Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄKAUSI 2014

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Juup. Olenpa itsekin tuosta mekkaloinut mm. Facebookissa, että jos halutaan paskaa kyseiselle hahmolle sen typerän lausuntonsa perusteella, niin aikalailla uskottavuus menee kun aletaan syyttelemään täysin laillisesti toiminnasta, lainkaan ymmärtämättä kokonaiskuvaa.

Pellehän se toki on, mutta noi verojutut nyt on oikeasti aivan turhaa tuubaa. Siis aivan turha keskustelu, niin vitun turha kuin voi vain olla. Ainoa voitettava asia tässä keskustelussa olisi se, että joku taukki tajuaisi seuraavalla kerralla pitää turpansa kiinni.

Kiitos Alex.
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Jos noista ei syntyisi veroetua, niin mitä järkeä tuossa kikkailussa olisi?
Kyllähän siitä jonkun verran veroetua syntyy, koska veroprosentti jää lopulta ansiotuloa pienemmäksi, tietysti tapauksesta riippuen. Toki kirjanpito, pätevänä ostopalveluna, verolaskennat ja tilitykset sekä oman vanhuuden- ja sairaudenturvan byrokratiakuviot pitää sitten myös hoitaa itse.

Yksi näkökulma aiheeseen olisi vielä se, että moista keikkatyötä ei välttämättä ole edes tarjolla kuin yrityksenä laskuttavalle. Työnantajalle on huomattavasti helpompaa maksaa vain sovitun tuntihinnan mukainen lasku kuin ottaa tekijä palkolliseksi. Ei tarvitse miettiä palkanlaskentakuvioita, sivukuluja tilityksineen, lomia, sairaslomia, äitiyslomia jne.

Kuvitteellinen esimerkki. Forumilaisen okt-asukkaan astianpesukone lirauttaa vedet parketille. Pitäisi hoitaa korjausoperaatiot ja itse ei ehdi/osaa/pysty/kykene. Otanko Reiska Rehti Remonttimiehen palkkatöihin itselleni moisen hoitamaan? Miten maksan sille palkan? Paljonko pitää maksaa, miten hoidan sivukulut? Vai hoitaisiko hommelin firma, jolta tulee lopulta lasku. Työn osuus siitä kotialousvähennykseen sitten.

Edelleen, kuten Tasavallan Sauli totesi, eri tulomuotojen verotus pitäisi olla oikeudenmukaista.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Kysymys on makeista välipaloista. Lapsi tai ihminen ylipäätään ei tarvitse sokeria yhtään mihinkään ja vanhemmilla on oikeus puolustaa idelogiaansa.

EDIT: Mutta ei nuo ruokalistat nyt hirveän sokeripitoisilta vaikuttaneet.
Sokeri on ihmiselle välttämätöntä, esimerkiksi sellainen elin kuin aivot tarvitsee toimiakseen sokeria. Tämän kuten kaikkien muidenkin aineiden kohdalla on tietysti kysymys määrästä - vesikin on myrkky liiallisesti nautittuna.

Wiki:
The brain typically gets most of its energy from oxygen-dependent metabolism of glucose (i.e., blood sugar),....
Aivot ovat riippuvaisia jatkuvasta verenkierrosta, sillä aivot käyttävät energianlähteenään glukoosia, jota ne eivät kykene varastoimaan itse.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Ok, ok, kouluvihjailu ymmär.... siis korjaan itseäni. Ihminen ei tarvitse lisättyä sokeria. :eek:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ja kaikkien täytyy hyppiä elämäntapahippien pillin mukaan.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Tuohan riippuu ruokavaliosta. Jos keho ei saa tarpeeksi sokeria, on sitä järkevää lisätä.
No joo. Kaikki hiilarithan on sokeria, kuten laktoosikin. Että pitäisi varmaankin kiinnittää huomiota siihen sokerin laatuun. Ja koska "ketoosi", niin sitä ei oikeastaan tarvita lainkaan.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Kehoni saa kaiken tarvitsemansa sokerin pääkkiksistä, eikä yhtään enempää.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Tää on kyllä ihan käsittämätöntä :D:D:D

Lauran (kok) ja Lassen (kok) tuolileikki
Torstai 28.08.2014 klo 16:30

Kaverusten keskinäinen piirileikki on poikkeuksellisen pientä jopa kokoomuslaisiksi.

