Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄKAUSI 2014

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Intissä jos yhden pinkka ei ollut särmä niin kaikkien muidenkin pinkat räjäytettiin ja sitten ammuttiin sotkun katolle ja luntakin oli.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Kerran ei ollut punkat ja pinkat kunnossa niin ylenemiskiellossa ollut luti poistutti yhden Pasasen suksivajan katolle hetekka tetsareissaan. Ylämäki molempiin suuntiin ja komppanian pakkasennätys.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Itävallassa ja Sveitsissä ei nuo investointikustannukset tietenkään vaikuta käyttöhintoihinkaan mitenkään?
Varmasti vaikuttaa niinkuin varmaan sekin, että täällä rekkoja laskutetaan per ajettu kilometri, koskee tosin vaan motaria.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kyllähän nuo ihan hyvin. Sveitsiä en ihmettele lain, koska käkikello- ja jodlausbisnes kukoistaa.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26888
Ai se oli EU:n hevosnaamainen ulkoministerikin päässyt oikein isojen poikien neuvottelupöytään. Kuvasta ei ihan käynyt selville oliko se siellä sihteerinä, tulkkina vai tarjoilijana.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
YLEn tapa hoitaa tosi-tv-ohjelman äänestys, livekeikka ja vähän muutakin asiaa:

Miljoonasateen kosketinsoittaja tylyttää Ylen uutuusohjelmaa: ”Epäeettistä markkinointia”


Ylen We Want More –musiikkiohjelman kulisseissa kuohuu. Miljoonasateen kosketinsoittaja Olli Heikkinen päätti jättäytyä ohjelmasta, koska Ylen luoma mielikuva ohjelmasta ei vastaa todellisuutta.
Ylen syyskuussa alkava We Want More -viihdeohjelma tuo lavoille viisi jo lopettanutta yhtyettä.

Legendaarinen Miljoonasade lyö hynttyyt yhteen ohjelman myötä, mutta yksi muusikoista on joukosta pois. Yhtyeen kosketinsoittajaa Olli Heikkistä ohjelmassa ei nähdä, sillä hän pitää ohjelman tekotapaa kyseenalaisena.

Heikkinen kertaa päätöksensä syitä tiistai-iltana julkaistussa Facebook-kirjoituksessa ja arvostelee ankarin sanankääntein Ylen tapaa markkinoida ohjelmaa.

- Poisjääntini We Want More -ohjelmasta on näköjään herättänyt jonkin verran keskustelua, ja asiaa on tiedusteltu myös minulta suoraan. Syyksi on näköjään esitetty tutkimuskiireitäni. Haluan esittää asiasta myös oman näkemykseni, musiikkitutkijana työskentelevä Heikkinen aloittaa kirjoituksensa.

- Tutkimuskiireillä ei ole mitään tekemistä poisjääntini kanssa, vaan kaikki johtuu tyytymättömyydestäni ohjelmaformaattiin sekä ohjelman tuotanto- ja markkinointitapaan. Se ei vastannut sitä, mitä minun annettiin alunperin ymmärtää.


Live-esitys ei olekaan live


We Want Moressa perehdytään yhtyeiden suosion vuosiin ja hajoamisen syihin. Heikkinen kirjoittaa bändin vaiheiden muistelun olleen ajatuksena hauska, mutta itse ohjelman tuotanto tuotti muusikolle pettymyksen.

- Ohjelmalla oli myös se toinen, eli tosi-tv-puolensa, joka oli ahdistavaa. Tämä formaatti saa käyttövoimansa osallistujien keskinäisistä jännitteistä ja avoimista konflikteista. Näitä myös ohjelman toimittajat pyrkivät kaivamaan esiin. Tuli olo, että olen vain ja ainoastaan nappula pelissä, jonka sääntöihin en pysty vaikuttamaan.

Ylen yhdeksänosainen sarja huipentuu Espoon Barona Areenalle, jossa yhtyeet tekevät paluukeikan. Heikkinen paljastaa, ettei yleisö pääse tuolloin nauttimaan live-musiikista, vaan soitto tuleekin nauhalta.

- Sopimuksessa sovittiin ohjelmasarjan huipentavasta live-esiintymisestä, muuttui live ohjelman teon alettua sing-backiksi. Eli laulu on live, mutta soitto tulee nauhalta.

Sing-back on muusikon mukaan yleistä, mutta hän ihmettelee miksi Yle markkinoi ohjelman loppuhuipennusta live-konserttina.

- Asian tekee epäeettiseksi se, että markkinoinnissa annetaan ymmärtää, että bändit soittavat oikeasti.

- Näin lukee Ylen verkkosivuilla: "Marraskuinen livekeikka jännittää. Osa ei ole tehnyt musiikkia, osa ei ole koskenut entiseen instrumenttiinsa vuosiin ja ennen paluuta suuren yleisön eteen on kohdattava monta haastetta."

- Tosiasiassa kenenkään ei tarvitse jännittää. Omaan instrumenttiin ei ole pakko koskea. Saa koskea, mutta ääni ei välity mihinkään.


"Äänestyksellä ei ollut mitään merkitystä"


Kesällä Yle järjesti sivuillaan yleisöäänestyksen, jossa ihmisiltä kysyttiin mitkä takavuosien suosikkibändit he ohjelmassa haluaisivat nähdä.

Heikkinen sanoo, ettei yleisöäänestyksen tuloksilla ollut mitään merkitystä, sillä jo siinä vaiheessa Ylen valikoimat bändit olivat allekirjoittaneet sopimukset.

- Yhtä epäeettinen markkinointikeino oli kesäinen "yleisöäänestys". Keskustelupalstalla ihmeteltiin, miksi juuri nämä bändit menestyivät äänestyksessä. Eivät ne ehkä menestyneetkään, mutta eipä sillä ollut mitään merkitystä. Kun "äänestys" kesäkuun alussa alkoi, sopimukset bändien kanssa oli jo kirjoitettu ja ohjelmastakin puolet kuvattu.


Lue Olli Heikkisen kirjoitus kokonaisuudessaan Facebookista.

http://www.iltasanomat.fi/musiikki/art-1288730194824.html
 
Ylös