Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄKAUSI 2014

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4954
Sijainti
Vantaa
Arabeilla on ollut nyt monta vuotta aikaa saada toi Gaza kukoistukseen, kun "miehittäjä" vetäytyi. Missä ovat tulokset työnteosta ja sadonkorjuusta?
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Uusi Suomi sanoi:
Fortumilta selitys: Tästä syystä sähkölasku kallistuu

Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula kuvailee sähkön spot-hintoja alavireisiksi yhtiön osavuosikatsauksessa. Alavire ei kuitenkaan näy kuluttajien sähkölaskussa.

- Vaikka sähkön tukkuhinta on laskenut, erilaiset verot, maksut ja tuet kasvattavat loppukuluttajan energiakustannuksia, Kuula selvittää.

Fortumin vertailukelpoinen liikevoitto laski huhti-kesäkuussa 12 prosenttia 255 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin vertailukelpoinen liikevoitto oli 289 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa yhtiö teki 1 016 miljoonaa euroa vuoden takaiseen 1 205 miljoonaan euroon verrattuna.
Kyllä noin pienillä voitoilla joutaakin vähän lisätä hintaa, taas.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Hamas on Israelin perustama vastine Arafatin PLO:lle. Kävi kuten jenkeillä Al-Qaedan kanssa. Oho kuis täs tälleen?
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Tsupa dupa duu

Paluu palvelijayhteiskuntaan
Posted on 18. heinäkuu 2014

Olipa kerran Juurakon Hulda, joka muutti Helsinkiin ja pestautui palvelijaksi. Piikomisen ohella hän opiskeli työnantajan vähättelyjen säestämänä. Olipa myös Suomisen perhe, jossa Hilda tai joku muu Siiri Angerkoskelta näyttävä palvelija oli kodin sielu. Hän kokkasi, siivosi, pyykkäsi, pyyhki lasten nenät ja kuunteli heidän murheensa.

Isä kävi töissä virastossa ja kotirouvana oleva äiti shoppaili. Toki hänkin kotitöihin osallistui sen verran, että ompeli joskus irronneen napin ja annosteli Hildan keittämän hernekeiton nälkäisenä ja kansan valituksiin kyllästyneenä töistä saapuvan virkamiehen lautaselle.

Hulda ja Hilda olivat palvelijoita ja asuivat palvelijanhuoneessa. He olivat aina läsnä ja isäntäväen käytettävissä, mutta eivät kuuluneet perheeseen. Heihin suhtauduttiin alentuvan hyväntahtoisesti, vaikka perheen arki ei olisi sujunut ilman heidän jatkuvaa työpanostaan.

Se oli palvelijayhteiskunta, joka välillä katosi. Nyt se näyttää tulevan takaisin entistä rumempana...

http://sakutimonen.com/2014/07/paluu-palvelijayhteiskuntaan/
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Miulla ois ainakin piian paikka auki. Voisin jopa maksaa palkkaa arkiaskareista.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Onko toi kusipää sanonut yhtään järkevää lausetta pääministerin virkaan astumisen jälkeen? Timo Paunosen kolumnista hyvä pätkä.

Nyt kun pääministeri viilettää rock-konsertista toiseen, osallistuu triathlon-kisoihin ja jakelee ilosanomaa Twitterissä, niin väistämättä tulee mieleen, että Suomen valtahierarkiassa huipulla olevan pääministerin fokus on aivan jossain muualla kuin valtion asioiden hoidossa. Ei hirveästi ole tullut lausuntoja ja linjauksia sotesta tai verotuksesta, sen sijaan "kivoja kavereita" on tavattu runsaasti.
Eiköhän se fokus ole ihan kohdallaan. Kun on elämässään törmännyt Stubbin kaltaisiin henkilöihin ja Stubbiin itseensä niin voi todeta että hänenlaisensa ihmiset vain tekevät enemmän. Siinä missä itse rentoutuu sohvalla niin hänen kaltaiset henkilöt rentoutuvat tekemällä miljoona eri juttua eivätkä pysty olemaan paikoillaan. Iltapäivälehdet vaan ennemmin kertoo festareista ja triathloneista koska ketään ei helvetti kiinnosta politiikka. Kuka muistaa Vanhasen poliittiset lausunnot? Ei kukaan. Sitä vain kirjoiteltiin morsiamesta.
 
Ylös