onhan ne hyvin tervatut.
Moni urheilua harrastava käyttää siihen jokseenkin suuria summia.Eipä niin, tupakinpolttaja ei voi olla varaton. Kyse on priorisoinnista.
Toisaalta tolkuissaan oleva liikunta vähentää sairauspoissaoloja.Moni urheilua harrastava käyttää siihen jokseenkin suuria summia.
Urheiluvammojen hoitoon ja siitä aiheutuviin sairaspoissaoloihin työstä uppoaa tolkuttomat summat rahaa. En mä ainaskaan osaa sanoa kumpi tulee yhteiskunnalle kalliimaksi urheilu vai tupakointi.
THL:n sivuilta:Tupakan myynnistä kertyy valtiolle verotuloja noin 600 miljoonaa euroa vuodessa. Samaan aikaan tupakoinnin aiheuttamat kustannukset ovat 1,5–2 miljardia euroa vuodessa. Kustannuksia syntyy menetetyistä elinvuosista, sairauksien hoidosta, sairauspoissaoloista, sairauskorvauksista, tupakkataukojen aikana tekemättömästä työstä, tulipaloista, roskaamisesta ja tupakansavun rajaamisesta tupakointitiloihin
Suomen ASH:n sivuiltaTupakoimattomuuden edistäminen
Tupakoinnin aiheuttamat kulut ja ennenaikaiset kuolemat ovat ehkäistävissä. Suomessa kuolee vuosittain noin 5000–6000 ihmistä tupakoinnista johtuviin sairauksiin. Menestyksekäs tupakoinnin ehkäisy ja vähentäminen vaativat sekä yksilöiden, yhteisöjen että yhteiskunnan toimia. Tupakoimattomuutta tukeva työ käynnistyy vanhempien ohjauksesta neuvoloissa ja jatkuu aina lainsäädäntötyöhön ja tutkimukseen asti.
Tupakinpolttajathan on ihan siivellä eläjiä savuttomiin verrattuna näköjään. Kolme tonnia kuluja vuodessa pelkästään tupakkitauoista.:nope:Tupakoinnin kustannukset
Tupakoinnista aiheutuvien kustannusten arvioiminen on erittäin monimutkaista. Menoja arvioidessa tulee ottaa huomioon mm. ehkäisy-, diagnosointi- ja hoito- sekä kuntoutuskustannukset, sairauspoissaolot, työkyvyttömyys ja ennenaikaiset kuolemat.
Maailmanpankki on laskenut, että rikkaissa maissa kaikista terveydenhuollon kustannuksista 6-15% johtuu tupakoinnista. Nämä luvut eivät päde pienituloisiin ja köyhiin maihin, koska lähtökohta on huomattavasti erilainen, samoin tupakoinnin yleisyys.
Suomessa kuolee vuosittain noin 5 000 - 6 000 ihmistä tupakoinnista johtuviin sairauksiin. Tupakoinnin vuoksi on Suomessa vuosittain 1,2 miljoonaa sairauspoissaolopäivää ja 600 000 lääkärissä käyntiä. Tupakkasairauksien hoito puolestaan sitoo vuoden aikana yhden suuren keskussairaan verran sairaansijoja. Se merkitsee yli 220 000 hoitopäivää yleissairaalassa.
Kustannukset ja työn tuottavuus
Kustannuksia voidaan myös tarkastella työn tuottavuuden kannalta. Hyödyntämällä ulkomaisia laskemia työpaikkatupakoinnista voidaan katsoa työnantajalle syntyvän vuosittain työn tuottavuuden alentumisena keskimäärin 925 euron kulu jokaista tupakoivaa työntekijää kohden. Sen ohella sairauspoissaolot ja sairauksista johtuvat sosiaaliturvan menot lisäävät työnantajien kustannuksia noin 252 eurolla / tupakoiva työntekijä.