Laura Rädyn (kok) ja Lasse Männistön (kok) piirileikki on hämmentävää jopa Suomen mittakaavassa.

Nykyinen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok) nousi Helsingin kaupunginvaltuustoon vuonna 2004 ja sai sinne neljä vuotta myöhemmin aatekollegakseen ja ystäväkseen Lasse Männistön (kok).

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa kaverukset (kok) olivat ehdokkaina, mutta tarkistuslaskennan jälkeen Männistö (kok) kiilasi vain 27 äänen erolla Rädyn (kok) ohi kansanedustajaksi.

Tätä hyvittääkseen kokoomuksen Helsingin kaupungin valtuustoryhmä runttasi Rädyn (kok) - muiden puolueiden vastustuksesta huolimatta - Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi.


Rädyn (kok) pätevyys paikalle oli yksityisvastaanotto veronkierrosta epäillyssä lääkärikeskuksessa, jossa työskennellessään hän kikkaili palkkatulojaan niin, että maksoi yhteiskunnalle mahdollisimman vähän veroja.

Rädyn (kok) tilalle kokoomuksen ryhmäjohtajaksi nousi Männistö (kok), joka oli ollut aktiivisena työntämässä Rätyä (kok) apulaiskaupunginjohtajaksi.

Pari vuotta myöhemmin Kuntien eläkevakuutus Kevan hallituksen puheenjohtaja Räty (kok) antoi potkut Merja Ailukselle ja istutti hänen tilalleen - kelpoisuusvaatimuksia alentamalla - Jukka Männistön, joka on Lasse Männistön (kok) isä.

Uusi pääministeri Alexander Stubb (kok) nosti kesällä Rädyn (kok) uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi, edelleen samalla alan kokemuksella.

Eilen Rädyn (kok) sijaiseksi Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi valittiin Lasse Männistö (kok), jonka kokemus alalta on yksityisen lääkäriasemaketjun markkinointipuolelta.

Männistön (kok) vastaehdokkaana oli mm. sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö, mutta kaupunginvaltuusto näki yksityisen lääkäriaseman markkinointipäällikön pätevämmäksi päättämään helsinkiläisten terveysasioista.

Kun Männistö (kok) siirtyy kovapalkkaiseksi apulaiskaupunginjohtajaksi, hänen tilalleen eduskuntaan nousee - oho ja klops - varasijalla ollut Räty (kok), joka on jatkossa siis paitsi ministeri myös kansanedustaja.

Kaverusten piirileikki on hämmentävää jopa Suomen mittakaavassa, mutta erityisen hauskaa ja mielenkiintoista sekä Helsingin että koko Suomen kannalta on se, että jatkossa sekä Helsingin että edelleen koko Suomen - verorahoilla katettavien - terveyspalveluiden järjestämisestä, uudistamisesta ja niiden mahdollisesta ulkoistamisesta yksityisille lääkäriyhtiöille päättää kaksi kokoomuslaista (kok), joiden työkokemus terveysalalta tulee yksityisistä lääkäriyhtiöistä (kok), joiden suurin tavoite on veronmaksun minimoimisen lisäksi kaapata mahdollisimman paljon kuntien yksityistämiä lääkäripalveluita.

Joku voisi kutsua kuviota mielenkiintoiseksi.

Oma lukunsa on luonnollisesti vihreät (kok), joka jaksaa julkisesi länkyttää poliittisista virkanimityksistä, mutta hyväksyy ne kulissien takana kunhan ne hyödyttävät puoluetta itseään.

Kuten tälläkin kertaa.

TOMMI PARKKONEN
 
Ylös