Professori Kari Reijulan mukaan askin päivässä tupakoiva työntekijä on tupakkatauolla keskimäärin 17 työpäivää vuodessa. - Jos keskimääräinen työpäivä Suomessa maksaa noin 170 euroa, tupakkatauot maksavat yritykselle 2890 euroa tupakoivaa työntekijää kohden. Kun suomalaisia tupakoivia työntekijöitä on noin 575 000, tupakkatauoista syntyy kansantaloudelle yhteensä 16,6 miljardin euron kulut.
Ei ihan kata edes tupakkitaukoja tuo kulu.Liikuntavammojen lukumäärä Suomessa on kasvanut lineaarisesti ja vuonna 2004 tilastoitiin 338 000
urheiluvammaa. Yksilöille koituvien haittojen lisäksi liikuntavammat aiheuttavat yhteiskunnalle
vuosittain noin 200 miljoonan euron kustannukset. Sekä uusiutuvia että etenkin uran lopettamiseen
johtaneita urheiluvammoja on tutkittu vähän, kuten myös vammojen aiheuttamia pitkäaikaishaittoja.
Urheilijoista noin puolella on jokin urheiluvamma vuoden aikana ja jopa yli puolet vammoista on
uusiutuneita. Eräiden tutkimusten mukaan aikaisempi urheiluvamma on tärkein uuden vamman
riskitekijä. Sekä nuorista että huippu-urheilijoista lähes viidesosa lopettaa urheilun loukkaantumiseen.
Aikalailla perseestä revitty laskelma kyllä. Noista tapakkatauoista on tuskin otettu poiis niitä tavallisia kahvitaukoja, joiden aikana juotiin sekä sumppi että poltettiin rööki eli siis samainen kahvitauko, jonka myös tupakoitsematon piti. Samoin rohkenen epäillä, että laskelmissa oletettiin automaattisesti, ettei tupakkaa polttaessa voi hoitaa työasioita, mun kokemuksen mukaan nimittäin monet jatkavat siellä tupakkatauolla työkaverin kanssa palaveria ja asia etenee ihan yhtälailla kuin siellä työpöydänkin ääressä. Muutenkin noissa laskemissa on varmastikin oletettu, että kahdeksan tunnin työpäivänä tehdään kahdeksan tuntia duunia täydellä teholla. Tämä ei tietenkään pidä paikkansa, oli kyseessä tupakoitsija tai ei. Väittäisin että että aika monella (ei siis kaikilla, vaan aika monella) se kahdeksan tunnin työpäivän sais halutessaan tiivistettyä vaikka puoleen, loppuaika on enemmän tai vähemmän oleilua. Eli suurimmaksi osaksi täyttä paskaa nuo laskelmat, ainakin sen suhteen mitä tulee taukoihin.Tupakinpolttajathan on ihan siivellä eläjiä savuttomiin verrattuna näköjään. Kolme tonnia kuluja vuodessa pelkästään tupakkitauoista.:nope:
Ei vissiin työsuhdeautossa saa tupakoida lain?Mossekin kun vetäis Norttia ratin takana ympäri Suomea imureja rahdatessaan, niin tuskin tuosta työnantajalle kovin suuria taukokustannuksia syntyis.
Liekö tuota missään laissa tai säädöksessä määritelty, korkeintaan työnantajan määräys. Tai leasingfirman.Ei vissiin työsuhdeautossa saa tupakoida lain?
Tuota tarkoitinkin.Liekö tuota missään laissa tai säädöksessä määritelty, korkeintaan työnantajan määräys. Tai leasingfirman.
Ja nyt ajat ökyautolla, että rapealla ranskalaisella!:frank:Tuli muuten maaliskuun lopussa neljäs tupakaton vuosi täyteen
Lonkalta veikkaan ettei tuota ole leasingautoissa erikseen kielletty, mutta voin erehtyäkin. Vuokra-autoissa tuo on vähän eri asia, sitä kun käyttävät muutkin.Tuota tarkoitinkin.
Joo ja kohta on jo kolmas kivitalo rakennetut niillä röökirahoilla, joka jää ylitte :frank:Ja nyt ajat ökyautolla